Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 7
IuliaCospy spune:
Gina si Doura mare dreptate aveti cu ce spuneti despre spalatul hainutelor. Subscriu si eu!
Vali, 2 saptamani in ritmul asta e mult! De ce nu ceri macar reducerea programului la 6 ore, asa cum ai fi avut dreptul de mult timp. Sau concediu medical, sau de risc maternal. Tu si bb sunteti mult mai importanti acum! Tu stii cum e cel mai bine pt voi, dar vorba fetelor, nu-ti ridica nimeni statuie si in plus statuile sunt bune doar pt porumbei si catei, vorba cuiva
Iulia, mami de Sara Andreea si 24+
Looana spune:
Valicutza te rog nu ma intelege gresit,si nici nu vreau sa te speriu dar vreau numai sa iti spun prin ce am trecut eu acuma 14 ani,tot in aceasi situatie asemanatoare am fost ca tine si eu trageam de mine inca un pic sa mai merg la munca.Pur si simplu nu am tinut sfat de Dr si eu ma credeam super puterinca ,desi Dr mi-a zis ca sa las servicul daca vreau sa nu nasc prematur,eu am tras de mine inca putin si ma luat contaractile ,am stat in perfuzi 24 ore pt ale putea opri dupa care mi-a rupt bebele apa si am nascut prematur un baitel in sapt 29 a doua zi m-au anuntat ca nu a mai trait din cauza ca nu putea sa respire .Iti dai seama prin ce am trecut si azi ma gindesc si daca i-mi acultam Dr si lasam munca bebele meu era mare,la fel ca tine credeam ca daca stau toata ziua pe scaund e bine,efort mare nu depun si la fel ca tine nu faceam decit steam pe scau de dimineata pina sper seara.
Parerea mea intra in medical si stai linistita in pat si nimeni nu iti va veni cu flori din partea firmei pt ca depui un efort,e adevarat ca acuma cu toate avem nevoie de bani pt bb dar si sanatatea lor e mai importanta ca oricd pe lume aceasta.Eu de ex acuma cum am ramas insarcinata nu am mai lucrat nici o zi am stau acasa si m-am protejat cit pot de mult ,nici nu calc rufe,mi-se pare prea mult sa stau in picioare si obosesc foarte tare,asa ca am pe cineva si vine saptaminal si -mi face o parte din treburi tot de frica ca sa nu mai trec prin ceea ce am trecut plus si virsta deja -si spune cuvintul intr-un fel sau altul,nu-i asa BUBU
Looana 30sapt.
Mami_de2 spune:
Neata fetelor;) ce racoare e dimineata la Buc acum... si ieri a fost la fel! se vede ca vine toamna..
27+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
Looana spune:
Fetelor stii ce o sa fac ,am sa triez o parte din hainute si pe cele care sunt mai mici marimea 50 le pun separat intr- o alta cutie si in caz cind ma mut daca nu am apucat imediat dupa mutare sa le spal si ma ia bebelinu prim surprindere atunci am pe cine sa le spele si sa mi-le calce .As vrea sa mi-le fac eu dar nu se stie niciodata cind vine ceasul.Ca nici nu vreau cu doua luni inainte sa le preagateac.Si inca ceva parca vazuaem la Kaufland la mine de la firma Persil detergent special pt bebei,nu vorbesc de cel pt piele sensibila chiar scria ca e pt bebei pe el.
Inca o intrebare sotul meu pleaca maine in tara pt 3 zile,ce sa-i zic pt colici inafara de ceai de anason si chimen sa-mi ia din farmacie,nu stiu ce mai exista bun pt colici .
Si inca o intrebare daca alaptezi bebele mai ai nevoie de sterilizator sau incalzitor pt sticulute la ceai si suzete sau nu e nevoie,astea inca nu mi-leam cumparat.
Looana 30sapt.
valicutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Looana Valicutza te rog nu ma intelege gresit,si nici nu vreau sa te speriu dar vreau numai sa iti spun prin ce am trecut eu acuma 14 ani,tot in aceasi situatie asemanatoare am fost ca tine si eu trageam de mine inca un pic sa mai merg la munca.Pur si simplu nu am tinut sfat de Dr si eu ma credeam super puterinca ,desi Dr mi-a zis ca sa las servicul daca vreau sa nu nasc prematur,eu am tras de mine inca putin si ma luat contaractile ,am stat in perfuzi 24 ore pt ale putea opri dupa care mi-a rupt bebele apa si am nascut prematur un baitel in sapt 29 a doua zi m-au anuntat ca nu a mai trait din cauza ca nu putea sa respire .Iti dai seama prin ce am trecut si azi ma gindesc si daca i-mi acultam Dr si lasam munca bebele meu era mare,la fel ca tine credeam ca daca stau toata ziua pe scaund e bine,efort mare nu depun si la fel ca tine nu faceam decit steam pe scau de dimineata pina sper seara. Parerea mea intra in medical si stai linistita in pat si nimeni nu iti va veni cu flori din partea firmei pt ca depui un efort,e adevarat ca acuma cu toate avem nevoie de bani pt bb dar si sanatatea lor e mai importanta ca oricd pe lume aceasta.Eu de ex acuma cum am ramas insarcinata nu am mai lucrat nici o zi am stau acasa si m-am protejat cit pot de mult ,nici nu calc rufe,mi-se pare prea mult sa stau in picioare si obosesc foarte tare,asa ca am pe cineva si vine saptaminal si -mi face o parte din treburi tot de frica ca sa nu mai trec prin ceea ce am trecut plus si virsta deja -si spune cuvintul intr-un fel sau altul,nu-i asa BUBU Looana 30sapt. |
of Looana, imi pare rau pentru pierderea ta, nici nu am stiut ca ai pierdut un bebe , deja m-ai pus pe ganduri si mai mult, oricum m-a speriat doctora mea aseara suficient cat nici sa nu dorm azi noapte o sa incerc sa va urmez sfaturile si sa sper ca va fi bine.
tu mai tii minte cat aveai colul ? ti se pare micut rau 2.7 cm ? si inca e inchis. mi s-a scurtat intr-o luna 1.1 cm .
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
30+ de si mami de Dienutza 5 ani
angelique_19 spune:
Valicutza si eu zic sa nu mai mergi la serviciu,stai cumintica acasa si fara efort,bebele e cel mai important.Eu cand am fost internata si mai ieseam afara cu fetele din salon sa ne luam cate ceva de la magazin pana venea sotul ne certau asistentele,ne spuneau sa stam cat mai mult intinse.Asa ca 9 ore la serviciu plus drumul mi se pare enorm.Ai grija de tine
Loona imi pare rau ca ai trecut printr-o experienta asa urata.Eu de-abia astept sa imi tin puiul in brate,sa treaca odata lunile astea si sa scap de griji.
Bioana sa iti fie de bine
Epopeasca si eu o sa le spal mai aproape pentru ca cine vine la mine ma intreaba de hainute si ce i-am cumparat la bebe si nu are rost sa le spal de acum.
Onutz si Silviad multumesc de sfaturi o sa le aplic,deja nu am mai fost de 3 zile la toaleta si mi-e groaza,consum lichide multe,ciorba in fiecare zi,combinatii care mai de care mai traznite si nimic.
Am notat si eu tot ce s-a scris,sunteti niste comori
25+ cu Stefan Lucian
epopeasca spune:
Looana exista detergenti speciali pt bebei. Si eu am folosit, cand am gasit ce-i drept, la Luana (adica Andreea) mea. Si o sa caut si acum.
Pt colici sora mea a folosit intrun final Infacol si a fost extrem de multumita de el (dupa ce a incercat mai multe). Eu nu am stiut de el, dar acum tot de-asta o sa iau. E mai scump, dar ajunge mult timp.
Sterilizator, daca alaptezi, nu cred ca e nevoie. Eu am fiert bibe si gata. Banuiesc ca daca nu ai lapte si ai mai multe biberoane, e ok, dar altfel nu stiu. Aici sa zica si mamicile care le-au folosit daca e sau nu indispensabil.
Si Vali, ma repet, baga medical. Eu am avut colul scurtat la prima sarcina; dupa o serie mai nasoala de contractii parca prin saptamana 28, ajunsese la 2,5 cm si am stat 3 saptamani internata (si asta a fost tura 2 de spital). Se ruga medicul odata cu mine sa mai rezist macar pana pe la 32 de saptamani sa mai scada riscurile pt bebe. Si in final am nascut la aproape 42 de saptamani ca fii-mea s-a incapatanat sa stea in burta. Ce-a zis: daca nu m-ati lasat sa ies cand vreau eu, acu' asteptati Ideea e ca nu-i de joaca. Looana are dreptate. Nu vreau sa te sperii, ci doar sa iti spun ca nu merita riscul.
30 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
Looana spune:
Valicutza tot asa il aveam de 2 si ceva ca tine,si deja eram in spital din cauza contractilor si nu au avut cu sa ma mai ajute,apa mi-sa rupt a doua zi stind in pat ,dar prea tirziu.Psihic mi-am revenit dupa jumate de an,bufneam in plins de cite ori vedeam o gravida,groznic a fost,si acum dupa atitea ani un gol in suflet,dar bebelinu care il astept i-mi va umple golul ramas de atunci si zilele fericite.Si va mai zic ceva exact in perioada cind am pierdut sarcina va trebui sa nasc acuma,diferenta de 2 zile
Looana 30sapt.
dana0000 spune:
Valicutza imi pare rau sa aud ca e nevoie sa stai in pat si ca ai acest risc.Dar cum ti-ai dat seama? Ai ceva dureri/contractii?
In aceeasi situatie sunt si eu, 9ore pe scaun, 2 ore pe drum...si colac peste pupaza mai plec si in training 2 sapt
Cu hainutele nici nu ma agit,daca nasc la Medicover am inteles ca nu duci nimic de acasa.Apoi dupa ce ma mut le spal,am asa de putine de nici nu se merita.Cand mai primesc o sa iau o decizie dar pana una alta nu are rost sa le mut din loc in loc.
Bioana si al meu bebe e solidar cu tasu',de la 7 m-a bubuit simpaticul de el ca atunci s-a trezit capul familiei.Eu mai aveam jum de ora de somn dar nu a fost chip,orice pozitie de somn luam el ori sughita,ori avea chef de joaca...oricum nu mai ii era somn.I-am dat lapticul si s-a potolit.Apoi s-a facut ora sa plec eu de acasa
Am o intrebare,voi unde simtiti bebeii? Mie mi se pare ca al meu e cam jos,in dreptul buricului,partea stanga,cateodata mai jos de buric.
valicutza spune:
dana ceva dureri de burta am tot avut, dar ma lasau cu no spa, si ne-am dat seama aseara la eco ca mi s-a scurtat colul destul de mult in ultima luna , aproape 2 cm , ceea ce e ff mult, acum am 2.7 cm .
sper sa nu se intample nimic rau, si sa fim bine pana la sfarsit
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
30+ de si mami de Dienutza 5 ani