Vigantol, lapte praf humana si fontanela

Vigantol, lapte praf humana si fontanela | Autor: Marina

Link direct la acest mesaj

Am mers cu Maria la control pt ca s-a lovit la cap destul de rau si controland-o Dr a zis ca e Ok, am facut si radiografie si nimic suspect.
Dr i-a masurat diametrul cranian si ne-a spus ca este prea mic 44 cm la 11,5 luni, si ne-a recomandat sa oprim vigantolul pt ca asta impiiedica dezvoltarea normala a capului. Se pare ca o supradozam pe Maria cu vitamina D din cauza vigantolului (2 picaturi zilnic)si a laptelui praf Humana care are la randul lui o concentratie destul de mare de vit D.

Acum eu sunt in ceata maxima ...mai acum o luna ma certa alt dr , tot in Medicover ca am intrerupt vigantolul la mare si ca e copilul suspect de rahitism.
A mai oprit cineva administrarea vigantolului la 1 an? Din ce cauza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Marina, mie mi-a spus doctora ca vit D se da doar daca copilul bea lapte la san sau lapte de vaca pasteurizat. Nu se da copiilor care beau lapte praf, pt ca laptele praf contine toate vitaminele necesare. Deci n-ar fi trebuit sa-i dai deloc vit D Mariei din momentul in care ai intarcat-o. Eu acum ii dau Anei lapte pasteurizat, care nu contine vit D, asa ca am reinceput sa-i dau iar vit D.
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

neah, Alex bea lapte praf de la 3 luni, si a luat si vigantol...ba mai rau....a trebuit sa ii fac si injetii cu D 3 ca nu i se inchisesera nush ce fontanele laterale. Probabel Mariuka asimileaza tare bine ce ii dai, sau ai tinut-o mult la soare :)))))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Vitamina D se da tuturor copiilor, ca profilaxie (exista un program national de combatere a rahitismului etc ), indiferent de alimentatie, pina la 18-24 luni.
Acum , dupa caz, poate fi marita sau micsorata doza.
Marina, cit despre perimetrul cranian, trebuie stiuta evolutia de la nastere pina in prezent. Daca, cresterea a fost " ca la carte", cred ca nu-s probleme.
La ce medic ai fost la Medicover ?
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Petrutza...d-na Dr. Nina Jianu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si noi am intrerupt administarea Vigantolettenului la varsta de 1 an.Pediatra noastra zice ca daca fontanela e inchisa si copilul e sanatos, nu e nevoie de Vigantoletten in al doilea an de viata decat in lunile de iarna.

Sanatate si pupici Mariutei

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tareia spune:

Fetelor,poate ma ajutati si pe mine la tema asta. Eu i-am dat baietelului vigantol pana la 8 luni, apoi am intrerupt. Tot timpul uitam sa ii dau asa ca am zis ca nu mai are rost. Ma gandeam ca daca il alaptez isi ia toate vitaminele necesare din laptele meu.
Dar acum ca vad ca pot fi unele probleme ma gandesc daca poate ar trebui sa reincep sa-i dau. Se face asa ceva? Se poate da dupa ce o luna si jumatate nu a luat cele 2 picaturi pe zi? E intr-adevar atat de imperios necesar vigantolulasta?
Voi merge si la cabinet sa intreb dar cred ca pe-aici nu s-a auzit de asa ceva. De aceea va rog sa-mi dati voi un sfat mai intai.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Mie atat in Olanda cat si in Romania mi-au spus medicii ca atata timp cat ii dau copilului lapte praf, nu e nevoie sa-i dau vit D (vigantol). Eu ii dadeam piticaniei cat am stat in Ro lapte de la Milupa, dar cred ca toate formulele de lapte contin cam aceeasi cant de vit D. In cazul cand bebeul e hranit de la san, sau cu lapte normal (de vacuta) trebuie sa ia vit D. Tareia, nu cred ca-i nici o probl daca ii dai in continuare vigantol. Eu credeam ca o sa-i dau bebeului meu hrana corespunzatoare si o sa-l tin la soare atat cat e nevoie ca sa ia necesarul zilnic de vit D, ce tampenii gandeam, pe vremea asta de unde 15 min de soare?, asa ca de o luna iar luam vit D. Noi doar pe perioada de vara am oprit vitD pt ca stateam la soare .
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Marina,nu stiu daca ti-am spus sau daca ai citit in unul din mesajele mele.Eu nu-i dau vigantol lui Rares pentru ca s-a nascut cu fontanela punctiforma.In spital,doctora pediatra cu toate ca stia asta a inceput sa-i dea vigantol ca oricarui copil.Pediatra de acasa la fel.Am fost la neurologi o groaza.Am ajuns la Magureanu si mi-a spus sa nu-i mai dau o perioada,nu a mentinat cat.Doctora pediatra auzind asta mi-a zis sa-l intrerup o luna si apoi sa reiau.Am citit in stanga si in dreapta am fost la doctori mii si mii si am ajuns eu singura la concluzia ca nu are rost sa-i dau.Si s-a adeverit ca am facut bine cand am facut investigatiile la doctorul ciurea.Slava domnului ca nu i-am dat.Se da pentru rahitism dar in cazul in care fontanela e aproape inchisa(mai devreme decat ar trebui)sau s-a inchis la o varsta apropiata celui de 1 an nu se mai da.Intr-adevar stiam ca la 6 luni fix PC-ul ar trebui sa fie 43,4 cm...mai departe sincera sa fiu nu stiu.Nu mi-a mai spus nimeni si avand in vedere ca Rares ar trebui supravegheat in ceea ce priveste PC-ul chiar ma enerveaza si-l masor singura dar nu prea reusesc.Chiar as vrea sa stiu care sunt dimensiunile normale a fiecarei luni sau a anumitor varste.Eu una stiu ca la un an ar trebui sa fie cam 46,47 de cm..ceva de genul.Stai sa ma uit si sa-ti spun exact.uite cum e mai exact:
La fete:
mediul urban:45,24cm(+/-1,55)
mediul rural:44.81cm(+/-1,74)
la baieti:
mediul urban:46,23cm(+/-1,54)
mediul rural:45,96cm(+/-1.66)
Deci eu zic ca este in grafic si daca fontanela nu este inchisa inca ai putea sa-i dai in continuare vigantolul.Cel mai bine,in aceasta situatie contactezi un neuropsihiatru de copii.Ti-o recomand cu toata inima pe doamna doctor Magureanu de la Policlinica Batistei.
Sper ca Mariutza ta nu are nimic.Defapt sunt convinsa!Stai linistita!Si ca sa stai si mai linistita nu ezita s-o consulti pe doctorita Magureanu.
Va pup!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Eu ii dau vigantol pana la 1 an ca asa mi-a zis doctorita dar fontanela lui bb s-a inchis de la 2 luni dar tot zica ca nu si nu, sa-i mai dau pana la 1 an. Bun, desi mie copilul mi se pare ca are capul cam mare spre deosebire de al bb-ului marianei care zice ca e cam mic. In fine, cred ca e si cum il face natura nu numai masuratorile fara sfarsit. De la 6 luni primeste si 10 picaturi pe zi de fier cica pentru profilaxia anemiei, si asta tot pana la 1 an.
Mai ia cineva fier, si atat de mult????

Adina si dragalasii ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

na,ca m.ati bagat si pe mine in ceata cu vigantolul
Marc a avut la nastere 37 circumferinta capului,la 6 luni 44 si acum la un an 47,se incadreaza in limitele date de anisia si ,desi eu i.am dat cam pe sarite vitamina..in medie o zi da si 3 nu(numai eu sunt vinovata) nu are nici o problema si fontanela s.a inchis..demult(la 10 luni cand am verificat era inchisa bine)
Referitor la vigantol,doctorul a zis sa.i dau pana cand ii iese TOATA dantura,nu doar pana la un an cum ati spus voi.
stiu ca nu se da la peste 25°C
so,voi ati dat la copii si dupa un an??Bebi mic e perfect sanatos,extrem de bine dezvoltat..si repet intrebarea Tareei..daca tot uit sa.i dau pastiluta(acum realizez ca nu i.am mai dat.o de o saptamana-dupa ce inainte i.am dat.o zilnic cam o luna)-e ok sa incep alta folie?
nu.i dau peste cap tot efectul?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput