COPLATA

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

XIO, daca unei persoane i se intampla de fiecare data din viatza ei sa dea bani unui medic, atunci va spune ca "medicii din Romania nu misca un deget pana nu vad banul". E realitatea lor, transformata intr-o generalizare si degeaba te lupti tu sa o schimbi.

Plus ca, circuland atatea si atatea povesti de groaza despre ce s-a intamplat cand pacientul nu a sarit cu banul, oamenii ajung sa le fie teama sa nu dea, chiar si atunci cand nu li se cere. Vezi pe Net cate topice gasesti pe tema asta - cat se da la nastere, cat se da pentru nush ce operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Selene, chiar am citit pe un forum mesajul plin de mandrie al unei inconstiente care din cauza acestei paranoia iscata de mass media si intretinuta de forumuri, vecine si altii, si-a condamnat mama la moarte.
Ca sa o scurtez: a povestit cu lux de amanunte ce s-a intamplat in spital, crezand ca le stie pe toate. A interpretat fiecare gest totalmente aiurea, dar ' in trend' si si-a convins mama sa nu se opereze, dandu-si cu parerea despre diagnostic.

Daca stiu ca pot sa lamuresc si sa explic ceva, o fac, ca sa nu citesc enormitati ca alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Delphin, eu nu sunt ministrul sanatatii sau manager, nici nu stiu despre ce vorbesti, prin urmare nu iti pot raspunde.

Nu stiu daca ai citit ce a scris eumada: ca IN ROMANIA MEDICII NU SE UITA LA TINE DACA NU DAI BANI.

Aceasta afirmatie este o PROSTIE COLOSALA.

argumentele le-am mai scris

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio,faptul ca tu spui ca bagi userii in spital sa scrie cu degetele de la picioare din cauza ca au avut tupeul sa-si apere copilul de un caine,continui sa faci afirmatii..care sa zicem ma fac sa am mari indoieli asupra a ce inseamna profesia de medic in Romania....

DA,AM DAT SI MI S-A CERUT SPAGA CAND EVA A FOST OPARITA ,AM DAT SPAGA CAND AM NASCUT LA IASI,AM DAT SPAGA CAND TATAL MEU A AVUT AVC....

Tu pur si simplu negi evidenta si nu cred ac stii tu mai bine ca o mama cu copil oparit si desfigurat cat ti-a cerut asistenta ca sa-i curete ranile....m,a bucur si sper sa ma fereasca Dumnezeu de medici ca tine,care spun ca ar calca cu masina oameni ca sa apere cainele,si ca ar baga in spital o mama care a indraznit sa-s apere copilul de un caine comunitar.
Tu esti medic?
Pai hai sa dau copy paste atunci la subiectul"caine contra copil de patru ani..." ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Xiu, in Romania se da bani la doctor.Spaga. Punct
C-or fi un doctor, doi care nu cer, or fi nu stiu, n-am vazut. Dar regula generala e ca se da bani, fie ca tu crezi sau nu.

Te pui rau cu oamenii pentru ca iti spun din zeci de colturi ale tarii ca se dau bani si tu o tii una si buna ca la tine in spital medicii nu iau bani.

Eu cred ca iau, dar nu de fata cu aia mici, adica tu.
Si daca saracia continua o sa iei si tu bani. De ce? Ca tre sa mananci, ca poate vrei o casa, o masina samd.

Atata timp cat sistemul medical va fi bolnav, medicii vor lua bani de la pacienti. Cand vor avea o mie doua mii de euro pe luna, situatia se va schimba, insa mai avem de asteptat.

Cu dosarele la fel, e o procedura greoaie in care tot bietul bolnav are de facut curse intre spital, medic de familie si casa de sanatate.
Asa ceva nu e normal! Cum de s-a ajuns la procedura asta, habar n-am, dar stiu si repet ca e greoaie si anevoioasa.
Pacientul nu e pus ca in afara direct pe tratament, asa cum ar trebui sa fie.

Pina cand sistemul de sanatate nu va fi de-politizat situatia nu se va schimba, din pacate!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Eumada, esti simpatica Eu nu am spus ca bag o mama in spital ca si-a aparat copilul, am spus ca atunci cand voi vedea un om lovind un caine (batran, pers cu dizabilitati sau copil care nu se poate apara), voi lua atitudine.Ce atitudine voi lua voi afla doar la fata locului.Adica depinde de agresor.Se poate sa il iau de guler, se poate sa discut, se poate sa ii dau un pumn, o palma, sau sa ii rup cateva oase.Asta nu are legatura cu profesia, ca sunt si ingineri care ar face asta, si actori samd. Cred ca si tu daca cineva ti-ar lovi copilul ai face la fel.
Acum, inteleg ca in lipsa de altceva incerci sa isterizezi forumul si sa faci o varza din ce am spus, iti intelegmotivatia.Nu's de acord cu ea, dar te inteleg.
Di nou vreau sa te anunt ca nu ma intereseaza daca tu crezi ca sunt un medic bun, daca fac mancare buna sau daca stiu sa ma misc lasciv pe o melodie sau nu. Crede-ma ca le-am auzit cam pe toate, se tanguiau unii pe forum de ce medic prosto sa fiu, ca nu o sa termin facultatea si altele. Nu-ti fa griji, mi's bine

Giulia, sa nu mai tin lumea pe jar si sa scurtez off topicul:
cand spune eumada ca in Romania medicii (deci toti) nu se uita la tine fara sa dai bani este o minciuna sfruntata.
In primul rand, ar trebui sa ii fi cunoscut pe toti medicii, implicit pe mine, si sa ii fi cerut absolut toti bani.
Cu certitudine este o situatie imposibila.
In al doilea rand, cand ea spune asta, ma jigneste pe mine si pe toti medicii pe care ii cunosc si care ca tampitii nu cer bani, cand ar putea, ca doar nu ar avea nimic de pierdut din moment ce sunt bagati in aceeasi oala cu ceilalti.
In al treilea rand, este un perpetuum mobile al ideilor din presa, care 'ajuta' enorm:
1-oamenii se duc la medic cu buzunarele pline, ca doar scrie peste tot ca fara bani nu se uita nimeni la tine, dau banii, medicii primesc banii, unii se smecheresc sa ii si ceara, ca daca merge, de ce nu?
2.oamenii seduc la medic si incep sa interpreteze.Eu eram absolut stresata sa nu fie interpretat orice cuvant al meu, ca doar am vazut ce poate iesi din imaginatia bogata a unora.Prin urmare, cand i-am spus unei paciente sa fie pregatita dimineata pt. operatie, in salon, de fata cu alte pacoente, m-am referit sa fie pregatita psihic, si iesind mi-am dat seama ca cel mai probabil s-a interpretat altfel.Cand faceam foile si vedeam ca pacientul incepe sa se caute prin plasa imi puneam autmat mana pe buzunar sau ma uitam la ce face, pt. ca NU doream sa mi se ofere bani.Si atunci imi dadeam seama ca poate omul crede ca eu vreau de fapt bani. Sunt niste piedici enorme care se pun din cauza ca se tooooot povestesc fel si fel de lucruri.
3.sunt pers care nu merg la medic pt. ca aud de la vecina Crizantema ca trebe bani, si ei n-au, si poate ii omoara medicul.

Deci numai de pierdut.
Evident ca exista schimbul asta, ca peste tot in lume, evident ca va exista in continuare, pt ca nimeni nu face nimic, doar scrie pe un forum sau se plange cineva la TV.

Dar de la a admite ca exista spaga si foloase necuvenite inRomania, si pana la a spune ca in Romania nu te poti duce la medic fara sa dai bani e cale lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Referitor la ce prostii spun eu si le mai si cred, nu stiu cum sa iti mai explic. Sunt medicamente de care tara noastra nu are bani. Si operatii de care nu are bani. Si daca nu are bani sa le achizitioneze direct de la sursa, nu are bani nici sa plateasca sute de mii de euro la alte spitale care au finantele necesare.
Get it?

Eu asta am inteles. Ce n-am inteles este faptul ca tu sustii ca tratamentul oncologic este GRATUIT. Nu este gratuit daca nu ti se aproba dosarul sau daca operatia nu se face in Romania sau daca fondurile pe luna respectiva s-au terminat....Daca spui ca tratamentul oncologic este gratuit, asta inseamna ca ORICE persoana diagnosticata beneficiaza de tratament, operatie, radiatii, etc fara sa plateasca nimic. Ceea ce nu este cazul. Ai putea spune ca daca ai noroc sa fi diagnosticat cu un anumit tip de cancer si daca in luna respectiva mai sunt bani, daca seful comisiei s-a sculat bine dispus, ai sansa sa primesti ceva tratament gratuit. Asta ar fi mai corect.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird, hai sa o lasam cum vrei tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Putem sa ne intoarcem cateva pagini in urma unde cu mandrie de-ti spargea pieptul afirmai ca nu stii in ce alta tara din lume se ofera tratament oncologic gratuit?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

XIO, sora mea, azi, ACUM e la IOB la etajul 7 cu o perfuzie in mana...NU! NU e GRATUIT!
Poate la tine, la scara mica tratamentele sunt inca gratuite, dar acolo nu. O injectie pt. calmarea senzatiei de voma costa, daca nu...nu vine sa se uite la tine sau sa intrbe de ti-e bine!
ASA ca TE ROG nu mai continua cu aberatii de genul...
Si se ia plicul chiar si de la un reprezentant al legii, fara nici o jena!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Si nu cred ca atunci cand vor avea 1000€-2000€/luna salariul vor refuza spaga, nu, nu cred.
Sunt care-si fac intr-o zi 1000€ si nu refuza. La IOB se practica cam 15 milioane pe operatie si sunt zile in care se opereaza de dimi pana seara, adica cel putin 4-5 persoane.

Mergi la inceput