Eu romanca vs eu japoneza

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas

Chuny, nu vrei sa-mi fii tu vecina...

Sigur, te pierzi des in rationament. Daca as fi vecin cu Katya sau cu alti romani, ce rost ar mai avea sa dau muzica tare, ca romanii isi cunosc muzica deja. Dam muzica tare, in America. Tara asta nu are limba oficiala, nu are cultura oficiala, functioneaza cu totul altfel decat stiti voi, chiar este tara tuturor posibilitatilor. Nu fac altceva decat un simplu "statement", cum se zice pe-aici si este pur si simplu un fapt cu care numai unul din vecini are probleme. Cu "intentia clara de a deranja", nu e adevarat. E musai sa dam muzica tare si sa dansez eu, la acea ora, cu fetita, inainte sa faca baie si sa se culce.

Comunistii mai faceau culturalizare dintr-asta, fortata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@Tilia

“[Romanii sunt] un popor fara istorie… destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevolutiei si [vor ] ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, REPREZINTA prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice… Disparitia lor de pe fata pamantului ar fi un pas INAINTE.”
Frederich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 13 ianuarie 1849

Dupa cum F. Engels este un tartor comunist care a spus clar ca doreste sa dispara românii de pe fata pamantului, intelegeti sper acum eroarea pe care ati facut-o asemanându-ma, pe mine, un român, cu un comunist. Dar invatam multe despre noi, si de la oamenii rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

poate=o fi un tabiet al fetitei, eu asa inteleg...cred?
ma rog, acu inteleg ca n-am inteles ca nici cand se intelegea nu se intelegea ce trebuie, e ca la radio Erevan aici.

Mergi la inceput

Ca sa incheiem ciorovoiala, va multumesc si va spun ca acum m-ati convins cu adevarat, sa PRELUNGESC programul muzical romanesc "de peste hotare". Acum, cu siguranta va avea loc si la o anumita ora din timpul diminetii sau al dupa-amiezei, pe langa programul de seara, cel cu care vecinii sunt deja obisnuiti. As vrea sa va explic mai multe, dar sunt prea multe de spus, despre lumea in care traiesc. Cel mai incurajator este faptul ca unor vecini chiar le place. La vecini si la prieteni americani, punem muzica de dans romaneasca, si le place. De ce nu?

A zis cineva sa se cheme politia... Ce crezi ca politia texana se ocupa cu nimicuri din astea? Numai noaptea, cand la mine e liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:

Ca sa incheiem ciorovoiala, va multumesc si va spun ca acum m-ati convins cu adevarat, sa PRELUNGESC programul muzical "de peste hotare". Acum, cu siguranta va avea loc si la o anumita ora din timpul diminetii sau al dupa-amiezei, pe langa programul de seara, cel cu care vecinii sunt deja obisnuiti. As vrea sa va explic mai multe, dar sunt prea multe de spus, despre lumea in care traiesc. Cel mai incurajator este faptul ca unor vecini chiar le place. La vecini si la prieteni americani, punem muzica de dans romaneasca, si le place. De ce nu?

A zis cineva sa se cheme politia... Ce crezi ca politia texana se ocupa cu nimicuri din astea? Numai noaptea, cand la mine e liniste.

Acum esti multumit, Traian Basescu??!

Mergi la inceput

Citat:

@Tilia

“[Romanii sunt] un popor fara istorie… destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevolutiei si [vor ] ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, REPREZINTA prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice… Disparitia lor de pe fata pamantului ar fi un pas inainte.”
Frederich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 13 ianuarie 1849

Dupa cum F. Engels este un tartor comunist care a spus clar ca doreste sa dispara românii de pe fata pamantului, intelegeti sper acum eroarea pe care ati facut-o asemanându-ma, pe mine, un român, cu un comunist. Dar invatam multe despre noi, si de la oamenii rai.

Ar fi interesant de stiut la care dintre romani se referea Engels.

Si da, ai apucaturi comuniste, nu mi se pare normal sa imi impun cineva ce sa ascult (de-aia exista casti), fie ca sunt manele, fie ca-i Shostakovich.

Sper, totusi, sa se sesizeze politia si sa-ti dea o amenda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Citat:

Ca sa incheiem ciorovoiala, va multumesc si va spun ca acum m-ati convins cu adevarat, sa PRELUNGESC programul muzical "de peste hotare". Acum, cu siguranta va avea loc si la o anumita ora din timpul diminetii sau al dupa-amiezei, pe langa programul de seara, cel cu care vecinii sunt deja obisnuiti. As vrea sa va explic mai multe, dar sunt prea multe de spus, despre lumea in care traiesc. Cel mai incurajator este faptul ca unor vecini chiar le place. La vecini si la prieteni americani, punem muzica de dans romaneasca, si le place. De ce nu?

Acum esti multumit, Traian Basescu??!

Nu stiu daca el e multumit, da' io-s lamurita! Si daca tot ne-am intors in comunism, imi fac auto-crticia si promit in fata tovarasilor din Partid sa nu mai fac pe avocatul diavolului, pardon! vecinului.

Mergi la inceput

@Tilia

"Ar fi interesant de stiut la care dintre romani se referea Engels."

Ar fi interesant de stiut la care dintre romani va referiti dvs.

Mergi la inceput

Pai la 13 ianuarie 1849 nu exista Romania, nici macar sub forma de Principate. Deci despre cine vorbe dansul, de moldoveni, de munteni?

Mergi la inceput

Engels foloseste termenul "români", dupa cum apare in art. de pe evenim. zilei aici:

http://www.ziaristionline.ro/2011/06/02/engels-romanii-trebuie-sa-dispara-de-pe-fata-pamantului-interviul-lui-dan-manolache-cu-larry-watts-de-la-radio-cultural/

Acea editie de la 1849 a Neue Rheinische Zeitung contine termenul "rumänisch". De asemenea, traducerea in lb. engleza, foloseste termenul "Romanian".

Engels se refera la toti romanii, ca la niste soareci; insa românii sunt popor al lui Dumnezeu si se numesc de foarte mult timp: "români", cu toate ca multi vor sa nege acest lucru

"nu mi se pare normal sa imi impun cineva ce sa ascult (de-aia exista casti), fie ca sunt manele, fie ca-i Shostakovich."

Aveti dreptate, insa eu am ajuns la concluzia ca muzica balcanica/romaneasca este cea mai veche din lume, si este originea tuturor celorlalte muzici. Nu i-as zapaci pe vecini cu Pavarotti, nici cu Shostakovich nici cu Mussorgsky etc. Insa muzica romaneasca - si de prin imprejurimi - e cea mai frumoasa, si acolo, in Romania si teritoriile invecinate, se afla baza muzicala a lumii, laolalta cu toate celelalte baze culturale. Va mai aduceti aminte de ORFEU? Cel mai vestit si mai iubit MUZICIAN de pe pamant. El era trac, un stramos "semizeu" al poporului nostru.

Mergi la inceput