Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 14

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Apropos de ce spunea Ronina ca se schimba tranzitul la diversificare, ieri am bagat cartof in piureul de legume, i a placut si l a mancat mai bine, dar azi a facut caca de 10 ori. Deja eu sunt un pic panicata, si am trecut pe lapte fara lactoza,orez, debridat, calciu carbonic. Sper maine sa fie mai bine. Teoretic, ar trebui sa i dau morcovel dar nu l accepta. So, mai vad maine...
Ronina, rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Dara cum am facut sa te evaluez negativ?oi fi apasat ceva gresit?eu te stiu informata si stiu ca citesti inainte sa zici o chestie asa ca am retinut ce ail zis si o sa le fierb si eu Mai bine.te intrebam de site ul ala pt borcanele....Mai stii cum se numea?. De cateva zile m- am bagat in pic la dieta si. Sunt Mai nervoasa ca nu Mai IMi permit sa ma arunc in dulciuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara nasul meu de cununie e medic ortoped, si azi l-am intrebat de Clexane. A zis ca n-are a face cu oasele , adica sa creeze osteoporoza.

UF! Maine plecam in sfarsit.
Mergem la SInaia ca-i mai aproape si asa nu facem drum lung sa-l stresam.
Am meu tipa (azi in supermarket ziceam ca ne da afara) , rade mult la joaca, plange aiurea din senin si multe altele. Cred ca au o perioada cand se sperie din orice. A inceput sa-l intereseze mult is ce nu-i jucarie: telecomanda, punga de servetele, telefonul, chestii de altfel murdare pentru el.
AM congelat suculet de mere cu morcov pt 4 zile.
La Sensiblu am vazut azi papica la pungute cum zice JD.
Is tare bulversata ca voiam sa iau si eu un borcanel de papica pt 4 luni si am fost surprinsa sa vad ca unele aveau si pui sau tomate in ele. Cu fructe nu voiam. Chiar si cartof stiu ca se da mai tarziu. Cred ca mai merg pe cereale cu orez si suculet de morcov si cand vin incerc pireut de morcov si ceva supica "chioara". Nu prea stie de lingurita sau s-a speriat ca i-am dat ambroxolul cu ea si e amar. Mai incercam.

So, wish me luck! Sa stea in plimbare ca schimbam aerul.
Promit sa citesc pe telefon, de scris cand vin!
va



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Carstea, mi-a venit mesaj ca "utilizatorul carstea a evaluat acest mesaj al dumneavoastra ca negativ" - cred ca e o evaluare pe undeva. Nu mai stiu un site anume de borcanele, eu am comandat de pe amazon, astept sa vina, insa voiam de la Tesco, dar cica nu livreaza la directuk prin care iau eu. Deci daca ai vreun Tesco pe langa tine, cauta Hipp, Holle.
LE: E f. bine ca mai tarziu sa prepari legumele la aburi sa-si pastreze din enzime, insa acum eu cred ca e util sa fie hrana cat mai pre-digerata cum ar veni, ca sa le fie mai usor bebeilor s-o digere.

Amy, uite ce scrie in prospect la Clexane http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6779_20.09.06.pdf?anmOrder=Sorter_dci&anmDir=DESC&ID=4824 "daca se utilizeaza Clexane o perioada lunga de timp, poate creste riscul de aparitie a unei afectiuni numita “osteoporoza”. Aceasta înseamna ca oasele dumneavoastra devin mai fragile si au o probabilitate mai mare de a se rupe." La fel aici, in alt prospect "Este posibil ca utilizarea pe termen lung a Clexane sa determine osteoporoza - o subtiere a oaselor, care le face mai fragile si mai expuse la fractura." http://www.sfatmedical.ro/Dictionar_medicamente/CLEXANE_6000_Ul_anti_Xa_0_6_ml_solutie_injectabila
Acu' nu ma pun cu doctorii, clar, insa n-as ignora nici prospectele date de producatorul medicamentului, care face studii clinice cu medicamentul lui si observa ce reactii adverse apar.

Niko, da, cartoful cam fermenteaza, eu nu bag cel putin pana la 6 luni. Comanda de borcanele e in curs. Cica nici nu ni s-au intarit inca ligamentele inmuiate de progesteron, asa zice newsletterul de la babycenter. Pot fi si de aici durerile.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Niko, ce frumusel e Mihaita, pare smecherasMai pune poze cu el, sa-l admiram
Amy, distractie placuta!

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

monna Si al meu a facut ieri o alta criza de plans, tot la masa, dar in timpul zilei. Si noi nu diversificam inca, sa pot pune in carca morcovului vina. Eu banuiesc ca totusi il deranjeaza la gingii, chiar daca nu ies inca dintisorii. Tot duce la gurita, disperat, si uneori isi baga suzeta cu partea dura in gurita, nu cu tetina.

dara Sustin ce a spus ronina, nu din cauza homeopatelor i-a disparut protruzia, nu au nici o legatura, doar ca administrandu-i am observat diferenta, cum nu le mai impinge afara, ci incearca sa le mestece.

annadisi Eu ziua il pun in leagan dupa ce a mancat pentru ca sta putin in sus, sa nu-i vina laptic inapoi. Daca stau la povesti cu el e foarte bucuros o vreme, urla si chitaie la mine, banuiesc ca si-a descoperit vocea de cateva zile. Apoi pe salteluta de activitati, o vreme e foarte interesat de jucaria centrala, care canta cand trage de ea. Se tot chinuie sa o apuce, dar se misca, uneori impreuneaza manutele si nu are nimic prins si e foarte uimit, apoi incearca iar. Daca nu reuseste, o mai tin eu pe loc sa aiba satisfactia ca a prins-o si a facut-o sa cante, cand incepe sa se bucure foarte tare de fiecare data. Apoi ii fac masaj la picioruse macar, daca am chef fac si gimnastica pentru restul corpului. Il mai intorc pe burtica si ma duc in fata lui sa mai 'povestim'. Apoi ii arat cum sa se intoarca inapoi pe spate. Ii mai dau pe rand cateva jucarele ce ii plac, pana se plictiseste de fiecare. Daca am treaba, il asez in leagan astfel incat sa ma vada si ii povestesc ce fac. E foarte interesat si atent atunci. Saptamana trecuta am vrut sa fac o prajitura. Cand am pornit mixerul a stat serios cateva secunde, ochii mari uimiti, buza in jos si incepea sa planga. Am oprit mixerul, l-am linistit si am inceput iar, acceasi poveste. De cateva ori. Apoi mi-a trecut prin cap sa-i arat ce fac. Am pus castronul jos, putin inclinat, sa vada si el, si am pornit mixerul, invartindu-l. Dupa ce a priceput de unde vine sunetul nu a mai avut nici o treaba.
Mai e foarte interesat de spray-ul cu apa termala, de telecomenzi, telefoane, pe care le curat si i le mai dau putin, dar nu il las sa le bage in gura, desi el ar vrea. Uneori il mai plimb prin casa si ii arat ce e pe acolo, se uita foarte atent la plante, la sita de bucatarie pentru ca are o gramada de gaurele (punctuletele il atrag foarte mult)
Si ne mai alintam, incepe sa rada cand ma duc cu capul la burtica lui si il pup, s-ar putea sa fie putin gadilos, asa ca nu exagerez, doar ne alintam asa putin, el ma prinde de gat si MEREU ajunge la parul de la ceafa si il trage, care chiar doare
Momentan vreau sa ii mai cumpar jucarii ce canta cand le faci ceva, sa poata el sa le porneasca, e fascinat sa faca asta singurel. Abia astept sa stea in fundulet, ca uneori am impresia ca nu-i mai place deloc pe spate.
Daca mai aveti alte idei, vreau si eu

ronina citisem undeva despre diversificare de un bebe ce n-a acceptat morcovul din prima, mamica a facut schimb cu leguma doi, ceva albitura cred, pe care a acceptat-o, apoi a acceptat si morcovul. Ai putea incerca, daca in continuare nu accepta morcovul.





Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Wow, cate chestii am ratat in cateva zile de pauza!
...dintisori (Felicitari!)
...progrese si probleme legate de diversificare (succes si multa rabdare!)

Despre diversificare, o sa incepem si noi curand; nu mi-ar fi graba, dar daca din octombrie va merge la cresa ar fi bine sa ne pregatim. Momentan ma gandeam sa o las sa guste cat mai multe... dar ea pare destul de pofticioasa, asa ca poate incercam si cateva lingurite de vreum fel de pireu.
La orice cresa am fost mi-au spus sa o invat din timp cu biberonul...pediatra spune ca mai bine nu, si sa mai bine incerc sa avansez cu diversificarea incats a reziste la cresa fara laptic... ca sa pape cat mai mult laptic de la mine...complicat...

Intre timp:
- am avut si noi botezul (inca n-am apucat sa ma uit la nici o poza, dar a iesit bine, chiar foarte bine)
- am revenit in Belgia (unde e vremea frumoasa momentan, asa ca n-am avut parte de socuri termice)
- am fost la bilantul (si vaccinul) de 4 luni: 6,150kg si 68cm.
Dintisori nici urma, dar daca prinde vreun deget deja nu mai suge, ci il musca si strange tot mai tare cu gingiile...o fi vreun semn ca se pregatesc dintisorii incet incet sa apara.

...in rest de cand am ajuns am avut un program incarcat si haotic...de-abia astept sa mai rezolv din ce e urgent, si-apoi sa avem si noi un program un pic mai normal.

pupici si o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annadisi spune:

Ronina mi se pare ok jucarioara aratata de tine.Plus ca fiind cu acele corzi elastice pare mai flexibil decat platforma ce o are cel de la bright star.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annadisi spune:

Stiam ca mai aveam ceva de zis :))

Lady si Anastasia ma trage de par la greu.Intr-o zi avea ditamai firul de par in gurita,desi imi tin parul prins si mereu ma uit sa nu culeaga
in manute diverse.noroc ca am firul de par gros si se vede daca l-a inhatat cumva.
Asa si noi cu distractiile,mai brate,dansam si ne maimutarim in oglinda,mai pe salteluta,mai in centrul de activitate...se pare ca asa s toti bebeii!

Mare lucru nu pot face prin casa,ieri am calcat si ea nu avea chef de nimic,asa ca din 5 in 5 min o puneam ba pe pat,ba salteluta,ba exersaucer.not easy!
Am iesit,ma bucur ca deja putem folosi la carucior partea sport(e f lasata pe spate,producatorul indica de la 4 luni) si vede si ea ce se-ntampla in jur.In landou tare nu-i placea.
Copila mea e model care nu doarme ziua.Ma chinui sa o adorm,dar mai
mult de 30min,hai o ora,no way!
Iar asta in cateva reprize pe zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Annadisi, si Vladul meu tot reprize de 30 de min de somn ziua, deja se intampla asta de ceva timp, asa ca asta ii va ramane programul.Noroc ca mai sta si singurel si mai pot face una alta prin casa.
Cu activitatile ziua, cam tot ce faceti si voi.Si Vlad e gadilici si se gadila la bulanase de numa.
Dia, felicitari pentru botez si pentru bilant

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput