stiati ca varsta taticilor conteaza?

stiati ca varsta taticilor conteaza? | Autor: Andries

Link direct la acest mesaj

Am fost uimita sa citesc rezumatul unor studii ce indica o legatura directa intra varsta tatalui si riscul de autism la copii:

http://www.nature.com/nm/journal/v14/n11/full/nm1108-1170a.html

si aici

http://news.discovery.com/human/older-fathers-autism-120822.html

Se pare ca nu numai la noi femeile ticaie un ceas biologic...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Conteaza, insa nu e singurul factor de risc ... al nostru avea 24 de ani la concepere si n-a iesit sanatos copilul. Candva vom afla si de ce s-a nascut direct bolnavior ... deocamdata ne concentram sa-l facem fericit si in siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Eu am o prietena care e casatorita cu un 'tatic' tanar. Pana in 35 de ani. Cand au conceput baiatul, el avea in jur de 30 (chiar sub) si mai are (el) un baiat dintr-o alta relatie. Amandoi baietii au atutism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Sotul meu avea 19 ani la primul copil si 26 la al 2-lea. Cea mica e pe spectru autist. Sincer ne este frica sa mai facem un copil, suntem si cam batrani acum ). Nu stiu in ce masura varsta tatalui are un impact, dar sotul meu a fost foarte tanar si la al 2-lea copil.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Eu am o prietena care e casatorita cu un 'tatic' tanar. Pana in 35 de ani. Cand au conceput baiatul, el avea in jur de 30 (chiar sub) si mai are (el) un baiat dintr-o alta relatie. Amandoi baietii au atutism.

Da, se pare ca genetica este factorul determinant. La sotul meu in familie sunt numerosi autisti. Desi am fost amandoi foarte tineri, sarcini fara nici o problema, nasteri usoare, etc, cea mica e pe spectru autist. E adevarat ca e foarte mild, la fel ca si sotul meu.

Am o colega a carei fiica s-a casatorit cu un tip super inteligent si ciudatel care lucreaza in IT. El munceste si face multi bani, ea si-a dorit sa stea acasa sa creasca copii. Au facut 4 copii unul dupa altul. Fata cea mare a fost diagnosticata cu autism inalt functional anul trecut la 6 ani, urmatorul baiat a fost recent diagnosticat. Amandoi parintii sunt tineri, sub 30 de ani la primul copil. Acum se streseaza ca e posibil sa aibe 4 copii autisti .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai acolo zice ca riscul e still very small si in ambele ii da cu might si if.

e bine sa fie #259;arontii tineri cred ca mai ales din alte motive, dar exista mii de studii care spun ca taticii mai in varsta sunt mai dedicati si implicati, nu pt ca cei tineri nu ar vrea, ci pt ca au mult mai mult timp si rabdare.

in fine, eu sunt subiectiva, familia mea e atipica, cu sot care are dublul varste mele, intr-adevar ca prea normali nu suntem nici noi :), dar problemele de sanatate ale copiilor sunt practic inexistente.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Sincer, eu la 40 si sotul la 41 (cat aveam cand am nascut) cred ca suntem mai "copti" si avem mai multa rabdare. Cand eram mai tanara eram mai "berbeaca", acum m-am mai asezat. Iar "pila mea atomica" are nevoie de rabdare din partea parintilor, nu gluma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

subiectul este despre varsta tatilor si autism ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Da stiam de mult asta si am publicat mai multe informatii pe aceasta tema;
http://www.desprecopii.com/info-id-967-nm-Si-ceasul-biologic-al-barbatilor-ticaie.htm

dar si o stire din 2010:
Tatii de peste 40 de ani - cauza posibila pentru autismul copilului autismul (http://www.desprecopii.com/newsitem-id-1163.htm )

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu imi pun multe semne de intrebare..
am citit doar articolul pus de DC de aceea intreb: cand s-au facut studiile alea au luat in considerare mai multi factori?daca au alte boli?daca nu e posibil sa fie ceva genetic,eu stiu din stramosi ?daca fumeaza sau au fumat? sau au consumat alcool?
poate alte boli care nu au fost descoperite sau nu au dat importanta!

vad ca autismul apare la copii indiferent de varsta tatalui,s-a constatat ca dupa o anumita varsta a tatalui sunt mai multi copii autisti ai acelor parinti care au trecut de o anumita varsta..ok,dar se stie ca o data cu varsta apar si multe alte probleme..
deci eu cred ca :nu varsta in sine e problema ci altele....

si sotul la primul avea 30 de ani iar fetita a fost conceputa cand el avea 35 ,sunt bine multumim Domnului

Dar putin off topic
cunosc un caz(vecinii mei) de fapt vecinul care in prima lui casatorie,si era tanar,nu a putut face copii cu prima lui sotie si au fost casatoriti ceva timp..
dupa ce a divortat s-a recasatorit si dupa 1 an ambii,adica si el si fosta lui sotie,au copii!
nu a existat compatibilitate intre ei ca altfel nu-mi pot explica..

on topic
de aceea cred ca depinde de multi,multi alti factori bolile la care sunt predispusi,poate fi si stresul sau cum a decurs sarcina,,in ce conditii?sau poate chiar si mancarea cine stie..
dar ceea ce cred e ca dupa o anumita varsta e mai greu sa ramai insarcinata

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Stie careva daca exista teste pre-sarcina care sa depisteze riscurile de ordin genetic pe care le-ar putea avea un eventual produs de conceptie...?
Iar daca exista aceste teste, sunt ele cat de cat acceptabile ca pret?

Mergi la inceput