Bulgarasi de ian-feb, capitolul 15

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Bubble, eu sunt ca tine Desi nu am ajuns la FIV, ne-am chinuit vreo 5 ani si numai eu stiu cat pp pe bete am facut, iar prima sarcina dupa 5 ani am pierdut-o la 5 s Nici mie nu-mi vine pur si simplu sa iau hainute, mobila sau alte alea deocamdata, Deadline-ul meu e 20 sept cand e targul de bebei si am de gand sa iau carucior, scoica si ce-o mai fi la oferta atunci.

17+

Mergi la inceput

Simina, ai grija cu ceaiurile. Unele nu sunt recomandate in sarcina.

Si noi ne-am hotarat sa luam celule stem. Stiu ca nu sunt atat de utile pt acest (sunt putine boli care se pot trata cu auto transplant), dar am zis mai bine bani aruncati aiurea, decat sa ne para rau. Si apoi, cine stie cum mai evolueaza medicina in 2-3 ani. Va fi un efort mare financiar (am facut un calcul si ne va costa cam 12.000ron nasterea + stem....)

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

Blue Sea te-ai hotarat cu cine recoltezi? Da, asa este si eu am facut un calcul si ajung pe la 100mil cu nastere si stem. La Sanador au reducere de 1000 ron daca vii cu contractul de la stem cand semnezi cu ei.
Mena , au rate si nu numai 3 , unii au si 12. Eu zic sa arunci o intrebare... nu e usor pentru nimeni, toata lumea face calcule peste calcule , urmeaza o perioada cu multe cheltuieli pentru noi. Sa fie bebeii sanatosi, asta conteaza!
Mys tu te-ai hotarat cu cine vei face recoltarea?

Fetelor , multumesc pentru raspunsuri.

+19s Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Ella, o sa mergem la Regina Maria. Am abonament la ei, dr e tot acolo, dar cu tot cu reducearea tot e o suma considerabila... Pachetul de nastere e ok ca pret (4900 ron), dar se adauga vreo 7000 celule stem. Ne-om descurca noi cumva

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Blue_sea, la Regina Maria parca aveau 50% discount la celulele stem daca nasti la ei si daca recoltezi la ei. Nu stiam ca celulele stem ajung si la 7000 lei, cel mai scump pachet care l-am vazut la celule stem este pe la 4-5000 lei, decat daca ai si stocarea anuala inclusa pana la 18 ani.

O sa-i sun si eu sa vad cat ma costa o eventuala nastere la ei

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Noi ne-am hotarit la primul bebe sa nu recoltam celulele. Aici e f scump si nu orice spital face recoltarile, trebuie sa vorbesti dinainte, etc. Aici sunt informatii si din partea unor asociatii impartiale si conform lor, desi medicina avanseaza, deocamdata cazurile tratate cu succes cu celule stem proprii sunt f putine. Daca aveti bolnavi de diabet in familie, merita sa aruncati un ochi, se pare ca acolo sunt cele mai multe succese inregistrate.

La junior m-a apucat nestinugl de abia in luna a opta, ca pina atunci am fost ocupata pina peste urechi cu serviciul si in plus cu mutatul. Acu am aproape toate gata de la primul, dupa ce se naste bebe vom cumpara alt pat pt cel mare. Avind un caz de nastere nefericita in familie, nici eu nu am vrut sa cumpar prea devreme.

Simina, singurul ceai care e aici total nerecomadat la inceputul sarcinii e cel din frunze de zmeura sau mur (cica ajuta la nastere). In rest la sectia de maternitate din spitalul de la noi e plin de ceaiurile de care voi va feriti . Eu cred ca daca nu exagerez si beau o cana pe zi, e ok, dar daca nu esti sigura ce ceaiuri sa bei, intreaba doctorul . Intreaba doctorul daca ai voie sa respiri aburi de ceai de musetel sau pur si simplu de apa fierbinte (inhalatii?). Ajuta la raceli. Sanatate multa!

EU azi noapte am dormit tare tare prost. Bebe a topait ca niciodata, a facut judo, a dansat, tot ce vreti vreo doua ore! M-am speriat teribil sa nu fie ceva in neordine, sa nu se stranguleze cumva... Ieri am tot avut de treaba ca am avut oaspeti pina acu, asa ca ma pun in patut...

O zi faina va doresc. Si ghiciti? La noi ploua cu spume . Halal vara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Buna fetelor

Celulele stem ... parerea mea ... in Romania e o moda si cred ca sunt foarte multi care s-au imbogatit de pe urma lor. Eu am mari dubii ca daca o sa aveti nevoie de ele in doi trei ani nu o sa mai gasitit nimic folosibil. Cum nu exista lege care sa reglementeze clar ... In fine, stiti si voi cum merg treburile in Romania.

Aschiutza, cum e noua papusa? N-a pus mana junior pe ea ?

Katy, stai linistita, treci in trimestrul doi si s-ar putea ca din cauza asta sa-ti mai dispara simptomele.

