Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Citat:
citat din mesajul lui ronina

Irinaelena: buna idee, dar am s-o caut prin farmacii sau supermarket ca nu as da 4 lei pe ea si vreo 12 pe transport

Mamica fericita de Bianca Maria (23.02.2012)


Pai se gaseste in farmacii, n-am precizat? intentionam sa zic, dar o gasesti impreuna cu pasta de dinti Nenedent de obicei si e vreo 20+ de lei. Poate in supermarket sa fie separat. Eu am folosit la Andrei, acum n-am luat inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

neata mamici!


Citat:
citat din mesajul lui ronina

Buna fetele!

Buburuza: ma bucur ca ai impartasit de bebelusi sanatosi alaptati exclusiv pana pe la 9-10 luni ca tare mi-e teama ca asa ajungem si noi cu refuzul. Totusi am citit aseara in 'What to expect during first year' ca bebeii alaptati exclusiv au nevoie de supliment de fier in caz ca nu accepta solidele de la 6 luni, chiar si cei nascuti la termen, pt ca pana atunci li se cam termina rezervele de fier. Cei cu LP compenseaza cu fier din formula. Asa ca va trebui sa ajung sa-i repet hemograma, ca nu-i de jucat cu anemia. Am citit inclusiv ca bebeii cu anemie ar refuza mai tare solidele si de aici cerc vicios.

Mamica fericita de Bianca Maria (23.02.2012)


eu nu i-am dat dar sa explic si de ce (fier). de pe la 7 luni am introdus carnea si galbenusul de ou. nu manca mult dar zilnic primea una din ele plus spanac/stevie etc. am incercat sa ii bag din alimentatie. primea 3 zile carnica de pui/vita si 4 zile galbenus de ou.
dar oricum la noi a fost alta situatie ca de pe la 7 luni am inceput sa bag completare din cand in cand iar pe la 8 luni am pierdut de tot laptele si a ramas pe LP.

aaa si cerealele care i le dadeam dimineata erau din cele de la Milupa care aveau LP incorporat in ele si si suplimet de fier. alea nu mi le-a refuzat niciodata si dadea gata un castronel. si acum e fan cereale!

si cum am mai zis mai demult din cauza ca era la categoria pana cu greutatea, noi am inceput diversificarea cu cerealele, asa ca de la inceput a avut aport de fier din alimente.

acum daca alaptezi exclusiv (si cum voi ati si avut predispozitite la anemie - parca tu ii dadeai fier nu?) nu stiu cum sa faci... poate cu analize constante sa vezi cum o duce doar cu alimentatia? habar n-am!
oricum e alta situatie...


am gasit 2 linkuri interesante, poate ajuta pe careva:
http://diversificare.ro/articole/2012/02/tabelul-substantelor-nutritive/
http://diversificare.ro/alimente/2011/06/tabelul-diversificarii-alimentatiei-pentru-bebelusi-si-copii/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

cu anemia semne ar fi, paloarea, buzele albicioase, letargie, obosesc repede...

Dara

dar compotul cum il faceti fara zahar? eu nu i-am dat fix din cauza asta... mi se parea tare acru fara zahar si cum zahar nu i-am dat pana dupa 1 an...
pe la 11 luni am inceput sa ii bag la papanasii de bebe zahar brun dar putin si foooooarte rar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui amy25

Buburuzaa o fi vreun semn de dinte si la mine? Roade tot, baloseste la greu, urla din senin e ciufut si nu-l impaci usor. Si eu ma gandeam la dinte desi face 5 luni abia pe 4.


Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel 4.04.2012


la odiseea lui Serban am avut un bebel cu primul dintisor iesit la 2 luni! asa ca nu e regula... oricum probabilitatea creste dupa 4 luni incolo...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinaelena

Citat:
citat din mesajul lui ronina

Irinaelena: buna idee, dar am s-o caut prin farmacii sau supermarket ca nu as da 4 lei pe ea si vreo 12 pe transport

Mamica fericita de Bianca Maria (23.02.2012)


Pai se gaseste in farmacii, n-am precizat? intentionam sa zic, dar o gasesti impreuna cu pasta de dinti Nenedent de obicei si e vreo 20+ de lei. Poate in supermarket sa fie separat. Eu am folosit la Andrei, acum n-am luat inca.



Irina, mami de Maria si Andrei



numai in cutiuta cu pasta Nenedent e aia de care zici!
in farmacii mai sunt seturile astea http://www.suzeta.ro/Set_periute_de_dinti_--2702.html
al meu cupil a ros la ele o gramada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn a avut aceasta periuta

http://www.amazon.co.uk/Brush-Baby-112-Chewable-Toothbrush-Blue/dp/B003469LAM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346315980&sr=8-1

si a fost super fericit cu ea. cele cu maner lung nu/s bune cand e bebe mic si nu le manuieste prea bine, chiar daca au opritor. se duc prea mult pe gat si bebe isi face greata.

pentru masaj la gingii este asta, fara a trebuie sa cumparati si pasta de dinti

http://www.magazinulluibebe.ro/bebe-curat-si-sanatos/ingrijire-bebelusi/reer-periuta-de-dinti-din-silicon-pentru-folosire-pe-deget



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Amy, noi culcam ambii copii in zgomot. Si nu avem treaba cu ei. Pe mine m/au culcat ai mei in liniste totala si am dormit super prost pana l/am nascut pe Finn. Ma trezeam la cel mai mic zgomot, fasait, etc. Dupa nastere, extenuata fiind adormeam pe unde apucam si nu ma trezeam decat daca plangea Finn. Dupa 3 luni majoritatea bebeilor nu mai dorm foarte mult ziua, reprize de 30-40 minute si se vor trezi chiar daca e liniste totala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Da, si eu cred ca e de la dinti… alta explicatie nu gasesc.
Ronina, nu ma gandisem de perioada exploratorie. Alexia nu e pasionata de nimic in mod deosebit, doar de jucariile ei. Sau cand mergem la cumparaturi, isi allege singura jucariile. Eu ii arat.. ei ea intinde mana la ce ii place.
Dara, Alexia topaie cand o tinem in brate. Face genoflexiuni. Oare nu ar face asa si in jumper? Nu-s hotarata sa incerc inca.
Am vazut aseara in cora inel dentitie etapa 1 si 2. cele de la tommee tippee de care spunea Dara. Sunt mai scumpe putin ca la tei. De ex, cel etapa 1.. 2 la set costa la cora 23 lei si la tei 19 lei. Mare diferenta n-ar fi.
Legat de dormit cu zgomot. Nu cred ca are vreo legatura cum a fost invatat. Noi pe Alexia am obisnuit-o cu zgomot de cum am ajuns acasa de la maternitate. Tv mergea, noi vorbeam.. ea dormea. Ei .. de vreo luna.. nu mai merge treaba. Aude si simte tot ce misca. E rau asa. Eu dorm foarte usor. Aud orice zgomot.. si cel mai mic. Am sperat ca ea sa nu fie asa. Dar poate cu timpul.. lucrurile se schimba.
La multi ani tuturor ce isi serbeaza astazi ziua numelui.. soti, copii si persoane dragi voua. Sa aveti o zi minunata!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Mirela si noi tot asa faceam cu Karina, vorbeam normal, mergea televizorul, ba mai mult cu ea in camera am pornit mixerul vreo cateva minute bune, am zis ca o obisnuim sa doarma si cu zgomot, dar dupa un timp cand vedeam ca se foieste la zgomote am mutat-o in dormitor unde este liniste si cu asta basta. Dar asa cum am mai zis, la inceput cred ca are somnul mai profund si nu se trezeste chiar de la orice ce, dc este zgomotul mai puternic il aude dar doarme in continuare. Cand adorme la mine in brate si nu o mai las jos pot sa vorbesc linistita cu cineva ca nu se trezeste chiar dc este sub nasul meu. Nu vorbesc in soapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Nici al meu nu rade in hohote.
A ras o singura data asa de fratele meu, nu stiu ce i s-a parut asa amuzant. In rest, e tot un zambet, zambeste cu gura larg, ochii ii zambesc, e foarte expresiv, dar nu rade cu hohot decat f rar si putin. Ma gandesc ca n-are motive.

