COPLATA
Raspunsuri - Pagina 17
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin XIO, sora mea, azi, ACUM e la IOB la etajul 7 cu o perfuzie in mana...NU! NU e GRATUIT! Poate la tine, la scara mica tratamentele sunt inca gratuite, dar acolo nu. O injectie pt. calmarea senzatiei de voma costa, daca nu...nu vine sa se uite la tine sau sa intrbe de ti-e bine! ASA ca TE ROG nu mai continua cu aberatii de genul... Si se ia plicul chiar si de la un reprezentant al legii, fara nici o jena! |
Dolphin imi pare rau pentru ceea ce se intampla......
iulia_b spune:
Si eu cred ca 1000-2000 euro nu va fi suficient ca sa elimine spaga. Cu banii astia nu-si mai permit orice, pt ca la o familie cu 2 copii de ex, chiar si la 2000 euro pe luna tb sa fii atent la cheltuieli. Suma-i un mizilic, de buzunar. Pt anumiti medici poate 10000 ar fi suficient.
1000-2000 poate pt rezidenti an mic....
XIO spune:
Bird, ti-am spus sa o lasam cum vrei tu pt ca din experienta cu tine stiu deja ce urmeaza sa scrii.
Iti mai dau un exemplu, poate il intelegi.
Tratamentul in spitalele din Romania este gratuit. Dar de ceva timp incoace este o criza cronica, asa ca pe multe sectii pacientii trebuie sa aiba leucoplast, pansamente, uneori si betadina.
Nu ptm ca in Romania nu ar fi gratuit asa cum tot scrii, ci pt. ca este o criza si nu exista bani decat pt. strictul necesar, iar in unele spitale nici macar pt. ala.
Stim, in Australia sunt bani pt. toate.
Delphin, iar la mine la spital sunt asistate femeile la nastere si operate fara sa dea vreaun ban pt.nimic. Asta pt ca o mare parte dintre ele nu au nici macar 1 leu in buzunar.
E? pe care generalizare o acceptam? pe a ta sau pe a mea?
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui psichoMom
Fa tu socoteala, la suma pe care spune Mianna ca o plateste lunar la sanatate, ce venit inseamna ca are |
cu cate zero-uri v-a dat, fratilor? refaceti calculele, va rog, ca altfel ma vad in top 10 imediat
delphin spune:
citat din mesajul lui XIO Bird, ti-am spus sa o lasam cum vrei tu pt ca din experienta cu tine stiu deja ce urmeaza sa scrii. Iti mai dau un exemplu, poate il intelegi. Tratamentul in spitalele din Romania este gratuit. Dar de ceva timp incoace este o criza cronica, asa ca pe multe sectii pacientii trebuie sa aiba leucoplast, pansamente, uneori si betadina. Nu ptm ca in Romania nu ar fi gratuit asa cum tot scrii, ci pt. ca este o criza si nu exista bani decat pt. strictul necesar, iar in unele spitale nici macar pt. ala. Stim, in Australia sunt bani pt. toate. Delphin, iar la mine la spital sunt asistate femeile la nastere si operate fara sa dea vreaun ban pt.nimic. Asta pt ca o mare parte dintre ele nu au nici macar 1 leu in buzunar. E? pe care generalizare o acceptam? pe a ta sau pe a mea? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
La tine la spital...bleach, imi vine sa vomit...la spitalul unde lucrezi tu, poate...
Si mai las-o mai fata asa cum e, va credeti dumnezi voi doctorii astia. Lumea n'ai sa o schimbi tu, care iei spaga caci zici ca n'ai d'ales!
Lumea o va schimba dr. ca Domnul Lascar si altii de genul lui. El cum poate sa se eschiveze si sa zica clar ca nu ia, iar tu NU?????
Bref, discutia cu tine e fada, asa a fost mereu!
XIO spune:
Da, noi astia, doctorii, nesimtitii naibii
Si spitalul meu..ofof, cat te deranjeaza ca in loc sa scriu mai multe cuvinte am scris mai putine. Este logic, dar trebuie sa punctezi si tu ceva, te inteleg. :))
P.S: eu nu iau spaga ;)
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Iti mai dau un exemplu, poate il intelegi. Tratamentul in spitalele din Romania este gratuit. Dar de ceva timp incoace este o criza cronica, asa ca pe multe sectii pacientii trebuie sa aiba leucoplast, pansamente, uneori si betadina. Nu ptm ca in Romania nu ar fi gratuit asa cum tot scrii, ci pt. ca este o criza si nu exista bani decat pt. strictul necesar, iar in unele spitale nici macar pt. ala. |
Daca pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele, pansamentele, etc, inseamna ca nu e gratuit. Ce spui tu este ca in teorie ar trebui sa fie gratuit. In practica insa NU ESTE. Ce rost are atunci sa sustii ca tratamentul este gratuit, daca nimeni nu beneficiaza de gratuitatea asta?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
delphin spune:
citat din mesajul lui XIO Da, noi astia, doctorii, nesimtitii naibii Si spitalul meu..ofof, cat te deranjeaza ca in loc sa scriu mai multe cuvinte am scris mai putine. Este logic, dar trebuie sa punctezi si tu ceva, te inteleg. :)) P.S: eu nu iau spaga ;) **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Vezi ca te contrazici, cand iti baga in buzunar, cum se numeste????
Mie imi vine sa vomit de vehementza cu care sustii niste aberatii despre care stii bine ca nu e peste tot la fel .Spune multe despre tine!
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Daca pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele, pansamentele, etc, inseamna ca nu e gratuit. Ce spui tu este ca in teorie ar trebui sa fie gratuit. In practica insa NU ESTE. Ce rost are atunci sa sustii ca tratamentul este gratuit, daca nimeni nu beneficiaza de gratuitatea asta? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Bird, pt ultima data: noi discutam aici de cum este ORGANIZAT sistemul sanitar. Si este organizat astfel incat sa ofere tratamentul oncologic gratuit, adica atunci cand esti neasigurat si esti depistat cu cancer, esti automat asigurat si beneficiezi de tratament.
Ca este sau nu leucoplast si altele nu tine absolut deloc de structura sistemului sanitar.
Delphin, nu ma contrazic.
Spaga inseamna sa pretind bani ca sa fac un serviciu care in mod normal este gratuit.
Bineinteles sper ca iti dai seama ca parerea ta este nici macar egala cu zero, nu?
Eu pana acum nu am cerut bani, probabil iti versi aici frustrarea obtinuta la spital cu sora ta. Decat sa ma injuri pe mine si sa vomiti pe forumuri mai bine te duci si faci un bine tarii, faci o plangere la spital ca ti s-au cerut bani.
Ce zici de asta?
De aia care cer nu zici nimic, le pupi mana la sfarsit si ii injuri pe un forum.
Ia atitudine sau nu te mai plange.
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Bird, pt ultima data: noi discutam aici de cum este ORGANIZAT sistemul sanitar. Si este organizat astfel incat sa ofere tratamentul oncologic gratuit, adica atunci cand esti neasigurat si esti depistat cu cancer, esti automat asigurat si beneficiezi de tratament. |
Si cu ce-i incalzeste pe bolnavi ca in TEORIE tratamentul este gratuit daca in PRACTICA nu beneficiaza de el? Ce diferenta face pentru bolnavul ala ca dupa diagnostic se considera 'asigurat' daca nu sunt bani de tratament?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper