stiati ca varsta taticilor conteaza?
Raspunsuri - Pagina 4
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany Oanap ... concluzia ta este ca ... mama si viata ei de ne/gravida sunt de vina ... Halal concluzie Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _ Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex |
nu am inteles,te referi la ceea ce imi pare mie logic din articol sau ca eu cred ca conteaza evolutia sarcinii?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
szivarvany spune:
citat din mesajul lui oanap85 eu cred ca viata mamei conteaza enorm,enorm de mult pe toata perioada sarcinii... |
Cum poate influenta asta autismul, ramane un mister
Dar hai sa dam vina pe mama
Si ma intreb cum ramane cu mamele ghinioniste care au stat din control in control, au dus cele 40 de saptamani ca la carte, au nascut un copil de nota 10 si peste 1-2-3 ani li s-a pus acest diagnostic cumplit copilului ?
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex
mihaela_s spune:
Cauzele autismului sunt inca incerte. Tot ce se scrie sunt presupuneri, statistici, inca nu e nimic clar...sunt cercetari peste cercetari in legatura cu asta dar si cu boala in sine.
bird70 spune:
Cred ca totul trebuie judecat global, nu separat fiecare element in parte. Daca le iei separat nu fac nici un sens.
Cazul nostru:
- am fost tineri, 26 de ani amandoi cand s-a nascut pitica
- sotul meu are numerosi autisti in familie
- sotul meu in copilarie ar fi indeplinit criteriile de mild asperger's
- primul copil neurotipic
- a 2-a sarcina usoara, nastere rapida, scor 10
- am avut o gripa foarte nasoala in saptamana 25, cu febra mare cateva zile (nu am luat nici o medicatie)
Deci sunt factori care favorizeaza aparitia autismului: istoricul in familie, gripa si factori care defavorizeaza cum ar fi varsta tanara, sarcina usoara, nasterea fara probleme, apgar 10. La primul copil istoricul de autism in familie nu a contat, la al 2-lea, poate combinat cu gripa din timpul sarcinii a dus la un copil pe spectru autist.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
cristoiu spune:
Exact, nu se stie nimic, exista n teorii, nici-una dovedita. Acum citeva luni era in National Geographic un articol despre gemeni, un studiu. Si dintre gemenii din studiu unii aveau autism. Dar acolo unde unul avea autism, gemenul lui era si el autist. Ceea ce pare sa sugereze o cauza genetica. Si cu toate astea nici macar asta nu e dovedita.
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui szivarvany
Cum poate influenta asta autismul, ramane un mister Dar hai sa dam vina pe mama Si ma intreb cum ramane cu mamele ghinioniste care au stat din control in control, au dus cele 40 de saptamani ca la carte, au nascut un copil de nota 10 si peste 1-2-3 ani li s-a pus acest diagnostic cumplit copilului ? Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _ Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex |
:(dar nu m-am referit la autism ci in general la bolile care se nasc copiii. si ziceam ca " si stilul de viata al mamei peperioada sarcinii conteaza" dar nu am dat vina pe mama ,nici nu ar fi corect sa spun asta :(
trebuia sa mentionez sa se inteleaga,sorry
d,autismul ramane un mister ca multe alte boli care stam si ne gandin : din ce cauza"? nici doctorii nu stiu asa ca cum as putea eu sa zic a cui este vina ..!
sin punctul meu de vedere sunt multe posibile cauze
atat genetic poate fi chiar si din stramosi,stilul de viatat al amei cat si al tatalui chiar si dinaintea conceperii copilului,eventualele boli care le-ar putea avea ambii si ar putea afecta fatul,chiar si "trauma" nasterii poate fi [ de ex cel mare s-a nascut vanat si cu venele la ochisori sparte din cauza socului care l-am avut ,a tipatului pe tot timpul travaliului }(aimi amintes cum un medic spunea ca copilul poate face un atac cerebral inca de la nastere)sau dupa ce s-a nascut poate suferi de asemenea un soc emotional sa zic si sa dezvolte mai tarziu ..cine stie ,pot fi multe cauze....eu doar incerc logic sa ma gandesc
ca nu putem spune " asa a fost sa fie,a dat D-zeu ,nu?"
oanap85 spune:
stiu ca sunt off topic dar as vrea sa spun ceva
eu de ex am suferit o operatie la rinichi cand aveam 13 ani ,sindrom MEN 2 B sau ceva de genu (feocromocitom )in fine ,e o tumoare..
prima data s-a descoperit la sora mea care a fost operata la 11 ani ,dar de fapt boala a aparut la 7 ani si parintii mei nu si-au dat seama atunci nici nu se stia si au dat vina pe multe alte boli ...prima data i-a afectat rinichiul drept ei ,la fel si mie,dar dupa 3 ani boala a recidivat la ea ,insa de data aceasta la rinichiul stang ,un an mai tarziu am suferit eu operatia .
atucni medicii au dat vina pe explozia de la cernobala doarece pe atunci eram numai eu si sora mea ceilalti 2 frati nu erau inca nascuti si asa au ajuns ei la concluzia ca aia ne-a afectat pe noi si s-a manifestat dupa cativa ani
dar ,mai nou de curand am aflat ca de fapt e genetic cea ce avem noi si trebuie sa spun ca asta m-a ingrijorat enorm
de ce s-a manifestat numai la noi doau si nu si la fratii mei nu stiu..noi nu avem pe nimeni in familie din cate stiam noi dar se vede ca de undeva din strabuni ,si acum ma gandesc : nu cumva totusi explozia aia a facut sa ne afecteze intr-un fel ?cine stie ,poate ca a " dat drumul" la boala ,e absurd stiu dar incerc sa ma gandesc de ce numai noi?ma intreb : oare daca erau si fratii mei pe atunci ar fi suferit si ei?nu stiu ,nu am de unde sti asa ca dau vina pe gena si ne gamdim ca noi am fost cele afectate
din pacate la sora me a s-a dovedit a fi malign si inca se lupta cu boala,eu multumesc lui D-zeu nu am mai avut probleme .
dar doctorii inca cauta un raspuns la ceea ce s-a itamplat ,cum "ne prind " vor sa ne pozeze :)caci dupa spusele lor noi trebuia sa aratam ca niste maimute pana acum :D si bineinteles ca nici copii nu puteam face:)
dar revenind la subiect,de asta zic ca e ciudat cum si din ce cauza apar bolile astea?uneori iau 10 de ani ca sa afli un raspuns alteori nici nu gasesti un raspuns poti doar sa presupui ,asa cum fac eu :D
Chuny spune:
Doamne în ce hal le mai amesteci si te-ai exprimat aiurea la faza cu viata mamei si autismul.
Bird, la noi amandoi tineri, fara cazuri cunoscute in familie, la începutul sarcinii am facut o gastro-enterita si imi amintesc ca am fost la 2 doctori sa intreb daca nu afecteaza sarcinasi mi-au raspuns ca totul e ok ... Pt "popor" - gastroenterita era virala, nu am cules-o eu intentionat din cauza stilului de viata nesanatos... Nu fumez, nu am baut si nu m-am drogat.
Am o cunostiinta, fost consumator de heroina, dintotdeauna cu probleme de comportament, actualmente cu tratament pe care il va lua toata viata. Are 3 copii sanatosi! Deci nu stiu ce zic statisticile referitor la consumul de droguri si autismul, e singurul exemplu pe care il cunosc.
ela_04 spune:
Eu la prima sarcina am avut o infectie urinara urata in urma unei raceli ne tratata. atat de urata ca am stat in spital.
Apoi am facut toxi-infectie alimentara, apoi copilul a stat prea mult fara lichid ca miss dr mea era ocupata la cabinetul privat de vreun chiuretaj.
Copilul nu are nimic, desi am stat cu frica in san mult timp dupa ce am nascut.
Si fratele meu are mild aspergers... asa ca probabil voi sta cu frica si la bb 2 pt ca nici varsta nu ma ajuta prea mult...35 de ani...
& +30
oanap85 spune:
citat din mesajul lui Chuny Doamne în ce hal le mai amesteci si te-ai exprimat aiurea la faza cu viata mamei si autismul. Bird, la noi amandoi tineri, fara cazuri cunoscute in familie, la începutul sarcinii am facut o gastro-enterita si imi amintesc ca am fost la 2 doctori sa intreb daca nu afecteaza sarcinasi mi-au raspuns ca totul e ok ... Pt "popor" - gastroenterita era virala, nu am cules-o eu intentionat din cauza stilului de viata nesanatos... Nu fumez, nu am baut si nu m-am drogat. iar in ceea ce priveste Am o cunostiinta, fost consumator de heroina, dintotdeauna cu probleme de comportament, actualmente cu tratament pe care il va lua toata viata. Are 3 copii sanatosi! Deci nu stiu ce zic statisticile referitor la consumul de droguri si autismul, e singurul exemplu pe care il cunosc. |
incercam sa ma fac inteleasa:)
s-a inteles macar ce am vrut sa spun?:D
ca si autismul,ca si alte multe boli,va ramane un mister ,cauzele pot fi multiple sau nu ..
iar in ceea ce priveste cunostinta,sa dea D-zeu sa fie sanatosi acei copii toata viata
dar uite asa se intampla mai tarziu cate un caz ..sa aiba copiii nu stiu ce si te intrebi" Doamne oare de unde?sau de ce? "
eu doresc tuturor micutilor sanatate ca nu sunt ei vinovati de ce viata au sau au dus parintii ,insa din pacate unii trag mai tarziu din inconstiinta parintilor