Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana85

Buna dimineata!

Elly, chiar ma intrebam - fier pentru stern infundat? Acum am inteles . Noua intai ne-a facut analize, care au iesit perfect. Calciu, fier, fosfor, vitamina D - toate in limite normale, calciu chhiar un pic peste limita de sus . Asa ca, a spus ca e probabil ceva congenital - adevarul e ca el asa s-a nascut, imi amintesc perfect si avem si filmulete. Ne-a dat totusi o cura de 10 zile pe luna, timp de trei luni, de Ca. Asta insemnand 2,5mg de sirop Calciu, de 2 ori pe zi, timp de zece zile (repetand doza urmatoarele doua luni, tot cate 10 zile), iar in aceleasi 10 zile 4 picaturi de Vigantol in loc de 2. Si, in plus, sa mergem la innot pentru a-i dezvolta musculatura pieptului.

Diana, mama de inimos luptator Mircea Teodor


Diana pup Mirciulicul nazdravan!
M-am uitat si eu pe pozele de la nastere. Tot cam asa mi se pare.
In plus, si eu am sternul infundat.
Calciu nu ne-a dat inca, iar de analize nu a zis nimic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Andreea nici vorba sa renunt la alaptat, ii dau inainte, mai ales ca vad ca nu sunt singura cu tzatza cantata.
Bebsteric a luat normal in greutate, la nastere a avut 3915(minim a avut 3720), la o luna 4700 si la doua 5700. LP a primit in ultima luna doar de 2 ori cate 40 ml.
Acum ma tot chinui sa-i dau apa sau ceai si nu vrea si pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Multumim fetelor!

Elena, exact asta i-am zis si eu doctoritei mele cand mi-a facut prima echo dupa nastere.
Ma asteptam sa-l vad pe bb acolo.

Andreea sa stii ca noi si acum avem "ritualul plangerii" seara. Intre 7-9 nu stiu ce are, e matzait, nervos, agitat.
Dupa baitza cade insa lat.
Am incercat pe la 7 seara sa-l culc un pic ca sa se linisteasca, dar n-a fost chip sa reusesc.
Iar dimineata, da, si noi avem program de scremut, ca sa scoata gazele. Nu stiu de ce e balonat dimineata.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Diana eu nu inteleg deloc. Daca i-au facut analize lui Mirciulica si avea calciu la limita superioara, de ce i-au mai recomandat administrare de calciu si cresterea dozei de Vigantol? Vitamina D creste absorbtia de calciu si o crestere a dozei de vit D creste calcemia. Hipercalcemia e mai periculoasa decat hipocalcemia sau rahitismul(cele din urma se rezolva mai usor) Asta asa, pe scurt. Si noua ne-au recomandat calciu dar asa, preventiv, fara sa facem analize. Mie insa nu mi se pare logic sa dau calciu unui bebelus nediversificat, a carui hrana e doar lapte(bogat in calciu). Si nici vitamina D nu ar trebui data mai mult de 2 pic pe timp de vara pentru ca este expunere la suficienta lumina si soare cat sa produca si pielea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

buna mamici

va aduc in atentie un produs pentru bebelusi colacei de inot pt bebe; ii puteti vizualiza pe colaceibebe.webs.com

sunt colacei de inot pt bebe utilizabili atat in cada de baie cat si in piscina sau bazin de la prima luna de viata pana la 2 ani.

daca v am trezit atentia astept comenzi sau orice alta intrebare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

buna dimineata fetele, cafea?

Elly sanatate multa
si noi suntem putin raciti, adica eu si cu Luca..pe mine ma doare gatul de aseara si Luca are putin rosu in gat.am fost ieri la o noua pediatra, i-a consultat pe amandoi, m-a certat ca am mai uitat sa ii dau vit d lui Matei si a zis sa nu mai uit
Pt Luca ne-a dat tantum verde,vibrocil, oscciloccocinum si antitermice in caz de febra..Matei tuseste si el putin dar deocamdata nu ii dam nimic dor oscilo pot sa ii dau ca oricum intra in contact cu Luca..
Elly tu parca i-ai dat, cum i-ai administrat?

Pai cum Diana mergi des in Brasov si nu dai un semn? noi oricum suntem in drumul tau, banuiesc ca pe Targu Mures- Sighisoara mergeti nu?

Mai ce va invidiez ca v-ati intalnit, vrem si noi

Anitta cum a fost la Sf Ana, ti-a placut? sa stii ca abia acum la 2 ani si 2 luni am scapat de suzeta dar devenise dependent de ea de cand s-a nascut Matei..inainte o lua doar la somn..avem deja 2 zile. aseara a tras o repriza de plans dar i-a trecut..i-am zis ca el e baiat mare de acum si nu mai are nevoie ca poate si fara.

Sa il mai laud si pe Matei putin noi n-am avut treaba cu arici in carut, ar sta in carut toata ziua, mai ales daca e si plimbat..noi avem probleme cu somnul in casa, inca nu stie cum sa adoarma si plange de oboseala, dar cumva l-am adormit cu suzeta in patutsa vedem cat doarme..noi dimineata nu prea reusim sa iesim, nu ne mai ajunge timpul pur si simp[lu.

Am fugit ca trage Luca de mine

A voiam sa va intreb cum ingrijiti puta la baietei..de ce intreb? ieri la pediatra i-am aratat puta lui Luca, e cam mica gaurica si mi-a zis ca ar trebui intervenit acum, dar eu am citit ca e nnormal sa se decaloteze natural pana pe la 4 5 ani.el aum trage toata ziua de ea cum nu mai are pampi..gata nu ma mai lasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Buna dimineata si de la noi dragi mamici!(fara burtici). Acum cateva zile citeam despre kilogramele ramase dupa sarcina si de oftica 3 zile nu am mai intrat. Acum mi-a mai trecut... Eu am pornit de la 63 kg, am ajuns la 87 si acum am 80!!!!!!Asa ca no comment si trecem mai departe
2liniuteeu dupa vaccin i-am pus preventiv un supozitor cu paracetamol si zic eu ca am trecut destul de bine peste acest episod. A fost putin mai somnoros ca de obicei si atat.
Ellyma bucur ca Boom e spre bine. Sa o tina tot asa ca tare indispus esti cand ai un bebe bonlavior!Cat despre greutate si eu stiam la fel ca dupa 3 luni trebuie sa ia aprox 500 de grame pe luna. Voi incepeti diversificarea de la 4 luni?
Anitta unde ati fost cazati? Si noi am vrea dupa botez sa dam o fuga la Brasov si de aceea te intreb. Si cum era camera de ati incaput 4 persoane?Noi la mare am luat 2 camere cand am fost si banuiesc ca asta e solutia sau un apartament ceva.
Ioneluam vazut pozele pe fb si va invidiez ca va puteti intanli.
Fetelor cum dati voi oscillo la bebei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Tigruta imi pare rau ca ati racit si voi. Sunt de vina schimbarile astea bruste de temperatura, cred.

Eu i-am dat Tantum verde cate un puf in gurita, de 2 ori pe zi, iar oscilo in prima zi o doza dizolvata intr-o lingurita de apa, a doua si a treia zi cate o jumatate de doza.
Ambele le-am administrat dupa masa, la Tantum verde nu trebuie sa consume nimic dupa el cam 20-30 de min.

Miha o sa incepem diversificarea la 5 luni. Chiar dc e pe LP, Boom a fost un colicos si e clar ca sistemul lui digestiv e imatur inca. Nu vreau sa-l fortez.
Plus ca stiu ca se incepe diversificarea cand bebe poate sa stea in fundulet sprijinit, si cand ii dispare reflexul de protruzie a limbii(sa nu mai scoata cu limbuta afara tot ce-i bagi in gurita).
Or, Boom nu indeplineste inca nicio conditie.

La 5 luni vreau sa incep cu supica de legume, apoi piureu de legume pana stabilim masa de legume la pranz. Apoi o sa-i introduc fructele, dimineata, tot asa, intai sucuri, apoi piureuri.
Inca ma documentez pe tema asta.

Pupicei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor pot sa-mi vars si eu oful pe polonezii astia neseriosi???
Tocmai ce ne-a lasat balta fotograful si pana sambata e cam imposibil sa gasim altul. Sotul s-a enervat si a spus ca nu mai cauta nici un fotograf ca are si el aparat bun si ia si trepiedul si face el toate fotografiile. Eu voiam niste fotografii profesionale pentru bebe, dar se pare ca o sa ii fac o sedinta foto dupa botez cand o sa gasesc un fotograf serios.
Of...ma duc sa-mi pupacesc puiul sa-mi treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Elly, Tigrutza sa se faca repede bine puisorii

Am venit in sfarsit de la Cta. A fost tare bine cu ajutorul mamei, insa parca tot mai bine e acasa.

Va spuneam ca piticul meu si a schimbat pribgramul, ufff de la programul de somn 10-6 dim am ajuns sa se trezesca si la 3 sa rada , sa se joace si nu prea de foame. Aseara am reusit sa l adorm la loc, insa la 6 iar era cu ochii in tavan:))))

Ne luptam in continuare cu degetul care a ajuns sa fie mai bun chiar si ca tzatzaica. Azi noapte m am trezit ca l am auzit cum molfaie cu pofta la deget.

Miha o sa se duca si kg, incet si cu rabdare. Incerca un regim ceva, nu ceva drastic, dar fara fainoiase, dulciuri. Eu asa am slabit, bine si ora de plimbare in parc mai alert.




Mergi la inceput