Clubul "babelor" FIV-oase 55

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

qiao...mi-a trecut teasta dupa 2 nurofene si dupa ce am mancat.
nu mancasem nimic pana la ora aia si cred ca de asta ma durea.

adriana,ce faci miss???
te sun maine seara sa-ti aud glasciorul.
ce face finuta mea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrica spune:

Citat:
citat din mesajul lui olimpiadobre

Ruxandrica,eu dupa fiecare histeroscopie am luat antibiotic.

Multumesc Olimpia , asa m-am gandit si eu, drept urmare ma dopez cu niste Cefalexin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Salutare
Adina- felicitari pt beta .. incearca sa nu te stresezi prea mult ..
Vorbeste cu dr. de progesteron si totul va fi bine

Qiao - voi intreba dr endocrinolog care este legatura intre amh si vit D ... voi mai citit si eu intre timp ..

Miky - nu prea ma pricep la mutatii- de abia mi le-am descoperit si eu ... vad doar ca le ai hetero si din cate am inteles nu sunt chiar asa de grave ....
Daca erau homozigote .. era mai rau ..
Cred ca tb sa faci si homocisteina- vad ca nu ai facut-o...

Cred ca cel mai bine ar fi sa te duci la dr Avram (Medcenter Vitan)... este draguta .. iti explica destul de ok ...
Ceri si schema de tratament .

Eu am fost cu Mbadaran (care nu mai scrie ) si la Uscatescu (Fundeni) vineri si nici nu a vb cu noi ...
Am fost dim. la 6.00 ne-a recoltat niste analize (nici nu s-a uitat ce analize avem facute) ... si ne-a chemat apoi dupa amiaza intre 15-17.00 sa vb .
Acolo ne-a oprit si dosarul cu analize (eu am lasat tot dosarul cu de toate) ... si cand am fost dupa amiaza m-a luat o asist. in primite (d-na Viorica Taru) si mi-a dat schema de tratam...

Oricum ar fi bine sa ajungi la hematolog inainte de fiv ..

Sami ... eu nu prea ma pricep - nu stiu de ce sangerezi ...
Sper sa fie ok ...
Nu pot decat sa te incurajez ..

Ari- AMR putinel ... vad ca rata de succes este ff crescuta cu "expandati" (sa te citez) ...
Parca te vad cu o burtica rotunjoara cu un zambet mareeee ..

Adriana - cum te simti .. ce fac puiutzele?
Smaick - creste burtica.. esti ok?

Lara vad ca nu mai vrei sa vb cu noi ... imi facea mare placere sa citesc postarile tale

Elly

...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...

POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)

Mergi la inceput

Qiao .. m-am apucat de citit despre AMH si vit D

http://www.mbrinfo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=446:correlation-entre-amh-et-vitamine-d-chez-lhomme-la-femme-et-le-jeune-garcon&catid=53:2012-juillet

Gânditi-va statutul de vitamina D, în interpretarea determinarea de AMH

Ca articolul original
Nivelul de ser anti-Müllerian Hormonul se coreleaza cu statutul de vitamina D la barbati si femei Dar nu la baieti

Autor articolul original
Dennis N.A.

Trimiterea la articolul original
Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2012, în presa

MBR Editor Info
Dl Pasquier

Data publicarii Info MBR
Iulie 2012.

INTRODUCERE

AMH, de obicei folosit ca un marker al functiei gonadelor, este supusa unor variatii semnificative în cadrul individuale ale caror cauze sunt prost întelese

Sau factorii de mediu, perioada a ciclului menstrual, fumat, sarcina, pierderea în greutate, contraceptive hormonale sunt corelate cu nivelurile de AMH.

Promotor al genei AMH contine un element de raspuns la vitamina D. A fost demonstrat, de asemenea, în culturile de celule de prostata ca forma activa de vitamina D a avut puterea de a creste productia de AMH.

Acesta este motivul pentru care autorii au studiat corelatia dintre statutul de vitamina D (25OHD) si nivelurile de AMH la femei, barbati si baieti.

MATERIALE SI METODE

Acest studiu a fost efectuat în Noua Zeelanda.

Barbati: 113 barbati cu vârsta de 54-93 ani, au fost colectate de la diferite momente ale anului, dar foarte putini în timpul verii. Rezultatele din acest grup sunt, prin urmare, nu interpretabil pentru a studia variabilitatea sezoniera a AMH si vitamina D, dar numai pentru a studia corelatie între aceste doua variabile.

Femei: 33 seruri deja disponibil pentru un studiu privind statutul de vitamina D au fost refolosite. Femeile care apartin ser a trebuit sa fie sub 40 de ani, o AMH> 0.5ng/ml, un IMC <25 si nici o schimbare in greutate de peste 4 kg pe an.

Aceasta populatie a femeilor a permis autorilor de a studia variatiile sezoniere ale AMH si impactul de suplimentarea cu 1000 UI de vitamina D2 sau D3 vitamina în toamna si iarna de aceasta variatie.

Baieti: 74 baieti cu vârsta de 5 sau 6 ani au participat la acest studiu.

REZULTATE

Corelatia între AMH si vitamina D la om

Noua oameni au deficiente de vitamina D.

Exista o corelatie pozitiva între AMH si vitamina D (r = 0,22, p = 0,02).

Daca se considera ca statutul de vitamina D, explica variatiile de AMH, în timp ce corectarea o deficienta de vitamina D poate creste nivelul AMH de 13 pmol / l, în medie.

Pentru a determina daca vitamina D actioneaza direct asupra AMH sau celule Sertoli autorii, de asemenea, sa uitat la schimbari in inhibina B. Astfel, Inhibin B este corelat cu WHA (cum era de asteptat), dar nu cu vitamina D.

În plus, Inhibin B si de vârsta (incluse într-un model de regresie logistica) nu afecteaza relatia dintre AMH si vitamina D. Aceasta sustine o legatura directa între acesti doi parametri ultimele.

[size=2]AMH la femei si vitamina comun variaza în functie de sezon

Acest studiu demonstreaza ca AMH si vitamina D au scazut cu 18%, în medie, la femeile cu placebo în timpul toamna si iarna, in timp ramânând stabila la femeile care au primit o doza zilnica de 1000 UI de vitamina D3 . În schimb, vitamina D2 este ineficient de a preveni declinul acestor doua variabile în timpul sezonului de cel lumina soarelui.

Exista, de asemenea, într-o analiza multivariata, variatia de AMH la femei este corelata cu variatia de vitamina D, precum si nivelurile initiale AMH. Acesta depinde de varsta, dar aceasta variabila nu modifica relatia dintre AMH si vitamina D.

La baieti nu exista o corelatie între AMH si vitamina D

În timpul copilariei nivelurile AMH la baieti sunt mai mari decât cele ale adultilor, spre deosebire de fata pentru care ratele sunt foarte mici. Regulamentul de AMH, în aceasta perioada depinde de factori în mod special de sex masculin. Cu toate acestea, autorii a vrut sa vada daca a existat o corelatie între AMH si vitamina D la baieti decat la 5 sau 6 ani.

Raspunsul este nu, desi variatii interindividuale mari de vitamina D au fost masurate. Inhibin B este un factor care nu influenteaza aceste rezultate.

Este posibil ca promotor a genei AMH, deja hyperactivated în baieti de aceasta vârsta, nu este sensibil la efectul de vitamina D sau ca activatori de acest promotor specifice pentru a preveni baiat de vitamina D stabileasca acolo.

DISCU#354;II
La femei, acelasi nivel AMH de vârsta variaza foarte mult, ceea ce face interpretarea complicat. Mai multe date sugereaza ca o incredere de vitamina D poate influenta starea de nivelurile de AMH. Primul promotor gena contine un element de raspuns AMH la vitamina D. Apoi, nivelul AMH la barbati este corelat cu statutul lor de vitamina D În cele din urma, amplitudinea variatiilor sezoniere ale AMH la femei este, de asemenea, corelat la variatiile de amplitudine in vitamina D si vitamina terapie împiedicat aceste modificari în timpul iernii si mentine AMH si vitamina D la nivelul lor initiale.

Caderea de AMH în timpul iernii (18%), este echivalent din punct de vedere AMH pentru a lua 2 ani. Acest lucru nu este valabil pentru toate femeile, deoarece variatiile de AMH sunt foarte inegale, în populatia de studiu.

#350;tim apoi ca, în functie de zona geografica a globului, soarele este foarte variabila si de variatiile sezoniere. Mai aproape de poli Pamantului, aceste variatii sunt mai importante si poate scadea în mod semnificativ nivelul AMH. În mod similar, expunerea la soare mai putin (prin haine, creme de protectie solara sau de piele de culoare închisa), poate avea niveluri AMH constant scazut. Mai mult decât atât, acesta a fost observat în America de faptul ca femeile de culoare au avut o AMH mai mic decat femeile albe de vârsta similara.

Este cunoscut faptul ca nivelul AMH sunt dependente de vârsta si au, de asemenea, variaza în functie de patologii ovariene, cum ar fi acest sindrom. AMH astfel variaza în functie de numarul de celule foliculare, care se produc. Acest studiu sugereaza ca acesti parametri nu se schimba de corespondenta între AMH si vitamina D, dar nu este suficient de puternic pentru a dovedi în mod oficial.

CONCLUZIE
AMH, un marker de rezerva ovariana, este influentata de statutul de vitamina D Acest lucru ar trebui sa fie luate în considerare la interpretarea rezultatelor de un pacient si un deficit de vitamina D ar trebui sa fie investigate si corectate înainte de a da un prognostic de fertilitate.

AVANTAJE

Noul concept si de important, atât fiziologic (intelegerea regulamentul de AMH) decât practic.

Bun design de studiu, cu un grup de interventie (placebo, comparativ cu vitamina D2 sau vitamina D3) si un grup de observare (barbati).

PUNCTE SLABE

Distributia de doze pe an la barbati neomogene.

Cohorta mica de femei (33)

Elly

POVESTEA MEA:
- ovare MPC
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)

Mergi la inceput

Nu stiu de ce nu recunoaste literele ...

[purpleVitamina D si Fertilitate:

În om:
- Vitamina D receptorilor este exprimat în testicule, ale tractului ejaculator si glandele accesorii (prostata si epididimului) si prezente pe spermatozoizi maturi (Blomberg, 2010; Corbett, 2006)
- Vitamina D este esentiala pentru spermatogeneza, maturizarea si supravietuirea de spermatozoizi. 1,25-OH-D2 promoveaza spermatogenezei, actionând asupra celulelor Sertoli.
- Un suplimente de vitamina D are un efect pozitiv la barbati infertili (Hirai, 2009).

La femei:
- Vitamina D receptor se gaseste în ovarele, uterul si de endometru (Sumpf, 1989).
- Vitamina D faciliteaza ovulatiei: receptorii de pe celulele germinale lucra împreuna cu estradiol pentru a declansa eliberarea ovocitului.
- Vitamina D ajuta la transportul si fertilizare a ovulului in trompele uterine.
- Vitamina D promoveaza dezvoltarea de receptivitatea endometrului.

Soarecii care au suferit mutatii asupra receptorilor de vitamina D, sau a animalelor în deficit de vitamina D, nu este afectata foliculogeneza si hipoplazie uterina.
Vitamina D poate avea o implicatie negativa în aparitia de endometrioza. Femeile cu endometrioza au serice crescute 25-OH-D (Hartwell, 1990) cu o corelatie cu severitatea patologiei (Somigliana, 2007).

Vitamina D si AMP (Ajutor tehnologii de reproducere medicalizat):
Studiile privind vitamina D prezinta un efect pozitiv asupra rezultatelor FIV. Valori crescute ale 25-OH-D în ser si lichid folicular a fost corelata cu o calitate mai buna si a embrionilor de succes FIV (Anifandis, 2010, Ozkan, 2010), desi concentratiile mari au un impact negativ.

Concluzie:
- Vitamina D este esentiala în timpul perioadei de conceptie si în timpul sarcinii. Se recomanda doza de vitamina D, înainte si în timpul sarcinii.
- Este urgent sa propuna un consens privind standardele de vitamina D, necesare înainte de conceptie si în timpul sarcinii si pentru a evita deficientele si excesele. Este necesar sa tina seama de expunerea la soare, compozitia in tesutul adipos a factorilor de corp, etnie si genetice.
- Este de dorit sa urmeze copiii mamelor debilii sau, dimpotriva, mame în exces de vitamina D în timpul sarcinii.
- Trebuie sa fie administrat supliment de vitamina D înainte.
- Aportul alimentar mediu de vitamina D este de 400 UI / zi, pentru o ser 25-OH-D de mai sus 20 ng / ml. Prin urmare, orientarea populatiei la risc de deficit, cum ar fi expunerea la soare mici, cu o dieta saraca in vitamina D sau piele neagra.
.

Elly

POVESTEA MEA:
- ovare MPC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky82 spune:

Buna fetele!
Qiao, Sami asa este sunt mutanta mutantelor, sincer nu ma asteptam la asta, offfffffff
Elly te rog imi trimiti nr de tel al dr Avram! vreau sa merg si eu la dansa.....am facut homocisteina si este in valori o am 9.33 (val normala <10) dar nu am tinut cont de cele 12 ore care trebuie sa fie de la ultima masa, ar trebui sa o repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Aadina, felictari , frumoasa valoare ptr.ziua 10 de la ET, nu? Te rog aminteste-mi cati embrioni ai transferat?

Mergi la inceput

Miky .. nu stiam ca tb sa tii cont de 12 ore de la ultima masa

Eu am facut-o sambata dim la 9.00 si probabil ultima masa a fost seara pe la 19.00..

Si la mine tot homocisteina este tot 9 si putin...

Eu am sunat la medcenter si mi-am facut programare pt o zi de vineri ... si m-a sunat dansa si m-a chemat joi seara la 20.30 ...
Iti trimit nr de tel.

Elly

POVESTEA MEA:
- ovare MPC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna fetelor, am revenit din mini-concediu.
Miky, dr. Avram nu mai e in Bucuresti, ci doar la Cluj. Din cate m-am prins eu, in general merge pe Aspenter si Femibion, da Clexane pentru Mutatii ale Factorului II si ale Factorului V Leiden, dar nu stiu daca in forma heterozigota.
LE: Elly, cand ai fost la dr. Avram ultima data? Stiu ca a plecat in primavara, daca nu ma insel. Dar poate s-a intors.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Alex eu am fost acum 2 sapt la dansa ... mai vine in Buc la medcenter vitan ..
Cred ca vine doar o data pe luna .. nu stiu exact ...
Trebuie sunat la medcenter si intrebat ...

Si eu stiam ca nu mai este in Buc .. si mi-a spus cineva ca inca mai vine si in Buc ...

Elly

POVESTEA MEA:
- ovare MPC

Mergi la inceput