Bulgarasi si cateva bulgarase de ianfeb2013 cap18

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kasha_ro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mys

hello burtici

Felicitari Magda si multi ani fericiti in casnicie !

Legat de concedii asa as merge si eu la mareeeeeeeee dar cu unul in burta si unul pe langa.. cam greu acum; poate la anul- desi iubesc marea cred ca vom merge la munte ca sa nu fie vremea caniculara dar sa avem musai piscina

Nici eu nu m-am decis cu celulele astea stem unde si ce fel, probabil ca voi discuta mai intai cu oncologul lui Matei din Franta, in octombrie vom merge la control; din ce stiu eu se foloseste cu brio autotransplant cu celule stem in bolile de cancer (chiar daca e boala autoimuna, se filtreaza sangele si se foloseste doar tipul de celule necesar, nu e ca si cum "bagi boala din nou in organism"). Exista o buna compatibilitate intre membrii de gradul I ai familiei, dar nu este de 100%. Oricum noi vom preleva cu siguranta de la bebelina, desi nu este o necesitate, baietelul meu Matei a avut o tumora maligna, a facut tratamente si a fost operat si acum mai are un rest care s-a benignizat, nu a facut si nici nu l-ar fi ajutat un transplant de celule stem; totusi acest tip de "asigurare de sanatate sau pentru viata" merita toti banii, la cate boli nenorocite exista si tot apar, nu stii niciodata cum iti va fi de ajutor, mai bine dau niste bani degeaba decat sa am nevoie si sa nu pot obtine!
SANATATEA E MAI PRESUS DE ORICE !

Mami lui Matei si 19+ cu

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

eu sunt sceptica in ceea ce priveste reusita cestor celule stem.primul lucru care imi da de gandit este acest contract pe care in romania il semnezi pe PERIOADA LIMITATA.dupa expirarea contractului ce se intampla?tocmai acum citeaam despre acest transplant fraternal ca este 100% compatibil.pt asta ar merita.dar cica autologul este cam ultima optiune.iar pt membrii familie gen tata ,mama cica sansa de reusita este cam 50%.acuma ce sa mai crezi?marketing sau...?ar fi interesant sa ne comunici si noua daca iei legatura cu medicul din franta sa vedem o parere avizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Citat:
citat din mesajul lui kasha_ro

eu sunt sceptica in ceea ce priveste reusita cestor celule stem.primul lucru care imi da de gandit este acest contract pe care in romania il semnezi pe PERIOADA LIMITATA.dupa expirarea contractului ce se intampla?tocmai acum citeaam despre acest transplant fraternal ca este 100% compatibil.pt asta ar merita.dar cica autologul este cam ultima optiune.iar pt membrii familie gen tata ,mama cica sansa de reusita este cam 50%.acuma ce sa mai crezi?marketing sau...?ar fi interesant sa ne comunici si noua daca iei legatura cu medicul din franta sa vedem o parere avizata.

Se incheie contract pe 18 ani pt ca atunci copilul va fi major si el va deveni titularul de contract, si nu parintii. Celulele stem se pot pastra pt mult timp insa ce nu stiu este este cat de viabile vor fi ele peste 20 de ani sa zic ?!?! cine garanteaza ca isi vor mentine proprietatile dupa asa mult timp??
Cu mare drag va voi da detalii, dar abia in octombrie !
Autologulmdin ce-am vazut se foloseste pentru refacerea dupa chimioterapie la doze mari sau camera sterila; cand organismul este foarte afectat de citostatice si trebuie ajutata maduva sa produca celule rosii.

Mami lui Matei si 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

pai il semenzi pe peioada determinata de 18 ani pt ca aici s-au oprit studile .. nu tzi pot garanta eficacitatea celulelor decat pana la inchierea studilor la care s-au folosit celule pana in max 18 ani ... pe urma e alegerea ta daca le tzii sau nu ..ei nu le arunca ... dar iti zic din start ca studiile arata ca pana in 18 ani ei au reusit sa le multiplice sa le foloseasca sa aiba un anumit efect ..cm medicina evalueaza poate peste 10 ani se vor semna contracte cu pana la 30 ani ai copilului ..mai shtii ...

eu intrebam cred ca pe dankutza : care a zis de o suma de aprox 2500 ca eu pana acum nu am gasit asa ieftin ... adik stem sure ..e cam 1800 euro ..regina maria e 5000 sh daca alegi stocarea platita intreg ..inca 2100 km asa ... te ajunge un 7200 ...
noi vrem sa recoltam .. ca la urma urmei ... vrem sa-i consideram niste bani p care i-am cheltuit aiurea sau -am aruncat ...decat sa ma gandesc ca nu am recoltat si sa-mi para rau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Citat:
citat din mesajul lui tweetisor
eu intrebam cred ca pe dankutza : care a zis de o suma de aprox 2500 ca eu pana acum nu am gasit asa ieftin ... adik stem sure ..e cam 1800 euro ..regina maria e 5000 sh daca alegi stocarea platita intreg ..inca 2100 km asa ... te ajunge un 7200 ...
noi vrem sa recoltam .. ca la urma urmei ... vrem sa-i consideram niste bani p care i-am cheltuit aiurea sau -am aruncat ...decat sa ma gandesc ca nu am recoltat si sa-mi para rau ...

