COPLATA

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Marius, a propos de explicatia ta cu plata operatiei. Imi pare rau sa-ti spun, dar rationamentul tau este complet gresit. Statul, sau sistemul de sanatate nu-ti vand o procedura medicala sau un tratament in rate. Arunci cand platesti o asigurare, se ia in calcul si riscul ca asiguratorul sa ramana descoperit in cazul unui cost prea scump... Ca si-a facut temele gresit si ti-a cerut o suma prea mica/luna pentru a beneficia de servicii in caz de... e treaba lui! Bad management!

Aia e ca este nicicum si de aceea se schimba. Rationamentul meu este unul real. Statul suporta 35.000 lei operatia cu omul dar incaseaza doar 100 lei/luna ceea ce este total gresit pt acest sistem. Si statul nu poate fi si beneficiar si platitor simultan. Alta greseala ramasa din trecut.
Dar se vor corecta una cate una.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Laura: Leditia, in Romania este procent separat din venit ce merge la casa de asigurari de sanatate. Deci da, orice om care are un venit plateste bani pt sanatate luna de luna.

Separat, neseparat tot taxa pe salar se cheama in final. Deci ti-i ia in fiecare luna fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu. Asa ca nu vad de ce sa mai platiti altceva pe linga. Aici lumea ar sari de 3 m daca cineva ar incerca sa dea o asemenea lege jecmanitoare. Si da, pot sa ma duc la doctorul de familie si de 2 ori pe zi daca doresc, nu platesc nimic in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Psicho.....in caz ca varsatura nu trece cu ce a recomandat medicul(pe cale orala0 este necesara hidratarea copilului si luarea medicamentului pe alte cai.Unica solutie este perfuzia..care nu se face la medicul de familie..iar o posibila reactie alergica se combate cu hidrocortizon hemisuccinat parca asa)si calciu,care nu au alta cale de administrare decat intravenoasa.Cu branula.Asta nu o poate face oricine se fac incet si intr-un anume ritm...

Anna a facut tot posibilul..orice de fapt inainte de a ajunge la urgente.Asta o spun cu mana pe inima.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Mada, am intrebat pentru ca Anna nu a pomenit nimic despre asta.
Nu spun ca tratamentul aplicat a fost sau nu bun... Nu sunt medic sa ma pronunt...
Poate ca soarta m-a ferit de rele pana la cei 9 ani ai copilului meu, sau poate ca am avut un pediatru care sa stie ce sa faca mereu si sa ma invete sa-mi ajut copilul bine si promt... De aici nedumerirea mea...

PS: Ma asteptam la un raspuns de la Anna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Marius, a propos de explicatia ta cu plata operatiei. Imi pare rau sa-ti spun, dar rationamentul tau este complet gresit. Statul, sau sistemul de sanatate nu-ti vand o procedura medicala sau un tratament in rate. Arunci cand platesti o asigurare, se ia in calcul si riscul ca asiguratorul sa ramana descoperit in cazul unui cost prea scump... Ca si-a facut temele gresit si ti-a cerut o suma prea mica/luna pentru a beneficia de servicii in caz de... e treaba lui! Bad management!

Aia e ca este nicicum si de aceea se schimba. Rationamentul meu este unul real. Statul suporta 35.000 lei operatia cu omul dar incaseaza doar 100 lei/luna ceea ce este total gresit pt acest sistem. Si statul nu poate fi si beneficiar si platitor simultan. Alta greseala ramasa din trecut.
Dar se vor corecta una cate una.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Da, Marius... este nicicum din pacate! Sincer, si eu sper sa se corecteze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Laura: Leditia, in Romania este procent separat din venit ce merge la casa de asigurari de sanatate. Deci da, orice om care are un venit plateste bani pt sanatate luna de luna.

Separat, neseparat tot taxa pe salar se cheama in final. Deci ti-i ia in fiecare luna fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu. Asa ca nu vad de ce sa mai platiti altceva pe linga. Aici lumea ar sari de 3 m daca cineva ar incerca sa dea o asemenea lege jecmanitoare. Si da, pot sa ma duc la doctorul de familie si de 2 ori pe zi daca doresc, nu platesc nimic in plus.