Simina, ai grija de tine, incearca sa te odihnesti. Vitamina C ajuta?

Eu nu sunt superstitioasa, nu am luat nimic pentru bebe pana acum pentru ca nu am avut timp si putere sa ajung la cumparaturi. O sa folosesc multe lucruri de la junior. Eu izc ca lucrurile trebuiesc luate din timp, mie imi place sa ma documentez si sa aleg in cunostitnta de cauza, plus ca se poate naste innainte de termen...

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Noi mergem miercuri la doctor si o sa ne spuna atunci cand facem morfo, ideal ar fi in saptamana 22.

17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui majia

Noi mergem miercuri la doctor si o sa ne spuna atunci cand facem morfo, ideal ar fi in saptamana 22.

17+

Majia, sunt de acord ca poate fi doar un moft/moda chestia asta cu celule stem, dar nu mi-as putea-o ierta niciodata daca o sa am nevoie (eventual pt un al 2-lea ). Mai ales ca, de bine de rau ne permitem.

Eu m-am programat pt morfo la 23 sapt (candva in sept abia), dar pana atunci mai am o vizita la dr meu peste 2 sapt.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mena1906
Ma privesc din afara si parca imi vine sa rad: mai am un pic si strang crengi si trantesc de un cuib in mijlocul casei :))).

Mena e nesting. Pe mine nu m-a cuprins inca. Dar am nest-ul pregatit de la primul copil.

Katy asa am patit si eu, cam tot in saptamana 11. de o luasem razna rau de tot. Te apropii de sf de prim trimestru si simptomele de gravi, incep sa treaca. Nici pe mine nu ma mai dureau tzitzi, desi inainte parca aveam cutite incinse prin ele, cu somnul o lasasem mai moale, nici greaturi nu mai aveam. Nu intra in panica. Daca te listetste cu ceva, dute la un eco minim, cat sa vezi tu pe ecarn inima lui bebe pulsand. Hai ca nu mai e mult pana luni.

Bubble draga de tine! Asa eram si eu la prima sarcina. Sa mai treaca o saptamana, hai inca una, sa ajung in momentul in care bebe ar putea trai daca ar vrea sa ne vada mai repede.

Simi multa sanatate.

Referitor la celule stem
Si la odiseea noastra, s-a discutat destul de mult pe margine acestui subiect. Am vorbit cu mamici, dr, am citit mult despre asta. Asa ca am hoatrat sa recoltam.
Nu am mers la cea mai scumpa ci, culmea, la cea mai ieftina si mai cautata de lume - la Cord Blood Center. Ne-am dus la ei, pt ca mai apelase la ei vreo 50.000 de persoane (daca nu ma insel). M-am gandit sa ma duc unde s-au dus mai multi, in atatia ani de zile si nu la o firma care tocmai s-a deschis. Cred ca m-a costat vreo 30 si ceva de milioane. Anual vine factura acasa si platesc la Transilvania 30 sau 40 de euro. Am platit totul in 3 rate fara dobanda. Acum au un sistem si mai avantajos decat acum 3 ani.
Ne-am gandit ca daca tot recoltam sa luam pachetul minim. Cel care congeleaza tot sangele. Am avut sansa sa ajung la CBC la centru. Acum vreo 2 ani sau un an, au avut zilele portilor deschise. Asa ca m-am dus. Undeva in Otopeni. Ne-a luat cu masina din fata la Baby expo si tot acolo ne-a intors. Dr care ne-a intampinat ne-a aratat tot procesul, incepand de la receptia probelor, pana congelarea lor.
Mi-a spus ca unele firme prefera sa nu congeleze tot sangele stocat ci sa extraga deja celule stem. In timpul procesului se pierd din celule. Ideea e ca firmele iti spun ca e mai bine sa stocheze doar celule, decat intregul sange. De ce? E mai bine pt ele, din cauza spatiului. Una e sa stochezi tot sangele (ocupa mai mult loc) si alta e sa stochezi doar celule si astfel in containerele alea imense, de fapt ei pot stoca mai multe si sa iasa banul.
Intre timp, vad ca au trecut la tot felul de gaselinite cu 3 probe congelate in divesre locuri si alte minuni. Pana in momnetul de fata, nu exista clar negru pe alb sa stii cat de fantastice sunt aceste celule. Se spune ca vor fi din ce in ce mai folosite in urmatorii ani, odata ce cercetarile vor continua.
Am hoatrat cu sotul ca nu e suma astronomica pe care sa nu ne-o putem permite, mai ales ca am platit in rate si ca merita sa facem acesta investitie.
Daca ma intrebati pe mine ce am realizat ca am recoltat, o sa va raspund MI-AM CUMPARAT LINISTE. Cam asta e concluzia mea.
Sfatul meu:
- recoltati cu o firma care are cateva mii de clienti si nu doar cateva sute
- luati pachetul minimal ca va poate ajuta si ala la nevoie la fel ca pachetele f scumpe

14 saptamani

Mergi la inceput