Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 13

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Dara, eu o tin pe Alexia in patul mare ziua… pur si simplu. Ea e f linistita si nu se agita, nu se muta prea mult din loc. Noaptea, doarme la ea in patut… dar ramane la noi in pat dupa ce mananca la 5-6 dimineata. Eu dorm fff usor. Aud/simt tot. o feresc si de tati.. desi stie si el cand e in pat si doarme cu grija (vreo ora..ca apoi pleaca). Daca Miruna e mai agitata, banuiesc ca e mai greu..
Legat de spalatul hainelor.. la 40grade le spal. La 90 cred ca le-ai strica. Nici nu vad rostul. Cum motiveaza mama ta asta?
Lady, la fel am patit eu cu alaptatul. Pisica mea NU a vrut sa suga. La muls… se pare ca nu am stimulat destul de bine lactatia.. si de aici.. laptele a inceput incet sa scada. Mi-am dorit mult sa alaptez.. dar daca nu s-a putut.. eu nu m-am simtit nicicum. Am luat lucrul asta ca atare.. si atat.
Legat de kg.. venim cu raportul de 5 luni: 61cm si 7200g. hmmm. Pediatrul a zis k e mult 1kg intr-o luna (luna 4-5 ) in conditiile in care am inceput diversificarea. Eu ii puneam in fructe dimineata 1 lingurita de cereale si seara in lapte 2 lingurite. Acum am scos cerealele de dimineata si cand permite Alexia, le scoatem pe cele de seara (uneori vrea si fara.. dar ii plac mult si abia asteapta masa de seara). Vedem cum decurg lucrurile.
Am inceput sa ii dau supa. Ei.. se pare ca nu ii place prea tare. Eu.. insist. Supa.. adica.. piure de legume.
Dar ce nu inteleg eu… luna trecuta avea 60cm. n-a crescut deloc??? Doar 1cm?
Tala, noi luam 6 picaturi vigantol. La Alexia nu se inchide fontanela. Legat de sunat pediatrul.. noi am ales sa mergem la control lunar, ins ail pot suna oricand pt orice. Chiar m-a incurajat sa il sun… in ideea ca ‘mai bine ma suni pe mine, decat sa iei o decizie gresita’
Amy, cum e Victor???
Ronina, cum mai e Bianca? S-a mai linistit sau tot asa agitata?
Anca, drum bun si concediu placut!
Dorinuta, multumim de urari. Ma bucur ca v-ati distrat la munte. Am fost si noi la Pitesti si Curtea de Arges la Rebeca. Punem poe pe fb.
Miha, pupam. Multumim de urari!
Gata.. ca scriu la mesajul asta de azi dimi. Poate reusesc sa pun niste poze pe fb si poate unele mai ‘indecente’ pe picasa.
Sa aveti o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara cu vopseaua cred ca daca insisti iti pot trimite ei. M-a lasat memoria rau, dar stiu ca am sunat o data la ei si parca n-aveau desfacere in bucuresti, nu mai tin minte nimic din ce am vorbit Insa totusi daca citesti si alea contin ulei de terebentina care nu-mi suna chiar a f natural... Ideea este ca daca patuturile sunt din pal nu stiu cat de tare ajuta daca le vopsesti. Adica nu sunt mai nocive decat parchetul de pe jos, lavabila de pe pereti, usile, restul mobilei din casa. Eu una le-as curata (sau l-as pune pe tata socru sa faca treaba asta) si le-as lasa asa.
Cu premergatoarele asa stiam si eu, ca sunt interzise (in Canada stiam) si asta din cauza ca au cazut cam multi copii pe scari cu ele, dar stiu din povestirirle cunostintelor ca se intampla sa cada si prin casa cand se impiedica de tocuri sau praguri sau alte cele, plus ca invata sa se impinga in picioruse si nu sa calce pe talpa. Insa un jumper vreau tare.
La balansoar de ce nu-i agati tu jucarii mai aproape?
Merci pt pontul cu Auchan. Noi deja purtam bodyute de 9 luni si 1 an (nu ma intrebati de ce am bady cu maneca scurta pt varstele astea, dar ce bine!), asa ca trebuie sa regandesc putin garderoba fetii, iar dupa ce incepem diversificarea body-urile sunt consumabile....
Tocmai ce am cantarit-o azi pe mandra ca prea-mi intepeneau salele si am constatat ca a luat doar 400g in ultima luna, adica in jur de 100g/saptamana. Dar nu cred ca-i batut in cuie baremul ala, nu? Pt ca daca ar lua 150g/saptamana ar ajunge la 6 luni la 9kg aproape si e cam mult cred. Azi am facut imprudenta sa mananc legume la gratar cu usturoi si ceapa la gratar...si cred ca nu i-a placut gustul si s-a mai si balonat stupid me!
Happy ma bucur sa te 'vad', fug pe picassa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

gata, am pus poze si pe fb si picasa.
tala, pai e bine 400g intr-o luna. Alexia a luat 1kg. mi-e teama pt luna asta. nu inteleg de ce a galopat asa cu kg acumulate.. bine, mie nu mi se pare grasa.. 7200g la 5 luni nu e mult (cred) dar e scurta. are 62cm (am masurat-o eu azi). 62 ar tb sa aiba la 3 luni din cate stiu..
si totusi.. 1kg intr-o luna.. iar e mult. regandim ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Happy, merci, motiveaza ca daca nu 90 grade, atunci microbi, balauri, nu stiu :P
Mda, noi suntem franti cu munca si mi-e ca ne-am rasuci peste ea in pat in somn. Of,mi-ar fi placut.

Tala, pai e bara aia departe la balansoarul ala. La altul e prea aproape...la unul am nimerit sa fie tocmai bine :) Acolo nu se supara. Adica la asta e bine: http://www.strollers.ro/Balansoare/Balansoar-Fisher-Price-2-in-1_codeFP-M7930.aspx - bine, nu l-am luat de aici.

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Si mie i-mi pare rau ca nu am putut veni dupa ora 12, de cand am inceput diversificarea, Antonia si- a facut program dupa pranz si nu pot sa il stric. Dar mi-ar placea sa ne intalnim la plimbarea de dimineata sau seara, daca puteti si voi.
De o saptamana papam supica crema si pireut de legume, am incercat si mar ras, piersica rasa si pireu de prune din borcanel dar la toate sa strambat si inchidea ochii :)))) nu prea i plac fructele, i se par acrisoare.
Acum nu prea stiu la masa de pireut + supica cam ce cantitate trebuie sa pape sa fie satula si daca trebuie si laptic de complectare. Pana acum i-am dat si laptic la final.
Cereale am cumparat o cutie de la DM Humana cu cereale si gust de banane, scrie ca se dau de la 6 luni, reatul cerealelor erau ba cu gris ba cu orez, nu mi-au placut ca ea si asa face kk greu daca mai bag si orez... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Salut fetele.noi suntem in vacanta si incercam sa mentinem rutina cat putem .Prin urmare azi mi- a urlat fata 40 de min pe plaja pana a priceput ca mancam acolo sau deloc.Dara era doar o greseala de tastare era vb despre faptul ca Emma mananca la fel de Prost :)).spune-mi te rog ce fel de perna anti reflux Mai mare decat clevamaman ai gasit ca noi tragem tot pe aia ca mi-e teama sa o dau jos noaptea ca nu am chef de nopti albe.scriu de pe tel si de aia Mai apar greselile.Am pus poze pe Facebook.multumim pt comentariile dragute.. Aaaaa sa nu uit sa intreb : care e differenta dintre supa crema de legume si piure de legume?Happy fetele noastre Sunt la fel de scurte .eu abia acum la 4 luni jumate am schimbat garderoba si am Trecut la 3-6 luni .tu ii mai dai completare dupa mesele solide?Tala cat e de lunga Matilda? Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Lelu, da, la inceput trebuie lapte in completare, de ex. piure+lapte = 150 g (ml) aprox. Cresti cantitatea de legume si o scazi pe cea de lapte, pana ajunge la 100-150 g de legume, noua asa ne-a zis dr.
Despre cereale ne-a zis dr sa luam ori cereale de orez Milupa, ori cereale cu mar de la Humana si sa punem 2 lingurite in fructe sau numai daca nu ia in greutate, cate o lingurita in lapte, dimineata/seara sau ambele. Pentru ca trebuie cereale fara gluten cand sunt mici. Si scaunul il reglezi din legume/fructe, de ex. para, ananas, nu constipa, insa mar copt sau banana constipa. A, si la vreo 7 zile sau nu mai stiu cat (scrie in fisier) a zis dr sa bagam in supa crema si o lingurita de ulei de germeni de porumb (sa vad de unde se ia) sau ulei de masline. Ma gandesc c-o s-o ajute si uleiul la constipatie. Desi cica fibrele ajuta, pe mine, una, ma ajuta si grasimile. Scrie si ca un alimente se reincearca dupa 5 zile daca nu-i place.

Carstea, scuza-mi oboseala (sau prostia ? ), chiar nu m-a dus capul ca era alta litera la "gel", ma gandeam ca e vreun gel, nu musai prost :P
E vorba despre perna din asta http://www.amazon.co.uk/Safely-Wedge-reflux-congestion-standard/dp/B002PHXJIG/ref=sr_1_3?s=baby&ie=UTF8&qid=1344829678&sr=1-3 - scrie pe ea ca subratul trebuie sa ii vina la marginea pernei. Noi dormim pe plat acum, ca si-au facut efectul Debridat si Motilium suspensie (debridat 1/2 si cand am bagat si motilium a fost ok de tot). Asa ca pernele Clevamamma (acum cu opritoarele scoase), si cu perna asta, le folosim la leganat pe picioare, ca se incinge cu perna normala.
Supa crema se face cu zeama in care au fiert legumele, piureul ar fi mai fara zeama, mai taricel putin. Eu si la supa crema ii spun piure moale.

Hai c-am reusit sa urc in files schema de diversificare pe care o s-o urmam noi - in fisier piure moale = supa crema; e si reteta acolo, cu cantitati. E de la dr. Giosanu de la Medlife. E un pic de tot personalizata pe Miruna, dar f. putin, aproape insesizabil.
https://docs.google.com/document/d/1em74GE4a3SbJyltPEsmstb1XYqAL2y8dtUOzaCgqw/edit

OMG, cand am urcat fisierul cu diversificarea am avut un soc...parca ieri urcam fisiere pt sarcina si asteptam sa nastem...si acum urc cu diversificarea pt ca chiar unele dintre noi am ajuns la ea. Oau!

Am comandat morcovi bio si nu mai stiu ce, parca pastarnac am gasit, de la "cosul de legume" si incepem dupa ce vin, cu prima lingurita, deci marti sau miercuri. Va avea Miruna cam 4 luni si jumatate. Wish me luck! :P

A trecut cam in 24-48 ore roseata aia serioasa la fundulet, cu crema aia avizata de dr. si prescrisa de alt doctor, asa ca o s-o opresc si ma bucur ca nu trebuie sa-i dau atatea zile. De 2 zile cu o cantitate infima de medicamente in ea, dat de numai 3 ori pe zi, pe o zona f. mica, nu tot funduletul, chiar nu-mi fac griji. Deja ne chinuiam de niste saptamani (cu fund gol, spalat, schimbat des, sudocrem) si nu mai trecea. Si in ziua cu vaccinul s-a inrautatit, chiar devenise roseata serioasa...nu mai light asa. Acu' o sa vad daca e nevoie sa schimb si tipul de pampers.

Am pus in docs reteta de crema cu care a trecut, scanata - scire 8 luni la bebe, dar cica-i da de la 4 luni si ii da persoana aia de 2 ani, eu n-as dat atata cu ea, ci doar ca tratament cateva zile
https://docs.google.com/file/d/0B7zzZviLhA72eHpBRjBvZEV2WnM/edit

Si am mai pus o crema mai light pt. iritatii si una uzuala (fara medicamente) folosite de 2 doctore la copii lor, tot de comandat la farmacie. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArzzZviLhA72dHZSLVU1ZEt1QmU5SkIzWW5fakF1a0E#gid=0

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Dara, si eu spal tot la 40 ( cu cacuta clatita inainte )Multumim pt schema de diversificare - o sa merg sa o citesc cand ma lasa Emma.
Eu ieri i-am dat la ora 10 pt prima data pireut de avocado, lungit cu suculet de morcovi, si l-a primit foarte bine. Iubeste sucul de morcovi , si am observat ca am sanse mai mari sa accepte un nou aliment daca il amestec cu morcov.Inca nu am succes cu merele decat in cantitate foarte diluata in sucul de morcovi, iar cu pireul inca nu merge. O fi prea acrisor.
Carstea, concediu placut! Privind pozele tale pe FB m-a apucat si pe mine dorul de duca.
Ronina , sa aveti o vacanta faina si voi!
fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Intru repejor ca adormit bebeul si vreau sa mai si calc cate ceva.
Dara, sunt niste protectii din plastic pentru marginile la patut tocmai sa nu le roada bebe. Am vazut la fina mea . Acum , stiu ca-s din Italia luate cu totul dar parca vazui si la noi undeva, nu retin unde. Nici nu stiu exact cum se numesc. Daca vopsesti patul, alea erau ok. Si daca roade tot nu-s probleme, stai linistita ca nu-l mananca, n-are ea putere.
Patuturile din Ikea, pe care le-am vazut si eu de altfel, sunt unele din lemn, dar un lemn moale, altele din pal. Si al meu este din lemn de par , parca si e moale la barele alea. Nu stiu mai incolo cat va mai sta in el ca mi-e teama sa nu le rupa. Cand zic asta ma gandesc pe la 2 ani, daca o mai sta in el si n-o face

Legat de diversificare, sa stiti ca n-am incredere mare in ce spun dr si de asta nici nu urmez la fix ce spun ei. Copilul nu-i masina sa vrea automat ceva. Eu daca i-am dat cereale acum la 4 luni si o saptamana , am facut-o pentru ca vad ca nu-l satura laptele. Si oricum el manca mai multisor de obicei. Acum la 4 luni si 1 sapt are vreo 64-65 cm si 7200g. Al meu e lung si nu foarte gras. Acum a inceput sa faca pulpite mai bine.
Asa ca, voi urma schemele in mare, nu-i dau aiurea alimente interzise dar incep usor sa ii dau si altceva. Iar de saptamana viitoare incercam sucul de morcov.

Lelu ce nu-i place acum, incearca sa-i dai iar peste o saptamana. Si supa fa-o din 2-3 legume la inceput si eventual ceapa sa fie coapta, da gust.
Eu am cereale Topfer numai cu orez, fara gluten si vad ca-s bunisoare, nu l-a constipat pana acum, ca-i mai fac si ceiut si oricum sanul face digestia mai buna. Cat ii dai? Pe cutia mea nu spune mare lucru dar azi i-am dat si in dimineata asta cam 2-3 lingurite , masura de la lapte, adica vreo 120 g in 60 lapte amestecat cu 60 apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara de ce comanzi morcovi? Poate gasesti undeva la curte sa cumperi sa nu comanzi multi odata ca nu mananca atat.
Si eu folosesc morcovi turcesti sau olandezi de obicei, dar acum iau din gradina de la noi. Nu sunt foarte mari dar macar imi fac treaba.

Imi vine sa rad de Victoras. de cand papa lapte cu cereale se repede la biberon , il apuca si-l baga in gurita singur. Bine, se mozoleste nitel , dar e asa funny! Parca il apara de inamici.

Mergi la inceput