Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
gyan spune:
aever,ce face bb,i-a trecut supararea de dupa vaccin? Al meu a stat in ziua aia tare suparat,tinea un botic de te bufnea risul,n a schitat nici macar un zimbet.Acum parca imi pare rau ca nu i am facut si vaccinul pt Hep.B ca o sa se supere iar luna viitoare...off,ma gindesc cu groaza ca urmeaza inca 2 reprize de genul asta curind,la 4 si 6 luni.
Mmamita,cum vine treaba cu compania de zbor si landoul?si ce e landoul,patutul ala mic unde pun bebelusii?cu cit timp inainte tre sa ceri?
Elena,eu nu cred ca afecteaza cu nimic pe bebe testul cu glucoza,pina ajungi acasa glicemia revine la normal,in plus daca era vreo problema nu l recomandau asa curind dupa nastere pt ca multe femei alapteaza.I-ati inima in dinti si fa-l si o sa fie bine,ai sa veziPampersul si eu il schimb acum cind se mai umple,nu ca in prima luna cind il schimbam cum vedeam ca aparea linia albastra pe el.Sughit,stranut,cind si cind,oricum zilnic dar n am numarat de cite ori insa astea sint normale,asa se curata nasul.
Annita,lasa fata sa fie top modela O sa si revina ea probabil cind nu va mai regurgita asa mult,fetele sint mai delicate oricum.
tigruta,spre rusinea mea recunosc ca nu am mai luat nici o tableta cu vitamina dupa nastere.Si al meu e un pic ragusit in ultimele zile insa stiu ca e de la b.de reflux.Are febra,alte semne ca ar fi racit?Sau poate are si el un grad de reflux?
Anitta_O spune:
Tigruta, el suge pastilute? Ai putea sa-i dai Homeogene, e dulceag la gust si are efect, dar tre sa-l suga.
Elena, si Iulia stranuta des, cred ca are ceva muci care ii gadila firisoarele de par din nas (oare are? ).
Eu am dormit tare putin asta noapte, de la 12.30 la 4.30. Pana la 12.30 n-am avut somn, iar de la 4.30 Iulia nu prea a putut respira, avea nasul infundat, se trezea, se foia. Abia dimineata pe la 8 mi-a picat si mie fisa ca am niste mostre de ceva mentolat pt desfundat nasul. Batista bebelusului n-o am, dar ma bate gandul s-o cumpar de-acum, cred ca e utila.
joana2672001 spune:
Elena si Cristian a stranutat si sughitat tare nult pana pe la 3 luni jumate acum de o saptaman doua parca sau mai rarit. Din cate am inteles de la pediatra esteoki sa tusesca si sa straute ca isi elibereaza caile nazale.
Foarte faine cantecelele. Eu ii cantam mereu ca sa se linistesca " un elefant se legana pe o panza de paianjen si pt ca nu se rupea a mai chemat in elefan , 2 elefanti...."
Vreau sa va spun ca se pare ca daca mananc doar supa si carne fiarta, piticul nu mai are accesele de plans de la 7 la 9 seara. Multumesc lui Dzeu ca mi se rupea sufletul cand il auzeam si nu stiam ce sa i fac.
virgiL spune:
Am venit acasa un pic in pauza,am mancat,am hranit puiu mic,am doftoricit-o pe Ioana si bineinteles am intrat putin la voi
ELENA,esti foarte aproape de miezul problemei.I-am recoltat fetei si pt mononucleoza dar e gata abia saptamana viitoare.Ioana nu a avut des astfel de probleme,doar racelile obisnuite de sezon,foarte rar am gasit cate un streptococ(dar nu beta hemolitic).Nu are amigdalele marite foarte tare acum ,dar sunt vizibil incarcate cu puroi.I-a iesit la tamponul nazal stafilococ auriu,si sper sa fi picat pe antibiograma cu cefortul,ca abia in dupa amiaza asta am rezultatul.Si sunt foarte curioasa de profilul alergologic,caci aici mereu a avut o ”buba”,ba rinita alergica,ba o dermatita....Si asta ar trebui sa fie gata tot azi.Oricum nu intentionez sa-i scot amigdalele,ci doar polipul,daca o fi cazul(care polip pan la urma cica e un cornet hipertrofic...vom vedea mai bine dupa ce dispare infectia si inflamatia ce este).
