stiati ca varsta taticilor conteaza?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Pe mine ma nedumereste maxim ce inseamna "autism", dincolo de deefinitia stiintifica. Unii spun ca e ceva ce se poate intampla unui copil dar el e "aproape normal", altii spun ca pustiul "e in lumea lui".

Andries, cineva spunea ca de la autism clasic la normalitate sunt o mie de trepte sau cu alte cuvinte spectrul autist este foarte larg. De aceea depinde pe ce treapta este copilul la inceput.

Daca e undeva pe o treapta catre normalitate poate evolua chiar fara terapii doar cu ceva sprijin din partea familiei si scolii sau poate chiar trece neobservat, ceea ce nu inseamna ca nu are deloc dificultati doar ca sunt ignorate.

Daca e undeva pe o treapta de jos, problemele sunt visibile si n-ai cum sa le ignori. Din fericire exista solutii in ziua de azi sa fie adus macar cateva trepte mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Foarte frumoasa metafora celor 1000 de trepte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Andries, nu poti fi sigura ca al doilea copilas e autist pt ca a fost facut mai tarziu. Ma invart foarte mult in lumea asta si am intalnit atatea situatii diferite, incat e greu sa spui ca exact "X" e cauza.

Daca el e bland si nu are probleme de comportament, trebuie lucrat enorm de mult la concentrare. Sper ca se afla pe maini bune daca au emigrat, sa nu se lase! Lucrat, lucrat si iar lucrat cu copilul!

Exact! Sotul meu a avut-o pe prima fata la 24 de ani. Cand s-a nascut Victoria el avea 42 de ani! Si sunt ambele fara probleme autiste. Deci, nimic nu e dovedit. Eu as zice mai degraba genetica, decat varsta. Dar eu recunosc ca stiu foarte putin, spre nimic despre autism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

daca as fi citit acest topic sau ceva din acest domeniu nu as mai fi avut acum 2 copii perfect sanatosi in formula actuala de familie!

cred ca mostenirea genetica a partenerilor e determinanta in a a vea sau nu un copil cu probleme.

in cazul meu, baietelul a fost conceput cand sotul avea 43 de ani iar fetita cand avea varsta de 51 de ani...dar cum spunea o cu cateva postari inaintea mea, poate suntem o familie iesita din tipar, diferenta dintre noi este de 18 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cred ca e o mare neintelegere la mijloc. Nu toti barbatii (sau femeile) in varsta au copii cu probleme. Dar copiii cu probleme au mult mai des parinti in varsta decat cei fara probleme.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zala spune:

Un articol peste care am dat acum in NYTimes - o posibila cauza a autismului ar fi o imunitate cu probleme:

http://www.nytimes.com/2012/08/26/opinion/sunday/immune-disorders-and-autism.html?pagewanted=2&ref=general&src=me&pagewanted=all

Mi se pare o ipoteza de luat in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zala

Un articol peste care am dat acum in NYTimes - o posibila cauza a autismului ar fi o imunitate cu probleme:

http://www.nytimes.com/2012/08/26/opinion/sunday/immune-disorders-and-autism.html?pagewanted=2&ref=general&src=me&pagewanted=all

Mi se pare o ipoteza de luat in seama.

da ,pare logic
oricum eu raman la aceasta idee,ca majoreitatea bolilor apar inca din timpul sarcinii daca nu e genetic
eu cred ca viata mamei conteaza enorm,enorm de mult pe toata perioada sarcinii...

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Oanap ... concluzia ta este ca ... mama si viata ei de ne/gravida sunt de vina ...
Halal concluzie

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

viata gravidei conteaza la fat pt probleme care tin de fumat sau bautura si droguri.

ATAT.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput