Bravo Viairo, Bumbitza, Muraturica si Cami! (57)
Raspunsuri - Pagina 13
ilenutza spune:
Sa stiti ca e bine sa nu fol microundele, sunt fff nocive, noi am renuntat de vreo 6 ani.
Eu tineam apa in termos peste noapte, puneam lp in bibe si noaptea turnam apa si gata.
Sursula si eu la fel cu ambitiile profesionale, abia ma pusem pe picioare cu cabinetul
Eu ii dau d3 pana la 2 ani zilnic,ca si vitc 10 zile pe luna
Fetelor am capiat cu botezul asta, alergatura si cumparaturi nonstop, sunt f obosita.
Copii dorm de la 9, bb de la 10 si ar trebui sa strag la buc. dar nu mai pot
Maine nu mai plec nicaieri, epilat si unghii acasa,sper sa supravietuiesc zilei de sambata, poate ar fi bine sa imi stochez niste lm sa am la mine
Sunt super incantata o sa am marturii pe masa din bomboane si tul si ghivece pe masa cu bomboane in loc de flori
Ca_Mila spune:
Ali felicitari pt. micutul crestin
si noi am programat botezul pe 9 sept, facem ceva micut doar familia, nasii, finii si cativa prieteni. Noi am fost in pana de nasi, ca intre timp nasii nostri de cununie au divortat, asa ca avem pt Ana alti nasi.
Ca_Mila spune:
Hop mai vin cu intrebari noi mancam doar LM de la tzitzi, si azi de ex. nu a prea dormit, cred ca din cauza caldurii, se tot trezea si sugea de cateva ori tzitzi si nu mai voia, cred ca ii era sete. Voi le dati ceva ceai?
Eu i-am facut acum seara, asa dupa capul meu, un baby calm si i-am dat fortat vreo 3 lingurite, nu prea ii place si nu stiu ce sa fac sa o fortez sau nu
balanta_tm spune:
aruba, sunt ok, multumesc . sunt ocupata si obosita, dar macar am senzatia ca am inceput sa fac singura fatza situatiei cu 2 bb-i. bona deocamdata nu mai caut. cu ultima potentiala am vorbit marti seara si vroia 1500 lei pe luna pt 8 ore pe zi de luni pana vineri.... plus ca vroia si bani de transport (abonament). manacare se subintelege ca i-as fi dat. deci pretentii f mari de la doamna, in conditiile in care sunt si eu acasa non stop, deci nu ar fi trebuit sa munceasca singura.
azi am comandat de la farmacia tei (sunt mare fan farmacia tei, comand mereu de la ei):
https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10024746
https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10025977
(deh, fiind 2 bb-i, am luat 2 centre de joaca)
plus trei jucarioare, lapte praf, colief, etc, etc.
tot azi am gatit pt prima data de dupa perioada aia de stat in pat. nu mi-a venit sa cred ca m-au lasat bb-ii sa stau in bucatarie .
ada, ce bine mananca nectarel! 100 ml mi se pare super ok!
vigantol le dau si eu, cate 2 picaturi/zi. cica se da pana la 2 ani.
le mai dau fier+vit c ca sunt anemici.
lui eric ii tremura buza inferioara cand plange tare si am sa intreb pediatra sau neonatoloaga daca sa ii dau calciu.
marc este grasut si ma cam ingrijoreaza lucrul asta. acum intre el si eric este o diferenta de 800 de grame, in conditiile in care la nastere era doar de 200 grame. eric ia in greutate ca la carte, asa ca problema e la marc.
apa pt lp: folosesc dorna-izvorul alb; o fierb si o pastrez in termos pana la momentul prepararii laptelui praf.
talus valgus (parca porumbita a scris de baietelul ei, ca are si el?):a avut si eric de cand s-a nascut (din cauza pozitiei din burta) si fiind o forma destul de severa a necesitat gips, dar a fost schimbat la fiecare 5 zile.
carmina_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ca_Mila Am observat la bebelina mea ca atunci cand se intinde ii mai tremura cate o manuta sau un piciorus, pt cateva secunde 2-3. Voi avei careva asa ceva? Maine o sun pe dr. pediatra s-o intreb Mami de Ana (29.07.2012) |
Buna dimineata
Si Mirunicai ii mai tremura piciorusele in special dreptul si dr a sus ca e lipsa de calciu si sa-i dau o luna calciu natural sirop 2 lingurite de 2.5 ml de 2 ori pe zi. Dupa o satamana de cand ii dau, sa stii ca se vede diferenta si mai tremura ffff rar, de obicei cand e nervoasa.
