Bulgarasi de ianuarie-februarie2013, cap 17
Raspunsuri - Pagina 17
mena1906 spune:
Neaaataaaaaaa!!!!!
Sandwich-uri cu unt si telemea putin sarata sau cu unt si gem? Gem de zmeura sau gem de fructe de padure? Va poftesc .
Aseara am primit hainele lui bebe de la fratele meu. Un sac mare plin de hainute pe care o sa le am pana la primavara. Noroc ca i-am luat comoda mare ca nu aveam unde sa i le pun pe toate. Evident ca le-am desfacut, pipait, studiat, aranjat, mangaiat pe toate. Am si bocit un picut ca uite ce mici sunt, ca puiu mamei e mic si are zestre si maine poimaine creste si nu mai vrea sa stea la pieptul lu' mami. Prostii de ale mele.
Am spalat cateva la masina de spalat, l-am rugat pe jumatatoi sa le intinda ca eu gateam si a iesit din baie si ii straluceau ochii. Era emotionat.
Am niste sosetele cu talpa cat o jumatate de deget si caciulite subtiri in care imi incape doar pumnul si manusele minuscule. Parca sunt hainute de papusa. Cum sa nu ma emotionez cand ma gandesc la "adrisant"
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 20+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
ELEnNa_12 spune:
Katy, clar DA! :))) M-a amuzat intrebarea ta. Pai asa cum nu este o regula ca daca ai sanii foarte mari ai lapte, asa nu e regula ca daca ai sani mici nu vei avea lapte. Am o matusa cu niste sani imensi, cupa D, si nu a avut lapte deloc, inexplicabil pt ca a nascut natural. Si de asemenea, o prietena foarte foarte slaba, cu niste sani miiiici, a avut lapte si a alaptat bebe pana la 9 luni. Deci nu iti fa griji, daca e sa nu ai laptic, doamne fereste!!!, nu asta va fi motivul, ci cu totul alta cauza.
cu nazdravan => 21+ , DPN 30.12.2012
Blue_sea spune:
Neata fetele!
Eu sunt f mandra de mine: astazi am venit prima oara cu masinuta singura! Si nu e un drum scurt!
Referitor la nastere: daca nu aveam abonament la RM sau nu imi permiteam, cred ca as fi facut o cheta la prieteni ca sa nasc la privat. La cate povesti horror am auzit nici nu vreau sa aud de maternitatile de stat. O prietena de-a mea a nascut acum 2 ani la RM si o cunostinta de-a ei trebuia sa nasca cam la o luna dupa ea. Si fata asta era f anti clinici private, ca ce e aia sa dai atatia bani. Cand a iesit din spital si a tras linie era f putin sub prietena mea care nascuse la privat, dar: nu l-au last pe sot sa intre, a trebuit sa-si cumpere singura kit-ul de epidurala si nu l-au folosit ca "lasa draga, ca nu esti prima care naste", stat cu inca 5 fete care erau in travaliu in aceasi sala, urlete, tipete etc. Si, la internare i-au lauat tel mobil si i l-au dat doar dupa ce a nascut.
18+
ELEnNa_12 spune:
Mena, m-am topiiiit!! Nu mai pot de drag. Merci pt invitatia la papica dar pe mine nu aia ma intereseaza acuuuum! Vreau si eu hainutze la puiu meu :( Eu nu am luat nimic si nici nu iau pana in decembrie. Pentru ca avem multi prieteni si urmeaza probabil sa ne faca aprovizionarile :D si nu vreau sa iau multe chestii si sa raman cu ele. Astept sa vad ce mi se ofera pt pui, si abia apoi cumpar eu ce mai am nevoie. Ca asa sa fac ca altii sa stau ulterior cu ele nefolosite si cu eticheta in dulap, nu se merita... Prefer sa ii iau puiului alte chestiute de banutii aia. Hehe fetelor cate ne trebuiesc... de la biberoane, suzete, sterilizator, carucioare, scaun de masina, patut, dulapior... si nu mai zic cand incepem diversificarea sa vedeti aparaturi pt copt legumele in aburi, blandere destepte si asa mai departe... chiar si vesela speciala pt el, sa vedeti daca nu o luam razna :D ...
Neatza blue_sea
cu nazdravan => 21+ , DPN 30.12.2012
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ELEnNa_12 Mena, m-am topiiiit!! Nu mai pot de drag. Merci pt invitatia la papica dar pe mine nu aia ma intereseaza acuuuum! Vreau si eu hainutze la puiu meu :( Eu nu am luat nimic si nici nu iau pana in decembrie. Pentru ca avem multi prieteni si urmeaza probabil sa ne faca aprovizionarile :D si nu vreau sa iau multe chestii si sa raman cu ele. Astept sa vad ce mi se ofera pt pui, si abia apoi cumpar eu ce mai am nevoie. Ca asa sa fac ca altii sa stau ulterior cu ele nefolosite si cu eticheta in dulap, nu se merita... Prefer sa ii iau puiului alte chestiute de banutii aia. Hehe fetelor cate ne trebuiesc... de la biberoane, suzete, sterilizator, carucioare, scaun de masina, patut, dulapior... si nu mai zic cand incepem diversificarea sa vedeti aparaturi pt copt legumele in aburi, blandere destepte si asa mai departe... chiar si vesela speciala pt el, sa vedeti daca nu o luam razna :D ... Neatza blue_sea cu nazdravan => 21+ , DPN 30.12.2012 |
O sa scormonesc dupa ocazii sa ii mai iau. De exemplu ma gandeam ca ar trebui sa ii mai iau niste maieute, musai prosopele si nu sunt decisa daca sa ii iau sac de dormit sau paturica.
Carucior pana la primavara am, dulap-bifat, patut-bifat (e nou, din lemn si il primesc). Scaun de masina, l-am gasit pe asta si o sa i-l iau prin noiembrie-decembrie: http://bebestore.ro/scaune-auto/scaune-auto-0-25-kg/scaun-auto-alfa-bertoni.html . Oricum nu raman ele hainutele si sa nu aiba cine sa le poarte. Eu ma gandesc sa mai fac un copilut si ar fi dragut sa fie baiat desi sunt topita dupa fete, totusi, sa ai un frate, ca baiat, e ca si cum parintii ti l-ar oferi pe cel mai bun prieten inca din fasa + fratele meu mai vrea si el un copil deci o sa ii dau hainutele inapoi.
Esti topita? Pai stai sa te apuci de ele, de sortat, spalat calcat si sa vezi cum le tii cu 2 degete, atat de mici sunt. Eu abia astept perioada ce urmeaza. Prezimt ca o sa fie cea mai grea si cea mai frumoasa perioada din viata mea.
Blue_sea spune:
Fetelor, m-am mai linistit: se pare ca starea civila de la sect 1 accepta documentul semnat la notar. Practic e o hartie prin care parintii dau cu batul ce nume o sa aiba juniorul.
18+
vikisor spune:
mena, m-am topit
eu am o punga de hainute de la sora mea si inca nu le-am spalat si calcat.. am zis ca o sa le fac in momentul in care am si dulapul pregatit, sa i le si aranjez la locul lor si oricum cred ca as sta toata ziua sa le privesc si sa ma minunez de ele
eu ieri am fost la o doctorita la Academica (imi trebuia ca sa activez pachetul de sarcina de la munca... alte drumuri, alti bani ) si a fost relativ ok... m-au deranjat cateva chestii la ea, incepand cu faptul ca mi-a zis ca de ce m-am ingrasat in primul trimestru, ca trebuia sa slabesc si ca ar trebui sa trec un pic la cura, sa renunt total la paine si la fainoase si la dulciuri si la orez si la cartofi si chiar si cu carnea sa o las mai usor si i-am spus ok, ca nu vroiam sa ma cert cu ea... faza e ca ma dusesem acolo la recomandarea unei prietene bune care e super incantata de ea si nu vroiam sa ma cert cu ea pentru orice... dar pana la urma, stiu ca suna aiurea, dar ma duc la ea doar sa pot sa accesez serviciile respective
20+ cu printesa
mena1906 spune:
citat din mesajul lui vikisor mena, m-am topit eu am o punga de hainute de la sora mea si inca nu le-am spalat si calcat.. am zis ca o sa le fac in momentul in care am si dulapul pregatit, sa i le si aranjez la locul lor si oricum cred ca as sta toata ziua sa le privesc si sa ma minunez de ele eu ieri am fost la o doctorita la Academica (imi trebuia ca sa activez pachetul de sarcina de la munca... alte drumuri, alti bani ) si a fost relativ ok... m-au deranjat cateva chestii la ea, incepand cu faptul ca mi-a zis ca de ce m-am ingrasat in primul trimestru, ca trebuia sa slabesc si ca ar trebui sa trec un pic la cura, sa renunt total la paine si la fainoase si la dulciuri si la orez si la cartofi si chiar si cu carnea sa o las mai usor si i-am spus ok, ca nu vroiam sa ma cert cu ea... faza e ca ma dusesem acolo la recomandarea unei prietene bune care e super incantata de ea si nu vroiam sa ma cert cu ea pentru orice... dar pana la urma, stiu ca suna aiurea, dar ma duc la ea doar sa pot sa accesez serviciile respective 20+ cu printesa |
Deci femeia aia e dusa cu pluta!!! Ce cura? in sarcina? E tampita? Scz limbajul dar o iau razna cand aud de medici si, in general, de oameni atotstiutori si care vorbesc tampenii. Viki, mama, daca renunti la paine, la paste fainoase, la cartofi si la carne cu ce ramai? Ce ii dai printesei? Las-o in plata Domnului ca nu stie ce vb.
Dr mea, cand i-am zis ca mananc si de 7 ori pe zi a zis sa am grija sa nu pun mai mult de 20 de kg pe mine. Trebuie sa te duci doar la ea, nu poti merge la altcineva tot acolo?
ioanakkk spune:
citat din mesajul lui carmen_76 Buna, Si noi mergem azi la control si sper sa fie totul bine si mai ales sa aflam ce o sa fie bebe abia astept sa stiu ca e bine, ca pana acum nu l-am simtit miscand si nu stiu ce sa mai cred Referitor la nasterea la stat, naste cineva la Giulesti, stie cum e acolo (inca nu am apucat sa merg in vizita) si la cat ajunge o nastere? o zi buna tuturor Carmen 16+ cu UM 24-04-2012; DPN 24-01-2013 |
Salut Carmen!
Eu vreau sa nasc la Giulesti.
M-am operat acolo in februarie 2012.Este alt spital decat cel in care s-a intamplat tragedia cu bebeii prematuri...Este partial renovat si personalul este foarte amabil.
O vizita acum acolo nu e o ideee buna: in iulie se renovau holuri si camera de garda si exteriorul...Te sperie si nu este cazul.
Sala de operatii si locul bebeilor arata super: absolut ca la privat...ba mai bine pentru ca spatiile sunt mai mari(cum au doar cladirile vechi.Asta am vazut eu cu ochii mei.Am o prietena care a nascut in primavara asta si mi-a spus ca asa e si sala de nasteri si cazarea la gravide.La mine cazarea era urata(nerenovata) dar foarte curata.Am stat in rezerva de 4 persoane.Camera comunica cu alta de 4 ...Adica 8 imparteam o baie.
Mie mi-a placut ca am avut cu cine sa vorbesc(e foarte important...trece timpul mult mai repede) si chiar eterogenitatea grupului este amuzanta si interesanta.Altfel nu a fost foarte amuzant ca ne-au dus de la rezerva la sala de operatii pe un traseu prin exterior(nu stiu de ce pt ca la intoarcere m-au dus prin interior)si era perioada zapezilor uriase...asa ca am ajuns acolo cu sosetele ude
Dar...operatia a fost usoara si toata lumea foarte draguta.Incepand cu doctorul si terminand cu femeia care impingea scaunul.
Nu am intalnit deloc atitudinea "da-mi bani ca sa-ti spun unde e buda".Am dat ceva doar la sfarsit...si chiar a trebuit sa-i alerg pentru asta.Si am dat doar ca multumire, nu m-am gandit ca dau "spaga".Salariile sunt mult mai mici decat merita cei din sanitar.Mai ales doctorii.Eu cred ca daca cineva merita sa fie foarte bogat acesta ar trebui sa fie doctor.Pentru ca invata enorm de mult sa ajunga sa ne opereze iar responsabilitatea este uriasa!Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt inevitabile situatii cu deznodamant urat indiferent de cat de bine isi fac meseria.
Dar sunt de acord si asta este oribil...ca oricat de bun ai fi in meserie nu este moral sa conditionezi actul medical de o suma de bani...
Aici gresim noi.
Ar trebui sa refuzam sa mergem la ei.Ar trebui sa-i numim ca sa-i stie toata lumea.Si sa nu aiba parte de ce isi doresc mai mult:bani.
Inca avem doctori care nu primesc bani.Poate dupa interventii daca insisti.Tarife nu exista.Este normal ca fiecare sa multumeasca dupa posibilitati.Si pentru nastere eu am gasit asa doctori la Giulesti.
Sunt sigura ca sunt si in alta parte.
Sunt multi doctori buni pe care ii gasesti deja numai la privat.
Asa ca pe cei care au ramas sa-si faca meseria in spitalele de stat si o fac cu profesionalism si bun simt cred ca merita sa-i sustinem.
Stiu ca nu e corect(banii de la asigurari nu ajung unde trebuie/si nu cred ca se va rezolva curand) dar daca am posibilitatea...o sa bag bani in buzunarul unui doctor bun pentru a-l stimula sa raman in tara si mai ales intr-un spital de stat...Unde am vazut multi oameni amarati, foarte amarati... care au nevoie de doctor.Asa ca sunt de principiu ca cine poate...sa ajute.
Aoleu...am scris romane! V-am zis eu ca sunt nevorbita de la inceputul sarcinii...
Nu ma intelegeti gresit.Nu am vrut sa tin teorii.Doar ca am mare incredere in doctorul meu(Ion de la Giulesti)si sunt inca foarte incantata ca pot avea un bebe desi la un moment dat m-am speriat ca nu o sa se intample.Si am avut surpriza ca asta sa se rezolve la un spital de stat.
Concluzia este ca la Giulesti, Carmen, e ok.Am gasit pe net povesti de nasteri din Giulesti 2012 si sunt ok...Totul e renovat la gravide.O sa-ti dau link cand voi fi pe facebook...
Si nu va mai spun ca tot as mai scrie ..dar las pe maine sau mai tarziu.Si gata. Nu mai fac reclama la Giulesti.Promit
Va pup!
15+
mena1906 spune:
Ioana, e cumva Dr.Ion Ionut? Daca da este renumit pentru cat de bun ca medic dar si ca om este, pentru cat se daruieste profesiei sale.