Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (80)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anees spune:

Buna seara!Sunt noua pe forum si doresc sa ma alatur voua si sa particip la rugaciune! Va rog sa ma primiti si pe mine in grupul vostru. Am 29 ani si imi doresc cu toata fiinta un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Doamne ajuta!

Anees, bine ai venit la rugaciune

Anna85, ce faci?


Marti [I Tim. 5, 11-21; Lc. 17, 26-37]. „ Cine va cauta sa-si scape sufletul, il va pierde; iar cine il va pierde, acela il va dobandi." Iata ce se cuvine sa intelegem de aici: a ne scapa sufletul inseamna a ne cruta pe noi insine, iar a-1 pierde inseamna a nu ne cruta (subintelegandu-se continuarea: in calea poruncilor Domnului sau slujindu-L pe Domnul). De aici reiese urmatorul lucru: cine slujeste Domnului, plinind poruncile Lui fara a se cruta pe sine, acela se mantuieste; iar cine se cruta pe sine, acela va pieri. Daca te vei cruta, te vei arata neintarziat calcator al poruncilor, prin urmare si sluga netrebnica; iar osanda slugii netrebnice care este? „Pe sluga cea netrebnica aruncati-o in intunericul cel mai din afara: acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor." Dati-va osteneala sa luati aminte la voi insiva macar de-a lungul unei singure zile si veti vedea ca crutarea de sine stramba toate faptele noastre bune, taindu-ne pofta de a le savarsi. Fara osteneala si incordare nu faci nimic; dar sa te silesti nu te induri si te-ai oprit aici. Sunt unele lucruri pe care vrei, nu vrei, trebuie sa le faci. Aceste lucruri sunt implinite negresit, chiar de sunt grele; dar aici crutarea de sine e biruita de sinele insusi: nu lucrezi, nu ai ce manca; si intrucat lucrarea poruncilor nu este de acest fel, din crutare de sine ea este intotdeauna trecuta cu vederea. Si ingaduirea pacatelor tot din crutare de sine se trage: iti pare rau sa iti refuzi ceea ce iti doresti, ca atare iti implinesti dorinta, chiar daca ea este de-a dreptul pacatoasa ori duce la pacat.
Astfel, cel ce se cruta pe sine nu face ce este dator sa faca si isi ingaduie ceea ce este dator sa nu faca. Drept urmare, cum se mantuieste unul ca acesta?

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


"Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti".
Nicolae Iorga



Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


sinaxarul de azi - Sfantul Grigorie Decapolitul
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie20.htm
Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul sunt la Manastirea Bistrita din Valcea (aingriv )

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olticel spune:

buna ziua, tuturor! ma bucur foarte mult cand vad cat de multa sustinere este pe acest grup, citind postarile voastre am mai prins putere si speranta. am asteptat si luna aceasta, dar nimic, astept sa-mi treaca menstra apoi vreau sa merg la un control detaliat sa vad ce se intampla cu mine. ma rog mereu Lui Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne binecuvinteze cu copii.
va pup! sa ne ajute Dumnezeu sa vedem visele noastre realitate.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Anees, bine ai venit. Sa-ti ajute Dumnezeu sa ai nu unul ci 3-4 copilasi sau cati o crede El de cuviinta.
Olticel, curaj, credinta si rugaciune caci o sa fie bine. Ascultam ieri o conferinta a parintelui Calistrat si dansul spunea ca vin unii sii ii spun: "parinte m-am rugat cum mi-ati spus, am facut ascultare si nu mi s-a implinit ce am cerut". Parintele le raspunde: "roaga-te mai departe si ai nadejde, au fost altii mai nevoie inaintea ta si Dumnezeu i-a avut pe aceia mai intai in grija, dar vine si randul tau". Mi-a placut mult vorba parintelui.
Rugaciunea ne ajuta, este colacul nostru de salvare, asa vorbim noi cu Domnul. Numai sa ne facem mereu timp si sa ne devina obisnuinta.

Haideti fetele, va astept pe toate sa ne mai aduceti vesti.

Va trimit flori si .

Pogonici, da si tu un semn. Ce face puiul mic?

O zi buna, sfantul Grigore Decapolitul sa va ajute in aceasta zi frumoasa.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Buna dimineata

Anna85, ce vesti ai?
Ioanact pt printesele tale
Livsy
Sandaa, , cum se mai simte tatal tau?

Crestin ortodocsii sarbatoresc, an de an, la 21 noiembrie, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, mare praznic imparatesc, in amintirea zilei in care, Sfintii si Dreptii Parinti, Ioachim si Ana, au condus-o pe Preasfanta Fecioara Maria la templu, precum fagaduisera Domnului. “Dupa ce s-au sfatuit cu rudeniile lor, - spunea parintele arhimandrit Cleopa intr-una din predicile la aceasta marita sarbatoare- Sfintii Parinti Ioachim si Ana au adunat multe copile nevinovate si curate, de o varsta cu dansa si mai mari din Nazaret, ca sa petreaca pe aceasta copila sfanta pana la Ierusalim, cu faclii aprinse in maini, cu cantari si cu psalmi. Si au pornit din Nazaret spre Templul din Ierusalim, cale de peste 150 km, mergand trei zile in sir. Si era o minune mare si prealaudata acea dumnezeiasca adunare alcatuita din rudele Preasfintei Fecioare Maria. Pe cale cantau mai cu seama psalmii lui David si cele ce se potriveau cu aceasta mare taina si ducere a Maicii Domnului in Sfanta Sfintelor, zicand asa: «Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau.»(Psalm 44, 12). Sarbatoarea, dupa cum ne spune si Sinaxarul, s-a facut intr-un chip minunat, si a fost cuprinsa in Postul Craciunului, inaintea Sarbatorii B ucuriei, cand Cuvantul Lui Dumnezeu S-a pogorat din ceruri, S-a intrupat din Maria Fecioara si in noaptea de Craciun S-a facut Om. Tot Sinaxarul se vorbeste si despre minunea prin care a fost nascuta Sfanta Fecioara de catre Sfanta Ana, in vremea batranetii si despre fagaduinta facuta de Dreptii Parinti Lui Dumnezeu: “Praznicul Intrarii s-a inceput din pricina aceasta: Ana, cea pururea pomenita, fiindca mai toata viata a petrecut-o stearpa fara sa nasca prunc, ruga impreuna cu barbatul sau, Ioachim, pe Stapanul firii, ca sa le daruiasca lor prunc si, fagaduindu-se ca, daca vor castiga dorirea, indata vor afierosi Lui Dumnezeu pe pruncul cel nascut. Si asa a nascut pe ceea ce s-a facut pricina mantuirii neamului omenesc, pe impacatoarea si imprietenitoarea lui Dumnezeu cu oamenii, pe pricina innoirii de a doua oara a lui Adam cel cazut si a scularii si a indumnezeirii lui, pe Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare Maria” (“Vietile Sfintilor de peste tot anul”)

La varsta de trei ani, Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana au dus-o la Templu, unde a fost intampinata de preotul Zaharia. “Si plinindu-si fagaduinta, au afierosit pe fiica lor Lui Dumnezeu celui ce le-a daruit-o; si au dat-o pe ea preotilor si mai ales lui Zaharia, arhiereului celui de atunci. Acesta luand-o pe ea, a adus-o in cele mai dinauntru ale Templului, unde numai singur arhiereul o data pe an intra. Si aceasta a facut-o dupa vointa Lui Dumnezeu Celui ce dupa putin avea a Se naste dintr-insa spre indreptarea si mantuirea lumii”, mai aflam din “Vietile Sfintilor de peste tot anul.”

