Gimnaziu la liceu - o idee buna?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Filofteia, nu se face atat de mult pe drum. Toata Constanta o strabati in jumatate de ora.

Si eu ma gandesc la Mircea pt. Maria. Mai vedem. Mie imi convine programul de dimineata. Distantele oricum nu prea mai conteaza, ca stam in afara orasului. Ovidiu ar fi totusi ideal, ca e aproape de scoala si i-as putea duce in acelasi loc. Dar, din aceleasi motive ca la Roxana, nu e prima alegere. Multi parinti mi-au spus ca regreta ca au copiii acolo, ca sunt chinuiti rau. Poate doar sa se produca ceva schimbari in doi ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cornelia , trag concluzia ca eu sunt mai comoda de fel.
Daca este dus/adus cu masina cred ca este OK, dar cu transportul in comun nu prea cred, caci faci cel putin 10 min de la statie pana la scoala (atat mi-a luat mie asta vara ).
Acum depinde si de copil ... al meu face 15 min de la scoala pana acasa in conditiile in care doar urca niste scari ... mie imi ia doar 3 minute drumul.

Or fi teme multe la Ovidius, dar si rezultatele la evaluare au fost mai bune.

Oricum, Constanta este printre orasele fericite, avand cel putin trei licee foarte bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Filofteia, avand in vedere ca nu am luat in considerare transportul in comun :), paentru ca in cazul nostru e exclus, da, probabil ca se face jumatate de ora din Tomis Nord.

Eu as fi cea mai fericita sa am scoala la 5 min. de casa si sa nu mai depinda copiii de programul nostru, dar asta e...

Care ar fi al treilea liceu foarte bun din Constanta? Traian?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Roxana si crezi ca la Mircea nu se dau teme multe?
Eu am observat ca toate scolile bune dau teme multe.

Axxa, dar cat face baiatul tau de acasa pana la scoala 5? Mie mi se pare cam departe, cred ca ar fi o ora dus si una intors (am crescut in Constanta si cunosc zona) sau il veti duce/aduce voi cu masina?

Va doresc sa faceti alegerea de care sa fiti multumiti, dar "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul".

Din Tomis Nord pana la scoala 5, as zice ceva in jur de 20-30 min...cu autobuzul, pana la ICIL e ceva mai mult. Oricum ar fi, aproape nu avem decat Calinescu (si Alex nu e mare filolog, dimpotriva), fostul liceu 5, deci nu, exclus variantele astea, macar daca facem efortul asta, sa merite.
Am luat in calcul si varianta transferului la o alta scoala, putea fi 29 ca e aproape, sau chiar 30, dar na...sotul a insistat mai mult pe varianta liceului, sa speram ca o sa fie bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Filofteia, avand in vedere ca nu am luat in considerare transportul in comun :), paentru ca in cazul nostru e exclus, da, probabil ca se face jumatate de ora din Tomis Nord.

Eu as fi cea mai fericita sa am scoala la 5 min. de casa si sa nu mai depinda copiii de programul nostru, dar asta e...

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

Si eu tot pe masina ma bazez, nu am sa il trimit, iarna cel putin, cu autobuzul, mai ales ca invata de dimineata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

Si eu m-am intrebat care ar fi al treilea "cel mai bun" liceu din Cta...nu stiu daca e Traian, e posibil Eminescu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu as spune ca Traian, dupa rezultatele de la BAC.

Oricum de pe vremea lui Ceausescu, cand am facut eu liceul in Constanta, s-au schimbat multe in ierarhiile liceelor. De luat in seama mie mi se pare si Liceul International de Informatica, dar n-am inteles prea clar daca este particular sau nu. La Eminescu sunt in jur de 10 picati la BAC, iar pe vremea mea nu era considerat un liceu prea bun.

Axxa se pare ca hotararea este luata si daca are cine sa-l duca/aduca cu masina este OK. Va doresc adaptare usoara la noul colectiv de elevi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

axxa - intre 38 si Calinescu, mai bine 38
29 si 30 in schimb, cred ca ar fi un mic pas inainte. de fapt.. na, conteaza mult si copilul.

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Roxana si crezi ca la Mircea nu se dau teme multe?

nu, e incomparabila situatia. am vazut pe cazuri concrete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa parerea (si experienta) mea, invatatul claselor 5-8 la un liceu, mai ales un liceu bun, este perfect. Tot dupa parerea mea, opinia cum ca ar trebui sa aiba alti profesori decat liceeni este o gogoasa, pentru ca profesorii aia sunt oameni inteligenti, au experienta si este exclus sa cocoseze un copil de gimnaziu dupa metodele din liceu.
Sunt mai multe lucruri care ma fac sa afirm asta...dar cel mai important lucru mi se pare cel privitor la comportament. Sunt relaxati, stimulati, le lipseste aroganta din clasele 7-8, incearca sa copieze pe cei din liceu (nu numai la prostii).
Eu votez pentru.
(se voteaza undeva?)

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Dupa parerea (si experienta) mea, invatatul claselor 5-8 la un liceu, mai ales un liceu bun, este perfect. Tot dupa parerea mea, opinia cum ca ar trebui sa aiba alti profesori decat liceeni este o gogoasa, pentru ca profesorii aia sunt oameni inteligenti, au experienta si este exclus sa cocoseze un copil de gimnaziu dupa metodele din liceu.
Sunt mai multe lucruri care ma fac sa afirm asta...dar cel mai important lucru mi se pare cel privitor la comportament. Sunt relaxati, stimulati, le lipseste aroganta din clasele 7-8, incearca sa copieze pe cei din liceu (nu numai la prostii).
Eu votez pentru.

Foarte pozitiv mesajul!
(se voteaza undeva?)

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Mergi la inceput