Strugurasi de Sept-Oct 2011 *65*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Uitasem sa zic...si bilic zice in cartea ei sa nu mancam zahar ca e nociv..ca e drog si ca are doar calorii goale. nu zice nimic de imunitate. eu mananc ahar dintotdeauna. zilnic. nu am facut gripa decat 1 data in toata viata mea, nu am mai racit zdravan de vreo 4-5 ani, ultima data am avut o raceala f usoara in luna a 4-a de sarcina...dupa ce 3 lni mancasem numai sanatos, fara dulce, multe fructe, legume...

deci, adevarul e undeva la miloc. daca as renunta la zahar as face o pt ca contine calorii goale. eu chestia asta cu imunitatea tind sa cred ca e putin exagerata.. as renunta la zahar pt hiperinsulinemia pe care o produce dar n as ezita sa ii dau un cozonac/biscuite de casa fetei o data la nu stiu cat timp. orezul c lapte si eu il indulcesc cu curmale/banane dar cand o sa fac vreo tarta pt noi o sa ii dau si ei. :)

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza..
Lena.. mie mi-i se pare sf sa imi inchipui cum un copil de 2-3 ani si mai mare refuza politicos o napolitana de ex, vazand toti copii din jur cu una.. insa nu zic imposibil dar ciudat , si sincer oarcum nedrpt fata de el, adik vine si intrebarea ei de ce mananca si eu nu .. asta e parerea mea , si stii ca te respct, doar schimbam impresii
si noi de acum vom avea struguri si piersici bio

Oana .. eu o sa fac dulce in casa mai mult (ca ma cam plafonasem), si o sa insist pe dT DULCE facut nu cumparat.. si vreau ca de ex duminica sa aiba in meniu dulce, nu zilnic, nu recompensa , nu santaje..
Eu cred ca fie ei cu untura de porc biscuitii aia sunt dee 100 de ori mai buni decat cei cumparati,,

hai mai laudati fetelor puii.. ce au mai invatat?
noi punem toat 5 crcurile pe suport + punem toate paharele (gen matriosca ) unul in altul.. am invatat cum sa pornim oprim lampa singurele.. ne urcam coboram din pat, dam din cap nu,batem palma, dandam in mare fel, cantam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Neata si de la noi.
Mai fetelor fiecare mama isi creste copilul cum simte.Oana eu ca tine as proceda cu mancarea daca Eva ar manca .Nu vreau s-o cresc asa strict.Cand v-a lua contact si cu altfel de mancare sa nu faca vreo complicatie.Eu asa procedez si cu alimentele mai reci.I le dau fara sa ma gandesc ca face rosu in gat.

Sei noi ne laudam doar ca merge singurica, dar doar atunci cand nu constientizeaza( daca are vreo jucarie in mana, o minge).Daca isi da seama se aseaza in fundulet.In schimb nu urca si nu coboara singura din pat.De dansat dansam si noi de mori de ras, imita cam orice o pun sa faca, intelege sa-mi aduca unele lucruri (suzeta, mingea, papusa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

'neata!

Phiu ! ce discutii aprinse despre alimentatie...
Pana la urma e o problema de educatie cred eu. Daca obisnuim copilul sa prefere un fruct in favoarea unor dulciuri e super ok. Nasa mea a reusit asta cu fata ei. Dar asta nu inseamna ca ii privam total de ceva dulce. Eu una sunt adepta dulciurilor "home made".
despre sare...eu am cam introdus-o in alimentatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

uitasem: raportez o noapte cu DOAR 3 treziri Gingiile sunt umflate la canini, inca cred ca mai e destul pana la eruptie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

neata si de la noi

may e f fain unde vreti sa mergeti
sa va distrati frumos !
poze cu tine nasica nu ne pui si noua ? cu Bea nasica mica ? (ca mi am adus aminte)

mikka cum ati petrecut ieri ?

helenutza ma bucur sa te revad !

alayna bine ati revenit acasa ! sunteti ok acum , da ? pupam pe Nouras
T ce sa faca , figu-figu

camady si eu ii dau rece de la frigider , de ex , iaurtul

seidana noi nu prea avem cu ce ne lauda
vad ca ai vostri sunt mult mai avansati ca T , el invarte la roti toata ziua , are o obsesie deja cu ele
intr o zi i am dat o papusa sa vad daca se joaca cu ea :)) nici nu a bagat o in seama :)) deci clar are inclinatii baietesti in el :))





_


de T 11+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Helenuta, bravo pt primi pasi! Cum mai esti? Mai treci pe aici.

Jade, inca nu am nici eu poze de la nunta. Am vazut doar cateva de la o prietena de-a miresei care nu ma avantajeaza deloc :D sper ca cele de la fotograful profesionist sa redea mai bine realitatea :D eventual s-o imbunatateasca ) le pun pe grup imediat. n-am fost cu Bibi nici la primarie nici biserica nici seara. era prea cald pt ea.

Vad ca vorbiti de papica. Eu ii iau produse organice in general, dar nu fac din asta o regula.
Ii mai dau sa guste de la mine chestii care stiu ca n-au ce sa-i faca rau, dar nu dulciuri. Incerc sa aman momentul cat mai mult :D are fructe dulci o gramada.
Incerc sa-I ofer ce pot eu mai bun si cat imi permit, ca una am :D am norocul ca e un copil super bun so far. Nu urla daca o intrerup sau daca ma vede ca mananc ceva si ei ii dau altceva.
Intotdeauna saliveaza daca ma vede ca mananc si ii dau si ei cate ceva in manuta. De-ale ei in general.
Sunt pe principiul sa o las sa experimenteze si ma cam lupt cu bona si sotul care-s extrem de grijulii.
Daca ar fi dupa ei, n-ar trebui sa manance fructe din manuta ca se ineaca, n-ar trebui sa o las sa mearga de-a busilea la locul de joaca fiindca se murdareste etc etc.
v-am zis ca acum Bibi mananca frumos toata masa in scaunel? :D


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Am pus nsite poze cu Bibi si cateva de la nunta.

Noi progrese mari n-am mai facut in ultima vreme.
Puiutul meu chiar daca s-a ridicat devreme in picioare ii e frica sa mearga singurica.
Cel mai bine merge tinuta de manute. Daca o tin doar de o manuta merge dar incet si precaut.
Ea cred ca ar putea sa mearga singurica fiindca e f stabila, dar e fricoasa #61514;
Oricum zic merci ca e precauta fiindca ea nu prea cade. Cand simte ca ceva nu e in ordine pune piciorul jos imediat.
In rest e intr-o continua miscare, cand de-a busilea, cand de-a lungul peretelui sau se duce si isi ia singurica antepremergatorul si impinge la el prin casa.
Stie sa puna cercuri pe bat, sa dea drumul la mingiute prin gaurele, danseaza,da din cap pe rock, face bravo, pa, face vocalize de mori de ras, zice tot mama, baba si tata, dar daca ii zici cuvinte simple incearca sa te imite, ma ia de gat si ma iubeste, intinde fruntea sa o pupi pe ea.
Ii place la nebunie jocul cucu bau si rade de se prapadeste cand ne jucam.
E f vesela in general. Zambeste la toata lumea, este f prietenoasa cu copiii prin parc. Ii plac f mult copiii si animalele.
Se maraie doar daca e obosita, in rest n-avem treaba cu ea.
Se joaca si singurica, dar ca orice copil jucariile preferate sunt telecomenzile, telefoanele, cutiile etc, cu toate ca are jucarii sa si le puna si in cap… (chiar am exagerat la capitolul asta)
Cam atat. Cra cra :D


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

care m-ati mintit cum ca primul dinte nu doare¿¿ aseara a adormit doar cu nurofen, dupa o tura de voma cu flegme of course, febra n-a facut dar e maraiiiiita, ca daca asa e la primul dinte, la incisivi si la masele ma mut de-acasa...
la 2 s-a trezit f putin, la 4 s-a trezit zdravan, a plans, n-a vrut nici in brate, nici in carut nici niciude...ba, la Dani in camera la cufarul cu jucarii:))) pana la 5.3o ne-am jucat. azi o duc la medic si presimt ca antibiotic scrie pe noi sau puffuri. pediatrul meu e d-ala care daca e si febra si tuse vede negru in fata ochilor si prescrie medicamente tari, asa ca nu va mai faceti probleme fetelor de-o lingura de untura din biscuiti, sa-i fie de bine Ecaterinei!!

may eu tot am in cap filmuletul cu Bea cand se ridica si-o pe tot covorul la 7 luni. Noa nici acum nu face asa ceva. O pun in picioare in patut tinandu-se de bare si rezista 3 secunde. apoi se lasa jos...

seidana Dani al meu e copilul ala care refuza napolitana cand toti cei din jur o mananca, si refuza fanta si cola si tot ceea ce n-a primit acasa. (nu mancam bio, doar vreau sa spun ca nu societatea marcheaza ce mananca copilul, ci parintele) A fost un timp cand mergand cu totii la macdonald il lasam sa-si aleaga el tipul de hamburger, acum si ala-l refuza, imi cere salata cu ceapa de ce¿ inca n-am o teorie viabila, cred doar ca se simte mai confortabil cu ceea ce e obisnuit de-acasa. eu cred ca doar adultii vrem tot timpul ceva nou si tot mai sofisticat culinar vorbind(si sexual:))) copiii sunt fericiti cand stiu ceea ce-i asteapta in farfurie.

Achizitii noi: joaca baschet cu jucariile, tinteste excelent(la mine-n cap intotdeuna) ne jucam cu mingea, stam la 1 m distanta si ea mi-o arunca mie si eu ei, pe jos, ´canta´ cand ma aude cantand, e o batausa nata(asta de cand cu iesirea dintelui cred), cand nu mai vrea mancare da din cap stanga dreapta de-ti vine s-o mananci si daca n-ai priceput mesajul iti tranteste una peste mana cu lingurita de nu mai stii unde sa stergi prima data...

noi azi papam pui cu dovlecel si morcov blenduit de la congelator. Cu caldurile astea gatesc mai rar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Oana, m-ai bagat putin in ceata.
Mierea mea e din sursa buna, deci am incredere

de siropul de agave sau stevie (e acelasi, nu?) nu am citit de bine http://sanatate.bzi.ro/siropul-de-agava-nu-este-atat-de-sanatos-pe-cat-se-crede-689

De sare, legumele au deajunsa sare... parerea mea :)
socrul cand vine la mine e permanent cu sarea pe masa, pt ca eu pun foarte putina sare in mancare
Sarea de pe vremuri era sare k lumea, nu aceasta alba rafinata de nshpe mii de ori :(

Da, vreau sa renunt la dulciuri in casa... facute cu faina alba si zahar
dar o sa fac cu faina integrala, smochine, banane pentru indulcire.

Untura de porc e mult mai sanatoasa decat se crede. Vreau si eu reteta :)

Sei, nepotica mea nu a primit cioco pana la 2-3 ani cred, k avea DA.. ma crezi ca acum daca ii dai ciocolate nici nu le baga in seama?
Daca il obisnuiesti cu ceva o sa isi pastreze cat de cat stilul, daca il schimba asta e. Dar eu am constiinta impacata :D
Nu ma astept la 18 ani sa manance doar raw food si sanatos, dar cine stie. Si eu la viata mea am mancat muuuuult junk... nu mai spun cat am fost in state...like a real american

Eu o sa imi iau rosii (dar nu ma pot abtine), dar cand aud... ii dau de acum prostii ca sa nu aiba probleme dupa.
E una sa ii dai sa guste de la tine daca manifesta dorinta, si e alta sa ii dai la micul dejun cremvusti si salam.
De ce ai putea crede ca acum e mai pregatit sa mance junk decat mai tarziu?

Dbunny, dovlecel si morcov proaspat?
Pupici printesei sa treaca durerea






Mergi la inceput