Sfanta Fecioara Maria a ramas la Templu doisprezece ani, “cu rara cuviinta, hranita cu hrana cereasca de catre Arhanghelul Gavriil”. Cum a trait la Templu 12 ani Sfanta Fecioara Maria? Explica parintele arhimandrit Cleopa: “Templul lui Solomon, care fusese refacut de Zorobabel, avea in jurul lui 90 de camere, cum arata vechiul istoric iudeu Iosif Flavius. Treizeci de camere, in partea de jos, erau destinate vaduvelor care isi duceau vaduvia in curatenie, in post si rugaciune si erau pururea in templu. (...) Deasupra acestor camere erau alte treizeci de camere in care locuiau nazoreii, un fel de calugari ai Legii Vechi, care traiau necasatoriti, asemenea calugarilor de astazi. Deasupra acestor camere, la etajul al doilea, erau alte treizeci de camere unde petreceau fecioarele templului. Toti credinciosii care voiau sa pastreze fetele lor curate pana la maritat, le aduceau la templul lui Solomon si le dadeau sub ingrijirea preotilor si arhiereilor, sa petreaca in rugaciuni si cantari, cosand vesminte si broderii si spaland si curatind templul. Intr-una din aceste camere destinate fecioarelor a adus Proorocul Zaharia pe Preacurata Fecioara Maria si a dat-o in mana fecioarelor celor mai in varsta. Fiind foarte luminata de Duhul Sfant aici a invatat Fecioara Maria toata Scriptura, precum si lucrul de mana.(...) Si era iubita de toti pentru intelepciunea ei”. Dupa 12 ani, Nascatoarea de Dumnezeu, a fost incredintata lui Iosif, “ca acela sa-i fie pazitor si martor al fecioriei ei si ca sa slujeasca, atat la nasterea ei cea mai presus de fire, cat si la fuga ei cea in Egipt si la intoarcerea cea de acolo in pamantul lui Israel”.


Miercuri [I Tim. 5, 22; 6,11; Lc. 18,15; 17, 26-30]. „Cine nu va primi imparatia lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra in ea." Cum vine asta, s-o primesti ca un prunc? Iata cum: intru curatie, cu toata inima, fara a sta pe ganduri. Analiza rationala nu este aplicabila in domeniul credintei: ea nu poate avea loc decat in anticamera ei. Anatomistul diseca in amanuntime corpul, dar nu vede viata; nici ratiunea, oricat ar analiza ea, nu poate sa patrunda puterea credintei. Credinta insasi ne da vederi duhovnicesti care ne-o infatiseaza in intregimea ei ca fiind pe deplin indestulatoare pentru trebuintele firii noastre si indatoreaza mintea, constiinta, inima sa o primeasca. Acestea o si primesc; si o data ce au primit-o, nu vor sa se mai desparta de ea. Se intampla aici acelasi lucru ca atunci cand gustam dintro mancare gustoasa si sanatoasa. Cel ce gusta o data dintr-o astfel de mancare cunoaste ca ea este buna si o trece in randul lucrurilor hranitoare. Chimia nu i-a dat aici nici un ajutor, incredintarea lui este intemeiata pe experienta personala, nemijlocita. Si credinciosul cunoaste nemijlocit adevarul credintei: insasi credinta inradacineaza in el incredintarea nezdruncinata ca este adevarata. Dar cum va fi atunci rationala credinta? Rationalitatea credintei sta tocmai in a cunoaste nemijlocit ca in ea este adevarul. Ratiunea nu face decat sa incurce lucrurile, racind credinta si slabind viata in credinta; pe deasupra - si acesta e lucrul cel mai insemnat - se trufeste, alungand astfel harul lui Dumnezeu, iar in crestinism acesta este un lucru de cea mai mare gravitate.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olticel spune:

Multumesc mult, lili_g. Rugaciunea, credinta si nadejdea astea ne dau putere sa mergem mai departe. Preotii ne ajuta cum pot ei mai bine, si ne spun ce si cum sa facem, cum sa ne ugam, dar oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu mergi la preot iti da o reteta si gata totul sa intampla. Trebuie sa avem rabradare si sa ne rugam mereu lui Dumnezeu si cu siguranta are El un plan pentru fiecare.
Dumnezeu sa ne binecuvanteze! Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Buna dimineata,

olticel, bine ai revenit - ia uite ce frumos zice "povestea" de azi, cat de adevarat si cat de greu ne este sa acceptam asta uneori.

Joi [I Tim. 6, 17-21; Lc. 18, 31-34]. Domnul le-a spus ucenicilor Sai ca urma sa patimeasca, dar ei n-au priceput nimic din cele auzite: „Cuvantul acesta era ascuns pentru ei". Mai apoi, insa, „au socotit sa nu stie decat pe Iisus Hristos Cel Rastignit". Cand nu venise inca vremea, n-au priceput nimic din aceasta taina; dar cand a venit vremea, au priceput, au predanisit si au lamurit acest lucru tuturor. Asa se intampla cu toti, si nu numai in privinta acestei taine, ci si a oricarei alta. Ceea ce e de neinteles la inceput se lamureste cu timpul, de parca ar patrunde o raza de lumina in constiinta si ar lumina ceea ce e intunecat. Dar cine face acest lucru? Domnul insusi, harul Duhului, care traieste in cei credinciosi, ingerul pazitor, insa nicidecum omul insusi. El primeste doar, nimic altceva. Oricum, unele lucruri raman de nepatruns intreaga viata si nu numai pentru unul sau altul, ci pentru intreaga omenire. Omul este inconjurat de lucruri neintelese: unele i se lamuresc de-a lungul vietii, altele raman nelamurite toata viata – se vor lamuri dincolo -, iar asta chiar pentru mintile de Dumnezeu luminate. Dar de ce nu ni se descopera acum? Pentru ca unele lucruri intrec puterea noastra de intelegere, deci nici nu merita sa mai vorbim de ele, altele nu ni se descopera pentru ca ne-ar aduce vatamare sa le aflam inainte de vreme, in viata de dincolo, multe se vor lamuri, dar vor aparea noi lucruri si noi taine. Mintea zidita nu va duce niciodata lipsa de taine nepatrunse. Ea se razvrateste impotriva acestor legaturi: legaturile tainei insa nu se vor rupe. Asadar, smereste-te, minte trufasa, sub mana cea tare a lui Dumnezeu; smereste-te si crezi!

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul

http://dulcecasa.blogspot.ro/


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:



Vineri [II Tim. 1,1; 2, 8-18; Lc. 19, 12-28]. Pilda celor zece mine infatiseaza intreaga istorie a omenirii pana la cea de-a doua venire a lui Hristos. in ea, Domnul spune despre Sine ca merge la Tatal Ceresc prin patimiri, moarte si inviere, ca sa primeasca domnia asupra omenirii, care este mostenirea Sa. Cei ramasi pe pamant se impart in doua tabere: robii care I-au slujit Domnului prin ascultarea fata de credinta si cei care nu vor sa-L aiba drept imparat si sa-I slujeasca, din pricina necredintei lor. Celor ce se apropie de Domnul prin credinta, fiind gata sa-I slujeasca, li se dau darurile Sfantului Duh in Sfintele Taine: aceasta este mina, si fiecare credincios o primeste pentru a sluji in randul celorlalti credinciosi. Atunci cand toti oamenii care trebuie sa se supuna Domnului I se vor supune, El va veni din nou, de data asta ca imparat. Primul lucru pe care il va face va fi sa-i judece pe robii Sai - care ce a agonisit cu harul dat; iar apoi va urma judecata si asupra celor care n-au vrut sa-1 recunoasca drept imparat - adica fie ca n-au crezut, fie ca au cazut din credinta, intipareste-ti in minte aceste adevaruri si nu iti alunga luarea aminte de la ele, fiindca atunci se vor lua hotarari care nu vor mai putea fi schimbate. Fugi de necredinta; dar nici credinta ta sa nu ramana desarta, ci adu si roadele ei. Daca te vei afla credincios in putine, peste multe te va pune Domnul.


Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175726&whichpage=1


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

se vede ca nu am ami intrat ed mult pe sait...caci vad niste iconite ff dragalase..

cat despre noi, eu am inceput serviciul de sf Paraschiva, iar dra mea sta acasa cu o tanti..pe care sunt multumita, e o femeie catolica de 62 ani..dar se pare ca nui prea serioasa..saptamana asta de 2 ori ..nu a venit...div motive...

nu stim ce vom face in viitor..om vedea cat tine coarda la capitolul asta al bunului simt cu tanti...

in rest multumim lui DD suntem f bine, noi vorbim f bine, povestim deja, punem mii de intrebari...mancam orice...sanatoasa..
eu cu serviciul e f bine..mai putin partea financiara..

in rest asteptam pe

Mergi la inceput