COPLATA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui marius

Asa ---- deci sa luam un salariu minim si sa vedem daca eu iti dau 11% din el pe luna, tu ca si manager a spitalului in cate luni reusesti sa recuperezi banii de la mine considerand ca o operatie facuta mie te-a costat in total pe tine ca si spital 35.000 lei de exemplu?

Fa tu un calcul.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

depinde. daca tu cotizezi de la 18 ani si operatia o faci inainte de pensie, dupa 40 si ceva de ani de contributii, s-ar putea sa fi platit cu varf si indesat operatia.
si daca nu, de asta e asigurare, pt. ca unii nu vad doctorul la ochi o viata intreaga si altii stau numai prin spitale. daca ar fi s-o luam asa, primii platesc cam degeaba asigurarea, nu? insa nu stim dinainte ce ne rezerva viitorul, asa ca...

ca sa nu mai vorbim de aia care au cotizat o viata si nu au beneficiat de nicio operatie cat de simpla si mor intr-un accident sau ca le-a stat inima...rezulta economie, banii astia economisti unde merg?!

in anglia si asiguratii si neasiguratii beneficiaza de servicii medicale, totul e sa ai medic de familie si cred ca exista si coplata, dar n use plateste la cabinetul medical, se plateste la farmacie cand achiti reteta...daca esti asistat social nu platesti nici asta (medicamente gratuite), dupa cate am inteles eu de la sotul si de la receptionistele de la medicul de familie, daca ai reteta platesti cca 7lire (si ceva pence) indiferent de pretul medicamentelor de pe reteta, pe mine m-au sfatuit cand eram gravida sa cumpar acidul folic din supermarket ca e f ieftin si nu are sens sa platesc cele cca 7lire (daca gresesc sa ma corecteze cei ce stau de mai multi ani in anglia, ei trebuie sa stie mai bine)

ideea e ca nu poti lasa omul sa moara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Cora,sa speram ca in urgenta analizele tot vor fi gratuite...pentru ase vedea daca mai sufera si de alte boli,pentru grupa sanguina..ce te faci daca are nevoie de sange AII rh - si ii da ceva cu rh +?

Normal ar trebui facute protocoale pentru fiecare situatie in parte instruit personalul...dar asta.....doar suntem in Romania....nu se va intampla nimic.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Eumada, urgentele si ATI-ul sunt printre singurele care au protocoale.
Cand este nevoie de sange sa stii ca se faca nlize pt. a vedea ce grupa sanguina trebuie si daca nu se pot face atunci se face transfuzie cu o anumita grupa sanguina.
Nadaflorilor, pt. un om care a cotizat toata viata si nu a beneficiat de nimic sunt alti 10 care nu au platit nimic dar au primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Cora,sa speram ca in urgenta analizele tot vor fi gratuite...pentru ase vedea daca mai sufera si de alte boli,pentru grupa sanguina..ce te faci daca are nevoie de sange AII rh - si ii da ceva cu rh +?

Normal ar trebui facute protocoale pentru fiecare situatie in parte instruit personalul...dar asta.....doar suntem in Romania....nu se va intampla nimic.

Madalina

Cand este nevoie de sange sa stii ca se faca nlize pt. a vedea ce grupa sanguina trebuie si daca nu se pot face atunci se face transfuzie cu o anumita grupa sanguina.
Nadaflorilor, pt. un om care a cotizat toata viata si nu a beneficiat de nimic sunt alti 10 care nu au platit nimic dar au primit.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

vazand atata grija pentru finantele patriei si investirea lor cu grija doar in cei ce au contribuit am pus intrebarea, in viitor cei 10 care n uau platit nu vor primi ingrijire medicala is daca o vor primi li se ma preleva un rinichi sau amputa un brat sa acopere costul..asa ca revin ce facem cu economia obtinuta din proasta inspiratie a unora de a muri fara sa puna sistemul la treaba?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

Letitia la noi odata se opreste 5.5% sanatate angajatului si acelasi procent angajatorului...deci ar face cam 11% sanatatea.

