Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Da am pus zacusca pt iarna, am fc din 12 kg de vinete + capia ardei,.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Inca o saptamana haotica...care nu s-a terminat inca :D ...maine avem o nunta care o sa fie o ameteala totala( slujba religioasa e de la 12 ...baby sittingul imi vine de la 2- sormea si-a facut planuri si s-au suprapus desi am antamat-o demult... asa ca duc singura Edu ramane cu sotu ma intorc si mergem impreuna la restaurant).

Am inceput si noi timid diversificarea...sucul de morcovi l-a gasit total scarbos...sucul de mere a mers cum a mai mers...azi am facut un pireu de mar subtirel pare ca l-a tolerat mai bine... adica 2 lingurite...in rest mult stres si nervi ... pare ca ii bag pelin in gura se ineaca se stramba.. cred ca inca nu a scapat de reflexul de protruzie sau sunt eu retarda si nu stiu cum sa ii dau. In schimb laptele ii place mama mama a ajuns sa pape ca un spart...si se vede ... avem deja 8500g.
As incerca cereale dar el saracu e deja foarte constipat ... de cateva ori am folosi microclismele ... asa ca nu ma risc pana nu va papa supa foarte bine.

In rest ce sa va spun... a trecut o luna de cand am inceput kinetoterapia... ceva progrese se vad... dar totusi nu-si foloseste manutele bine ..si acest lucru ma dispera, ma tem asa de tare sa nu fie o problema mai grava pe care nimeni nu o vede... ma tot rog la Dumnezeu sa functioneze kinetoterapia asta conventionala sa nu ajungem la vojta...Corina multumesc pentru oferta si o sa abuzez de bunatatea ta daca o sa avem nevoie.

Va pup pe toate



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Monna: have fun si vreme buna!
Carstea: a trecut durerea de san?
Happy: cum ati rezolvat cu nunta? Sper ca v-ati simtit bine
Gabrielarusu: 250 grame legume? Bravos!
Tala: ce anume te-a convins sa opresti fierul?
Magddalena: nu stiu daca se poate numi diversificare daca doar gusta dar e bine daca ii place Asa stiu si eu ca se da apa o data cu diversificarea, problema e sa o accepte
Dia_tm: daca poti intreba... m-ar interesa de hemograma daca se poate manca inainte. Dr. mea de familie spunea sa nu beau nici macar apa pt ca ar creste cantitatea de ser din sange si automat scade cea de hemoglobina si altele care se masoara la analiza respectiva. Cum asa trebuie penar model X sau Y? E absurd sa puna conditie de la scoala. Distractie in excursie!
Cristina, Miha: felicitari gospodinelor Eu huzuresc, primesc zacusca gata facuta de la mama
Miha: sa va fie de bine vacanta la mare, abia o astept si eu pe a mea Multa putere sa ai mami draga cu operatiile
Corina_cb: Bianca mea o imbratiseaza pe http://www.kaloostore.com/lilirose/lilirose-small-baby-p-989/ E din materiale safe pt bebe insa nu stiu sa-ti spun de unde poti sa iei asa ceva, eu am primit-o de la niste prieteni care locuiesc in Franta.
Chito: nu te gandi la probleme, mai ai putintica rabdare, Bianca abia de pe la 6 luni a inceput sa gestioneze manutele mai bine si mie personal mi se pare ca se dezvolta ok. E drept ca eu nu am cu ce sa compar, nu stiu cum sunt alti bebei...

Asa, vroiam sa va mai povestesc ca ieri am primit manduca si sunt tare incantata. Nu prea ma convingeau pe mine sistemele astea de purtat dar rau am facut ca nu le-am incercat mai devreme. Si chiar se poate alapta in ele Ce stiti, pe masina e safe daca o tin in manduca? Asa as solutiona perfect crizele de plans cand i se face somn pe drum, ca mai noi nu mai adoarme singura nici in masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Ronina, nu stiu daca e safe in Manduca in masina, dar si eu m-am gandit la asta (wrap in cazul meu), cu conditia sa am eu centura pusa. Daca nu de tot, macar partea de jos. Voi lua si eu Manduca, am primit aseara juma din bani de la nasii Mariei, pt ziua ei de sapt viitoare, ca ei nu vor fi in Bucuresti atunci. Insa as vrea sa astept pana la baby expo pe 20 sept, sa o probez inainte. Sau poate ajung la showroom mai devreme , sa vad. De fapt oricum trebuie sa astept indemnizatia, Doame ajuta sa intre luna asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Wow Chito ce urias ai tu acolo!!! lasa ca scapati si de constipatie acum ca ati inceput diversificarea (intreaba si tu cand ai voie pere si prune). Abia astept sa mai treaca putin timp sa te linistesti si tu, sa vezi ca e totul ok cu Edu, eu sunt sigura ca asa e.
Happy cum stai cu moralul? eu inclin sa cred ca toata foiala asta a fost de la luna (luna albastra adica). Acum s-a mai linistit in sensul ca pot sa mai dorm si eu cate o ora in patul meu, apoi o ora in fotoliu si tot asa . Sunt cam chiauna, acum abia ma misc, sunt extrem de ametita si cum sunt singura acasa nu vreau sa fac vre-o bucata si sa cad pe-aici.
Dara tu ai facut rmn-ul? cum a iesit? ai aflat de ce ai lesinat atunci?
Anca felicitari pt suculet!
Ronina cu fe imi este cam teama pt stomacel. Acum nu stiu daca fe haussman are acelasi efect ca fe pe care il luam eu in sarcina, dar la mom respectiv dr hematolog mi-a spus sa nu-l iau chiar pe stomacul gol pt ca il ataca. Cu siguranta pediatra nu-mi dadea aiurea, dar vreau sa mai intreb eu iar daca e sigur sigur (o sa se uite crucis la mine, dar asta e). Cu recoltarea de sange si eu stiu ca nu ai interdictii decat in cazuri speciale (la glicemie de exemplu unde chiar conteaza ce mananci)
Nu cred ca e safe cu manduca in masina din pacate.
Corina nu prea e la latitudinea ta cu jucaria preferata decat sa iei mai multe si sa mergi prin eliminare pe incercatelea. Eu am dat bani multi pe tot soiul de ursuleti pt David si s-a indragostit abia la 4 ani de cea mai urata jucarie posibila: o pisica hidoasa luata din piata de soacra-mea, pisica de care nu s-a despartit nici o secunda timp de aproape un an (era cu ea sub brat si la wc, si pe bideu si la nani, si la gradi...chiar imi faceam griji ca-si va deforma spatele). Poti sa incerci cu o pernuta mica (sunt cele aproape plate din seturile pt patuturi) sau cu o paturica mitica.
Mandra mea mai nou se trezeste la 6.30 , se asigura ca m-am trezit, nici nu vrea sa suga si la 8 se culca la loc (adica dupa ce s-a trezit si David ca sa n-am nici o sansa sa mai dorm si eu putin)






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Cristina, cand Miruna are faze cand doarme numai 30 de minute sau mai putin, si eu prefer sa doarma la mine in brate 1,5 - 2 h (in pozitie cam ca la san, sa zic) decat sa nu se odihneasca. Uneori fac cum facea Tala cu perne sub coate etc. Si eu o adorm la loc dupa somnurile scurte, am observat ca e cum zici tu daca nu-si face somnul ca lumea. Si tot asa, daca e la mine in brate doarme si daca vorbesc peste ea.

Buburuza, merci mult pt. info !!!

Lady, Miruna are in continuare canal infundat la ochiul stang si face urdori, mai cantitative dupa somnul de noapte si o stergem cum a zis medicul oftalmolog "si de 15 ori pe zi daca e nevoie" cu bucatele de comprese hartman medicomp si optiserum. In deplasare cu servetele iridium. oftalmologul a zis ca mai devreme de 7-8 luni nu se poate face nimic, dr. pediatru in care am mare incredere, a zis ca mai bine pe la 1 an, ca poate se desfunda singur pana atunci, ca sa nu fie nevoie de anestezie. Ii facem masaj la coltul intern al ochiului cu tras in jos spre nas, cum ne-a aratat oftalmologul. Ii mai facem si masaj pe arcade sus si jos, cum povestea Buburuza, cum a zis pediatra de familie. Oftalmologul a zis sa intervenim cu picaturi numai daca devine hiperabundenta secretia...ori nu a mai fost cazul de cand o tot stergem cu Optiserum (ser fiziologic cu albastrele).

Ronina, prin Bucuresti sunt unele clinici cu recoltare la domiciliu, poate exista si in TM. La synevo cauta intotdeauna la ei pe site "pregatire pacient" si acolo iti spune daca trebuie sa fie a jeun (pe nemancate) sau nu, pt. analiza respectiva - tie iti trebuie hemoglobina? [pare inclusa in hemograma] http://www.synevo.ro/hemograma/ "Pregatire pacient
Hemograma se poate recolta à jeun (pe nemancate) sau postprandial (trebuie totusi evitate mesele bogate in lipide care pot interfera cu anumiti parametri ai hemogramei)." Acuma laptele are ceva lipide, dar depinde cu care dintre parametri interfereaza. Si mai scrie "la copii mici se poate recolta sange capilar din deget/calcai pe heparina (microtainer)."

WOw, J.D., genial cu alea free, thanks, pot sa le trimit la fratele sotului in UK, daca mai afli, mai zi-ne, please.

Periuta din asta http://www.magazinulluibebe.ro/bebe-curat-si-sanatos/ingrijire-bebelusi/reer-periuta-de-dinti-din-silicon-pentru-folosire-pe-deget au si la Auchan. Iar la Cora au plase din alea de papa, nu din silicon.

Niko mi-a zis de Baby Vuvu si functioneaza genial la masa sau la maraieli, pun baby vuvu la laptop mic si i-l arat numai in cazuri extreme (l-a pus si mama pe smartphone) in rest las laptopu' mic (al tatalui) sa cante si cant si dansez eu in fata ei pe melodie (nu e deloc un spectacol frumos, dar ei ii place ) - nu merge la fel fara melodia asta. Thanks, Nikko! Asa papa tot (nu e ca scuipa, atunci stiu ca nu-i place, ci ca nu are chef de stat in scaunul de masa, de obicei, ca in brate la altcineva, pe balcon, papa de nu se poate). A mai functionat sa pape cu aspirator pornit, tot asa, cand la cineva in brate ar papa, nu cand nu-i place mancarea si scuipa, ca atunci nu o fortez.
Cu versuri pt cine vrea sa le invete: http://www.youtube.com/watch?v=Nk4_VHxGLr0
Fara versuri: http://www.youtube.com/watch?v=4WIGP4FMjxA
Daca vreti sa le descarcati, bagati linkul aici: http://keepvid.com/ si alegeti formatul in care vreti sa va vina, mp4 cred ca merge la toata lumea.

Annadisi, la noi merge sa-i tai unghiile cand se trezeste dimineata, atunci e cea mai vesele, dupa multa odihna. Folosesc forfecuta de la Canpol, mi s-a parut cea mai buna pana acum.

Miha, esti foarte tare legat de modul cum intampini problemele, jos palaria! Multa multa bafta, ca meritati.

Tala, am facut RMN doar la 2 bucati de coloana, cele de jos (lombara si toracala), si a iesit un disc deshidratat, nu e inca hernie. LA cervicala si cap nu am ajuns inca sa fac. Nici osteodensitometria. Nu stiu decat ca nu dormisem nenumarate nopti, ba cu Miruna, ba cu lucrul si ca am avut carcel nasol in dimineata aia.

Eu am comandat 4 Chimparoo Multi (deja cineva vrea unul, ma descurc eu si cu restul), sa vedem cand D-zeu or veni. Am incercat cu un carrier obisnuit, am zis ca n-o tin mult, de la o prietena, si e groaznic din toate punctele de vedere, femeilor nu ne sta bine pe umeri, Miruna sta aplecata in fata, etc. - oricum nu i-a placut. http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-1010/marsupiu-chicco-soft--dream/

Cantece pentru copii de la Sovi: https://docs.google.com/file/d/0B7zzZviLhA72Z3ZFWElWR3Zhb2s/edit
I-am dat tema mamei sa invete sa cante, ca nu mai merge cu galagia asurzitoare pe care o facea ea din zdranganele (de ne creierea si pe noi), acuma Miruna vrea ceva ritmat. I-am spus sa se duca maine la birou si impreuna cu directoarea ei sa invete cantece, iar a treia colega de birou sa le asculte. (ca directoarea va fi bunica in decembrie). Mi-a cerut baby vuvu cu versuri pe smartphone ca sa il invete

Soacra mi-a facut o bucurie de nu mai stiam de mine. Nu i-a mai dat Debridat Mirunei (asta daca e sa se intrerupa, trebuie intrerupt treptat) si a inceput saracuta sa vomite in somn, intai i-a venit reflux in gat (noi nu o mai culcam pe inclinat, ca era sub control refluxul cu medicatia, de pe inclinat oricum cam aluneca), s-a inecat cu el, a tusit...si asta i-a provocat spasm de voma, de nu se mai oprea, era la 3 ore de la masa (fara debridat s-a incetinit si digestia) - era noaptea, a varsat numai laptic branzit, deci nu era de la mancarea de la pranz. Acu' stau pe ghimpi si caut solutii cum sa fac sa apelez la minim la soacra, ca face si altele de ma doare mintea si jelesc pe-aici ca nu o simt in siguranta cu ea.
Dupa ce am reluat Debridatul, a fost ok la o vreme, a tusit de inec din ce in ce mai rar.

Vedeti ca la C&A au 25% reducere la toate articolele pt. copii. Am luat sac de dormit subtire cu 30 lei (luasem gros din Auchan). Au niste caciulite f. misto, mai groase, mai subtiri. De hainutele de iarna nu prea m-am apropiat ca pret, totusi.




mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Stiti cumva care-s cele mai nenocive servetele de fund de bebe? Dam cu apa, sapun de bebe, ceai de pelin, insa uneori se simte nevoia si de servetele la noi, de ex. cand face kk la supozitor.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Daca mai e cineva care nu sta cu pagina de forum descrisa si da refresh, am gasit o metoda sa pastrez link la ultimul mesaj citit, ca eu nu prea pot sta cu pagina deschisa din mai multe metode. Folosesc Chrome, dar ar trebui sa mearga si la celelalte browsere.
Eu am bookmark (buton/link) pe bara lui Chrome catre capitolul actual. Si ma pot duce pe el, dau dreapta mouse si "edit" si acolo schimb link-ul din interior cu link-ul ultimului mesaj citit, cu copy-paste.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, pe amazon gasesti multe super oferta cu posta gratis in uk. cand gasesc cate ceva spun.

eu stiu ca produsele care dau reactii la cei mai multi bebei sunt johnsons. foarte bune mi se par babylove de la dm, cele in pachet alb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Anca nu am realizat cand l-ai felicitat pe Adrian ca fetita ta e Natalia si se sarbatoresc deodata copilasii nostri. Asa ca La multi ani si ei, asa cu intarziere, ca sunt o mare aiurita. Mai nou uit si aniversarile prietenilor foarte apropiati, pe care ii felicitam mereu, ori uit in ziua respectiva de ei, ori uit complet si-mi aduc aminte cine stie cand.

Eu n-am lasat pana acum copilul cu nimeni altcineva in afara de noi doi. Desi aveam la un moment dat socrii la noi in vizita, copilul il luam cu noi cand mergeam in oras. Nu stiu, cred ca n-am 'taiat' cordonul ombilical inca . Ma gandesc cu groaza ca la 11 luni trebuie sa merg din nou la servici, si nu stiu cu cine o sa ramana, bunici disponibili nu avem, o sa fie greu.

Nici nu-mi vine sa cred ca a facut 5 luni deja. L-am masurat/cantarit, are 72cm si 8020gr, a pus 700gr de la luna 4 la luna 5 ma tot minunez cum de creste asa mare, ca noi suntem mici amandoi. Dar e al nostru clar, are fizicul unuia si apucaturile celuilalt

anadisi legat de sange, eu i-am gasit buza putin zgariata, la cum isi tot roade degetele. Si ma straduiesc sa ii tai unghiile la timp, dar na, tot mai scapa un cotisor ceva.

dia ce tampenie cu penarele alea.
De analize, asa stiam si eu, ca nu conteaza la toate. Eu de ex, am intrebat cand imi tot repetam TSH-ul, faceam doar ala in sarcina si imi era foarte greu sa nu mananc nimic. Si mi s-a spus, ca n-ar conta neaparat, doar ca ei pun sangele in nus ce aparat si de aia sa fii nemancat. Eu o sa ii dau dimineata copilului sa manance, si il duc la vreo 3 ore dupa, acum ca mananca la 4-5 ore imi permit. Mi-ar urla aiurea daca l-as tine nemancat dimineata. O sa spun medicilor ca a mancat dimineata sa stie cand se uita pe rezultate, si gata. Si eu tot hemoglobina o urmaresc, pentru anemie, si leucocitele, care ne-au dat batai de cap cand s-a nascut.

Si dara da, la bebei la synevo, pana cum doar din degetel i-a luat sange. si pt TSH, FT4, si pt siderimie, hemograma si mai ceva pt ficat. Mi se pare foarte oki cum le ia din degetel. Doar o intepatura mica, si apoi se tine un recipient sa se scurga cateva picaturi. Al meu a plans putin la intepatura, apoi a inceput sa-mi zambeasca, povesteam cu el, il deranja putin ca ii tinea degetelul imobilizat, dar atat.

Miha of mami, prin cate incercari aveti de trecut. Multa putere voua ca parinti, si multa sanatate puisorului

Legat de zacusca, noi faceam in anii trecuti zacusca de ciuperci, cu hribi. Cea mai buna zacusca ever . Anul asta in schimb, nu mai avem timp si de ea. Cum ziceam, noi suntem singuri, si mai avem si casa noua.. Doamne cate sunt de facut. Sambata asta am pus aplice pt becurile din exterior, galerie la camera baiatului, pe care vrem sa i-o aranjam cat de curand. Dar bine ca avem unde face, nu ma plang. Sanatate sa fie, ca restul se fac in timp.

ronina noi dupa ce am luat marsupi, asa ne-am invatat cu el, ca nu mai plecam de acasa fara. Copilul sta mult mai linistit acolo, e mai simplu si prin mall, si prin oras la cumparaturi, si cand i se face somn, ii trag pe ochisori protectia aia si somn. Doar caruciorul e mai greu de acceptat. Dar eu n-as tine copilul in masina in ceva portbebe. Momentan noi suntem la faza in care incercam sa ne educam sa nu mai pornim masina pana nu are toata lumea centurile puse. Prea baga la cap tot felul, si mi se pare necesar sa invete ca masina nu pleaca pana nu-i legata toata lumea.

Zilele trecute am observat ca omuletul se foloseste de picior sa se dea in leagan singur. cand se opreste, pune piciorul drept pe bara leaganului si isi da avant. Am crezut ca e din greseala, dar l-am mai observat si pare ca face constient

dara vai ce patanie cu soacra. Eu asta nu inteleg, daca cineva se ofera sa aiba grija de copilul TAU, nu-i mare lucru sa respecte ceea ce crezi TU ca e mai bine pentru copilas. Mersi de info cu ochisorii. Deci coincide cu ce a spus si pediatrul monnei, se asteapta pana spre 1 an sa vedem daca se intervine sau nu. Sper sa nu fie cazul la nici unul din copilasi. Eu am trecut sambata prin mall si n-am intrat la C&A, desi chiar aveam nevoie de saculet de dormit. Ale noastre au ramas mici deja, cum a ramas si landoul.. Noroc ca partea sport la 3in1 caruciorul meu, se lasa aproape intins, la 175 grade cred

Adrian al meu, oscileaza intre a fi linistit cum e el de obicei, si cate vreo ora-doua ocazional de plansete, agitatie, cand ar roade orice intr-un mare fel. Ii mai masez gingiile cu mana, si ii face bine, e clar ca ceva la gingiute il deranjeaza, dar nici urma de dintisori inca. Ii asteptam. Am mai observat ca e parca mai obosit decat de obicei. Sper sa fie bine, sa nu aiba nimic. Saptamana viitoare oricum mergem la vaccin, controale, analize, deci o sa ne lamurim daca e vreo problema sau nu.



Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput