Bulgarasi de ianuarie-februarie2013, cap 17

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mena1906
[br
Sa stii ca asa e si la mine(nasc la privat). Am intrebat ce sa aduc si mi-au zis sa imi iau papuci de acasa ca ai lor nu sunt comozi(asta mi-au zis-o ca intre colegi), daca vreau sa imi iau camasa mea de noapte bine, daca nu, nu si hainute sa il scot pe kid din spital. Adica foarte putine chestii. Bineinteles ca eu, ca o mama nebuna ce sunt, o sa plec cu juma' de sifonier dupa mine. [:)))]

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 20+ cu Eduard Florin

In love with my little kid :X

Valeu Mena, noi avem o ditamai lista pt spital aici . Pt copil numai lucrurile de scos din spital, dar in afara de mincare, medicamente si de tampoane, restul iti aduci singur de acasa pt tine. Asa ca eu am avut un geamantan mare si vreo citeva pungi cu diverse .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

si azi f harnicutze ..v-am citit de dupaamiaza de cand nu am mai intrat ..

elena - si eu tot la RM sper sa nasc ..la Hadi ma duc la morfo mi se pare f ok ..doctorul meu este Andreas Vythoulkas ..relativ nu , nu vreo somintate dar am mare incredere in el ..am intrebat ieri daca e sa semnez ..as putea sa nasc natural dat fiind ca am tensiunea mai maricica si a zis ca ar tb sa fie maxim 15 ..acum na ...15 o am caterodata cand sunt linistita dar ..pana atunci mai e ... ne reglam noi shi cu tensiunea ... vreau sa semnez pana in sapt 25 ca sa am parte de tariful mai scazut , shi sa ne rugam sa fie natural ca mi-e teama de cezariana

legat de bagaj : la RM mie mi-au zis sa aduc doar buletinul :)

mena : eu am mai mancat asa maxim 2 conserve pe luna ..am citit ca ar fi chiar indicate ca nu au ce sa faca rau .. in cantitate redusa .. ba chiar contin calciu si sunt sanatoase

legat de colesterol : nu o fi relevant dar daca e marit ar fi ok sa stim ..nu sa ai un shoc ..nu intzeleg de ce nu mi le-a prescris .. shi mananc duciuri ..shi mai mananc shi garsimi daca imi e pofta gen cartofi prajitzi ..spagheti cu sosuri :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELEnNa_12 spune:

Fetele, am dat si eu add la Bulgarasi siBulgarase, astept sa ma bage si pe mine careva in noul grup de pe FB Elena Bercia sunt pe FB.

Hoho, sunt destul de multe burtici care vor sa nasca la RM sau care fac echo pe acolo...
Pai in principiu noi vrem sapt viitoare, cred ca luni, sa mergem sa semnam contractul si sa facem vizita maternitatii.
De preferat sa semnati cu ei pana in 25, dar nu se supara nimeni daca va duceti in saptamana 26-27, mie Hadi mi-a zis, nu-ti fa tu griji ca nu prinzi reducerea :))) Daca te duci la ei de la inceput si ai dr. de acolo care iti monitorizeaza sarcina nu e absolut nicio problema, se poate si mai tarziu. Insa mai bine sa fiti precaute. Ce stiu este ca puteti sa semnati contractul pana in saptamana 25 dar banutii ii achitati ulterior, nu mai stiu exact, parca o luna de la semnarea contractului puteti sa faceti plata. Deci va duceti in saptamana 25 si semnati si daca nu aveti avansul achitati peste o luna cei 20% din pachetul ales. Sunt foarte intelegatori, nu va faceti griji ca se gaseste mereu o solutie. La mine are sotul o saptamana grea (de fapt vreo 2) si nu stiu exact cand apuca el sa se elibereze intr-o dupa-amiaza ca sa mergem. Vom vedea si va tin la curent... :)

Tweetisor, eu am auzit de dr. tau si stiu numai de bine despre el. Chiar daca nu as putea vreodata sa ii pronunt numele :))) Hadi este un dr. super bun, profesionist. La mine a fost asa... ca o nimereala sa-mi fie el dr. Ca eu nu stiam pe ce lume traiesc cand am vazut alea 2 liniutze :))) Eram aeriana total!

Fetelor, voi vreti si celule stem ? Eu am luat acasa si contractul de la celule, ne-a cam convins consultantul ca ar fi bine... dar eu nu am experienta, am citit cand ce se putea citi pe net despre ele si tot nu m-am convins. Sotiorul meu e f convins ca trebuie, pt ca nu vrea sa regrete ca a avut ocazia si posibilitatea si nu a facut-o... Este destul de convenabil ca pret pt ca probabil stiti de posibilitatea achitarii in rate (10 rate incepand cu prima luna dupa nasterea copilului) deci nu dam f multi bani deodata. Insa... nu stiu daca sa am incredere ca acele chestii mi-ar salva copilul (Doamne fereste sa am nevoie de ele!!) de vreo boala. Fetele cu mai multa experienta, fetele care mai au copilasi acasa sau au cunoscuti care au recoltat stem... ce spuneti?! MERITA?!

Fetele care nasc la stat... vorbiti de niste sume exorbitante! Am cunoscute care au nascut cu mult mai putini bani, sau chiar deloc la maternitatea Giulesti. Chiar una acum 2 ani s-a pregatit cu un plic baban si dupa operatie de cezariana doamna dr. i-a zis clar sa nu cumva sa o puna in situatia aia. A ramas prietena asta a mea muta, si murea de rusine cu plicul in mana. In schimb la asistente, moase si asa mai departe a bagat in buzunare. Dar nu a cheltuit mai mult de 2-3 mil. Si na, am mai auzit in rest de nasteri dar la dr. nu se da mai mult de 10 mil. Mi se pare mult si asa, ca ei se super mega imbogatesc!! Daca au 10 nasteri pe luna ei fac, pe langa salariu, 100 milioane!! Voi va dati seama pe ce picior mare traiesc unii in sistemul nostru de stat de rahat?! Si noi, pacientii, le murim pe la usi ... Nu-i corect....

Hai ca m-am intiiiins... dar asa fac mereu, sa nu va speriati :D
Pupicei si somnic dulshe

cu nazdravan => 21+ , DPN 30.12.2012

Mergi la inceput

Azi avem programata ecografie pt diagnoza fina. Tare mi-e teama de ce imi va spune doctorul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele! Legat de banutii pt nastere, noi am zis ca o sa incepem sa strangem usor-usor de pe acum. Vedem ce primim de la prieteni - carucior, patut... dar daca nu au de dat, tb sa le luam prin luna a 8-a.
Dana mie din 2009 pana acum mi-au diminuat salariul, de- bugetar. Si ce ne da acum inapoi nici nu se cunoste la cum au explodat preturile. Asa ca pe mine nasterea naturala ma va costa mai mult decat salariul meu. Nu este corect, dar ce sa-i faci. Mie teama ca nu ma baga in seama altfel si ma lasa sa ma chinui de-mi ies ochii din orbite. Oricum am inteles ca mai tb sa dam si la neonatolog si asistente. Deci tb sa pregatim ceva banuti. Cand i-am spus cumnatei care este in Italia cum e pe la noi, s-a socat. Daca nu te duci 9 luni la ac. dr. iar e de rau., ca nu te baga nimeni in seama. Asta e, ce sa facem, bebe sa fie bine.

12+
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Buna,
Si noi mergem azi la control si sper sa fie totul bine si mai ales sa aflam ce o sa fie bebe abia astept sa stiu ca e bine, ca pana acum nu l-am simtit miscand si nu stiu ce sa mai cred
Referitor la nasterea la stat, naste cineva la Giulesti, stie cum e acolo (inca nu am apucat sa merg in vizita) si la cat ajunge o nastere?
o zi buna tuturor

Carmen 16+ cu
UM 24-04-2012; DPN 24-01-2013

Mergi la inceput

Of fetelor, cind va aud ce preturi sunt la voi pt nastere . Zau ca mai bine le-ar face cu plata si ar folosii banii pt medicamente si utilare.

Stiu ca doctorii cistiga putin, dar asta nu e motiv sa jecmanesti pe cineva aflat la mina ta... Mie mi-e groaza ca in ultimul timp s-a umplut Germania cu tot soiul de doctori est-europeni care te considera la fel dupa buzunar, dupa ce fel de asigurare ai (la cea privata primesc mai usor bani pt niste nimicuri) si daca platesti analize sau cine mai stiu eu ce in plus pe care asigurarea nu le acopera. Am avut niste asistente din fostul USSR cit am stat in spital si care tot timpul au fost acre si cu fundul in sus, de parca eu le obligasem sa se faca asistente . Si am avut si o doctorita tot de pe acolo care nu mi-a vazut un hematom de peste 3 cm la eco (cind sarcina era mica, deci nu acoperea placenta) .

Stiti voi, lupul isi schimba parul, da naravul ba!

Mergi la inceput

Mi-au venit rezultatele de la toxoplasma, din cate inteleg eu n-am avut boala deci nu am imunitate in continuare. IGg 0,13 iar IGm 0,5
Fetele intrebare - daca am sanii micuti pot alapta? Sunt micuti de la natura si vad ca nu se grabesc sa creasca si eu ma uit cu ingrijorare la ei - cu ce hranesc eu bebelusul.
Dana nastere usoara nasicii!
Bubblegum sampanie? Uau... pai ce mi-a auzit urechile de maternitarile din Ro. Eu sunt de fel din Ploiesti si mamicile povesteau ce urat de purtau moasele la nastere - ”Ti-a placut si acum urli!”, deci no comment!
Kasha mare dreptate ai! dar ce sa faci, dai pt ca e vata ta si a copilului in joc.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELEnNa_12 spune:

Neata fetelor! La un laptic cald cu miere de albine se baga careva?

Carmen, nu e cazul sa te panichezi ca nu l-ai simtit pe bebe. In curand vei avea si tu fluturasii aferenti. Eu, de exemplu, pe la 17-18 saptamani am inceput sa ma prind ca ceea ce se intampla la mine in burtica era agitatia bebelui. Nu te ingrijora, il vei simti! Depinde si de organism si de marimea bebelui, sunt mai multi factori.
Eu ce stiu despre Giulesti... stiu numai de bine. Dar personal nu am intrat niciodata acolo.

Aschiuta, in general ... pleaca medici buni in tarile astea mai civilizate dpdv al remunerarii. Si chiar daca au niste naravuri proaste de acasa si sunt obisnuiti sa isi mareasca buzunarele halatelor ca sa intre un plic cat mai mare... de obicei in afara, cand ajung acolo uita de cum era acasa si se adapteaza. Stiu cateva cazuri bune...
Cine ramane in tara ori are radicinile prinse prea bine sau ar mai fi motivul familiei, ori sunt foarte constienti ca afara nu le baga nimeni nici de un suc in buzunar si raman aici, in sistemul acesta ... dar cine vrea civilizatie pleaca! Nu zic ca nu or mai fi ei prost-dispusi. Dar suntem toti oamnei si avem probleme si ganduri si griji si eu nu am pretentia ca nimeni sa imi zambeasca 24/24 indiferent de grijile pe care le are, indiferent de oboseala acumulata la sfarsit de tura. Sunt si medicii niste oameni si au nevoile lor, problemele lor. Important este profesionalismul cu care isi face treaba, nu sa stea la taclale cu mine si sa-mi zambeasca din capatul holului cand ma vede, dar sa nu stie ce sa-mi faca atunci cand ma duc sa ma tratez de ceva..

Aschiuta si Carmen succes astazi la ecografii!! Sa va vedeti bebeii frumosi si sanatosi!

cu nazdravan => 21+ , DPN 30.12.2012

Mergi la inceput

Diancic felicitari pt pereche!
Aschiuta, Carmen bafta la eco!
pe toate. Ma duc sa pap ca bebe e tare fometos azi.

12+

Mergi la inceput