Bravo Viairo, Bumbitza, Muraturica si Cami! (57)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Ali, am citit ca laptele matern nu trebuie incalzit la micorunde, ca ii distruge tot ce are activ si bun pt bb in el. Pt ceai nu stiu, dar banui ca tot asa, ii distruge substantele active si benefice. Cred ca, cel mai simplu e sa-i incalzesti un biberon mic intr-o cana sau un pahar cu apa calda-fierbinte, cam in 10 min ajunge la temp. camerei. Eu asa fac cu bibe cu lm.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Felicirati mamicilor si bun venit pe lume noilor piersicute! Am admirap pozele de pe picassa, e plin albumul de bebelusi care de care mai frumos, imi vine sa ii pup pe toti! Am reusit sa pun si eu cateva poze, ca am rams codasa si la capitolul asta.

De cateva zile simt ca am reinviat. Am fost la coafor, m-am tuns si vopsit ca n-am mai facut asta de cel putin 4 luni, am fost la cosmetica si m-am epilat all-over, ma simt atat de bine! De maine incep procedurile la un salon, mi-am luat la o oferta electrostimulare si ceva cu lipo, nu ma pricep la asta dar sper sa dea rezultate, deocamdata ma fac doar pe pulpe ca mai sus n-am voie.
Ma pregatesc de venirea sotzului, mai avem o luna si ne vedem ( dupa 5 luni!!!). Pe 29 septembrie botezam pitikul si pe 30 mergem in concediu la turci. Ieri am facut si prima baie in mare pe anul asta, a fost atat de bine. Alexandra a fost superfericita ca m-am putut balaci cu ea, pitikul a stat pe faleza cu soacra si a facut aerosoli.

Saptamana trecuta am avut un necaz cu operatia, ma durea si se facuse pielea rosie in jurul ei. Nu am ajuns la medicul meu, am vb cu o prietena dr ginecolog in Bucuresti si mi-a zis sa iau o saptamana ketonal forte si sa ma dau pe taietura cu diclofenac. Deocamdata vad ca ma simt bine, o sa merg zilele urmatoare si la controlul de 6 sapt.

Cu laptele praf nu ma pricep deloc, am fost tentata sa cumpar intr-o zi dp ce mi-a fost rau si nu prea aveam ce sa-i mai dau, dar mi-am revenit si am renuntat la idee. Iar LM am cat sa manance sa e sature, am incercat sa ma mulg sa stochez dar nu am reusit si ma dau batuta. Cat am ii dau de la sursa, la cerere si oriunde pofteste. Imi pun o esarfa usoara in jurul gatului sa ne protejam de okii curiosilor si gata masa pt pitik. Asa a crescut ca din apa, a facut gusita, pulpite si bulanase numai bune de rotzait. la 1 luna jumate avea 4,200 kg(de la 2,600 cu cat a iesit din spital).

trimit sa nu pierd mesajul, cum am mai patit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Am revenit :). La controlul de 2 sapt pediatra mi-a recomandat sa-i dau D3 natural in loc de vigantol, si sa-i dau Ca glucontic 10 zile ca-i tremura piciorusul si barbita. Ca nu am reusit deloc sa-i dau, mi l-a scos afara cel putin jumatate din cat i-am dat. La Alex stiu ca i-am dat 3 luni cate 10 zile Ca natural, sa vad ce-mi spune la urmatoarea vizita.
Ma chinui sa-i dau suzeta si nu o vrea mereu, m-ar ajuta mult sa o molfaie sa se mai calmeze cand il doare burtica sau cand il apuca urlatul pe drum. Avem Avent dar cred ca o sa incerc si alte variante. Cu putica va spuneam mai demult ca are o brobonica alba in varf, tot acolo e dar nu pare sa-l deranjeze.

Mai am de scris dar au venit socrii, cine stie cand mai apuc sa scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali24

pusi tantum verde e de la farmacie sau?e vreo firma anume ?al meu e alb pe limbuta de la spital.l am facut de cateva ori cu glicerina dar am vazut ca e degeaba si am renuntat.
mai eu tot uit sa ii dau vigantolul.si voi pe langa vigantol ii mai dati ceva?(calciu de ex?)

denis leon(28.06.2012)
rafael albert(25.05.2007)
sunt o mamica fericita

Da, gasesti la farmacie
http://www.medicamente24.ro/tantum-verde-solutie-solutie-150ml.html

Eu ii dau doar Vigantol, 2 pic/zi. E important sa nu uitam sa dam bebelusilor, e bun pt. profilaxia rahitismului.

Referitor la apa, eu o incalzesc in sterilizator (am un sterilizator cu functie de incalzire) si apoi pun LP. Nu combin inainte LP cu apa.

Mami de Sara Ioana (21.07.2012)

"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

La Bianca nu am fiert apa, dar LP i-am dat spre 10-11 luni. Pediatrul ne-a recomandat sa fierbem apa pana la un an dar eu nu am facut-o.

Pe de alta parte am inteles ca apa plata nu se fierbe, acum sincer nu stiu nici eu cum e mai bine. Oricum, atentie la cantitatea de minerale si sare din apa. Parca Aqua Carpatica are cel mai mic continut de sare.
Si in comert nu stiu daca este vreo apa fara nitrati..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Mygirl, bine ai revenit. Sunt mortale pozele!!! Sunt curioasa daca le-ai facut tu sau un profesionist. Oricum bb e un super-dulcic .
Niste sedinte zdravene de infrumusetare mi-ar prii si mie, ca mi se pare ca arat ca baba Safta, dar nu ma-ncumet sa merg ca ar trebui sa-l tarai pe bb dupa mine. Pana la botez i-am promis ca nu-l mai tarai prin magazine, mall-uri etc...poate doar un pic . Asa ca...vopsit si epilat homemade.

Pusi, voua de ce v-a recomandat Vigantol (vit. D3), stiu ca numai la bb-ii alaptati se recomanda, din moment ce lp este deja fortificat cu vit. D, printre altele. Cel putin asa e aici.

Pediatra mi-a spus ca ii pot da bb-ului direct apa plata imbuteliata fara fierbere, deci presupun ca merge asa si pt prepararea lp.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ned spune:

Si eu ii dau vigantol, 2 pic pe zi. Mi-a mai zis pediatra sa-i dau calciu(gluconat de calciu, sunt fiole), insa nu-i place deloc piticului.
Ma chinuiesc sa-i dau si infacol pt colici, mai uita cateodata.

Referitor la incalzit, eu daca ii dau lm in bibe, pun lapticul in biberon si il incalzescin apa calda, nu la microunde. Pt lp, avem un incalzitor de apa, fierbe sau incalzeste apa la diferite temp si pt lp o incalzesc la 40 grade si apoi daca e cazul o mai racesc putin in apa rece. Hai ca plage bebe

Mama de Tudor, nascut la data 26.07.2012
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

hey fetele! intru sa scriu si eu rpd de pe tel cat papa piersicutza :)
eu folosesc apa dorna pe care o fierb inainte si apoi doar o incalzesc nitzel cand prepar lapticul. la ceai o pun direct clocotita.
ali, si eu am uitat alaltaieri sa-i dau vigantolul :( acum k nu-i mai dau lapte cu bibi ziua, i-l combin cu ceai in linguritza si i-l dau, uneori il mai scuipa, dar n-am ce-i face...
pitik mea de 3 zile papa numai direct de la tzitzi ziua si bibi cu lm muls noaptea. nu sunt sigura dk papa suficient, dar vad eu maine la cantaritul saptamanal cat a luat. deja de 2 zile a renuntat la masa de la miezul noptii, papa pe la 9-10 si apoi tocmai pe la 4 :)
cu colicii stam mai bine - ziua ii dau ceai baby calm+infacol inainte de supt, iar noaptea sab simplex. sper sa fct in continuare combinatia asta :)
revin mai trz. poop!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Salutare, fetele.Am ajuns si eu acas#259;. Ali sa-#539;i tr#259;iasc#259; micul crestin. Noi o sa facem botezul de fapt a doua parte in Octombrie. Apa de la lp o fierb si folosesc Borsec . Noi asear#259; am fost la polizu sa mi-l curete in nas. Fleur, si noi ii Facem aerosoli cu ser fiziologic si tot fornait este. noi trebuie sa sc#259;pat acum de stafilococ. Sunt conving#259; ca am plecat cu el din spital, dar asta e. Vad ca a luat si el bine in greutate , bea cāte 100 ml de lapte. Suge si bea si lp. Colici, nu avem. Mygirl, ce fain ca te-ai balacit, eu sunt alb#259; ca varul iar cu celulita asta nu-mi vine sa merg niciunde.Delia, succes baiatului.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ca_Mila spune:

Si eu ii dau vigantol 2 picaturi pe zi, va sa nu uit i le dau tot timpul dupa baie, dar eu i le pun direct in gurita, asa m-am gandit eu de fapt nu am intrebat pediatra, sper sa fie ok.

Am observat la bebelina mea ca atunci cand se intinde ii mai tremura cate o manuta sau un piciorus, pt cateva secunde 2-3. Voi avei careva asa ceva? Maine o sun pe dr. pediatra s-o intreb

Mergi la inceput