"Dinozaur tigan" gasit in Franta!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Poate ai dreptate Victoria si de aceea imi cer scuze daca m-am contrazis, francezii din admiratie si din respect pt. etnia rroma au dat aceasta denumire dinozaurului.Sunt de admirat pt. ideea lor pt. ca s-au gandit cum a migrat el saracul din est spre vest ca nomazii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Poate ai dreptate Victoria si de aceea imi cer scuze daca m-am contrazis, francezii din admiratie si din respect pt. etnia rroma au dat aceasta denumire dinozaurului.Sunt de admirat pt. ideea lor pt. ca s-au gandit cum a migrat el saracul din est spre vest ca nomazii nostri!

Si tu tot din admiratie si respect ptr. etnia rroma te simti batjocorita si umilita, nu-i asa? Oare de ce pretindem de la altii sa aiba respect ptr. tiganii romani, cand noi ne simtiti umiliti si batjocoriti cand cineva ne spune 'tigan'. Cred ca ptr. un roman, cea mai mare insulta e sa fie numit 'tigan', dar, totusi, pretindem ca altii sa-i respecte.

Mergi la inceput

Haida-de Victoria! Fara false intentii bune si analize pe text!
Categoric in Canada nu se vorbeste despre tiganii romani!
Acum cine ascunde gunoiul sub covor?
Raspunde-mi direct cine este IPOCRITUL in acest subiect!

Edit. Presupun ca vorbesti din Canada( ma cam indoiesc!), din acest motiv ma mira pe mine cel mai mult postarea ta!De ce? Poate am sa-ti explic odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

si tu scrii din Bucuresti Romania ete na
eu te invit o saptamana pe Cote d azur da promiti sa nu mi faci capu calendar cu nesimtiti de la pro si alte conspiratii modiale .... stau intr un cartier super linistit si select deci safe si nu am tv decat pt desene animate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

si tu scrii din Bucuresti Romania ete na
eu te invit o saptamana pe Cote d azur da promiti sa nu mi faci capu calendar cu nesimtiti de la pro si alte conspiratii modiale .... stau intr un cartier super linistit si select deci safe si nu am tv decat pt desene animate

Ete na ca nu dau nicio coasta azurita pe mosia mea unde stau cu tableta in sezlong si ma cert cu voi!Piscina este super si puisorii fac ce vor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Edit. Presupun ca vorbesti din Canada( ma cam indoiesc!), din acest motiv ma mira pe mine cel mai mult postarea ta!De ce? Poate am sa-ti explic odata.

Flase intentii bune? Hmmm, poate intr-o zi o sa-ti explic eu cate ceva. Pana atunci, poate inveti si tu ceva daca mai scoti nasul de pe 'mosia' ta. Si ca sa-ti raspund direct, ipocrita esti tu, pentru ca acu zici ca 'tiganii sunt si ei oameni', acu' zici ca te simti umilita si batjocorita ca esti asociata (implicit, ca si popor) cu tiganii. Deci, unde-i ipocrizia?

PS: cati ani ai stat tu in Canada, sa stii de ce se vorbeste sau nu aici? Ca eu am stat in Romania destui, sa stiu despre ce vorbesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

a bun deci m am lamurit satulul nu crede pe cel flamand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

usurel ca nu e chiar asa

n am inteles de ce o tara sa suporte costurile intretinerii unor infractori din banii celor care muncesc si platesc taxe
ROMANIA se spala pe cap cu ei tre sa I scarpine ....alte tari ?
in Norvegia iti maltratezi copilul il ia statul si te trimite in tara de origine ...; in Spania la fel

Pai daca le ia Romania copii e discriminare si francezii or sa tipe cel mai tare (nu de grija lor ci de frica ca se intorc la ei).
Citat:

conditiile din inchisorile de aici sunt net superioare celor din ro bietii de ei nu suporta conditiile de detentie in ro???
ai gresit platesti si cu asta basta

ii primeste Romania la fiecare repatriere cu bratele deschise ? le ofera macar cat le a fost oferit aici
adica asistenta sociala si medicala gratis ? poi scuza ma cineva care munceste nu are atatea drepturi ca si ei

Romania nu-si permite conditii de incarcerare mai bune, si asa fiind detinutii stau mai bine decat multi dintre romanii din patura saraca. Romania le ofera asistenta sociala (venit minim garantat, alocatii copii) si asistenta medicala gratuita (nimeni nu e refuzat la urgente, copii sunt asigurati basca). Aaaa ca nu e la nivelul celei din Franta, sa avem pardon, oricum romanii se chinuie cu ce au.
Ti-e mila de francezi ca s-au trezit cu pleasca pe cap, dar romanii ce sa mai zica ca de ani de zile le ofera "discriminare pozitiva"(in limita posibilitatilor)si nu iese nimic.
Poate ca europenii sunt mai destepti si abili si le iese integrarea. Apoi sa ne invete si pe noi.
Da sunt cetateni romani, dar au aici aceleasi drepturi si beneficii ca romanii (in unele cazuri au chiar mai multe beneficii) si uite ca n-a ajutat la nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Nu stiu de ce, dar mi se pare ca va certati degeaba. Dati o cautare cu numele speciei si veti vedea ca in greaca, radacina cuvantului inseamna "nomad" - deci probabil era o specie MIGRATOARE! Ma dispera ziarele din Romania care mereu se 'ataca' de vai, imaginea noastra, francezii sunt rasisti, toti sunt rai cu noi si ne marginalizeaza, cand noi suntem curati ca lacrima! zau asa, si chiar daca se cheama asa dinozaurul pentru ca vine din Romania, ce-ar fi asa oribil? Da, a venit dihania in Franta, parasind meleagurile romanesti, asa cum a facut-o si rtiganul de rand. E asa cumplit? Noi n-avem deja in limba astfel de comparatii? "te certi ca tiganul la usa cortului" -asa zicea maica-mea. De ce noi avem dreptul sa facem aceste comparatii si altii nu? De ce e OK sa spunem "zgarcit ca un scotian" dar nu si "nomad ca un tigan"?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:

Flase intentii bune? Hmmm, poate intr-o zi o sa-ti explic eu cate ceva. Pana atunci, poate inveti si tu ceva daca mai scoti nasul de pe 'mosia' ta. Si ca sa-ti raspund direct, ipocrita esti tu, pentru ca acu zici ca 'tiganii sunt si ei oameni', acu' zici ca te simti umilita si batjocorita ca esti asociata (implicit, ca si popor) cu tiganii. Deci, unde-i ipocrizia?

Las la o parte tonul nepotrivit cu care mi te adresezi, poate te-a deranjat ce am spus despre mosia mea.
Ca sa-ti linistesc nervii pot sa-ti spun ca "mosia" mea este cauza pt. care fac terapie la psihiatru dupa ce mi-a fost calcata de hoti.
Au luat tot ce era fier din curte dar hotii au devenit f. nervosi cand au constatat ca nu au ce fura din casa pt. ca erau numai carti si mobila veche si s-au cam razbunat as zice.
Politistii mi-au spus ca au niste suspecti dar i-am lasat in mama lor pt. ca am considerat ca deceptia cu cartile era suficienta.
Acum, vezi ca nu comentez cum se alese primarele in comuna dand pamant unora care nu au nici cea mai mica intentie sa-l lucreze pt. ca nu le sta in obicei dar pot vota cu 2 maini, etc.
Vezi tu Victoria astea sunt povesti din tara, de ce te incurci tu in ele de acolo din Canada?
Un ultim sfat, nu arunca cu piatra daca nu cunosti bine tinta!

Mergi la inceput