Clubul "babelor" FIV-oase 55
Raspunsuri - Pagina 16
maria81 spune:
...... si apropo samira esti "mama" gospodinelor si toti barbatii si-ar dori o asa sotie, sincer te admir
miky82 spune:
Sami exact asa l-am luat 500 mg in prima saptamana in a doua 1000mg jumatate dim si jumatate seara dupa care am luat a treia saptamana 1500 iar dupa o saptamana am inceput sa ma simt rau, acum iau de 2 zile cate 1000 mg.
maria81 spune:
asa este samira, asta si incerc sa ma relaxez si sa nu ma mai gandesc la problema nostra, desi recunosc ca este ff greu pt ca la fiecare pas dai numai de prichindei care sunt asa frumosi si dulci
samira33 spune:
micky,atunci,probabil ca nu-l tolerezi.
mie dr.Tayfun mi-a zis ca doza minima de Metformin ca sa miste ceva pe acolo e de 2000 UI.
altfel cica il luam degeaba.
maria...pe naiba "mama" gospodinelor!!!
poate asta o fi printre punctele mele forte da am si puncte slabe...ohhhhoooo...slava Domnului, asa ca balanta e echilibrata ca la fiecare dintre noi
elly_me spune:
Sami - 2000ui
Eu iau 1000
.. deja m-a luat o durere de cap ... si azi nu am luat nicio pastiluta
Este f frig sus pe munte.. noi am inoptat la o cabana si de 3 zile dadusera drumul la caldura ... (http://www.cabana-oasa.ro/manastirea.html)
si a fost super cald... ziua erau 11-12 grade sus pe munte ... noaptea nu stiu ...
Sus la Ranca erau mai multe locuri de cazare ... dar nu ne-am cazat acolo ... am vrut sa coboram .. si se intuneca si nu mai gaseam cazare ... pt ca nu am luat-o spre Voineasa , am luat-o spre Alba Sugag ....
Oricum e bine ca ati mai fost si stiti traseul .. noi nu stiam si am avut noroc ca am gasit cazare in mijlocul muntilor ...
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
miky82 spune:
Vaiiiii 2000 mg
pfffff o sa incerc macar sa raman la 1500, cred ca de saptamana viitoare incerc sa maresc iarasi doza.
Multumim Sami!
samira33 spune:
mai fete...stati asa....
Tayfunelu mi-a zis ca el nu este adeptul Metforminului pentru ca scade numarul de foliculi.
mi-a interzis sa-l mai iau...mi-a zis ca nu este posbili sa iau Metformin la varsta mea ca prediabetul il pot controla in aceasta faza cu dieta low carb si miscare.
spunea ca in cazurile in care este absolut necesar...o doza de minim 2000UI trebuie luata altfel e apa de ploaie.
acum nu stiu cat de grave sunt problemele voastre-voi il luati pentru SOPC,nu??? insa eu am renuntat la el.
elly_me spune:
Sami - eu am avut 18 foliculi (ovocite) .. cam multi si de proasta calitate ..
Sincer as prefera sa am 5 foliculi de calitate f buna ..
Am vazut ca daca ai embrioni de calitate buna se prind .. daca nu sunt ok calitativ nu se prind ..
Asa ca voi incerca sa iau metformin .. poate scade nr ovocitelor ... si creste calitatea lor ...
Imi voi reface analizele hormonale si voi mai vb cu dr. endocr.
Cu dieta nu prea ma inteleg- rar reusesc sa tin un regim ...
O singura data am reusit sa tin 3 luni dieta rina si am slabit 12 kg...
Oricum problema la mie este lipsa CM ... momentan ..
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
aadina spune:
Bafta Ady, pt azi, sa treci cu bine
Fetelor , eu in loc de Siofor am luat la fiv3 meguan de 500, luam 2 pe zi,si nu am avut probleme cu el. Nu stiu ce efect a avut, ca nr de ovocite nu s-a vazut (la fiv 2 am avut 22 ovocite,fara metformin, iar la fiv 3, 21 ovocite, cu metformin), poate doar la calitate, cine stie?
Elly, eu toata viata am avut probleme cu menstruatia, venea o perioada lunar, apoi o lua razna, o data la 2-3 luni, insa de cand am inceput tratamentele de stimulare, ba pt IA, sau fiv a inceput sa apara lunar, la 30-35 zile
miky82 spune:
Sami am inteles...la fel ca si Elly il iau pentru ovare polichistice, la mine cred ca este problema ca nu am ovocite de buna calitate, altfel nu imi explic ce ar mai putea fi in afara de asta si de trombofilie... trompe permeabile, ovulez in fiecare luna, sotul normospermie.