Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 13
Raspunsuri - Pagina 9
amy25 spune:
Dara la 90 grade le-ai terminat, chiar si un body de calitate. Acum si cu papica trebuie sa le speli si mai des, si oricum cred ca o faceai ca trebuie zilnic, insa nu la 90. Eu body le-am spalat si la 60 cel mult dar cateodata la mana la chiuveta dupa ce am spalat-o bine. La centrala am 45 grade, acum nu stiu pe teava cat se mai pierde, oricum un 40 are. Cand am si treninguri sau altele mai delicate le spal la 40.
Mama ta a ramas cu ideea ca inainte scutecele albe de finet se fierbeau ca le folosea la tot corpul. Plus ca erau si alea de caca/pisu .
Tala Victoras e bine, am pus sotul sa-l controleze , ca eu eram nebuna. Deja tremuram toata . Dar ma gandesc cand o avea prima cazatura ce-oi face.
Lelu ai vazut daca cele doua au compozitii identice? Ma refer substantele de baza active. Daca da, e doar o alta strategie de marketing. Si nu era rau sa intrebi "de ce?"
Noi suntem vioi, si permit sa raportez dupa 60 ml cereale aseara consistent facute si papate cu muuulta pofta (repet, n-au niciun gust):
-ora 2, ora 5, ora 7
Deci nu, copilul meu are ceas in el cred
Totusi o tzeapa i-am tras. La 5 i-a dat biberon cu ceai.Si a adormit. Deci n-ar fi o foame neaparat zic eu. Mai testam si poate macar o masa o scot.
Tala spune:
Dara tu esti mai draguta si mai informata ca mine Cat de ieftin iei tu jumperu' din uk? ca poate as vrea si eu. Din link-ul dat de tine inteleg ca ala nu e premergator (nu m-am uitat atent). Eu n-am de gand sa folosesc nici acum. David mi s-a plimbat in patru labute si a fost ok, n-am dus lipsa. Iar cu jucarioare ce sa zic, ai vazut ca-si pierd repede interesul si poate nu merita sa dai atatia bani. Ma uit la Matilda ca in afara clopotelului nu a ramas fidela nici unei alte jucarii. O sa incep sa le mai strag si i le voi arata peste 2-3 luni iarasi ca noi
Fetelor eu propun sa spunem si aici cand dam de saftele. Si acum ma gandesc profund mai ales la tine, Dara
Nici eu nu mai spal hainute la 90 de grade, ci la maxim 60. cacuta spalat oricum de mana inaite cu vanish.
Amy cred ca pur si simplu li se face dor de noi Azi noapte a lasat-o mai subtire cu trezitul insa la 5 iar avea chef de barfa, numai ca ma uitam la ea printre gene si s-a plictisit repede si a adormit. M-a durut sufletul sa-i refuz eye-contactul ca e si tare dulce cand da de ochi, dar mi-era ca iar ajung disperata de somn dimineata. Am dormit cate 2 reprize de aproape 2 ore in fotoliu, dar e mai bine decat sa ne plimbam aiurea prin casa.
Doarme fata de 2 ori si ceva si eu nu mai stiu ce sa fac cu atata timp liber. Ce bine e cu racorica asta
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: eu spal chiar la 40 grade
Am intrat scurt doar ca-s f obosita, abia a adormit Bianca, vad ca o afecteaza rau cand e multa lume in jur, am fost aseara la ziua unui var si tot neamul a zmotocit-o si azi a atipit de 4 ori pana sa fie de tot ca ai mei nu mai sunt invatati sa faca liniste si s-ar tot juca cu ea
Vroiam sa va spun ca mi-a placut tare mult intalnirea de ieri cu Anca si Dia, eu cand sunt emotionata vorbesc cam mult, sper ca nu v-am capiat Lavinia e o scumpica de fetita cu ochi albastri superbi si foarte cumintica, desi stiu ca Dianei nu-i place n-am reusit sa ma abtin sa nu o mangai putin pe picioruse ca tare dragalasa mi s-a parut (iarta-ma Dia). Natalia e un foc de copil zglobiu, sare, topaie, gangureste, povesteste, o minunatie de bebe, m-am indragostit de ea! Iar tatii au fost la inaltime si s-au ocupat de bebite cu mult drag. Nu am timp sa pun poze pe picasa decat dupa ce revin acasa, pana atunci va pup pe toate
dia_tm spune:
Uite cu graba asta cand ajung si eu la net clar uit de toate.
Miha draga, LA MULTI ANI! - sorry de intarziere.
Amy succes la diversificare - poate reusesti sa-l convingi pe Victoras sa renunte la unele mese de noapte, sau macar sa le decaleze ...
De spalat si eu spal la 40 de grade; foarte rara la 60. Dar poate am mai spus: am redescoperit Vanish-ul si de cele mai multe ori da rezultate!;
Ronina, esti mare figura! Cum sa ma supar mai?! eu ziceam ca ma enerveaza persoanele complet necunoscute care simt nevoia sa se ia pe strada (sau alte locuri publice) de bebe. Normal ca e perfect ok cand e vorba de prieteni, persoane cunoscute cu care ma intalnesc
Fetelor, si mie mi-a prins tare tare bine intalnirea de ieri ... serios ca v-am simtit mai apropiate decat pe multe persoane pe care le cunosc de mult mai multa vreme.
Iar bebelusele... dulcici foc! Bianca dulce si atat de cumintica si linistita, si Natalia super zglobie si vesela, care i-a povestit tare multe chestii Laviniei... eu nu-nteleg limbajul de bebe, dar Lavi era fascinata.
Lelu, Walli, imi pare rau ca nu v-am intalnit si pe voi. Poate alta data...
ufff...cam atata a fost pauza mea la net...s-a trezit Lavi.
(sa va mai spun doar scurt de tot: azi am fost al zoo, si-am luat-o si pe Lavi in brate sa-i arat ceva jeturi de apa, apoi niste pesti, capre si porcusori de Guineea... la porcusorii de Guineea a reactionat super fain; ii urmarea cu privirea si-si intorcea capsorul dupa ei in toate directiile)
buburuza1979 spune:
ce frumos ca v-ati intalnit! si mie mi-ar placea tare mult sa va cunosc dar mi-e tare greu deplasatul cu 2 zvapaiati singura. eu nu am carnet, deci nu ma pot deplasa cu masina, iar tati e toata ziua la munca si nu ne poate duce/aduce, iar weekendurile de regula sunt pline de treburi... asa ca plimbarile noastre sunt de regula scurte si pe langa casa!
Amy dar poate se trezeste de sete nu de foame... mai ales cum a fost asa cald... ca dovada ca daca ii era foame protesta la ceai. si a mea are nopti mai "suptacioase" in ultima vreme. dar o vad ca suge de regula putin si se culca, deci clar se scoala de sete.
si ca sa fim si noi in ton cu majoritatea, azi dimineata la 5 chiuia si pedala fatuca mea de zici ca era la discoteca. eu ma uitam crucis de somn si ea imi facea serenade si ploite
dara76 spune:
Multzu Bubu, caut X, pana acu' chiar ca nu l-am vazut :(
Tala, da, ala nu e premergator, sta intr-un scaun similar cu un premergator, dar care nu se deplaseaza, cu jucarii in jur si jos poate sa dea cu piciorusele in platforma aia usurel sau sa tzopaie, mai studiez - cica ajuta la mers mai mult ca premergatoarele. Afara se cheama exersaucer, la noi am vazut "centru de activitate" (desi se confunda cu saltelutele denumirea. La Miruna merge s-o muti la 20-30 de minute in alt leagan, balansoar, etc. cu ceva nou si se joaca cu astea tip bara de jucarii cum au balansoarele. Uneori am luat de pe okazii si na, nu stiam daca mai e alta okazie, ca omul ala isi vindea produsul lui. Le spal bine (de balansoare zic) materialele si le sterg cu spirt si chestii antibacteriene tevile si plasticele si asta e, nu mi le permit noi. Si daca ceva nu ii place, incerc sa vand din nou pe okazii, chiar daca putin in pierdere, de obicei nu pierd mult cu testarea.
Am luat jolly jumper de care ne-a aratat Sovi, dar din UK adica ceva gen asa http://www.amazon.co.uk/Jolly-Jumper-with-Stand/dp/B000JPYEJY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1344786847&sr=8-1 insa fara suportul ala de bari si a fost vreo 20 de lire parca, fata de cat e la noi jolly jumper nou, adica 260 lei. Mi-a fost teama sa iau altceva decat din asta, ca Sovi zicea ca unele nu au arcurile asa sau nu au protectii la spate, nu stiu. Treaba a fost ca eu am trimis de pe Amazon coletele la fratele sotului si i-am trimis lui prin banca pe la mama (adica fara speze,c a altfel costa 25 lire sa trimiti 7 lire) cate 7,5 lire per pachet trimis in RO cu mai multe lucruri in el. Adica adunam 7-8 chestiute si el facea colet mai mic, le scotea din cutii, etc. si le trimitea incoace. Treaba e ca el e cam ciufut si acum sunt bucuroasa ca am descoperit http://www.directuk.co.uk/ si pot sa-l "sar" pe cumnat si sa-mi iau singurica din Anglia ce nu livreaza Amazon in RO sau costa prea mult transportul. De exemplu avusesem nevoie de o perna antireflux care nu se livra in Ro (alta mai mare decat Clevamamma) si am zis sa mai iau si alte chestii daca tot face colet. Ei ofera si un serviciu sa livrezi mai multe chestii la ei si sa ti le reasambleze ei intr-un singur colet, ca sa platesti mai putin Londra- RO.
Eu in rest altfel zic orice gasesc, ai vazut, cu linkuri. Dar uneori nu stiam daca nu stresez cu ele. Sunt de acord cu propunerea ta si am vazut c-au mai aratat si fetele jucarii. Acu' ma pregatesc sa fac comanda de borcanele de pe Amazon sau de la Tesco din UK cu Niko, insa nu eram prea hotarata ce si cum sa luam. Acuma treaba e ca daca iau din UK prin directouk aia, nu voi sti chiar asa bine dinainte cat e transportul, e mult de calculat - si mai greu sa zic dinainte cat vine per total per produs. La Niko am intrebat ceva de genul "iti iau ce-mi iau si mie?" si raspunsul a fost "da" - adica o sa fie mai usor cu calculatul, impartim la final la 2 si gata, dar fara sa stim chiar exact dinainte cat va costa (stiu in mare, na, nu ma trzeesc cu cine stie ce suma). Cam asa mi-a luat si ea supozitoare karum karvi din Germania de pe undeva. Adic zic in sensul ca daca vrei sa luam ceva impreuna si la final vin niste banuti in plus la transport, sa nu ma injuri - eu incerc sa calculez, dar ca sa ies mai bine, iau mai multe chestii deodata si n-as sti exact cat e coletul final facut de ei din mai multe colete livrate la ei de Amazon sau Tesco sau Lidl sau naiba stie cine. Stiu de ex. doar cat e abonamentul de depozitare la ei pana vin mai multe coletele sau care-s tarifele pe kg. Insa borcanele cred ca vom lua separat de alte chestii.
Te rog si eu, pls, zi-mi si mie ce vopsea sa folosesc la un patut? Ca o sa primesc patuturile gemenilor prietenei mele, care au progresat la pat mare, si sunt roase de dinti si trebe sa le reconditionez putin, sa duc unul la mama si unul la tara la mama.
LE:
A, azi am pus-o pe Miruna in Jolly Jumper si era mirata asa, a stat vreo 10 minute, n-a plans, am scos-o si mai testam. Se pune la tocul usii, dar noi gasiram si o teava deasupra tocului usii, bine infipta, si l-am atarnat de acolo.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
Tala spune:
Sunt in pauza mica de supt acum asa ca-ti zic repede cu patuturile: de ce vrei musai sa le vopsesti? daca asa erau (banuiesc ca din cele albe?) mai intai ar trebui sa le shmirgheluieshti putin si abia apoi sa le vopsesti. Ai cum sa le faci o poza? Vopsea naturala ar fi www.naturalpaint.ro/lemn-interior/vopsea-de-ulei" target="_blank">asta insa daca are cum sa ajunga cu dintii acolo eu nu as vopsi deloc. Eu am facut patutul Matildei din unul primit de la care am pastrat laturile cu zabrelele si dormeza. Pe astea doar le-am slefuit bine si atat si sper doar sa nu se apuce sa roada laturile de lemn
Super ideea cu luat chestii si probat, nu m-as fi gandit la asta si cred ca o sa o aplic si eu. Deocamdata nu stam f bine cu finantele insa cand se va remedia capitolul asta ma apuc de achizitii.
Cum ziceam sunt intr-o scurta pauza, dar revin. Multumesc mult ca ai stat sa povestesti asa mult
dara76 spune:
Tala, merci mult, iau de la oamenii aia sau caut prin magazine? Da, m-am gandit sa le ia socrul cu vreo rindea ceva la slefuit, sunt niste patuturi de la IKEA, din lemn/pal nu stiu sigur, ma gandesc ca poate din pal pt ca au costa 200 lei zicea ea, acum 3 ani. Si pe alocuri se vede maro/bej lemnul sau ce-o fi, pe unde au ros ei. Daca e pal, e safe sa las asa, nevopsit? Ca sotul zicea ca pal-ul ar contine si lipici. Pe sus pe margini au ros sau ce-or fi facut, cert e ca e luata vopseaua alburie pe-acolo. O sa se uite si sotul sa-mi spuna daca e pal sau lemn. Daca e lemn, ma gandesc sa-l las nevopsit daca se poate, daca e pal poate e mai bine sa-l revopsesc?
Da, cu testarea, sa zic ca a costat pe okazii 150 lei balansoar de 310 lei...si il vand ori tot cu 150, ori sigur cu 120-130, nu pierd prea mult. Le spal bine materialul textil si curat fiecare piesa bine, demontam si curatam. Sau vin demontate. Ma uit ca vanzatorul sa aiba review-uri bune multe, nu iau de la useri fara calificative bune. Sunt verificate IP-urile, nu pot sa-si bage chiar asa singuri calificative. Bine, si eu am calificative bune, ca altfel unii cer plata in avans, la mine nu e nevoie ca ma vad ca am cumparat si am fost serioasa. Pana acum singura problema la un balansoar a fost ca-s jucariile prea departe (Fisher Price Kick and Play) si se enerveaza ca nu ajunge la ele. Dar ma gandesc ca putin mai incolo va ajunge la ele. Stau pe ganduri daca sa-l vand sau nu, ca sa fac bani de exersaucer de-aia. Bine, iau si eu din cele fara mari semne de uzura, murdarie sau foarte curatabile si pana acum nu am luat tzepe. De ex. haine nu iau decat de la prietene, in special din cele de pus mai pe deasupra, in rest noi-noute. Un singur sterilizator nu mergea, l-am dat inapoi ca era cu "garantia de livrare okazii" si am primit banii.
Cica astea tip jolly jumper sau exersaucer (ambele sunt de tzopait mai incolo) sunt mult mai utile pentru viitorul mers decat premergatoarele. Premergatoarele de fapt solicita alti muschi decat ar trebui si s-a intamplat sa se rastoarne cu ele si sa se dea cu capul copiii, de-asta sunt interzise in SUA am inteles.
Btw, vedeti ca la Auchan au body-uri cu 4 lei si ceva, care-s ok. Cele cu capse din plastic parca uneori mai au probleme cu capsele, dar rar. Nush daca am mai zis.
dara76 spune:
btw, dr zicea ca sugarii alaptati cu lapte de san nu se diversifica pana la 6 luni, cu conditia sa mentina un spor ponderal de 150 g / saptamana
la lapte praf recomanda diversificarea de la 5 luni
(la Miruna are alte considerente pt care recomanda de la 4 luni si jumatate, si oricum la inceput multe zile abia se introduc alimentele, nu mananca cine stie cat din ele)