Vigantol, lapte praf humana si fontanela

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Marina, si Soniei i s-a inchis fontanele mai repede, pe la 7 luni, asa ca pe timpul verii am oprit vigantolul. L-am reluat acum si o sa-i dau pana la sfarsitul lui aprilie. Calciu nu i-am dat niciodata pana in octombrie (10 zile, 5ml/zi) si o sa-i mai dau in decembrie, februarie si aprilie. Atunci cand mi s-a spus prima data ca i se inchide prea repede fontanela, m-am speriat rau de tot (cu toate ca nu era chiar asa cum mi-a spus medicul de familie) si am alergat la pediatru, care mi-a spus ca e normal sa se inchida fontanela intre 6 luni si 1 an si 6 luni. In plus am rugat o prietena, medic pediatru, sa-mi spuna cum se calculeaza dimensiunile capului, ca sa n-o mai innebunesc in fiecare luna dupa ce i-l masuram.
Dimensiunea cap = dimensiunea la nastere + 2 cm/luna in primele 3 luni + 1 cm/luna in urmatoarele 3 luni + 0.5 cm/luna in urmatoarele luni pana la 1 an

Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Problema cu vigantolul si calciu e destul de delicata dupa parerea mea.Deci in primul rand cred ca se administreaza calciu doar in urma unor analize in care sa se observele ca bb-le are lipsa de calciu sau e la limita inferioara.De ce zic asta?Pentru ca nu putem sti unde se va depune caliul.?Nu se depune uniform din pacate.Cu atat mai mult.daca are fontanela inchisa la o asa varsta frageda,sau aprope inchisa...riscam sa dam calciu copiluli sau vigantol,inrautatind situatia daca el se va depune mai mult in oasele craniene,determinand o presiune asupra creierului.Mie mi-a spus doctorul clar cand a vazut ca fontanela lui Rares e punctiforma:nu Calciu nu vigantol!!!!!!!!!Nu conteaza daca va fi putin Rahitic.(nu e cazul)Rahitismul se trateaza mai usor decat o problema la cap.Asa ca de aici trageti singure concluzia si faceti cum credeti de cuviinta.Eventual consultati mai multi doctori.
Va pup!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihnuta spune:

PANA ACUM NU AM AVUT PROBLEME DIN CAUZA VIGANTOL-ULUI. CAND S-A NASCUT COMOARA MEA MI S-A ZIS CLAR - DE MAI MULTI MEDICI PEDIATRI - PANA LA UN AN JUMATATE ZILNIC 2 PICATURI.BUN... ACUM 4 ZILE AM FOST LA MEDICUL PEDIATRU. DEOARECE BB-UL MEU SE CHINUIE TARE CU ERUPTIA DENTARA ( DE 2 LUNI TOT SUNT SEMNE CA II APAR DINTISORII DE SUS DAR NU VOR SA SPARGA) MI-A ZIS SA-I DAU IN LUNILE CU "R" CATE 4 PICATURI DE VIGANTOL PE ZI. FONTANELA ESTE APROAPE INCHISA IAR LAPTICUL FOLOSIT ESTE CEL DE VACA. EU ACUM CE FAC? DACA MA DUC LA ALT MEDIC, IMI VA SPUNE ALTCEVA SI DACA MA DUC LA ALT MEDIC IMI VA SPUNE ALTCEVA SI MAI MULT O SA MA ZAPACESC DECAT O SA REUSESC SA MA LAMURESC.
MULTA SANATATE BEBEILOR VOSTRI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

BB Cristi a avut la nastere circumferinta craniana 42 cm!!! Acum, la 11 luni are 48 cm (dar asa este de pe la 8-9 luni!, la 6 luni avea 46 cm). Doctorita ne-a cam stresat si ne-a trimis la fel de fel de ecografii, dar totul este ok (pericolul era sa fie hidrocefal! Dumnezeule mare!!!). Ne-a recomandat 5 picaturi de Vigantol/zi, dar din vara am redus, de la mine putere la 3. Inca nu i s-a inchis fontanela, dar am inteles ca este normal pana la 1,5 ani. Asa o fi?
Mie mi se pare ca s-a dezvoltat ok, cred ca ar fi fost absurd sa nu-i creasca capul de la nastere...
Marina, stiu ca la tine este taman pe dos si ca nu-ti raspund la intrebare, dar cred ca, atata vreme cat BB-i sunt ok, este bine...eu i-am dat Milumil...2 picaturi de vigantol fata de 5...cred (neavizat) ca este bine...

Claudia

Mergi la inceput