Noi suntem in plin puseu de crestere, nimic nu ne convine, suntem mofturoase... Asta e!
Pupici!!!
Pusi spune:
Neata buna fetelor,
Azi pregatesc eu cafeluta.
Fleur, recunosc ca nu m-am gandit la ceea ce zici tu. M-ai pus pe ganduri. O sa intreb pediatra, deoarece ma gandesc ca nu e buna in excces Vit. D.
Ilenutza, noi nu am avut niciodata, nici nu avem, nici nu vom avea, cuptor cu microunde. Si eu sunt totalmente impotriva acestui aparat pe care-l consider daunator.
Mamicilor de fetite, voi faceti ecografia pt. dispazia de sold?
Mami de Sara Ioana (21.07.2012)
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
IIuli spune:
Neata, fetelor,
Multumim mult de urari. Noi inca nu am stabilit data botezului, ne gandeam poate sa il facem la inceput d noiembrie, de sfintii Mihail si Gavril. Si noi vom face ceva mic, 'adica nu petrecere, ci pur si simplu o masa frumos amenajata undeva dragut. Vor veni oricum destule persoane. Voi ati facu molifta sau ceva de genul asta? Eu recunosc ca nu am facu nimic, sper sa nu se supere preotul cand o sa mergem sa vb de botez.
Balanta, esti super curajoasa sa spui ca te descurci singura cu ambii bb. Eu cu sot cu tot abia fac fata la unul. Ada, ce creste Nectarel! E un voinicel deja!
Pusi, multumim de cafea. De ce intrebi doar pe mamicile de fetite de eco la sold? Si noua ne-a fost recomandata, desi bb nu pare sa aiba nicio problema acolo, dar e asa, de siguranta. Tot de siguranta ni s-a recomandat si screening auditiv si eco craniana. Voi le faceti?
Fetele care hraniti cu lp, ce lp le dati? Noi am iesit din maternitate cu nan ha si de ieri am incercat sa schimbam cu topfer ha, dar regurgiteaza mult si cumva vascos, dr a zis ca probabil nu il tolereaza. Voua ce lp vi s-a rec? Eu nu ma pot baza pe lm, scot cu pompita asta noua medela cate 10 ml max si ii dau, lp e baza.
Si noi dam vigantol 2 pic pe zi, calciu deloc pt c are fontanela mica. De colici care se pare ca abia acum incep de-adevaratelea ii dam bonnisan, gripe water si sb simplex, prin rotatie si ziua si noaptea, asa incat sa ii dau niste pic la iecare masa. Nu stiu daca fac bine sau nu. Cel mai bine merge dormitul topless cu tati . Si acum sunt ei doi intr-un moment de tandrete, adica dorm dusi unul peste altul
Va pup, sa aveti o zi frumoasa!
balanta_tm spune:
iuli, molifta nu am facut nici noi.
botez la fel, o sa facem un gen de masa mai deosebita, nu o petrecere propriu zisa.
nu stiu daca sunt curajoasa ca ma descurc singura cu 2 (e drept ca noaptea se trezeste si sotul cand incep amandoi chiraiala), dar m-am ambitionat cand am vazut ce pretentii au potentialele bone si m-am gandit la fetele de aici care au mai multi copii: daca ele se descurca cu 3-4, incerc sa ma descurc si eu cu doi.
eco transfontanelara am facut. o sa facem si cardiaca (eric are uneori un suflu sistolic si daca tot mergem cu el, il ducem si pe marc)
eco de sold nu se face mai incolo, pe la 3-4 luni? eu asa stiam, ca atunci se definitiveaza nu stiu ce articulatii si eco poate avea un rezultat concludent. eu vreau sa le fac la amandoi.
lp eu le dau aptamil de la milupa. asa au avut din spital si cu el am mers. eric este insa sensibil si uneori regurgiteaza, fie ca este lm, fie ca este lp. in ultimele zile parca regurgiteaza mai rar. poate fiindca dupa fiecare masa il tin minim 20 de minute in pozitie verticala ca sa ragaie.
in urma cu o saptamana a trecut si eric de pe aptamil prematil pe aptamil nr 1 (marc trecuse mai demult, ca a facut mai repede cele 3500 grame). atunci doua zile a regurgitat eric f mult iar in alea doua zile nu a pus un gram pe el (suntem cam dusi cu pluta si ii cantarim zilnic). tocmai ma pregateam sa il scot de pe aptamil, ca s-au oprit si regurgitatiile exagerate.
am citit ca atunci cand treci de pe un lp pe alt lp, e bine sa combini cele doua lapturi pana il introduci pe cel nou. adica, sa zicem ca folosesti trei masuri de lp: azi pui doua masuri de lp pe care vrei sa il scoti si 1 masura de lp nou. maine pui doua masuri de lp nou si 1 masura de lp "vechi" iar a treia zi pui doar lp nou. in felul asta organsimul cica este obisnuit treptat si accepta mai bine schimbarea.
michelle1981 spune:
Ca-mila eu nu ii dau nici ceai, nici apa si suntem doar pe LM
Iiuli - Lactana de la Topfer, am si cumparat o cutie dar a ramas neinceputa
Am facut molifta de 8 zile. Molifta de 40 de zile o sa o fac probabil la botez (chiar daca o sa am vreo 2 luni atunci_
Pusi - la Bianca ni s-a recomandat ecografia de sold pt ca
- era fetita
- avea pozitie pelvina
- era primul nascut
Acum nu ne-a mai zis nimieni nimic, asa ca sunt in dubii daca sa ii fac eco sau nu
balanta - acum ca o sa ai centrele de activitate poti face cu randul sa ii pui cat pe celalalt il iei in brate.
Pt alaptat ii poti tine pe amandoi la san, sau nu ai incercat inca? E pozitia aia, cu bebe pe sub brat.
Eco sold se face cat mai repede, pe la o luna-doua, cel putin noua asa ne-a zis la Bianca. Nu e de speriat diferenta de greutate, important e sa ramana pe curba lor de crestere.
Asa e, se combina cele 2 feluri de lapte pana ajungi la noua formula. Asta e valabil si cand treci pe LP la urmatoarea etapa de crestere (6luni+, 1an+ samd)
r_ocsy spune:
Neata !
Eco de sold eu i-am facut la 6 saptamani, neonatoloaga mia- spus ca se face intre 5-6 saptamani .
Cu stresul si cantitatea de lapte matern care variaza am avut si eu in primele saptamani de servici un mare stres, mereu eram cu ochii pe ceas ca sa vad cat mai am pana trebuie sa plec, daca se trezeste sau nu d-ra sa manance, la cabinet eram iar cu ochii pe ceas ca sa nu stau mai mult de 2 ore si tot asa .... pana intr-o zi cand mi-am zis , ajunge ... ce te tot stresezi atata ... nu s-a trezit copilul si trebuie sa pleci, mulgete rapid .... s-a prelungit cumva programul la cabinet , da telefon si spune-le ca daca nu reusesti sa ajungi panha i se face foame sa ii faca o sticla de lapte praf ... si uite asa m-am linistit si eu , respectiv si d-ra ca tot stresul programului alaptarii il transmiteam ei.
Vigantol ii dau 2 picaturi pe zi, ii dadeam si la Sofia desi ea era alimentata mixt, deci nu cred ca administrarea vigantolului tine cont de alimentatie.
Bantui pe net in cautarea unui sistem de purtat bebele, la Natalia ii place mult mai mult in brate decat Sofiei. Problema e ca nu ma pot hotara si nu stiu sa aleg varianta cea mai potrivita pentru noi .