Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (80)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

D-zeu sa va ajute pe toate sa va realizati visul cel frumos de a avea un copil. Imi aduc aminte si eu cat am mai "luptat" si pana la urma am reusit.




Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Dana, ce copilasi frumosi ai, sa cresca mari si sa va aduca multa, multa bucurie. Cred ca te descurci de minune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Doamne ajuta!

Sandaa, Lili_g, Anna_85, Ioana_ct

Vineri [1 Tim. 4, 4-8,16; Lc. 16,15-18; 17,1-4]. „Cu neputinta este sa nu vina smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!"
Asta inseamna ca nu putem trai dupa bunul plac: trebuie sa luam seama, nu cumva sa smintim pe cineva. Ratiunea se trufeste si nu-i pasa de nimeni, insa in jur pricinuieste sminteala cu fapta, dar mai ales cu vorba. Sminteala creste si sporeste nenorocirea care-1 asteapta pe cel ce o pricinuieste, insa acesta nu simte si inmulteste smintelile, inca e bine ca amenintarea lui Dumnezeu impotriva smintelilor nu se implineste, indeobste, aici pe pamant,
caci El asteapta indreptarea pacatosului; implinirea ei se amana pentru ceasul judecatii si rasplatirii; numai atunci vor simti cei care fac sminteli cat de mare este acest pacat. Aici, mai nimeni nu se gandeste daca va sminti sau nu va sminti prin faptele sau cuvinte sale pe cei ce-1 inconjoara. Sunt doua pacate foarte mari inaintea lui Dumnezeu, dar pe care oamenii le socotesc neinsemnate: smintirea aproapelui si osandirea. Dupa cuvantul Domnului, pentru cel prin care vine sminteala ar fi mai bine sa nu mai traiasca, iar cel ce osandeste este deja osandit. Nici smintitorul, nici cel ce osandeste nu se gandesc insa la acest lucru si nici nu le-ar trece prin cap sa-si recunoasca vreo vinovatie de acest fel. Ce orbire ne impresoara, de fapt, si cum umblam cu nepasare prin mijlocul umbrei mortii!

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Dragelor,

Va trimit mai jos pildele pentru urmatoarele 2 zile.
Sper ca macar in rugaciunea de seara sa ne intalnim daca pe aici s-a asternut linistea.
Chiar ma gandeam oare de ce nu se mai scrie: cand se postau detalii despre copilasii dobanditi prin rugaciune, am inteles ca erau persoane carora acest fapt le displacea; apoi, cand se postau informatiile strict religioase iar nu am observat prea multa activitate.
eu cred ca ar fi pacat sa lasam sa se piarda un subiect care a ajutat pe atatea fete sufletiste, daca e sa parcurgem doar lista de pe prima pagina, plus cele care doar ne-au citit

aingriv, ana_domnica, caciantoni, anaomaria,pogonici si toate mamicile, haideti sa le incurajam pe fete cu continuarea povestii despre pruncii dobanditi prin rugaciune.
deeva

ma iertati daca v-a deranjat postarea mea, dar imi e dor de voi si de atmosfera frumoasa de aici


Sambata [Gal. 3, 8-12; Lc. 9, 57-62]. „Nimeni care pune mana pe plug si se uita indarat nu este potrivit pentru imparatia lui Dumnezeu." Asta inseamna ca cine vrea sa se mantuiasca, dar se uita cu parere de rau la lucrurile pe care trebuie sa le lepede in acest scop, acela nu se mantuieste, nu merge, nu se indreapta catre imparatia lui Dumnezeu. Trebuie s-o rupem o data pentru totdeauna cu tot ce poate impiedica lucrarea mantuirii. Cei ce vor sa se mantuiasca vad si singuri asta, dar amana mereu despartirea de anumite deprinderi patimase. A rupe dintr-o data cu toate aceste obisnuinte li se pare o jertfa prea mare. Vor sa se lase de ele „putin cate putin", ca sa nici nu bata la ochi, si ies mai intotdeauna in pierdere. Se apuca de fapte mantuitoare, dar simtirile inimii raman aceleasi ca mai inainte. La inceput, nepotrivirea aceasta e foarte izbitoare,insa fagaduinta „maine ma voi schimba" astupa gura constiintei. Astfel se scurge „maine" dupa „maine", iar constiinta oboseste sa repete intruna acelasi lucru si, in cele din urma, tace. incepe sa apara gandul: „Se poate si asa". Acest gand devine din ce in ce mai puternic, iar apoi se incetateneste pentru totdeauna, si omul devine cucernic pe din afara, insa neindreptat pe dinauntru: un mormant varuit in ochii Domnului. Ceea ce e mai dureros este ca acesti oameni se indreapta la fel de greu, daca nu chiar mai greu, decat cei impietriti in pacate vadite... Iar ei cred ca nu savarsesc nimic rau.

A douazeci si sasea duminica dupa Cincizecime[Efes. 5, 8-19; Lc. 12, 16-21]. Rostind pilda celui ce s-a imbogatit si nu avea de gand altceva decat sa manance, sa bea si sa se veseleasca, insa a fost lovit de moarte, neapucand sa se infrupte din desfatarile asteptate, Domnul a incheiat: „Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu". Bogatii, uitand de Dumnezeu, nu se gandesc decat la desfatarile trupesti. Cei ce doresc sa scape de soarta amara a bogatului din pilda, sa nu-si „adune siesi, ci sa se imbogateasca numai in Dumnezeu"; si intrucat bogatia e de la Dumnezeu, inchin-o Lui atunci cand iti vine si va fi bogatie sfanta. Tot ce iti prisoseste imparte cu saracii: va fi acelasi lucru cu a inapoia lui Dumnezeu ceea ce ai primit de la El. Cel care da saracului, lui Dumnezeu ii da. Unul ca acesta, chiar daca pare a cheltui bogatia, se imbogateste cu adevarat in fapte bune – se imbogateste pentru Dumnezeu, spre a-I placea Lui, se imbogateste cu Dumnezeu, atragand blagoslovenia Lui, se imbogateste de la Dumnezeu, Care pe cel ce a fost credincios in putine peste multe il va pune; se imbogateste in Dumnezeu, nu in sine, caci nu se socoate stapan, ci numai iconom, a carui grija este de a indestula pe toti cei ce vin la el cu vreo nevoie; si se teme sa cheltuiasca ceva pentru sine, socotind asemenea lucru drept intrebuintare nedreapta a avutiei care i-a fost incredintata.


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Si mie mi-e dor de povesti de mamici, de bebici, de postari duhovnicesti care m-au ajutat asa de mult.
Hai sa facem o prezenta: cive raspunde?

Ma gandesc si eu la Deeva, ce stiti de ea? mai intra la subiect? Te imbratisez draga deeva daca citesti si scrie-ne un cuvant daca poti.

Un post cu binecuvantari.
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinuta spune:

Prezent!
Desi nu am mai postat de foooooarte mult timp v-am mai citit din cand in cand postarile voastre. Sper ca sunteti bine toate si bun venit tuturor bebicilor care s-au nascut , iar fetelor care inca asteapta sa nu-si piarda speranta si nadejdea in Dumnezeu. Despre noi nu avem multe noutati, bebe e mare acum si poznele direct proportionale. Am incercat sa-l ducem la cresa din septembrie, ca sa se obisnuiasca pentru ca trebuie sa ma duc la servici acusi, dar a fost o decizie pe care am regretat-o. Dupa trei saptamani in care a fost mai mult racit a facut o otita cu pneumococ, cu care ne-am "luptat" aproape 2 luni. Am avut doua internari la Spitalul de copii din Iasi, cate o punctie la fiecare ureche, o operatie de vegetatii adenoide si de o saptamana suntem acasa fara febra si cat de cat bine( speram..Doamne ajuta!)Marti trebuie sa mergem la control, dar cred ca am scapat cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Sf. Nectarie. In rest, e un vorbaret (si in somn mai spune cate ceva) si un iubaret, ca ne pupaceste de cate ori isi aduce aminte...destul de des,dar nu ne plangem. E un copil sanatos,vesel si super super activ, mai ales ca nu avem voie deocamdata sa iesim afara va inchipuiti ca sunt . Deja a vorbit cu Mosul si vrea "babane"(bomboane), "vu mica"( o masinuta mica) si "trenu'gagane"( un tren cu vagoane- e fascinat de trenuri), deci scapa ieftin mosul anul asta
Imi pare bine ca v-am "revazut" si o sa incerc sa trec mai des pe aici.
Un post usor si cu folos!
Multi tuturor!

Am o comoara: Rares- Nectarie!

http://lb1m.lilypie.com/XoYHp2.png
http://davm.daisypath.com/zC3pp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:


Doamne Ajuta!

Va doresc si eu un post usor si fara ispite!

Nu prea am noutati. Fetele la gradinita, eu astept raspuns sa ma angajez.
Ca tot ati intrebat de deeva, am sunat-o azi dar avea tel inchis ori nu avea semnal.
Am mai vb cu ea cu ceva timp in urma, si speram sa vina cu vesti bune.

Fetele il asteapta pe Mos Craciun. (pana atunci va veni Mos Nicolae ) Le tot zic sa fie cuminti si Mosu' va veni. Off, dar mai e pana in Decembrie.
Va pup pe toate!
O seara linistita sa aveti!


ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


Doamne ajuta!

Lili_g, multumesc de sustinere, continui sa ramai un model pt mine, cat de bine te organizezi, cu familia, cu serviciul, si mai ai timp sa citesti lucruri interesante si sa le si impartasesti cu noi

pinuta, ma bucur ca ne-ai scris despre tine si nazdravanul tau frumos. asa e, e f bine ca sunt activi si vorbareti. si noi avem o mica pb cu vorbitul, la semiinternat dna pedagog a tot mutat-o pe Irinuca noastra din banca pe motiv de vorbit muult .

ioanact, iti tin pumnii sa primesti noul job.

victorita, ce mai faceti? ce face minunea ta de baietel?

Luni [I Tim. 5, 1-10; Lc. 17, 20-25]. Spunand ca Fiul Omului va aparea ca fulgerul in ziua Sa, luminand intr-o clipa intreaga lume de sub cer, Domnul a adaugat: „Mai inainte, El trebuie sa sufere multe si sa fie lepadat de neamul acesta". Din logica frazei se vede ca acest „trebuie sa sufere multe" premerge venirea Domnului intru slava. Prin urmare, toata vremea ce se va scurge pana in acea zi e pentru Domnul vreme de patimiri, in trupul Sau a patimit la o vreme anume; dupa aceea, patimirile Sale au continuat in credinciosii Sai - durerile nasterii credinciosilor, a cresterii lor in duh si a pazirii lor de lucrarile vrajmasului, launtrice si din afara, caci legatura acestora cu Domnul nu este doar gandita si morala, ci legatura vie, care face ca tot ce-i atinge pe ei sa il atinga si pe El, Care e Capul lor. Pornind de la acest gand, nu putem sa nu bagam de seama ca Domnul sufera mult. Cele mai mari dureri ale Lui sunt caderile credinciosilor; inca si mai dureroase sunt caderile din credinta. Acestea insa nu-s decat loviturile cele mai insemnate; dar e ranit necontenit de necazurile si de smintelile lor, precum si de clatinarea credintei lor de catre necredinta. Cuvintele si scrierile care imprastie necredinta sunt sageti aprinse ale celui viclean, in vremea de acum, acesta a pus pe picioare multe faurarii din care scoate asemenea sageti. Inimile credinciosilor se tem, fiind lovite de catre ele si vazandu-i si pe altii raniti; impreuna cu ei sufera si Domnul. Dar se va arata ziua slavei Domnului si atunci se vor descoperi cele ascunse in intuneric, iar cei ce patimesc se vor veseli dimpreuna cu Domnul. Pana atunci insa trebuie sa rabdam si sa ne rugam.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul



Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


A, Danangie, eu te stiu de cand il aveai doar pe Allesio, si te-am tot citit pe parcursul anilor, cat de greu ti-a fost ca erau asa apropiati de varsta copilasii.

Esti o mamica binecuvantata,sunt convinsa ca nu iti e usor dar seara ai 3 bucurii de imbratisat si pupacit

numai bine si multa sanatate,


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Pinuta, bine ca ati scapat de atatea boli...
Alina, multumim de vestile despre deeva. Spune-i ca eu tot ma rog pentru ea . Domnul lucreaza si ne vede in toate ale noastre.
Mara, draga mea, esti atat de buna. Eu nu stiu daca sunt de laudat...ma straduiesc, mai cad, ma mai ridic... sa ne ajute Domnul pe toti sa dam raspuns bun cand vom fi intrebati de cele ce le-am facut si sa ne dea vreme sa ne caim si sa plangem pe cele rele ce le facem.
Post usor, pace si bucurie.

Mergi la inceput