Asa cred si eu. Dar uite ca nu e destul. Pentru ca salariile sunt mici (ca sa nu mai vorbim de cei care fenteaza sistemul , de mangementul prost si mai ales de furturile din sistem - bani mult prea multi dati pe echipamente ce zac apoi incuiate si nefolosite ani la rand, medicamente compensate date pe reteta unora morti de mult etc, etc), nici suma ce intra in visteria sanatatii nu e mare, deci se cere sa mai dea tot aia care dau deja.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
.... de mangementul prost si mai ales de furturile din sistem - bani mult prea multi dati pe echipamente ce zac apoi incuiate si nefolosite ani la rand, medicamente compensate date pe reteta unora morti de mult etc, etc), nici suma ce intra in visteria sanatatii nu e mare, deci se cere sa mai dea tot aia care dau deja.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Se schimba si acest sistem. Incepand cu acest an din cate am inteles eu, va intra in discutie un alt sistem de conducere a unitatilor si companiilor de stat bazat pe competente ceea ce este relativ insa noutatea consta in Contractul de management care deja presupune atingerea unor puncte bine definite contractual si apare raspunderea contractuala si din partea executantului.
Adica pe romaneste de exemplu, eu Marius Pernes inchei contract de management cu tine Statul roman pentru administrarea spitalului X din orasul Y pe perioada de T ani (exemplu 4 ani) si prin contract sunt obligat sa ating performanta a,b,c,d,e in primul an, f,g,h,t, in al doilea an samd in caz contrar nu doar ca pierd contractul ci raspund efectiv material, platesc despagubiri, eu Marius Pernes catre stat.
Ceea ce deja este altceva.
E la fel de adevarat ca daca am un management bun nimeni nu ma impiedica sa devin si ultrabogat in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

PsihoMom cand copilul vomita tot ce inghite si incepe pe la ora 1 noaptea si nu se mai opreste pana a doua zi dimineata la 9, nu cred ca mai stai sa te duci la medicul de familie (care by the way in ziua aia avea program dupa amiaza...). Insa stai linistita, exact asa m-a intrebat dr de la camera de garda, ce a zis dr de familie? Ca sa nu mai spun ca pe usa scria ca e nevoie de trimitere de la medicul de familie, ceea ce mi s-a parut stupid de-a dreptul, eram la urgenta, nu la policlinica...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

PsihoMom cand copilul vomita tot ce inghite si incepe pe la ora 1 noaptea si nu se mai opreste pana a doua zi dimineata la 9, nu cred ca mai stai sa te duci la medicul de familie (care by the way in ziua aia avea program dupa amiaza...). Insa stai linistita, exact asa m-a intrebat dr de la camera de garda, ce a zis dr de familie? Ca sa nu mai spun ca pe usa scria ca e nevoie de trimitere de la medicul de familie, ceea ce mi s-a parut stupid de-a dreptul, eram la urgenta, nu la policlinica...

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

In viitor chiar daca se va prezenta cineva la UPU si persoana nu va fi considerata medical un caz de urgenta va fi redirectionata catre ambulator indiferent de ce cred apartinatorii.
Pe scurt daca vii si este urgenta, nu mai pleci, se face internarea si tratamentul de urgenta, daca nu este urgenta cum vii asa si pleci inapoi.
Urgentele vor fi tratate ca si urgente deci nu va fi ca si acum vin la urgenta si plec acasa cu reteta.

Mergi la inceput

A fost prima mea experienta de genul asta, si sper sa nu mai ajung niciodata pe acolo. Adica din auzite stiam ca asa e, ca nu te baga nimeni in seama, ca nu se uita la tine, etc, dar parca nu-mi venea sa cred ca chiar asa e. Am zis ca macar la copii sa fie altfel, safie mai saritori, nu stiu...asistentele au fost super ok, adica s-au purtat cum trebuie, nu am ce spune, insa medicul din ziua aia, hm, lasa mult de dorit...

Mergi la inceput

eu am spus ca nu am mai avut pana acum nevoie deci nu ma pricep, insa noi atunci am avut teoretic internare de zi, pt ca am stat atat timp cat a avut perfuzia, apoi ne-au trimis acasa, insa nu stiu ce acte s-au facut acolo, nu am avut de semnat nimic, sau ceva de genul asta. A, am uitat sa spun ca atunci cand a consultat-o, dr a zis ca vrea sa vada rezultatele la sange si daca nu sunt bune o interneaza peste noapte. Insa dupa cum am mai spus, nu ne-am "incadrat" in timpul programului ei, iar medicul care era dupa amiaza a zis ca nu se baga peste colega ei si nu-mi da nici o reteta.

Mergi la inceput