Vad ca as noapte puteam face linistite o discoteca mica.Si noi ne-am foit prin casa,tot la Ioana sa vad cum respira si daca face febra,...puiu mic si el a fost mai foicios ca de obicei.
Si Lucas stranuta,sughita si uneori tuseste(mai ales de cand baleste si cand sta culcat pe spate).Intreba cineva de cap ,daca s-il tine,ei bine acum ca are aproape 4 luni ”colaboreaza ”si el mai bine.Cand sta pe burtik sta foarte fain cu el ridicat,in schimb cand sta intins pe spate si-l ridic de manute isi sustine capul mai greu.Cand il tin in brate sta tzontzoroi si se misca in toate directiile sa vada ce se intampla.A fost mult mai puturos decat sor sa care pe la doua luni jumate aproape ca statea in fundulet.Deci stiu ca el va fi mai ”intarziat”
TIGRUTA,,eu am mai luat o vreme femibion 2,acum ca alaptez doar de 2-3 ori pe zi,doar mananc bine si ma hidratez corespunzator.
Gata,fug la treaba!
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
CRYSSAaa spune:
iupiii...m bag si eu la discoteca :)) Noi ne-am trezit de la 02.00
A doua oara in viata lui cand face noapte alba, si tot "multumita" lui soacra-mea, acelasi scenariu:
Ieri am fost la aerobic (m-am apucat si eu de dat burtile jos) si l-am dus pe bebe la ea de la 18.00 la 21.00.
Cand l-am luat doarmea tun - ea il pune pe o perniuta si se plimba cu el prin camera, concomitent cu muzica in surdina si leganat. Si il adoarme tun. De frica sa nu planga sta saraca numai asa cu el.
La 21.00, l-am pus in masina, parca era de plastilina, asa dormea. Ajunsa acasa, a mancat si a adormit iar. Mi-a fost mila sa il trezesc.
Iar la 02.00 cine credti ca avea chef de taina si joaca?
Iar eu eram rupta dupa 2 zile de aerobic
Ma bucur ca v-a folosit masajul. Mie mi l-a recomandat mai demult si dr. lui bebe. Incercasem 1 data sa ii fac cercuri, nu a functionat (dar nu stiam sa il fac corect) si am renuntat.
Si la mine e bebe super fericit cand ii fac masaj. De aici deduc ca ii place.
Aever, si am si eu sedinte (putine ce-i drept) in care nu face nimic kaka sau palturi. Eu zic sa mai incerci, poate ii place lui bb chiar daca nu face palturi. Poate il ajuti doar sa se relaxeze. Canta-i, fii relaxata cand faci masaj si nu te gandi ca trebuie sa scoata kaka, ci doar ca bb trebuie sa se simta bine. Zic si eu :D
aever spune:
Cryssa bebe s-a simtit foarte bine la masaj si chiar asa facusem cum ai zis si tu: am povestit si i-am cantat in timpul asta. Realitatea e ca nu cred ca ajunsese caca aproape de iesire si ca el era suparat de senzatiile din burtica cu mult prea mult timp inainte. A facut abia seara la vreo 3-4 ore de la masaj. Nu va imaginati ca ar fi plans tot timpul asta, doar din cand in cand il deranja cate ceva.
Gyan nu mai e asa suparat bebe desi dimineata s-a mai plans cand am iesit la plimbare. Mi se pare ca de multe ori plange de somn. Pe urma a fost cumintel si cel mai vesel e dupa ce se trezeste, deci sigur oboseala are mare legatura cu plansul lui. Vroiam sa te intreb despre ce linie albastra zici tu la Pampers? Eu nu stiu de-astea.
Elena toti bebelusii stranuta si tusesc. Stranuta din cauza secretiilor din nas si cu ocazia asta isi desfunda nasul. Si tusesc in general din cauza salivei in exces pe care nu prea stiu ei sa o inghita. Ti-au mai zis fetele si s-a mai discutat de astea aici, e normal, nu te ingrijora. Iti spun si eu ca e mai mult decat bine cat a luat in primele 2 saptamani din luna a 3-a. In primele 3 luni trebuie sa ia in medie 750g/luna, urmatoarele 3 luni 500g/luna si urmatoarele luni 250g/luna.
elena_gd spune:
Virgi sanatate multa Ioanei si poate nu e mononucleoza cu E-B.
Aever multumesc, acum sunt lamurita ca stiam ca primele 3 luni cate 750g si apoi mai putin, dar nu stiam ce inseamna "mai putin".
Cryssa am incercat si eu masajul, ce e drept nu pe piele ca nu am ulei fara succes, de fapt fu succes partial ca bebe a fost tare incantat de spectacolul ce i l-am sustinut.
YLARI spune:
Buna fetelor!
Stefulici ms de intrebare. Iaca si noi p'aici
Oarecum bine, ne termina caldurile astea.
Bb e bine. Papa (nu prea mult dar ia in greutate si asta e bine zic eu). E un scump il iubesc mult. Cu Eva e greu ca n-am ajutor, bb vrea numai in brate si Evei nu ii pot da sa manance cand trebuie, simt ca o cam neglijez... Sunt f trista din cauza asta... Mi-am luat wrap tocmai ca sa am mainile libere ptr bb mare, azi am fost sa cautam haine ptr botezul lui si l-am tinut in wrap dormind. Dar daca e treaz nu ii place asa ca nu stiu cat o sa ne foloseasca, of... Vedem noi. Am gasit o gradi ptr Eva azi i-am dus caca la analize si am facut si exudatele, apoi luam si avizul si din sept sper sa incepem.
Eu m-am simtit ingrozitor azi. Greata diaree temperatura... Nu mai pot, sper doar sa nu fie ceva contagios. Sa fie bebelunii bine! Of of...
Forumul nu mai reusesc sa il citesc, recunosc... Imi e ingrozitor de greu, mai ales acum mi se pare groaznic ca n-am vlaga in mine deloc. A stat sotul cu Lucas si la noapte tot el va dormi cu el, sper doar sa dorm sa fiu om maine. Azi nu am putut manca NIMIC.
Va pup pe toate as vrea sa fiu mai activa dar nu pot...
kovacsc spune:
Ylari sa sti ca si eu am stat destul de mult in brate cu fetita mea, apoi sotul cand era acasa. Rar statea cateva minute singurica, insa avand-o doar pe ea nu era chiar asa de greu. Acum sta si o ora singura in scoica sau tarc insa cu conditia sa fiu prin preajma. Probabil si cand cresc nu se mai simt asa nesiguri dar si iubirea si increderea noastra ajuta foarte mult
Oricum iti doresc multa putere si rabdare si sa te insanatosesti repede.
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kovacsc Ylari sa sti ca si eu am stat destul de mult in brate cu fetita mea, apoi sotul cand era acasa. Rar statea cateva minute singurica, insa avand-o doar pe ea nu era chiar asa de greu. Acum sta si o ora singura in scoica sau tarc insa cu conditia sa fiu prin preajma. Probabil si cand cresc nu se mai simt asa nesiguri dar si iubirea si increderea noastra ajuta foarte mult Oricum iti doresc multa putere si rabdare si sa te insanatosesti repede. Karina fetita noastra draga 07.04.2012 |
Mersi mult ptr incurajari.
Am tras un puuuui de somn, m-am trezit ptr pipi zici ca sunt calcata de tren asa ma simt oooof...