Strugurasi de Sept-Oct 2011 *66* LMA
Raspunsuri - Pagina 7
camady spune:
Eva are 8.600 kg la 1 an.Inaltimea n-o stiu.
Eu am depus o cerere de incetare a indemnizatiei la fosta directie a muncii(cum s-o mai numi acum),ca aia sunt platitorii si daca nu anunti ca te-ai intors iti trimit indemnizatia in continuare.Iar dosarul ptr insertie mi-au zis ca in 30 de zile. Nu mai inteleg nimic.Atatea bordee atatea obicee.
ancaroro spune:
La multi ani TEODORA
Si cu intarziere, La multi ani Valeria si Mara
Ce repede a trecut anul.
Multi bolnaviori pe aici, multi sa treaca.
Cu mancarea, Lali, ai cea mai mare dreptate. Noi suntem fani supe si ciorbe. Mananca Flavius supa ca spartul. Si fac tot felul, pentru 2-3 zile. Ba cu taitei (de casa, cand am), ba cu galuscute, ba ciorba de legume, cu orez, supa de rosii. Si mananca. Fara sare. Pun cimbru, marar, patrunjel, eventual o lingurita de smantana.
Carne, mananca carne de pui, curcan si peste. Facute pe grill, cu cimbru sau usturoi.
Am trecut de faza cu legumele si fructele pasate. Ii dau bucatele in supe, si carnea tot bucatele. Fructele si legumele direct in mana, dar nu le prea agreeaza.
Si eu sunt de parere ca trebuie sa formam obiceiuri sanatoase, dar fara strictete exagerata. Vor ajunge sa doreasca lucrurile interzise. Mai bine invatati ca acelea sunt rele, nesanatoase, sa aleaga ei daca mananca sau nu. Nici noi nu mancam fast food, dar cateodata mai luam niste chipsuri, bem cola. Copilul vede. Nu poti face regim separat. Va lua obiceiurile parintilor. Daca parintii mananca sanatos, si copilul mananca cu ei. Dau un exemplu. Am fost in vizita undeva, si obligati, fortati, la masa. Sarmale. Se uita Flavius la toti ca mancam. Si lui ii era foame, dar si pofta. Ce sa faci, i-am dai si lui. Doar carne cu orez, dar i-a placut foarte mult. Pana la urma, nu e un capat de lume ca mananca din cand in cand ceva mai gras, sau dulce, sau sarat, sau junk. Doar sa nu fie un obicei. Asta e parerea mea.
As fi vrut sa vin si eu la intalnire, v-ati distrat de minune. Weekendul ala insa am fost si noi plecati, tot la munte am stat o saptamana, insa in Cheile Nerei.
Fetele care v-ati intors la lucru, e greu, primele saptamani, apoi va intreti intr-un ritm, si va obisnuiti. Dosarul pentru stimulent se depune la maxim 60 de zile lucratoare, si banii intra dupa 2-3 luni, in data de 15.
Noi suntem bine, in acomodare dupa 2 saptamani de concediu cand am stat cu mami si tati toata ziua.
Avem 6 dinti, si cred ca nu dureaza mult pana ies si incisivii inferiori.
Flavius merge, nu vrea sa fie tinut de manuta, doar cand e nesigur cauta sprijin, se ridica singur in picioare fara sa se tina de nimic, se apleaca dupa jucarii. Acum exerseaza coboratul din pat, ca de urcat se urca de 3 luni.
Cuvinte, doar mama, tata mai rar, apa si becul. De inteles intelege tot, aduce si duce jucarii si obiecte daca ii zic du-i la tati telefonul, de ex., executa. Saluta pe toata lumea, cu mana sus, sau "pa" la plecare. Incearca sa treaca cuburile, dar si alte jucarii prin sortator, tot sta si le compara formele, daca intra sau nu, le mai si nimereste. Intr-o mana tine capacul de sortare, in alta formele, si le tot apropie una de alta, le studiaza.
Cu adormitul, si noi avem o problema. Doar in brate si leganat, singur sa adoarma nu prea. Si nu stiu cum sa incep sa il invat sa adoarma singur, dar fara plansete. Noaptea se mai trezeste inca de cateva ori, desi a inceput cand si cand sa se trezeasca doar o data pe noapte (s-a intamplat de vreo 4-5 ori).
May, tu cum ai obinuit-o pe Bea sa adoarma singura?
tuturor, sper sa reusesc sa scriu mai des.
camady spune:
Eram datoare cu un raspuns.
Eva merge tinuta de o mana.In cealalta cara scaunul ei, lighean, papusa.O mai tin de gluga si ii dau si drumul la manuta cand nu e atenta si merge cativa pasi singura pana isi da seama, moment in care se aseaza jos.Nu se ridica in picioare daca nu are de ce sa se apuce.
JadeJador spune:
nanna , uite aici http://www.noriel.ro/jucarii_copii_Jocuri_de_constructie/jucarie_3_in_1_Bulid_a_Town_Table
e de la noriel
_
de T 11+
raluca050 spune:
Ce bine ca puiutii vostrii merg in picioare. Al meu e lenes tare la capitolul acesta. Nu mai spun ca am mijlocul distrus de la carat in brate, urcat scari, ...
I se pare mai comod sa mearga de-a busilea si de cate ori incerc sa-l pun sa mearga tinut de manute de cele mai multe ori o face dar renunta dupa cativa pasi sau pur si simplu se ajeaza in fund si refuza.Dar probabil asta e ritmul lui.
mami de Eduard
pinkysor spune:
La multi ani Teodora! Sa cresti mare, sanatoasa si frumoasa!
Mikka, Jade ma intristati cand ziceti ca nu credeti ca se mai poate bb2 sper sa reusiti daca va doriti! Noi inca nu ne gandim serios pt ca e mai complicat putin acum. Eu ar trebui sa incep munca in sept dar s-ar putea sa stau pana in oct pt ca soacra mea doar de atunci poate sa stea cu prichi. Nu mai stiu cum se calculeaza indemnizatia dar cred ca media pe ultimele 12 luni nu? Oricum nu vrem sa amanam prea mult sa vedem acum...
Sei, imi pare rau sa aud ca esti trista din cauza vestii primite sper sa fii vesela repede
Lali, e buna ideea cu primavara... la cum trece timpul de repede e bine mai din timp sa vorbim
Nanna, ii timit un pupic lui Inez e inaltuta si frumoasa!
Dani cred ca are 9 kg si 74 cm, e in grafic
Va pup pe toate!
Hayat_Kh spune:
LA MULTI ANI! TEODORA
SA CRESTI MARE, FRUMOASA,DESTEAPTA SI SA FII CUMINTE!
PETRECERE FRUMOASA SCUMPELE MELE SI GUSTATI O
BUCATICA DE TORT SI PENTRU NOI.
Racheel, Razvan cum da cu nasul de aer, adoarme. Cat stam afara, doarme mai tot timpul. Rar sa se trezeasca ...si daca as sta 3-4 ore, atat ar dormi si el.
Sei, nu am in zona mea mamici cu care sa ies, sunt izolata. Fetele cu care am mai iesit de pe forum, stau in zone diferite si este destul de dificil sa ne intalnim mai des.Acum, dupa incidentul cu tramvaiul , imi e teama sa ma mai urc in el....In rest, ies doar cu sotul la plimbare...dar parca simt nevoia si de altceva, altcineva...:)
Si, da, sunt foarte obosita si depresiva in ultima vreme.
Imi pare rau ca ai primit vesti proaste:( Nu stiu ce sa zic.....just , be strong...
Michella, sincer, simt nevoia de o pauza.....imi ies foarte repede din fire, nu mai dau randament in nimic, fac totul cu foarte multa greutate.... Imi este foarte greu de una singura. Sotul ma ajuta atat cat poate, dar este foarte milos in ce-l priveste pe Razvan si asta ma secatuieste de puteri. Uneori simt ca ma lupt cu amandoi si nu mai pot. Am obosit. De aceea ceream informatii despre un loc in care sa fie primiti copii asa mici, chiar si daca sunt cu el acolo, dar sa invete lucruri noi, sa isi consume energia.....E adevarat ca nici nu ne permitem momentan dpv financiar sa facem prea multe. Jucarii , ce sa mai zic? Nu i-am cumparat decat 2 carti cu animale, restul a primit, dar parca nu are niciuna care sa ii stimuleze inteligenta. Razvan este un copil destept, daca descopera tainele unei jucarii intr-un timp scurt, se plictiseste de ea si o ignora definitiv. Mereu trebuie sa vin cu ceva nou.
Cand a fost Lali cu copiii la noi, am observat ca se simtea invadat. S-a jucat in preajma lor, cu mai mult interes, dar nu a interactionat.Cand Teodora s-a apropiat de el sa il pupe, a impins-o delicat cu mana, iar cand ea s-a suparat si i-a bagat degetele in ochi, a palmuit-o fara sa ezite. Asta ma ingrijoreaza...nu vreau sa devina un copil introvertit, singuratic, rasfatat si egoist.
Am ajuns de nici la toaleta nu mai pot pleca fara el, ca e sotul acasa sau nu. Acolo ma mai refugiam si eu, dar nu se mai poate nici acolo. Face scandal in brate la sot, sa il aduca la mine. Daca e la mine si sotul merge in camera cealalta, o ia la goana dupa el.....si tipa si plange , daca nu il gaseste. Mi se pare ca e prea dependent de noi...Doamne , cat e de complicat!
Jade, ma bucur sa citesc ca T este mai bine. O sa fie in forma la petrecere....
Mikka , chiar ma intrebam pe unde mai sunteti.
Lena
Kora, mai plecati pe undeva? Sanatate multa lui Dimitris, sa ii treaca repede eruptia.
_
Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011
Vizitati Sifonierul Strugurasilor