chito ma bucur tare sa citesc ca sunteti mai bine. Si eu cred ca o luna nu era asa mult, si sigur fiecare bebe are ritmul lui de a se dezvolta. Important e si instinctul tau, asa ca dc ai simtit ca e in neregula, bine ca ai actionat la timp si aveti deja progrese. Doamne ajuta sa nu aiba nimic la ochisor Edutu si sa fi fost doar el putin mai lenes.

Adrian oscileaza intre a dormi foarte profund, ca mine, atunci pot sa-i fac orice, nu reactioneaza, si asta se intampla de obicei seara, cu somnuri usurele, ca tatal lui, in care orice miscare il trezeste. Asa face in general ziua. Am casa mica, daca spal vasele se aude si se trezeste . Cand consider ca a dormit relativ suficient, ma mai foiesc in ideea de a se obisnui. Dar daca mi-a fost mai agitat/marait si n-a dormit bine, stau cuminte sa se poata odihni.

Legat de ochi, asa citisem si eu cum zice magdalena parca, din cauza hormonilor se poate deteriora vederea, si rezultatele controlului sa fie false. Daca progesteronul e de vina ca relaxeaza musculatura, presupun ca si in alaptat e acceasi problema, de aia am tot amanat controlul. Dar la cum am ametit zilele trecute, clar trebuia sa fac ceva. Am fost la control si a crescut foarte putin dioptria, in schimb s-au schimbat ceva unghiuri pe acolo ( nu ma pricep la optica prea bine, dar cica eu am pe cilindru dioptria, nu pe sferic) si din cauza unghiurilor ametesc. Asa ca sunt in cautare de rame noi, ca ma decid cam greu, si e un accesoriu scump care il port mereu, nu merge asa simplu ca o pereche de pantofi.

Ati vorbit de anemie si ma ia cu groaza, de 2 luni nu i-am mai facut nici o analiza, si nici fier nu i-am mai dat, ca incepuse sa verse si sa il irite pe gatut. O sa-i repet analizele curand, inainte de vaccinul urmator, sper sa nu am iara un soc. Cum bea laptic de al meu, eu am luat spirulina, asa mi-a recomandat pediatrul, sper ca macar asta sa-l fi ajutat putin.

Ma faceti tot mai curioasa cu diversificarea, abia astept sa vad cum reactioneaza si al meu la alimente noi. Am inceput sa mananc eu morcovi fierti ca sa se obisnuiasca cu gustul cat de cat, daca se simte si in lapte gustul a ceea ce mananc eu. Daca nu, oricum nu strica.

Mirela, si eu zic tot dintisorii ca ar fi de vina, si eu sunt cam in acceasi situatie cu tine. Alternez zile bune cu zile mai putin bune.
Ieri si alaltaieri mi-a scos peri albi din nou. Vad clar ca il deranjeaza ceva, roade cu pofta, mananca prost uneori, desi vad ca ii e foame, se trezeste din somn ziua mult mai devreme decat ar face-o de obicei si uneori urla fara sa-mi dau seama de motiv, dar nu apare nimic la gingiute deocamdata. Daca poate sa tina si 2 luni faza asta, cum a zis buburuza parca, ma asteapta vremuri 'bune'. Asta e, sanatos sa fie

dara, tu aveai probleme cu ochisorul micutei. S-a rezolvat? La noi a fost o perioada de imbunatatire, si acum s-a accentuat din nou secretia aia, ma enerveaza deja






Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput