Bulgarasi de ianuarie-februarie2013, cap 17
Raspunsuri - Pagina 15
Bubblegum spune:
Io mai bine nu ma bag in discutia cu mita la spitalele din Ro Eu am sansa sa nasc undeva unde asigurarea imi plateste totul (e drept ca mie mi se ia jumatate din salariu pe luna pentru asigurari si impozite..cam cat se ia si in romania de fapt, cu diferenta ca aici se duc banii unde trebuie...)
Ca fapt hilar, sa va zic ce trebuie eu sa aduc la nastere?Apropo de bagajul de spital (eu eram speriata, citeam la fetele de la Odiseele mai mari ce bagaj de spital trebuieste ma gandeam sa fac pregatiri)..Bun, am primit scrisoare cu ce trebuie eu sa aduc:
- pahare, sampanie si desfacator.......
-cateva vaze de flori extra (doar una o primesc acolo)
- pix
- pijama pentru mine (mai decoltata daca vreau sa alaptez)
-5 caciulite/5 bluzite si bodyuri pentru bebe
.....................asta este tot................................
Insa daca as fi in Romania si as sti ca viata mea poate si a copilului meu depinde de niste bani dati in buzunare, as face-o fara discutie.;e vorba de un sistem batranicios care nu poate fi schimbat prin cazuri singulare ci printr-o revizie generala
18+
kasha_ro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Blue_sea Kasha, asa e la noi...ca la nimeni! Sper sa se poate cu procura ca ltfel e cam nasol sa ne caram din Snagov pana unde naiba e starea civila a sect 1, iarna etc. Noi mergem sapt viitoare la control si vreau sa vb cu dr si despre nastere, iar apoi sa facem si contractul. 18+ da.in ungaria m-am interesat si poate merge doar tatal ,nu trebuie sa fie prezenta si mama ci doar pe baza actelor eliberate din spital.e si normal sa nu cari o mamica proaspar nascuta pe drumuri.sunt chiar curioasa dc nu te duci sa il inregistrezi ce iti face statul roman ,iti da amenda? eu sigur numai de asta n-o sa am chef. si apropos de casatorie eu personal vreau sa "sar"hartogaraia romana si sa merg doar la biserica.preotii in mod normal nu te cununa fara patalamaua de la primarie insa ...cum spuneam...in romania se poate face totul "pe la spate" daca vrei ...scuze de exprimare. eu deabia peste doua sapt ma duc la morfo de trim 2 si atunci os a vad ce si cum cu nasterea.am vazut ca cei de la RM au reduceri dc semnezi pana la 25. sapt. sa ne dai vesti! |
aschiutza spune:
Bubble, maica, ce lista e aia ?
Cind v-o interesa pot sa pun de ce am avut eu nevoie aici in bagaj. E bine sa incepetei sa va faceti un bagaj deja prin luna a saptea pe la sfirsit, ca sa nu cautati precum chiorii in ultima secunda (si nu va bajati pe soti ca va gaseste ceva in dulapuri in acele momente, sotul meu nu a mai vazut proviziile puse in dulap la vedere si am plecat doar cu jumatate de lucruri dupa noi, de s-a intors sa le ia si pe celelalte).
Kasha, tu esti sigura cu Germania? Ca fara asigurare acolo te costa frumusel la spital!
kasha_ro spune:
dancutza din pacate nu trebuie sa dam vina doar pe doc pt ca asa cum stim nu toti cer.noi romanii de fapt am inventat spaga din frica de anu fi corect ingrijiti si din speranta ca sa fim mai bine ingrijiti decat altii.de aceea cresc si preturile .eu stiu cum se procedeaza in gen in sist medical .la mine toata familia lucreaza in sistem:mama,tata,frate ,unchi,matusi ,chiar si var dar prin australia( s-a scarbit de rom si el si il inteleg).pe scurt:eu aud de la tine ca ai dat anul trecut csnd ai nascut 400 euro .ce fac? simplu.dau 500 pt ca omul nu se mai uita la bani cand e vb de copilul sau si spera ca doc sa fie atent in functie de suma.e o anomalie mai ales in sist medical insa asta functioneaza aici in scumpa tara..ce aud de lamparintii mei mi se face scarba ce se intampla prin spitale.ai mei cand a fost sa dau la fac mi-au ascuns cartile de medicina a lui tata,interzicandu-mi sa dau la medicina si bine au facut.desi daca bine obs cei mai multi vor sa se faca gineco acum .de ce oare? tocmai ce ziceai.jeepuri ...etc.e o meserie in. care se castiga cel mai bine zic eu.si daca esti baiat destept si nu ceri ca boul de la maternitatea bucur,te feresti de parnaie si duci o viata linistita si pe criza.nu avem cum sa schimbam sist.eu tot ce pot face e sa ma feresc de spitale,insa daca esti nevoit sa nasti in spital recomand banii inainte pt ca nu se poate vb de cadou ca esti multumit de serviciu ci direct motivatie sa aiba grija de tine.cunosc chirurgi care daca nu sunt multumiti de bani nici nu se ridica din pat si risti sa fii operat de vreun stagiar.etc,etc.facem o cruce mare si zicem fereasca dzeu e jale pe la noi si nici sperante nu sunt prea mari pt copii astia sa traiasca mai bine.scuze poate par pesimista insa...realitatea e...
kasha_ro spune:
aschiutza-chiar tu locuriesti acolo.poate imi spui mai multe .eu am prieteni in germ si chair vroiam sa ma interesez.nu stiu sigur daca voi putea calatori insa asa sa ma informez.cat poate costa? stiu tari de ex spania cam 2000 euro.poate imi dai ceva detalii dac astii.merci
mena1906 spune:
citat din mesajul lui Bubblegum Io mai bine nu ma bag in discutia cu mita la spitalele din Ro Eu am sansa sa nasc undeva unde asigurarea imi plateste totul (e drept ca mie mi se ia jumatate din salariu pe luna pentru asigurari si impozite..cam cat se ia si in romania de fapt, cu diferenta ca aici se duc banii unde trebuie...) Ca fapt hilar, sa va zic ce trebuie eu sa aduc la nastere?Apropo de bagajul de spital (eu eram speriata, citeam la fetele de la Odiseele mai mari ce bagaj de spital trebuieste ma gandeam sa fac pregatiri)..Bun, am primit scrisoare cu ce trebuie eu sa aduc: - pahare, sampanie si desfacator....... -cateva vaze de flori extra (doar una o primesc acolo) - pix - pijama pentru mine (mai decoltata daca vreau sa alaptez) -5 caciulite/5 bluzite si bodyuri pentru bebe .....................asta este tot................................ Insa daca as fi in Romania si as sti ca viata mea poate si a copilului meu depinde de niste bani dati in buzunare, as face-o fara discutie.;e vorba de un sistem batranicios care nu poate fi schimbat prin cazuri singulare ci printr-o revizie generala 18+ |
Sa stii ca asa e si la mine(nasc la privat). Am intrebat ce sa aduc si mi-au zis sa imi iau papuci de acasa ca ai lor nu sunt comozi(asta mi-au zis-o ca intre colegi), daca vreau sa imi iau camasa mea de noapte bine, daca nu, nu si hainute sa il scot pe kid din spital. Adica foarte putine chestii. Bineinteles ca eu, ca o mama nebuna ce sunt, o sa plec cu juma' de sifonier dupa mine. [:)))]
Azi a dat nestingul rau in mine. Am intors casa cu fundul in sus deja si as mai face daca nu m-ar durea spatele. Mai am un pic si incep sa dau gauri in pereti ca sa pun perdeaua pe care il rog pe sot sa o puna de 3 saptamani si nu isi face timp.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 20+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
