Gimnaziu la liceu - o idee buna?

Gimnaziu la liceu - o idee buna? | Autor: axxa

Link direct la acest mesaj

Noi trecem in clasa a 6-a si suntem din Constanta. Pana acum, copilul a fost la o scoala de cartier, bunicica. Acum am decis sa il transferam la un liceu (un liceu bun), pentru ca nu suntem multumiti de felul in care sunt pregatiti copiii la scoala lui.
Este o decizie buna? cine s-a mai lovit de asa ceva? ce impact are mediul din liceu asupra copiilor de gimnaziu?
Inca ceva, pentru acele dintre voi care sunteti din Constanta: aveti idee cum este la Liceul Mircea in clasele V-VIII?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Buna Axxa,
iti raspund in asteptarea unor parinti cu mai multa experienta

Noi trecem in clasa a saptea, este adevarat ca este fetita insa nu cred ca ar conta mult asta. Liceul are profil pedagogic si de mate-fizica si de aceea are clasele I-IV (pt practica) si 5-8. Fiica mea a fost deci la liceu din clasa intai Nu a afectat-o in vreun fel, chiar as fi stiut daca ar fi fost cazul, pentru ca avem o relatie excelenta.
Probabil totul s-a datorat faptului ca programul nu se suprapune, clasele 1-4 aveau 8-12, gimnaziul 8-13 iar liceul 12-18. Acum depinde mult de personalitatea baiatului tau si de atmosfera generala din liceu.
Un minus ar fi faptul ca profesorii de la 5-8 (9 in cazul vostru pt ca trec in liceu dupa clasa a noua)sunt aceiasi de la liceu, deci pretentii un pic cam mari pt gustul meu. Poate tu vei considera ca e un plus
Alt plus ar fi ca nu mai schimba scoala in clasa a opta si cunoaste toti profesorii, deci... ramane sa vezi daca sunt mai multe plusuri decat minusuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Fata mea a absolvit clasa a VIII-a la un colegiu national. Nu au avut aceiasi profesori cu colegii lor din IX- XII. Un avantaj a fost acela ca nivelul clasei a fost mentinut tot timpul la o cota inalta. Rezultatele la admitere liceu au fost foarte bune, superioare oricarei scoli generale din oras. Eu zic ca a meritat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ioana fiica mea cea mare - acum este la liceu insa gimnaziul l-a urmat la acelasi colegiu la care este si acum.
Concurenta a fost extrem de mare, nivelul de predare este extrem de ridicat si admiterea in clasa a IX-a a fost extrem de disputata.
Invata foarte bine si cred ca decizia ei de a urma si gimnaziul si liceul a fost si este o decizie buna.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

am facut clasele 5-12 in cadrul unui liceu. nu m-am simtit in nici un fel afectata. profesorii au ramas partial aceiasi si in liceu, in functie de profilul ales de noi. per total, experienta buna, carte facuta si atmosfera faina.
eram clasa "speciala" cu plan de productie de olimpici la hectar :P acum liceul are gimnaziu incorporat in toata regula, adica vreo 4 clase paralele, pe atunci eram doar noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Axxa, dupa cum stiu, la noi copiii buni cam merg la Mircea sau Ovidius din clasa a 5-a. stiu ca Mircea are clasele de gimnaziu pe Ion Ratiu, in cadrul fostei scoli 5 (sau 4... ca sunt una langa alta).
un alt avantaj ar fi ca au ore dimineata, spre deosebire de majoritatea scolilor.
cum se organizeaza practic transferul in clasa a 6-a? se mai da un examen?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mie un profesor mi-a spus ca nu recomanda gimnaziul la liceu decat daca liceul respectiv are profesori separati pentru clasele de gimnaziu. Parerea lui era ca intr-un fel trebuie sa explici celor de gimnaziu, altfel celor de liceu, etapele de varsta sunt diferite, necesitatile diferite.

Din ce spune Roxana gimnaziul de la Mircea este total separat de liceu.

La noi nu se poarta mutatul la liceu, de aceea anul trecut a fost o singura clasa in oras. Au mai incercat si alte licee, dar rezultatele nu au fost multumitoare.

Eu am exclus liceul de la clasa a 5-a din urmatoarele motive:
- trebuia sa-l duca si aduca cineva
- scoala la care este acum este foarte aproape de casa (din balcon se poate vedea in curtea scolii ), este o scoala foarte buna cu rezultate la olimpiade si examene, cu note date pe bune la toate materiile
- clasa in care este acum este cea mai buna din scoala, cu un colectiv unit, cu parinti responsabili si implicati
- prietenii baiatului meu sunt de la el din clasa, cu ei se intalneste si in afara orelor de scoala si in vacante. Daca il mutam la liceu avea alt program fata de ei, colegii din noua clasa impartiti in tot orasul
A mai contat mult faptul ca-i vedeam pe cei de la liceu stand in parcul din centrul orasului in timpul orelor sau dupa ore. Nu stiam cum vor fi profesorii de la scoala, dar m-am gandit ca si daca are o ora libera, ori vine acasa, ori pierde vremea prin cartier si-l aflu. Avantajul cartierului ii cunoaste toata lumea si pe copii si pe noi, asa ca reclamatiile vin direct la noi.

Acum depinde mult si de copil... al meu este de felul lui mai nabadaios, ca sa spun asa si nici nu este prea studios . Are rezultate bune la scoala, dar eu consider ca este meritul clasei, care ii forteaza pe toti sa invete.

Dar baiatul tau ce spune? Sa nu crezi ca este prea mic... eu l-am intrbat pe al meu la 6 ani jumatate la ce scoala vrea sa mearga. Este talentat la muzica si aveam optiunea liceului de arta pe care i l-am prezentat.. a spus ca vrea sa mearga la cea din cartier si se pare ca a fost o alegere buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Axxa, dupa cum stiu, la noi copiii buni cam merg la Mircea sau Ovidius din clasa a 5-a. stiu ca Mircea are clasele de gimnaziu pe Ion Ratiu, in cadrul fostei scoli 5 (sau 4... ca sunt una langa alta).
un alt avantaj ar fi ca au ore dimineata, spre deosebire de majoritatea scolilor.
cum se organizeaza practic transferul in clasa a 6-a? se mai da un examen?

Roxana

Da, la Mircea il vom transfera si noi, pana acum a fost la scoala 38 (Tomis Nord), si orele se fac intr-adevar la fosta scoala 5, insa profesorii sunt cei de la liceu, daca nu ma insel, la matematica este Contanu si dna Constantinescu (la care dealtfel il vom transfera, pt ca am auzit ca are rezulate foarte bune).
Noi am vrut de anul trecut sa il mutam la Mircea, insa ne-am razgandit pe ultima suta de metri, la insistentele fostei invatatoare si mai ales datorita numeroaselor pareri care mai de care mai contradictorii legate de subiectul acesta. Acum insa, dupa un an de gimnaziu in scoala nu suntem multumiti...daca in clasele I-IV au avut o invatatoare excelenta, dupa copiii au "cazut" in special la matematica, unde ne cam doare cel mai mult. Cu eforturi din partea noastra (de fapt a mea, care ma ocup de copil), si din partea copilului in special, care s-a luptat cu culegerile si cu concursurile, am reusit sa iesim onorabil din clasa a V-a..dar pe mai departe nu ma "risc".
Nu stiu daca e bine, cu siguranta mutarea din colectiv il va afecta, mai ales ca el e un copil bine integrat si un mare sensibil, insa va trece peste asta, sunt sigura. In plus, ma incanta invatatul de dimineata.
Legat de transfer: acum nu mai dam examen, acela l-ar fi dat anul trecut, insa ni s-a cerut un "portofoliu" al copilului, adica copii dupa toate diplomele obtinute la concursuri si olimpiade, foaie matricola, si evident, o motivare a noastra pentru acest transfer. Si motivarea a fost simpla: dorim sa ii asiguram copilului o pregatire corespunzatoare, considerand ca in acest moment nu are parte de ea. Adresarea am facut-o atat inspectoratului, cat si liceului. Ca alternativa ar fi fost Ovidius, insa noi stand in Tomis Nord, ne era oarecum mai aproape Mircea.
Suntem oricum, cu emotii si inima indoita, asta clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Mie un profesor mi-a spus ca nu recomanda gimnaziul la liceu decat daca liceul respectiv are profesori separati pentru clasele de gimnaziu. Parerea lui era ca intr-un fel trebuie sa explici celor de gimnaziu, altfel celor de liceu, etapele de varsta sunt diferite, necesitatile diferite.

Din ce spune Roxana gimnaziul de la Mircea este total separat de liceu.

La noi nu se poarta mutatul la liceu, de aceea anul trecut a fost o singura clasa in oras. Au mai incercat si alte licee, dar rezultatele nu au fost multumitoare.

Eu am exclus liceul de la clasa a 5-a din urmatoarele motive:
- trebuia sa-l duca si aduca cineva
- scoala la care este acum este foarte aproape de casa (din balcon se poate vedea in curtea scolii ), este o scoala foarte buna cu rezultate la olimpiade si examene, cu note date pe bune la toate materiile
- clasa in care este acum este cea mai buna din scoala, cu un colectiv unit, cu parinti responsabili si implicati
- prietenii baiatului meu sunt de la el din clasa, cu ei se intalneste si in afara orelor de scoala si in vacante. Daca il mutam la liceu avea alt program fata de ei, colegii din noua clasa impartiti in tot orasul
A mai contat mult faptul ca-i vedeam pe cei de la liceu stand in parcul din centrul orasului in timpul orelor sau dupa ore. Nu stiam cum vor fi profesorii de la scoala, dar m-am gandit ca si daca are o ora libera, ori vine acasa, ori pierde vremea prin cartier si-l aflu. Avantajul cartierului ii cunoaste toata lumea si pe copii si pe noi, asa ca reclamatiile vin direct la noi.

Acum depinde mult si de copil... al meu este de felul lui mai nabadaios, ca sa spun asa si nici nu este prea studios . Are rezultate bune la scoala, dar eu consider ca este meritul clasei, care ii forteaza pe toti sa invete.

Dar baiatul tau ce spune? Sa nu crezi ca este prea mic... eu l-am intrbat pe al meu la 6 ani jumatate la ce scoala vrea sa mearga. Este talentat la muzica si aveam optiunea liceului de arta pe care i l-am prezentat.. a spus ca vrea sa mearga la cea din cartier si se pare ca a fost o alegere buna.

Baiatul meu, evident, vrea sa ramana cu prietenii din clasa, care ii sunt si prieteni in cartier...si da, ai mare dreptate legata de drumul pana la scoala, de ceea ce ar face daca nu se face o ora...uff.
Daca la scoala lui era totul ok, cu siguranta nu faceam pasul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Axxa, stiu ca prietenii sunt importanti.... dar na, stii cum e, se fac ceva sacrificii. Patrick e de abia intr-a 2-a, ne vom gandi bine daca intr-a 5-a facem miscarea cu Mircea. eu fug de Ovidius ca ... de tamaie din cauza volumului imens de teme. si nu-s zvonuri, stiu cazuri practice, vazute la baietii nasilor nostri si in cazul altor prieteni.
deci daca va face gimnaziul la liceu.. va fi Mircea clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Roxana si crezi ca la Mircea nu se dau teme multe?
Eu am observat ca toate scolile bune dau teme multe.

Axxa, dar cat face baiatul tau de acasa pana la scoala 5? Mie mi se pare cam departe, cred ca ar fi o ora dus si una intors (am crescut in Constanta si cunosc zona) sau il veti duce/aduce voi cu masina?

Va doresc sa faceti alegerea de care sa fiti multumiti, dar "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul".

Mergi la inceput