Bravooo Patricia!Hai Lalu, Oana, Gabi! (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Neata, fetelor!Semnez si eu condica, cam rarut cei drept, asa ca va rog sa ma scuzati.Dimineata reusesc sa va citesc dar nu mai apuc sa si scriu. V-am spus ca am o pitica nazdravana care imi ocupa tot timpul.Avenm tot felul de activitati impreuna, de la iesitul afara, pana la desenat, spus povesti, invatat sa scriem , ca vorba aia suntem la grupa mare anul acesta. Habar nu am cand trece timpul.Acum e dimineata si parca imediat se face seara. Noi suntem singure toata ziua tati munceste foarte mult inclusv sambata, asa ca il avem doar pentru noi duminica si atunci profitam cat putem de timpul petrecut in familie.
In rest suntem bine, ma misc din ce in ce mai greu si obosesc foarte repede,bebe in da in ficat de ma termina, se pare ca acolo ii place cel mai mult , aa si mai nou , in vezica. Am inceput sa am arsuti, mai ales noaptea, ma si balonez un poic, dar fata de primul trimestru de sarcina cand eam ca un balon, acum e mult mai bine.
Si mie mi se intareste burtica de cateva ori pe zi, cand incearca bebe sa faca ceva acrobatii prin burtica mea.Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare ete faptul ca simt ca ma "tine" in partea stanga intre coaste, cumva spre spate , nu stiu daca ati inteles ceva, respir cam greu dar asta e.
Imi cer scuze ca nu am sa nominalizez pe nimeni, pentru ca neuronul meu gravid nu tine minte ce ati scris fiecare dintre voi. Dar am retinut ca ati vorbit despre recoltare celule stem. Nici eu nu am recoltat la Bianca si nu voi recolta nici acum.Aveam de gand, dar m-am documentat si am ajuns la concluzia ca nu voi recolta. Din cate am citit, aceste celule nu pot fi folosite la copilul de la care au fost recoltate, pot fi folosite la ceilalti membri ai familiei.

In legatura cu legatul trompelor si eu vreau sa apelez la aceasta procedura, mai ales ca eu am o varsta si nu ma mai incumet sa mai fac al treila copil. Ramane sa discut despre asta cu dr meu pe 30 august cand merg la control.
In alta ordine de idei, vreau sa le urez nastere usoara fetelor care zilele astea isi vor tine puitii in brate.

Hai, Lalu85 , Tzitziri g_rainbow
Pup
We placut , va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Kytanutz, sper sa treca repede, repede ziua asta si sa nu te stresezi prea tare cu spitalul nu-ti fa griji, ca o sa treaca repede si o sa ajungeti acasica la voi si o sa-i dai tzitzi lui bb cat va fi nevoie

lalu85 39+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burticute dragute!
ma bucur sa va gasesc pe toate 2 in 1, cu bobocei cuminti care-si asteapta randul!
am citit mult c-ati vorbit destul, dar nu retin punctual...
celule stem nu recoltam...ar fi foarte ok sa putem dona, ca-n orice alta tara civilizata si in caz de Doamne fereste, nevoie, ti se doneaza si tie...la noi le depozitezi, dai o gramada de bani si se poate sa nu ti se potriveasca...sa ne rugam bunului Dumnezeu sa n-avem nevoie!
cat despre "binevoitori" gasesti pe toate drumurile...nu trebuie bagati in seama si trebuie sa le raspundem cu aceeasi moneda...eu asa sunt, mai rea de gura, imediat le-o tai!
iar despre socrii ...v-am mai zis, a mea soacra mi-a dat vreo 3-4 telefoane in 8 luni, mi-a zis ca nu vine la noi ca mai mult ma incurca , desi stia ca am nevoie de ajutor si n-am voie sa fac nimic...iar cu socrul n-am vorbit din ianuarie...mare paguba...
adinuta am vazut ca ma-ntrebai de pete...n-am nik! va vine sa credeti ca eu zic ca era de la hartia igienica roz?? acuma folosesc alba si n-am nici o pata...si eu ma panicasem ca am scurgeri roz

ma bucur de vestile bune cu care ati venit de la eco! sa ne-ajute Dumnezeu la toate sa ducem sarcina cat mai aproape de termen si sa nastem copii sanatosi!
unde gasesc o listuta cu bagajul de spital? ma tot bate dani la cap sa-mi fac bagajul ...l-am intrebat daca are emotii sau ce?

va pupicim cu drag!

hai lalu!!!

_
33+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neata, burtici!

Noi am dormit prost Pe la 3 dimi m-a luat somnul, am adormit cumva pe canapea in fata televizorului si m-am mutat in pat unde am ramas pana la 11. Acu sunt chiauna de somn Eh, tre sa ma invat cu ore neobisnuite de somn. Cand va veni bebita voi dormi pe apucate

Lalu, am asa un feeling ca maine nu mai "scapi". Sa dea Domnul sa nasti, sa-ti tii minunea in brate si sa fiti amandoi sanatosi, ca-i cel mai important! Desigur, uite si cateva motatele care sa te imbarbateze!

Kytana, ce bine de tine ca ai pofte de fructe. Sunt pofte tare constructive, nu ca ale mele. Eu sunt obsedata de ciocolata. Dupa un somn asa chinuit, am fugit de dimi la mega sa-mi iau din patiseria lor acel twist cu cacao Pur si simplu nu mai puteam de pofta!

Sotiorul m-a anuntat ca patutul e instalat! Azi revine si el dupa o lipsa indelungata. Mai ales de cand mi-a zis doctorul ca oricand mi se pot rupe membranele, parca tare mi-e teama sa stau singurica noaptea. Dar cum ati zis si voi sunt tare norocoasa ca in cateva zile voi fi la termen, Joi implinesc 37 saptamani si oricum bebelul are deja o greutate buna, in jur de 3 kg

Chiar cunosc un caz de fetita nascuta la 8 luni, de 2 kg jumate si n-au stat decat doua zile in spital. Bebelina era suficient de puternica, deci sa fim optimiste, ca bebeii nostri sunt mai vanjosi decat ne-am gandi noi

Patricbebe, nasol ce spui tu cu durerile. Eu vreau sa nasc natural dar ma gandeam si la scenariul ca incepe travaliul si ma razgandesc subit si cer cezariana.

Adriana, ce super ca te simti asa bine! Imi imaginez cat de mult apreciezi perioada asta si ma bucur ca ai putut sa organizezi totul pt bebe. Si mie mi-ar fi placut sa mai pot da o fuga pana in Alexandria, sa vaz eu ca dormitorul lui bebe e perfect, dar asta e, nu ma pun cu indicatiile medicului

Mirabela, si distractie placuta!

Anidaz, offf, soacra ta merita pusa la punct rau de tot, la ce-a putut sa abereze

Kytana, si tu, sper sa treci repejor peste acea zi ce se anunta a fi minunata, din cate povestesti. Pe noi ne gasesti tot aici diseara, daca ai nevoie sa-ti versi oful.

Sper sa nu se schimbe lucrurile, dar eu am noroc de o mama soacra f ok! Sa vedem cum vor fi urmatorii doi ani de concediu pt ca eu si sotiorul ne mutam in alexandria, unde vom sta cu mama lui. Chiar am nevoie de ajutor cu bebe Matei, nu cred ca m-as descurca singurica Dar nu-mi fac griji. E o femeie cu picioarele pe pamant si intotdeauna mi s-a parut ok relatia dintre ea si sotior. E lipsita de acele clisee enervante, cum ar fi protectia exagerata. Iar noi doua ne intelegem bine, suntem si aceeasi zodie

fericita 36+ cu

Mergi la inceput

Corinuk m-ai amuzat rau la faza cu hartia roz.

De lista pt spital stiu ca s-a discutat, dar eu n-am salvat nimic in vreun document. Poate vreuna din fete are salvata o lista si o poate reposta

Chiar voiam sa va rog sa repostati acel link cu baita, ca nu l-am vazut cand l-a pus Kytana si vad ca ati ramas tare impresionate Multu

Ah, si am uitat sa va zic cum l-am speriat pe sotiorul de dimi. Cum m-am trezit m-am dus la magazin, dupa 11, fara telefon dupa mine. Sotul a vazut ca nu l-am sunat de dimi si a sunat el cat eram la magazin. Si cum n-am raspuns, s-a panicat destul de tare. Ufff, cred ca pe amandoi ne napadesc emotiile

fericita 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Buna fetelor!
Anidaz, azi am implinit 34 de sapt si mergem pe 35.Dr a zis ca dupa 15 sept(cand fac 38 sapt ) il scoatem(cezariana), deci mai avem o luna:P
in legatura cu poftele,inainte de sarcina mancam 1 ciocolata pe zi(nu exagerez deloc)...dar doamne ajuta ca acum nu mai am pofta de ciocolata, caciiiiiiiii era de rauuuuuu
Pupici!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

M_m, eu inainte de sarcina nu-mi cumparam ciocolata mare, nu stiam ce-i aia. Imi luam una mica din care mancam jumate. La mine nu exista desert dupa masa, pt ca nu mai incapea. Aveam pofta de dulce doar asa, la munca, pe la 4 dupa-amiaza pt ca trecuse ceva timp de la masa de pranz. Ei bine, in sarcina nu rezist fara ceva, orice pe baza de cicolata, iar cele 20 de kg luate confirma ca am cam exagerat Dar am fost f slaba inainte, cu IMC sub 18, deci subponderala. Dupa sarcina nu vreau sa scap de toate kilogramele luate. Daca raman cu 5 in plus ar fi perfect

fericita 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marikaki spune:

Saltare tutror burticilor! Noi suntem bine, iar noutati inca nu avem.
stella87 eu dupa aceasa lista m-am inspirat. In cazul in care lipseste ceva, va multumesc pentru completari:
Actele necesare care nu trebuie sa lipseasca din bagajul de maternitate:
Cartea de identitate/buletin (original si copie);
Carnetul de sanatate;
Adeverinta de la serviciu;
Dosarul de analize din timpul sarcinii;
Carnetul gravidei;
Ultimele echografii si analize facute in timpul sarcinii.
Bagajul de maternitate pentru mama:

Portofelul;
Telefon mobil/cartela telefonica;
Ceas;
Carte/radio cu casti;
Aparat foto;
Periuta si pasta de dinti;
Sapun;
Deodorant;
Prosoape;
Pieptene;
Servetele umede, uscate;
Crema de fata;
Crema de corp;
Strugurel de buze;
Agrafe/elastic de par;
Deodorant;
2 pachete de vata;
Tampoane;
Papuci;
Ciorapi, sosete;
3 camasi de noapte;
Chiloti;
Hainele pentru drumul la spital;
Halat calduros;
Sutiene de alaptat;
Tampoane de sani;
Crema pentru sani;
Pompa de muls;
Apa plata/sucuri neacidulate;
Carti si reviste pentru momentele de asteptare;
Pahare si farfurii de unica folosinta.
Pe langa toate acestea, cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.

Bagajul de maternitate pentru bebe:

Scutece de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi;
Pudra;
Ulei de corp;
Servetele umede;
Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier;
Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi;
2 prosoape;
Biberon;
Tetine;
Suzeta;
O cutie cu ceai contra colicilor abdominale;
Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei;
Haine pentru iesirea din maternitate;
Cosulet sau landou pentru plecarea din spital.
In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.

Desi pare sa fie destul de mare, geanta gravidei trebuie temeinic pregatita pentru ca din momentul inceperii travaliului, femeia sa nu mai fie preocupata de aceasta, ci sa aiba timp sa faca un dus daca o relaxeaza, sau impreuna cu sotul/partenerul ei sa urmareasca evolutia travaliului, aceste "amanunte" fiind importante pentru medic.

Trusoul pentru primele zile cu bebelusul acasa:
Scutece - copiii nou-nascuti vor avea nevoie sa fie schimbati de scutece de 10-12 ori pe zi, asa ca trebuie sa cumperi o cantitate care sa iti ajunga cateva zile bune. Daca planuiesti sa folosesti scutece reutilizabile, este o idee buna sa ai cel putin un pachet si din cele de unica folosinta, pentru orice eventualitate;
Servetele umede pentru copii sau vata din bumbac, pentru schimbarea scutecelor;
O masa/patut/salteluta pentru schimbat scutece;
Salopete. Trei sau patru salopete pentru nou nascut, de tipul celor in care poate sa si doarma. Bebelusii vor purta salopete pentru primele luni, fara sa aiba nevoie de prea multe alte haine in rest, in afara de o vestuta pe dedesubt in lunile de iarna si un pulovaras pe deasupra daca este foarte frig;
Body-uri pentru purtat pe dedesubt - cel putin trei sau patru. Ele vor fi purtate sub salopeta mai groasa sau doar ele cand este foarte cald afara;
Una sau doua paturici in care sa iti infasezi copilul;
Unul sau doua pulovarase de pus peste salopeta;
O salopeta de fas cu deschidere intre picioruse daca bebelusul se va naste iarna;
Un patut pentru bebelus daca nu va dormi in patul tau;
O salteluta pentru patutul bebelusului;
Cearceafuri pentru patut;
Sac de dormit;
O baita speciala pentru bebelus (sau o cadita);
Cateva prosoape din bumbac cu gluga;
Gel de dus pentru copii;
Sampon fara lacrimi;
Ulei de corp pentru copii;
Un scaun special pentru masina daca bebelusul va merge cu masina;
Un carucior gen landou, care se lasa si in pozitie orizontala;
Cel putin doua sutiene pentru alaptat si pernute pentru sani daca vei alapta;
Biberoane, tetine si metode de sterilizat biberonul, daca ii vei da bebelusului lapte cu biberonul;
Forfecuta de unghii;
Aspirator nazal;
Termometru de corp;
Termometru pentru apa din baita.

35w1d
Raul-Ciprian

Mergi la inceput

Mari, super listuta, multumim

Constat ca nu-mi lipseste decat aspiratorul nazal pt bebe si sutiene de alaptat pt mine. In rest, suntem dotati. As mai adauga la listuta si farmaceuticele pt bebe, pe care le cer in spital. Eu n-am luat decat pudra baneocin si ser fiziologic, sa am in casa pt cand vin cu bebe. Am zis ca va lua sotul pe moment ce trebuie si ce ne cere neonatologul sau pediatrul.

fericita 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marikaki spune:

Referitor la soacra, m-a sunat si a mea mai devreme sa ma anunte ca trebuie sa merg sa ma spovedesc, pentru a avea o nastere uoara. Ce-i drept nu am mai facut-o de acum 4 ani, inainte de nunta si atunci . Voi a-ti fost?
Kytana si eu desi am dormit cateva ore, am visat o inmensa prajitura de visine. Saptamana aceasta am cam exagerat cu dulciurile, sper ca o prajitura in plus sa nu fie o problema.
Bafta multa! burticilor care merg maine la eco.
Felicitari! celor celor care au schimbat saptamana.
Lalu si patricbebe imi pare rau ca aveti asa dureri, sper sa scapati rapid de ele.
Va pupic dule pe toate burticile!

35w1d
Raul-Ciprian

Mergi la inceput