lauraf89 spune:
citat din mesajul lui kasha_ro dancutza din pacate nu trebuie sa dam vina doar pe doc pt ca asa cum stim nu toti cer.noi romanii de fapt am inventat spaga din frica de anu fi corect ingrijiti si din speranta ca sa fim mai bine ingrijiti decat altii.de aceea cresc si preturile .eu stiu cum se procedeaza in gen in sist medical .la mine toata familia lucreaza in sistem:mama,tata,frate ,unchi,matusi ,chiar si var dar prin australia( s-a scarbit de rom si el si il inteleg).pe scurt:eu aud de la tine ca ai dat anul trecut csnd ai nascut 400 euro .ce fac? simplu.dau 500 pt ca omul nu se mai uita la bani cand e vb de copilul sau si spera ca doc sa fie atent in functie de suma.e o anomalie mai ales in sist medical insa asta functioneaza aici in scumpa tara..ce aud de lamparintii mei mi se face scarba ce se intampla prin spitale.ai mei cand a fost sa dau la fac mi-au ascuns cartile de medicina a lui tata,interzicandu-mi sa dau la medicina si bine au facut.desi daca bine obs cei mai multi vor sa se faca gineco acum .de ce oare? tocmai ce ziceai.jeepuri ...etc.e o meserie in. care se castiga cel mai bine zic eu.si daca esti baiat destept si nu ceri ca boul de la maternitatea bucur,te feresti de parnaie si duci o viata linistita si pe criza.nu avem cum sa schimbam sist.eu tot ce pot face e sa ma feresc de spitale,insa daca esti nevoit sa nasti in spital recomand banii inainte pt ca nu se poate vb de cadou ca esti multumit de serviciu ci direct motivatie sa aiba grija de tine.cunosc chirurgi care daca nu sunt multumiti de bani nici nu se ridica din pat si risti sa fii operat de vreun stagiar.etc,etc.facem o cruce mare si zicem fereasca dzeu e jale pe la noi si nici sperante nu sunt prea mari pt copii astia sa traiasca mai bine.scuze poate par pesimista insa...realitatea e... |
De acord cu tine...dar asta e..ori avem norocul sa dam peste un medic fara pretentii..ori asta e..te conformezi..pt ca nu cred ca este cineva care ar vrea sa schimbe sistemul pe viata si sanatatea propriului copil! Cu Dumnezeu inainte...
19+ cu
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
Bubblegum spune:
citat din mesajul lui kasha_ro dau 500 pt ca omul nu se mai uita la bani cand nu avem cum sa schimbam sist.scuze poate par pesimista insa...realitatea e... |
Sa va spun o 'poveste' inceputa chiar pe site-ul asta in urma cu multi ani. Acum vreo 5-6 ani scriam la forumul de fiv de pe acest site. eram la prima incercare in vitro si cautam colege cu care sa impart aceeasi experienta...
La Fiv scriau si atunci, ca si acum, atat fete cu domiciliul in Ro cat si in afara.
Fetele din afara aveau cateva proceduri Fiv gratuite de la asigurarea medicala din tzara unde stateau si plateau impozite. fetele din romania nu aveau nici o procedura platita. Si zi de zi auzeam cum se plang si pe buna dreptate. faceau (si inca mai fac) imprumuturi la banca, vindeau masina pentru o procedura fiv in romania, austria sau ungaria.
La un moment dat, o fata romanca, stabilita in Franta a zis, si nu voi uita ever vorbele ei scrise chiar pe forumul asta: 'va dau cuvantul meud e onoare ca nu voi lasa lucrurile asa. acum nu ma cunoasteti dar eu ma voi lupta pentru voi'. si ajutata la inceput de inca o fata din romania au inceput 'lupta' (despre care nu pot da detalii aici fiind concurenta). Acum,5 ani mai tarziu, in romania s-a ajuns (cu chiu cu vai) la o procedura fiv rambursata daca dosarul este aprobat etc etc...dar se misca ceva pentru ca cineva nu a tacut si nu a stat. A facut VOLUNTARIAT pentru cauza asta, mai mult a platit la inceput bani din buzunar pentru a pune masinaria sa se miste. Si daca de anul trecut s-au nascut cateva zeci sau sute de copii prin in vitro in romania, prin procedura cu dosar aprobat, asta se datoreaza ei si celorlalte colege!
