FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 27
Raspunsuri - Pagina 15
ivisor spune:
alina
in mod normal ovocitul se intalneste cu spermatozoidul in trompa uterina, acolo are loc fertilizarea si apoi in cateva zile coboara spre uter si se cuibareste acolo.
in caz de fiv se transfera intrauterin embrionul care in cazuri rare si daca exista si conditii anatomice predispozante (hidrosalpinx, trompe largite, endometrioza..) poate sa plece spre o trompa si sa se implanteze acolo.
aristica spune:
fetele care au fost la Unica, imi puteti spune in ce consta acea "testare" pe care o face ginecologul nostru in tara, pentru transfer? Si ce rezultate ar trebui sa primeasca o pacienta ca mine, care are 5 transferuri efectuate pana acum?...adica nu este un test inutil, ca doar nu e "canalul" obstructionat, ca se vedea pana acum... Multumesc frumos
Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.
smaick spune:
neata fetele
miracol lista mea este cam asa:
1.mutatii:
-MTHFR (C677T;A1298)
-FACTOR V LEYDEN
-FACTOR II
-FACTOR PAI1 675 (RT-PCR)
2.hemograma completa
3.valoarea D-Dimeri
4.homocisteina
5.la fundeni am fost pentru analizele de trombofilie si am:
-fibrinogen
-APTT
-PT INR
-LA R
-LA2
-AP
-LA1/LA2
-PC
-PSF
-AT III
-ProC Global
sper ca esti bine
o zi buna tuturor
miracol11 spune:
Buna dimineata...
smaick...frumoasa lista ce sa zic, multumesc frumos, le-am scris toate pe o lista, am primit si de la matusica o listuta cu ce analiza a facut si ea pana acum....le grupez si sa vad la laboratoarele din orasul nostru unde se fac ....am gasit la institutul de fertilizare de la noi din oras, ei le au grupate pe pachete...sa vad cum sa le fac ca eu le-as cam face pe toate...
imi trebuie rabdare si mai ales bani, insa imi i-au vreo 2-3 luni la dispozitie si le fac treptat...
aseara am eliminat ultimul cheag..a fost cel mai mare...cred ca a fost bebelul cel mare, de care va spuneam ca la microscop era cel mai grasun si activ....
Astept un "miracol" curand...
carla_cluj spune:
Miracol, eu am facut urmatoarele analize:
1. Factor V Leiden
2. Factor II (Protrombina)
3. MTHFR C677T
4. MTHFR A1298T
5. PAI-1 4G/5G
6. Factor XIII Val34Leu
Astea le-am facut de capul meu si am descoperit ca am 2 dintre ele, cele din semnatura. Am fost apoi la hematolog si i-am spus ca ma pregatesc de FIV si mi-a mai dat urmatoarele:
7. Proteina C
8. Proteina S
9. Anticoagulant Lupic
10. Antitrombina III
11. Vitamina B12
12. Anticorpi Anti-beta2 glicoproteina IgG si IgM
13. Anticorpi Anti-Cardiolipinici IgG si IgM
Acestea mi-au iesit toate bine, in afara de Proteina C la care avem valoare mica.
Initial doamna hematoloaga (dr Nicorici din Cluj) mi-a spus, numai pe baza mutatiilor gasite, ca nu ar trebui anticoagulant in sarcina, dar imi da preventiv Clexane de 0.4 de la embriotransfer pana la test, apoi facem analize. Dupa ce a vazut valoarea proteinei C din a doua tura de analize a spus: este clar, trebuie sa faceti anticoagulant.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
carla_cluj spune:
Primele analize le-am facut intr-un pachet de la clinica Blue Life(nu stiu exact unde au trimis ei analizele) si m-au costat 700 RON, iar cele din a doua transa tot la ei (astea le-au trimis la MedLife)si m-au costat 650 RON.
La Synevo sunt mai scumpe din cate stiu eu.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
miracol11 spune:
Multumesc Carla pentru sfaturi...la mine in tg mures nu este nici Synevo si nici MedLife, insa la clinica de reproducere sunt pachete ce cuprind analizele ce le enumeri tu si cu totul ajung undeva la 22 de milioane...asta e le fac pe rand...
multumesc din suflet
Astept un "miracol" curand...