Justitia sub asaltul politicului!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Un alt exemplu la subiect: sentinta in cazul lui Dinu Patriciu a fost amanata din nou, ca si la inceputul lunii, cu toate ca judecata procesului s-a incheiat:


Astia sunt acum in formatie completa ca sa joace poker la mititica( Nastase, Vantu, Patriciu, Felix) si sper ca alti smecheri, cu aceleasi ambitii, sa se lase pagubasi de acest joc primejdios pe banii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Declaratiile judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, cea care, desi pusa de PSD in functie a votat pentru Basescu:

"In legatura cu criticile formulate de Crin Antonescu si Victor Ponta la adresa judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, pe care au acuzat-o de tradare deoarece nu a votat in favoarea PSD (care a sustinut-o pentru a fi numita judecator la Curtea Constitutionala), magistratul incriminat a declarat pentru Romania Libera:


"Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu - n.red) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!"


Reamintim ca Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea inainte ca magistratii CCR sa se pronunte cu privire la suspendarea presedintelui Traian Basescu. In amenintari erau implicati un puscarias si doi politisti care au accesat ilegal baza de date pentru a afla adresa judecatorului CCR. Parchetul a deschis o ancheta, iar Curtea a transmis proteste la Comisia Europeana si la Comisia de la Venetia. Unul dintre politisti era de la la Sectorul 5 al Capitalei, altul din judetul Olt, judet in care s-a nascut si magistratul Ion Predescu, sustin surse PSD.
Sursa aici: http://www.bzi.ro/aspazia-cojocaru-despre-ponta-nu-permit-nici-unui-pusti-care-n-a-dat-un-examen-corect-in-viata-lui-sa-ma-critice-309039

Deasemenea a mai declarat ca ea nu incalca legea si in alt context, tot azi, ca raspuns la acuzatiile ca nu a votat asa cum voia PSD-ul:

Indignata de declaratia colegului sau, Ioan Predescu, data pentru ziarul Gandul, in care acesta a spus ca "am luptat si noi cum am putut", precum si de faptul ca presa titreaza ca "Aspazia Cojocaru a inclinat balanta CCR", judecatoarea a declarat pentru evz.ro:


"Ce inseamna inclinarea balantei? E total nejuridic. Daca s-a stabilit un prag electoral si acesta nu s-a intrunit, ce sa facem acum? Sa incalcam legea? Eu nu pot sa fac asa ceva. Intrebati toti studentii mei. Unul singur daca gasiti sa va spuna altceva, va rog sa mi-l aratati. Daca nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea nu pot! Ce inseamna "Am luptat si noi cat am putut"?!. Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur. Eu nu incalc legea! “

http://www.bzi.ro/declaratie-zguduitoare-judecatoarea-ccr-aspazia-cojocaru-eu-nu-vreau-sa-fac-puscarie-sa-incalc-legea-nu-pot-309012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Numirea politica genereaza obligatii morale fata de cei care au numit membrii CCR.
Faptul ca un membru CCR votaza impotriva pozitiei politicienilor care l-au sustinut nu insemana ca voteaza conform proprilor convingeri/constiinte.
Exista si alte posibile presiuni, prin acte sau fapte din trecutul lor.

Problema este ca legea este una singura si voturile nu au fost in unanimitate. Aceeasi lege a fost interpretata diferit, si nu doar cu aceasta ocazie. Daca se ia istoria deciziilor cate au fost adoptate cu unanimitate?

Institutia CCR s-a compromis cu mult timp in urma si nu are cum sa se reabiliteze atata timp cat nu este extrasa de sub influenta politicului atat numirea membrilor cat si validarea decizilor controversate si contestate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Dar cand au declarat neconstitutionala legea pensiilor nu a fost politizata Curtea???..ce-o mai lauda musiu Antonescu,ziceai ca era sfanta fecioara, ce mai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Numirea politica genereaza obligatii morale fata de cei care au numit membrii CCR.
Faptul ca un membru CCR votaza impotriva pozitiei politicienilor care l-au sustinut nu insemana ca voteaza conform proprilor convingeri/constiinte.
Exista si alte posibile presiuni, prin acte sau fapte din trecutul lor.

Cum ar veni, daca voteaza alba nu-i bine, daca voteaza neagra iarasi nu-i bine, iar daca nu voteaza, tot nu-i bine pentru ca prelungeste incertitudinea. Pai asa, in vecii vecilor nu se va gasi omul care sa le fie tuturora pe plac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu cred ca d-na Mona Pivniceru ar trebui sa evite oferta intrarii in guvernul Ponta si mai cred ca si colegii din CSM gandesc asemenea!
Am o asa impresie ca pozele compromitatoare vin dinspre USL!
Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dupa declaratiile recente facute, Ponta categoric ne ia de prosti! Sau, tare ar vrea sa fim atat de prosti incat sa inghitim ceea ce ne spune el!
CSM stie ff. bine in ce situatie este d-na Pivniceru si eu cred ca incearca sa o ajute PE EA nu pe altcineva!Daca este asa bravo lor!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Dupa decizia CCR opozitia a scos in public diverse aspecte compromitatoare la adresa membrilor CCR, care erau tinute sub tacere.
Sunt convins ca aveau informatii inainte de decizia CCR, si foarte probabil au facut uz de ele.
Probabil membrii CCR erau intre "ciocan si nicoval", ambele tabere facand presiuni. Unii au aratat "pisica", altii au aratat "motanul". Din cauza asta au amanat decizia, au tras de timp in speranta ca ajung la o intelegere.

Se confirma ca USL-ul vrea sa controleze DNA-ul.
Cineva spunea ca DNA-ul a inceput sa functioneze.
A inceput dupa 8 ani, in prag de alegeri si dosarele in faza finala sunt din opozitie, ale lui A Nastase, D Patriciu, Voiculescu.
Practic justitia functioneaza pentru o anumita tabara politica, acuzand adversarii puterii. Era normal ca tabara adversa sa incerce sa preia controlul, si o sa-l preia, utilizand nemultumirea populatiei si inexistenta unei societati civile. Tocmai posibilitatea utilizarii DNA este miza luptei politice.

Principala problema a justitie este DNA-ul, tocmai cea mai laudata de Bruxelles.

Infiintarea DNA este neconstitutionala, pentru ca anumita categorie de infractiuni, cele de mare coruptie, au regim special de cercetare/tratare, ceea ce contravine egalitatii de tratament prevazuta in Constitutie.
ARTICOLUL 16
(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

S-a realizat o institutie centralizata care are exclusivitate, si care poate fi controlata mai bine de clasa politica si de lumea interlopa. Daca anchetele penale erau dispersate in toata tara, era mult mai dificil ca puterea de la Bucuresti sa intervina si sa influenteze cercetarile de mare coruptie. Prin centralizarea instrumentarilor dosarelor de mare coruptie de catre procurorii desemnati de clasa politica, acestia nu pot sa-si exercite atributiile, pentru ca sunt promovati oameni/procurori “siguri”.

A doua problema a institutilor este lipsa criterilor de evaluare si lipsa motivatii functionarilor in general, a celor care le conduc in mod special.

De ce nu exista proceduri, stimulente si sanctiuni pentru procurori?
Pentru ca in lipsa procedurilor actioneaza la ordin, in general ordin verbal.
Comunismul a functionat prin ordine. Activistii primeau dispozitii de la organul ierarhic superior", dispozitii care "se executa nu se discuta".
Asa functioneaza armata si tot asa functioneaza institutiile statului din Romania. In acest fel cei care dau dispozitii "nu au semnat nimic" (cunoasteti sintagama) si nu pot fi acuzati.

De ce procurorii sunt platiti bine si cu venituri fixe.
Sunt platiti bine sa fie loiali si au venituri fixe sa nu faca exces de zel.
Cine-i risca sa-si puna in pericol familia facand un dosar "imbatabil", daca salariul lui este acelasi si in cazul cand strecoara niste vicii de procedura.
Daca dosarul are vicii el poate sa lase sa-i "scape" punctele slabe catre avocatul aprararii, contra unei "recunostinte". In acest fel nu-si pune in pericol nici familia, nici cariera pentru ca a acuzat pe cineva cu relatii, si se alege si cu venituri extraprofesionale sau chiar cu protectia lumii interlope.

O institutie speciala pentru instrumentarea coruptiei care functioneaza la comanda, este un instrument de dominare a vietii politice si sociale.
Fiecare tabara incearca sa preia sub control institutiile care ar putea sa-i acuze.

Reforma institutiilor trebuie sa scoata institutiile de sub comanda, sa le faca sa functioneze dupa proceduri si cu stimulente.
Abia atunci institutiile vor fi independente si vor functiona fara sa fie influentate de politic sau de lumea interlopa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Infiintarea DNA este neconstitutionala, pentru ca anumita categorie de infractiuni, cele de mare coruptie, au regim special de cercetare/tratare, ceea ce contravine egalitatii de tratament prevazuta in Constitutie.
ARTICOLUL 16
(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.



iar prin balarii, deceneus?
egalitatea de tratament inseamna ca toti cetatenii se bucura de tratament egal in conditii egale.
dna are in atributii cercetarea/urmarirea anumitor fapte, nu a anumitor oameni. atata timp cat se cerceteaza fapta, indiferent de cine a comis-o (deceneus, corap, videanu sau ponta) egalitatea cetatenilor e asigurata.
(asta in afara amanuntului ca dna nu da hotarari judecatoresti, dar am vazut ca nu te-mpiedici in maruntisuri de-astea).

edit: si in tarile (europene) cu coruptie semnificativa functioneaza institutii asemanatoare, in conditiile in care si constitutia acelor tari (europene) statueaza egalitatea de tratament intre cetatenii ei.

Mergi la inceput