DAAAA si eu as vrea sa stiu unde a gasit asa ieftin si ce anume, tesut cordon, sange placentar, integral etc??? sunt incurcata rau si eu cu firmele astea de pe la noi, nu prea am incredere... La noi multe lucruri se fac "ca afara" dar nu sunt verificate/testate/atestate ca in strainatate ( e doar parerea mea, nu dati cu pietre)

Alina lui Matei si 19+ cu Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Citat:
citat din mesajul lui maggie_33

1. Vreau si eu user si parola pls pls pt albumul burticilor !
si pe Picassa si pe FB, desi acolo m-am adaugat la friends :).

2. Mamma mia! intr-o saptamana si jumatate cat am lipsit de pe net am pierdut vreo 3 capitole intregi!!!! inca n-am apucat sa recuperez cu cititul, desi m-am straduit :). plus ca e prima zi de lucru, dupa ce aseara am ajuns acasa din Grecia cu aftomobilul....si sunt cam varza de obosita, plus picioare umflate bonus...afara ploua.

3. ..dar azi implinim 7 ani de la nunta, si cred ca va trebui sa serbam cumva, poate mai pe seara .

Magda 18+
blogul meu

http://www.flickr.com/photos/25182350@N03/page5/

“I may not be totally perfect, but parts of me are excellent” Ashleigh Brilliant

FELICITARI MAGDA, SPER CA ATI REUSIT SA SARBATORITI CUM SE CUVINE!

Fetele care se pricep, stiti cumva daca avem voie sa luam ceva produse naturiste in sarcina? Stiu ca unele sunt interzise, dar ma gandeam la ceva pentru ficat, gen Liv sau Noni. Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Cel mai ieftin e la Cord Blood Center. Cu ei am recoltat prima data si tot cu ei vreau sa recoltez. In afara de asta mi s-au parut destul de "transparenti". Au avut ziua portilor deschise si am fost acolo. Am vazut cum se face de la receptia probei si pana la congelare. M-au plimbat prin tot centrul si am vazut din saptele geamurilor. Mi s-a parut f profi. In afara de asta, la ei au apelat pana acum vreo 55.000 de parinti. Pai e ceva...! Avand atatia clienti isi permit sa tin preturile sub piata, desi nu fac rabat la nimic.
Eu vreau sa recoltez doar sange ombilical. Nu vreau tesut, sau cordon sau 3 probe diferite samd. E o chestie comerciala. Asta e inventata de celalate firme care nu aveau clineti. CBC au mers mult timp doar pe recoltat de sange ombilical, dar ca sa castige in continuare clienti, au inceput si ei se recolteze ca altii si iar le-au furat clienti...

Uite de aici am gasit eu cu 2250 lei. Este pachetul clasic.
http://www.cordcenter.ro/aspecte_financiare_cbc_classic.html
Pretul initial e de 2500 lei dar pt ca am mai apelat la ei am un discount de 10%. Deci ajung la 2250 lei, dar trebuie sa achit intr-o singura rata. Daca strang la ciorapel, se fac banutii pana la termen.
Taxa anuala e de 190 lei.

Msi multe info aici despre toate pachetele lor
http://www.cordcenter.ro/aspecte_financiare.html

16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Multumesc pt raspunsuri referitor la vacanta de anul viitor! Eu (nu prea sotul) as vrea sa-mi iau bilete in Antalya, pt vreo 10-12 zile, sa mergem cu avionul. Sa ma slugareasca si pe mine altii si sa se distreze copii.

Maggie felicitari pt cei 7 ani de casatorie!

Azi a fost prima zi de lucru si nu mai pot de somn. Am ajuns acasa la 4 si m-am bagat langa fi-mea in pat si am dormit vreo ora, dar tot am ochi crapati. Am informat seful care a fost ok. Din 1 ian pana la 1 mai, stau acasa, urmand ca la intoarcere sa am un program scurt de pana la 12:30 cu salariul intreg, timp de 2 luni si apoi 2 lunide vacanta. Pe prioada celor 4 luni, vrea sa-mi dea doar 75%, dar o sa-l jumulesc eu pana imi da 85%. Deci o sa stau cam 6 luni cu copilul. Tot e bine....
Colegele imi spun ca se vede burta, si eu ma mir ca zicem ca sigur e numai slaninuta si copilul ... pe undeva pe acolo. Am constatat ca obosesc mult mai repede si merg ca o rata, incet. Poate sa dea cu tunul ca nu pot sa intru in alta viteza.

PS: printesu' tot nu vrea sa ma loveasca. Oare o fi bine acolo?

16 saptamani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mys

Citat:
citat din mesajul lui tweetisor

DAAAA si eu as vrea sa stiu unde a gasit asa ieftin si ce anume, tesut cordon, sange placentar, integral etc??? sunt incurcata rau si eu cu firmele astea de pe la noi, nu prea am incredere... La noi multe lucruri se fac "ca afara" dar nu sunt verificate/testate/atestate ca in strainatate ( e doar parerea mea, nu dati cu pietre)

Alina lui Matei si 19+ cu Amelia

si eu tind sa nu am incredere in firmele astea.sunt practic niste srl-uri care iti vand un serviciu.unde se cam bate cap in cap este ca acum si cel putin mie astazi la telefon mi-au oferit contract pe 20 ani.pai minorul devine major la 18.dc am posibilitatea sa decid pt diferenta de 2 ani si sa semnez in locul majorului practic,de ce nu as face-o pe o perioada nedeterminata?e primul si cel mai nesemnificativ semn de intrebare pe care mi-l pun.nu am auzit ca sa iti mentioneze undeva in contract ca celule au o viabilitate limitata.intr-adevar cantitatea poate reprezenta o pb in sensul ca aceasta sa nu fie deajuns insa din moment ce modul de pastrare este corect ma gandesc ac ele odata selectate viabile vor fi tot timpul.o sa ma informez si eu la ceva medici dar intuitia imi spune ca nu e decat comert.bineintekes ca majoritatea parintilor aleg sa dea aceasta suma de bani pt a nu se simti vinovati mai tarziu.asa gandeam si eu pana am vazut in jurul meu ca incep oamenii sa aiba alte pareri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xtraordinary

Citat:
citat din mesajul lui maggie_33

1. Vreau si eu user si parola pls pls pt albumul burticilor !
si pe Picassa si pe FB, desi acolo m-am adaugat la friends :).

2. Mamma mia! intr-o saptamana si jumatate cat am lipsit de pe net am pierdut vreo 3 capitole intregi!!!! inca n-am apucat sa recuperez cu cititul, desi m-am straduit :). plus ca e prima zi de lucru, dupa ce aseara am ajuns acasa din Grecia cu aftomobilul....si sunt cam varza de obosita, plus picioare umflate bonus...afara ploua.

3. ..dar azi implinim 7 ani de la nunta, si cred ca va trebui sa serbam cumva, poate mai pe seara .

Magda 18+
blogul meu

http://www.flickr.com/photos/25182350@N03/page5/

“I may not be totally perfect, but parts of me are excellent” Ashleigh Brilliant

FELICITARI MAGDA, SPER CA ATI REUSIT SA SARBATORITI CUM SE CUVINE!

Fetele care se pricep, stiti cumva daca avem voie sa luam ceva produse naturiste in sarcina? Stiu ca unele sunt interzise, dar ma gandeam la ceva pentru ficat, gen Liv sau Noni. Voi ce parere aveti?

cred ca liv si noni ar fi ok in sarcina.in general trebuie avut grija la tincturi si chair si ceaiuri cu diferite efecte.de ex sunt contraindicate rostopasca,ienuparul pt efecte diuretice puternice,la fel lemnul dulce sau zmeur pt efecte hormonale.etc.pt ficat recomand testat silimarina dar sa fie din aia din armuraiu neaparat.face minuni.2 capsule pe zi.catina sau ulei de peste,somon iarasi suupeer bune macar o capsula pe zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza
Am constatat ca obosesc mult mai repede si merg ca o rata, incet. Poate sa dea cu tunul ca nu pot sa intru in alta viteza.

16 saptamani

Asa merg si eu de la durerile de spate. In weekend am fost la ikea si m-am lasat dusa de val cu toate frumusetile de acolo si m-a strigat sotul sa ma intorc(ma departasem de el vreo 50 de m) si sa imi ceara parerea legat de un obiect de acolo. L-am auzit, m-am intors si am prins viteza cu mersul de rata. Sotul se tavalea de ras din cauza mea si nici eu nu ma puteam abtine de rasul lui si nici sa merg altfel :))))

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 20+ cu Eduard Florin

In love with my little kid :X

Mergi la inceput