5,5% din fiecare sursa de venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Madalina

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

vazand atata grija pentru finantele patriei si investirea lor cu grija doar in cei ce au contribuit am pus intrebarea, in viitor cei 10 care n uau platit nu vor primi ingrijire medicala is daca o vor primi li se ma preleva un rinichi sau amputa un brat sa acopere costul..asa ca revin ce facem cu economia obtinuta din proasta inspiratie a unora de a muri fara sa puna sistemul la treaba?!

Nina,mami de,

Nu te supara dar, sincer, nu-ti inteleg rationamentul... Cei ce ajung sa moara fara sa aibe nevoie de medic, sunt exceptii... Cati bani crezi tu ca face Statul de pe urma lor?
OK, si daca face, ce propui? Eventual sa-i primeasca familia inapoi cu dobanda dupa deces... ca doar i-a folosit Statul atatia ani pentru folosul lui sau al altora... Scuza-mi ironiile dar nu asa functioneaza un sistem de asigurari, fie el eficient ca la altii sau falit ca al nostru...
Daca X a platit asigurare si nu a folosit-o in viata lui, pentru ca a fost sanatos... norocul lui! Putea insa, tot lafel de bine sa aibe vreun accident, sa aibe nevoie de spitalizare, operatii, recuperare medicala, etc pentru ani de zile... Intelegi? Platesti in caz ca...
Niciun sistem de sanatate din lumea asta nu iti explica ce a facut cu banii tai in caz ca tu nu ai avut nevoie de asistenta medicala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:

Letitia la noi odata se opreste 5.5% sanatate angajatului si acelasi procent angajatorului...deci ar face cam 11% sanatatea.

5,5% din fiecare sursa de venit.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Nu chiar... Din cate stiu eu, pentru drepturi de autor, de la 1 iulie nu se mai plateste daca esti angajat, si platesti asigurari astfel...
(Sper ca nu m-a pacalit contabila mea :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Adevarul este ca peste tot, nu numai in Romania, dar in toata lumea occidentala (poate cu exceptia Statelor Unite), s-a instilat ideea ca sanatatea este un drept.
In Franta (si pariez ca in multe alte tari) scrie negru pe alb: statul garanteaza protectia santatii.

Si atunci, daca e un drept inscris in constitutie, de ce sa mai platesti pentru el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Adevarul este ca peste tot, nu numai in Romania, dar in toata lumea occidentala (poate cu exceptia Statelor Unite), s-a instilat ideea ca sanatatea este un drept.
In Franta (si pariez ca in multe alte tari) scrie negru pe alb: statul garanteaza protectia santatii.

Si atunci, daca e un drept inscris in constitutie, de ce sa mai platesti pentru el?

adica daca mie imi plac numai mancarurile pline de grasime, alcoolul si tigarile , statul este obligat sa imi plateasca facturile de sanatate pentru nesimtirea mea?

medicina a devenit o afacere de prea mult timp ca sa ne mai gandim ca trebuie sa nu platim nimic pentru a fi bolnavi.

iar pentru toate drepturile inscrise in constitutie platim cu totii. pentru dreptul de a circula liber platim securitatile din aeroporturi, pentru dreptul de a vorbi liber platim presa, pentru dreptul de a fi calcati in picioare platim politicienii.
sa inteleg ca pentru dreptul de a fi sanatos nu trebuie sa platim pe nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Simplul! Pt ca alaturi de drepturi sunt si obligatiile.
iar una din aceste obligatii este aceea de a-ti plati taxele si impozitele...
Nu e misto Constitutia asta?

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
adica daca mie imi plac numai mancarurile pline de grasime, alcoolul si tigarile , statul este obligat sa imi plateasca facturile de sanatate pentru nesimtirea mea?

La noi alcoolul si tigarile sunt foarte scumpe pentru ca statul taxeaza producatorii si distribuitorii, barurile, etc. Banii din taxele astea merg la sanatate. Mie mi se pare corect. Platesti spre 20 dolari pachetul de tigari, si platesti, in timp ce fumezi, bani care intra in sanatate. Jocurile de noroc sunt iarasi taxate cu bani care merg in sanatate.

Mie mi se pare inuman sa refuzi cuiva asistenta medicala.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput