burn out
Raspunsuri - Pagina 3
Marina spune:
sabina, poate ca efortul pe care tb sa-l faci tu sa simti nu e similar cu efortul pe care trebuie sa-l fac eu care sunt mai antrenata. Eu nu ma duc la clase de aerobic normal ca ma plictisesc, exercitiile sunt prea usoare si intre timp imi sta mintea numai la problemele de la serviciu, la to do list si tot asa. Asa ca ma duc la arte martiale cu baietii sa stiu ca trag de mine pana nu mai pot si zau ca ies cu mintea limpede.
Poate pentru tine clasa de aerobic usor e ceea ce se potriveste sau un alergat usor prin busteni.
cred ca ai tolera mai bine efortul fizic decat sa te apuci de luat vitamine, intaritoare etc.
La mine niciodata nu a functionat asta cu to do list si prioritati. eu ma concentrez bine in situatii critice, cu deadline-uri stranse si activitate intensa. Daca ma pui sa o lungesc 3luni sa fac ceva sigur o las pe ultima saptamana cand trag din greu.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina MIk, asa fac si eu in Bucuresti, dar acum eu sunt la Busteni unde nu am iesit decat de 2 ori intr=o luna pana la coltu strazii. in rest am stat cu fundu pe scaun rezolvand chestii si asteptand sa ma viziteze muzele:))) Nu am avut nicio treaba in plus, si de asta m-am ingrijorat ca nu ma pot concentra, m0am gandit inclusiv ca poate asta a fost capu meu, pana aici a tinut, in rest, poate sa trec la cratita si atat?:D nu ma trimiteti la plimbare ca nu ma impresioneaza nimic acum, nici nu vad decat rareori muntii din fata geamului si ma lasa rece edit: sabina is not impressed, LOOOOOL Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
ar trebui sa existe in Busteni un hotel cu centru spa. ai voie sa faci masaj de relaxare ? sau orice alta procedura (acupunctura, cromoterapie) care ar putea sa te relaxeze, sa iti destinda nervii, sa iti induca o stare de bine ? poate asa vin si muzele mai usor...
Letitia1 spune:
Am fost si eu asa si mi-am afacut analize, eram ultraanemica. Am iceput sa iau fier si vitamina B12. Sint cu totul al om. Ai grija ca calciul impiedica absorbtia fierului.
Sabina spune:
:)
am faut analize in iulie, erau bune.
eu am anemie hemolitica autoimuna, stiu cum e oboseala de la lipsa de hemoglobina(fier aveam si am)
atunci ma fac galbena si e alt gen de oboseala.
am avut si hg 5....deci cunosc.
acum e...o oboseala f ff mare, psihica mai mult.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
emilia.m spune:
MagneB6 e bun in astfel de cazuri.
6+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto
CampariSoda spune:
Salut Sabina,
Eu am periodic faze de astea, cand zic ca ma las de servici :D si ii las pe toti in plata lor sa se descurce. Plus, pe la inceputul sarcinii imi era si somn de crapam, si totusi trebuia sa continui la nivelul de eficienta dinainte ca deh, nu voiam sa ma laud la toata lumea ca sunt insarcinata.
Ce a functionat:
Imi citesc mailurile (si raspund la ele) odata pe zi. Nimic ne e atat de urgent incat sa necesite raspunsul meu imediat :D. Si am dezactivat optiunea aia cu sa ma anunte cand am mailuri noi :D.
Ce am de facut (i.e. scris un articol) impart in bucati mai mici (ie. organizat rezultatele, organizat literatura, scris discutia, scris introducerea :D, ma rog, fiecare cum se simte mai bine). Sarcinile mici is mai usor de facut decat alea mari.
Imi interzic sa ma gandesc ce o sa fie dup-amiaza, sau maine, sau peste o saptamana. Imi fixez scopul pentru maxim o ora (de-acum, o ora scriu). De asemenea, intr-o prima faza nu imi pun conditii de calitate (nu tre' sa fie introducerea secolului, dar trebuie sa aiba neste chestii in ea). Si dup-aia imi fixez scopul pentru urmatoarea ora (acum citesc sau corectez un raport...). Asa nu mai sunt suprasolicitata psihic gandindu-ma vaileu, cate mai am de facut.
Cred ca asta merge si la compus, nu trebuie sa fie THE piesa, trebuie doar sa "colorezi" umpic pagina, sa nu mai fie alba si sa te complexeze :).
Pe mine m-a ajutat foarte mult chestia asta cu "stai in prezent, concentreaza-te numai pe ce faci acum". Mindfulness, sau cum s-o fi chemand, la mine a mers. si tine cont, ca eu am un attention-span cam cat pudelul meu. Dar fiecare 10 minute in care nu procrastinez si fac ceva productiv is 10 minute cu folos si is mai mult decat 10 minute pierdute :).
Eu iti doresc sanatate si spor si putere.
maru spune:
Sabinel, am citit prima pagina si intervin sa zic:
exista un job: coordinator de event care face partea de event, exista un director artistic care face creatia si tot asa...
de ce le faci tu pe toate? De ce amestecate?
de aia burnout syndrom e atat de "trendy" in Ro
coracora spune:
Maru imi permit sa comentez pe marginea celor scrise de tine. Eu nu stiu cat de mare este incidenta burn out-ului in Romania, insa in Olanda, unde diviziunea muncii in cadrul companiilor este extrem de riguroasa, e plin de oameni epuizati profesional / emotional.
Sper sa nu starnesc controverse, insa eu personal am experimentat mediul profesional romanesc timp de 3 ani si mi s-a parut a fi unul ostil, plin de orgolii si ego-uri de satisfacut. Cantitatea de munca in cazul meu a fost rezonabila, insa conjuctura in care desfasuram acea munca a redus mult din placerea pe care se spune ca ar trebui s-o simti atunci cand iti exerciti meseria.
Asadar sunt o multime de factori care contribuie la conturarea tabloului clinic al burn out-ului: volumul de munca, circumstantele din care e desfasurata activitatea (relatiile cu superiorii / colegii), personalitatea angajatului insusi, etica sa profesionala, samd.
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Maru imi permit sa comentez pe marginea celor scrise de tine. Eu nu stiu cat de mare este incidenta burn out-ului in Romania, insa in Olanda, unde diviziunea muncii in cadrul companiilor este extrem de riguroasa, e plin de oameni epuizati profesional / emotional. Sper sa nu starnesc controverse, insa eu personal am experimentat mediul profesional romanesc timp de 3 ani si mi s-a parut a fi unul ostil, plin de orgolii si ego-uri de satisfacut. Cantitatea de munca in cazul meu a fost rezonabila, insa conjuctura in care desfasuram acea munca a redus mult din placerea pe care se spune ca ar trebui s-o simti atunci cand iti exerciti meseria. Asadar sunt o multime de factori care contribuie la conturarea tabloului clinic al burn out-ului: volumul de munca, circumstantele din care e desfasurata activitatea (relatiile cu superiorii / colegii), personalitatea angajatului insusi, etica sa profesionala, samd. |
si aici burn-out-ul e o mare problema pentru profesionali/carieristi. Anul trecut unul din fellowshi a facut cercetare pe acest syndrom si a castigat grant money sa continue cercetarea...
Iar aici munca e bine compartimentata.
insa in Ro parca toti sunt buni la toate...