E greu sa schimbi ceva dar nu imposibil trebuie sa exista putere de lupta si vointa uneori....
18+
diancic2002 spune:
Dankutza, nu a fost cu pata nimic, am si uitat de ea , m-a cercetat doctorul pe toate partile, si abdominal, si vaginal, si a ajuns la concluzia ca a fost o intindere musculara sau ceva de genul, si nu e nimic serios. Mi-a confirmat ca sunt fata si baiat, si ca placentele sunt bine pozitionate, una e sus de tot, si cealalta e la 1 cm de col, dar se va ridica, zice el.
Azi am fost la dentist, ca am asteptat aproape 3 luni ca sa-mi repar o masea, mi-a facut anestezie partiala si acum astept sa miste copiii sa stiu ca-s bine. E urata senzatia cand ai amortita jumatate de fata...
Copiii au inceput sa miste binisor, mai ales noaptea cand nu le convine cate o pozitie, m-au si trezit intr-o noapte, si nu s-au linistit decat dupa vreo 40 min, e ciudat cand bat amandoi, dar imi place.... .
Mi-am facut si eu poze cu burtica pt albumul foto, dar nu am reusit sa le descarc inca...ma mobilizez cat de curand
Am primit si eu oferta de la RM si sanador, le voi cerceta in weekend sa vad care "castiga". Voi compara si cu tarifele de la stat, nu cred ca e mare diferenta, dar vreau sa pun pe hartie totul sa vad exact ce si cum, voi include si celule stem, din cate am vazut fiecare are avantaje si dezavantaje, nu e nimic ideal, din pacate ...
Cam asta e pe la mine... fetele
18+
aschiutza spune:
citat din mesajul lui kasha_ro aschiutza-chiar tu locuriesti acolo.poate imi spui mai multe .eu am prieteni in germ si chair vroiam sa ma interesez.nu stiu sigur daca voi putea calatori insa asa sa ma informez.cat poate costa? stiu tari de ex spania cam 2000 euro.poate imi dai ceva detalii dac astii.merci |
Kasha, eu ca asigurata la stat nu primesc sa vad cit costa, ci doar daca am de platit ceva in plus. Intreaba la germanutze ca acolo sunt fete asigurate privat, care mai intii platesc si pe urma le deconteaza casa lor de sanatate.
Daca vrei cezariana, va fii greu. Aici nu se fac la cerere, trebuie motiv si ma indoiesc ca va conta ce zice doctorul tau din tara.
Apoi va trebui sa ai linga tine cineva care sa stie germana. Arareori va vorbii cu tine cineva in engleza, din teama sa nu faca greseli profesionale. Vei avea multe hirtii de semnat, in special pt anestezie si peridurala.
Citeva preturi sunt orientativ aici http://www.hebammenfuerdeutschland.de/kosten-geburt , dar din 2010 preturile au mai urcat.
Deci poate sa te coste de la 1000 euro (nastere ambulanta fara nici o complicatie, dupa nastere pleci acasa) pina la citeva mii de euro daca trebuie sa faci cezarina si sa stai cel putin o saptamina in spital). Daca ai nevoie de salvare, platesti separat (si sa stii ca te intreaba de asigurare direct in salvare ). Fii atenta la alegerea spitalului sau a momentului in care vrei sa vii in Germania ca iarna sunt locuri de unde de la 2 cm zapada e un adevarat haos in circulatie ( eu locuiesc intr-un astfel de loc , de aia nu am curaj sa ma duc sa nasc in alt oras din apropiere, desi de spitalul din oras nu sunt f incintata).