Bulgarasi de ian-feb, capitolul 15
Raspunsuri - Pagina 4
xtraordinary spune:
Buna seara,
ce mult ati scris!
As vrea si eu la chinezarie, insa n-am cum. Oricum, distractie placuta!
vikisor, dankutza felicitari!
www.babyzone.com/gender-predictor/" target="_blank">fetita sau baietel?
ioana_55 spune:
Dankutza, eu am facut o parte din analize la Medcenter Vitan - am vorbit initial cu dr. Avram de acolo, ea mi-a recomandat ce sa fac, am recoltat si apoi mi-a recomandat ce sa iau. Se platesc doar analizele, nu si consultatiile, dar chiar si asa sunt destui banuti
10+ Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
diancic2002 spune:
Dankutza, am facut urmatoarele analize care presupun ca sunt din profilul de trombofilie: APTT, LA1/LA2, Pc, Psf, AT3, ProCGlobal
Numarul de telefon l-am luat de pe site-ul spitalului si am cerut la laborator hematologie, sper sa te ajute info de mai sus si sa fie bune rezultatele
17+
ioana_55 spune:
Apropo de analize, pe langa cele mentionate de Diancic mai sunt cele genetice de trombofilie (nu stiu dak se fac la Fundeni, dar poti intreba), de genul PAI 1, MTHFR, factor 13, Factor 5, Factor II
10+ Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
denisamada spune:
Dankutza, dupa parerea mea, intrebarea nu e de ce te-a trimis sa faci analizele, ci de ce te-a trimis abia acum!? Analizele ar fi trebuit facute inaintea tratamentelor de fertilizare... enfin, intr-adevar dr Uscatescu e cea mai buna. Noroc!
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 13+
IULIA va invinge CANCERUL!
monica_dicut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diancic2002 Dankutza, eu am facut la Fundeni la dna dr. Uscatescu profilul de trombofilie, n-am platit nimic, doar ca am fost dis-de-dimineata acolo, treb pana in 7:30 sa-ti ia sangele ca sa-ti dea rezultatul in aceeasi zi pe la 3. Cu dna doctor am fost atenta si cu asistenta care mi-a recoltat sange. Trebuie sa dai telefon de pe o zi pe alta sa vezi daca este dna doctor acolo, te duci, vorbesti cu ea, ii explici ce si cum. Eu cand i-am zis de probleme de infertilitatea, am zis ca probabil ca analiza pt profil trombofilie treb sa fac, si mi-a reprosat ca stiu ei mai bine ce treb sa faca si m-a pasat la o asistenta care mi-a facut o trimitere de la medicul ginecolog pe loc, si mi-a recoltat sangele si la 3 am avut rezultatul. Mi l-a citit o asistenta pe acolo, cred eu ca era asistenta, si mi-a zis ca nu am nimic si mi-a dat multe vitamine sa iau. Nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp, eu am facut analiza in nov. 2011. 17+ |
Simt nevoia sa explic ceva legat de subiect. Ma iertati daca o sa fiu putin vehementa:
Uscateasca NU este doctor hematolog. Este doctor in chimie, laborant, ce vreti voi, dar NU DOCTOR si nu are voie sa prescrie tratamente, ea are voie sa prelucreze niste mostre de sange si atat.
Nu stiu daca stiti, dar in urma cu cateva luni a iesit un scandal monstru prin Fundeni din cauza asta, moment in care s-a mai linistit putin cu prescrisul tratamentelor. Acum vad ca a inceput din nou.
Deci, eu stiu ca si-a castigat o faima si ca multi gincologi o recomanda, si nu contest ca in atatia ani de experienta nu o fi invatat si ea cum sta treaba, dar repet, nu este doctor. Plus, in cazul in care va ies analizele prost si aveti nevoie de Clexane, va va trebui o scrisoare medicala de recomandare catre med de familie ca sa vi-l poata da. Cum spuneam, Uscateasca nu va poate oferi aceasta scrisoare.
Sfatul meu este, daca vreti sa fiti linistite si cu sufletul impacat, mai ales ca acest profil de coagulare, daca e vreo problema, nu e ca si cum ai avea colesterolul putin marit, ci are niste riscuri enorme pentru mama si fat, duceti-va la un medic hematolog ca sa va citeasca analizele si sa va ofere cel mai adecvat tratament.
Nah, ca am spus, pentru ca este un subiect care pe mine ma cam seaca putin
P.S: Bine, pe mine m-a frapat cel mai tare treaba cu "mi-a citit o asistenta analizele si a zis ca sunt bune"
Diancic, nu era legat de tine, ci de cum au unii "grija" de sanatatea noastra.
Monica de Zgatie si 12+
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
denisamada spune:
Ups! Am inteles ca Dankutza a fost indrumata pt analize, nu pt tratament... ma intorc sa citesc mai cu atentie.
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 13+
IULIA va invinge CANCERUL!
ardna11111 spune:
nicidecum nu se ia tratament pt trombofilie decat numai si numai de un medic hematolog.In fct de gravitate poate sa-ti recomande un simplu aspenter o data la 2-3 zile sau in cazuri mai grave se ajunge la clexane.Dankusa oricum n-o sa fie cazul, sunt sigura, fa-ti analizele astea pt linistea ta.Eu miercuri astept rezultatele pt mutatii, tine-ti-mi pumnii, injectii n-am mai facut e la 5 ani si am oroare de ele:( Doamne ajuta sanu fie cazul
UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 15+
aschiutza spune:
La noi se fac clexanele precum se mesteca bomboanele . Altceva nu mi-au facut in spital decit clexane. Dar au avut motiv: am stat zilele alea numai in pat intinsa, fara sa ma misc.
Azi am fost in alt oras si mi-am luat ceva imbracaminte de gravida: pantaloni, o rochita si ciorapi pt la iarna. Acum sunt obosita moarta ... Inca nu au adus lucrurile de toamna-iarna la noi si in cele de vara nu se merita sa mai investesc, mai am citeva de la prima sarcina.
maggie_33 spune:
Felicitari Vikisor pentru vestile bune, pentru fetita.,..esti deja la malul marii :)?
Felicitari Dankutza pentru baiat !
Multumiri tuturor celor care isi impartasesc din experienta de mama am inceput sa-mi salvez cate ceva din mesajele voastre ca sa am la indemana si sa mai recitesc cand vreau sa plec serios la cumparaturi.
Katy - eu am avu candida luna trecuta (tot de la blestematele de pastile intravaginale: Lutinus, Utrogestan), mi-a recomandat ginecologul ovule din alea imense preparate special la farmacie, cu nistatina, o saptamana dimineata si seara... sunt groaznice, n-am stiut ca curg asa tare, de trebuie sa porti tampon, sau ca mai si ies afara cu totul daca umbli, si cum eu plecam dimineata la serviciu, m-au cam chinuit...dar si-au facut treaba, desi dr. mi-a zis sa nu-mi fac iluzii ca nu va trece definitiv in sarcina, doar se tine sub control ...
Am lipsit de pe net in weekend + luni...si mi-a luat cateva ore sa citesc tot :)...Eu am inceput concediul cu stangul, ma chinuie in xontinuare raceala, stare proasta generala, azi am stat in pat toata ziua, fara vlaga si cu ameteala, si am dormit cea mai mare parte...am luat oscilococcinum 3 zile, parca la inceput m-am simtit mai bine, dar dupa 2 zile a revenit starea...azi am inceput sa iau paracetamol simplu...
cel mai ciuda mi-e ca vineri trebuie sa plecam si noi la mare in Grecia, si sper din tot sufletul sa-mi treaca raceala, iar pe sotul chiar acuma l-au apucat alergiile, stranutam amandoi prin casa intr-o veselie...si tocmai acum s-a racit si vremea afara....si mergem cu masina deci drum luuung...dintr-o data vad numai chestii care ma sperie .
Si eu dorm din ce in ce mai prost, ma scol de 3-4 ori pe noapte la pipi, si de fiecare data mai beau si apa ca mi-e sete ...oricum eu cred ca depasesc cu mult cei 2 litri de apa/zi, poate de aia si merg asa des la baie. dimineata ma scol cu o durere de spate intr-o parte, am incercat cu o perina intre picioare, dar tot imi vine sa o dau jos ...acum ca am dormit juma' de zi, chiar ca n-o sa mai dorm la noapte
v-am pupat pe toate!
Magda 16+
blogul meu
“I may not be totally perfect, but parts of me are excellent” Ashleigh Brilliant