COPLATA

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Amonar,si eu sunt de acord cu preventia...ma rog cu stilul de viata sanatos...antibiotic nu am luat,copilul mmeu foarte rar...ai mei ..tata nu a fost decat odata..mama de doua ori,eu cand am nascut si Eva cand au oparit-o..

Mancam foarte sanatos,fara excese...prefer sa vin mirosind a (scuzati-mi expresia.).prefer sa vin de la tara mirosind a gainatz de pui(se rezolva cu apa si sapun ,desigur)decat sa dau bani multi pe produse pline de e-uri...

Idea e ca nu suntem crescuti,educati,ma rog in spiritul prevenirii si a eliminarii factorilor care ne ataca organismul..intr-un fel reactioneaa la boala un organism netarat decat unul slabit.

Asta cu preventia nu o sa tina...eu am zis ceva de genul la alt subiect si imediat mi s-a zis ca am gene bune si atat..si apar imediat sutele de contraexemple cu oameni care nu au baut,fumat,au mancat sanatos si au boli incurabile.

In primul rand ar trebui educatia medicala facuta de cat mai mic(a)...in gradinita in loc de exemplu ore de dans...mai bine bagata in programa si o ora de sanatate..copiii sa fie crescuti in ideea de sanatos,de ce insemna un fruct contra ciocolata,cartofi la cuptor in loc de prajiti...ceva de genul.
Si investit mult in programe de preventie....mai bine gratuit trei seturi de analize ,depistandu-se boala la timp decat tratament scump pentru boli de inima de exemplu.

Si nu in ultimul rand educat de mic copilul ca a avea salam uscat la pachet in loc de un sandwich sanatos, cu..piept de pui la grill sau pastrama de pirpt de pui facuta in casa..nu insemna bogatie.,asa cum e impamantenit pe la noi.Cu cat are mai multe dulciuri si salam cu atat parintii sunt mai bogati.....
Ce inseamna asta pe termen lung?Copii bolnavi,afectiuni grave produse din mutatiile genetice date in tinp de substantele din semipreparate...versus copil sanatos.

E doar parerea mea,raportata la cum procedez eu....recunosc si sa mananci sanatos costa de rupe....dar nu mai mult decat tratamentul impotriva colesterolului...si tot asa...
Nu-s de acord cu faptul ca cine nu va avea bani va muri cu zile in schimb...Romania e tara extremelor din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
In momentul in care un om este diagnosticat cu cancer, tratamentul este gratit. Pt anumite forme de cancer care necesita un tratament diferit, mai scump si mai greu, trebuiesc facute dosare.
la noi spre exemplu nu se pot opera toate tumorile cerebrale, asa ca trebuie mers in alte tari SPECIALIZATE pe asa ceva. ASta nu inseamna ca operatiile nu sunt gratuite in Ro, ci ca nu exista resursele necesare pt, toate op din lume.

Pe mine ma uimeste ce prostii poti sa spui si sa le mai si crezi . Tratamentul este gratuit dar cu dosar care nu se aproba. Tratament gratuit dar operatia de care ai nevoie nu se face in Romania . Daca nu se face in Romania imi plateste casa de asigurari operatia in strainatate? ca asta inseamna pentru mine gratuit.

Chiar azi am rezolvat pentru o pacienta din UK care a avut un accident aici, transportul acasa. Asigurarea ei de stat din UK a platit o asistenta din UK sa vina in Australia si sa insoteasca pacienta acasa. Din cauza ca a avut un accident la spate va zbura bussines class . ASTA inseamna tratament gratuit. Nu prostii de genul: tratamentul ar fi gratuit daca s-ar face sau numai daca e ieftin. Daca tratamentul e gratuit ar trebui sa beneficieze de el toti cei care au diagnosticul de cancer, ce e prostia asta cu dosare care trebuie aprobate?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Am operat o femeie de etnie rroma cu cancer, fara sa dea vreun ban.

INCREDIBIL!!!! Mai operezi 2 si iti fac astia statuie in curtea spitalului.

E penibil draga mea sa te lauzi ca ti-ai facut jobul fara sa bagi mana in buzunarul omului.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Bird putem veni si noi la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Am operat o femeie de etnie rroma cu cancer, fara sa dea vreun ban.

INCREDIBIL!!!! Mai operezi 2 si iti fac astia statuie in curtea spitalului.

E penibil draga mea sa te lauzi ca ti-ai facut jobul fara sa bagi mana in buzunarul omului.

Bird, parca ai picat din pom in mijlocul discutiei. Vad ca ai un dinte si te roade ceva, dar cum sunt de treaba iti explic:
daca tu citesti 'rosie' intr-o fraza, desigur poti baga acest cuvant in orice categroie vrei, te poti gandi ca a aruncat cineva cu rosii, a cumparat rosii, a mancat sau recoltat cineva rosii. Dar mai bine este sa citesti tot mesajul, ca sa nu mai trebuiasca dupa aceea oamenii pe care ii jignesti sa isi piarda timpul cu explicatii.

Prin urmare, mesajul meu a fost catre Eumada, care a afirmat ca 'stim cu totii ca daca nu dai bani nu se uita nimeni la tine'.
Eu i-am dat mai multe exemple, printre care si acesta, care este un contraexemplu graitor.
Nu ma laudam, ca asta insem,na sa scriu in fiecare zi pe forum aceleasi lucruri. Ii ofeream un argument in cadrul discutiei noastre in contradictoriu. :)

Referitor la ce prostii spun eu si le mai si cred, nu stiu cum sa iti mai explic. Sunt medicamente de care tara noastra nu are bani. Si operatii de care nu are bani. Si daca nu are bani sa le achizitioneze direct de la sursa, nu are bani nici sa plateasca sute de mii de euro la alte spitale care au finantele necesare.
Get it?
Nu zice nimeni ca este normal si nici nu e nimeni in culmea bucuriei ca Romania nu are banii necesari.

Daaaar, si acum fii putin atenta: in Romania beneficiaza de TRATAMENTUL ONCOLOGIC EXISTENT ORICE OM; INDIFERENT DACA E SAU NU ASIGURAT.
Da, stiu, in Australia e totul superextramegatare, in Romania nu e.
dar nu astaera discutia.

Ei, Eumada, mama ta a platit pt ca si ea primeste, de-aia- Eu nu am platit nimic nici cand mi s-a cerut.
Mi se pare putin ciudat ca toata familia ta de cate ori a avut nevoie de medic a platit, pe cand eu de 4 ani prin spitale nu am vazut sa fie cineva refuzat.Desigur am auzit ca medicul Xulescu cere bani, mi se pare jenant si mi se pare culmea ironiei ca medicul respectiv este de toata jena oicum.
De la ce spui tu si pana la realitate e cale lunga.
Tu spui ca e alba, ca asa ai auzit si ai patit de 3 ori, eu iti spun ca e roz, ca asa am vazut eu cu ochii mei la locul de munca.

Delphin, nu le stiu pe toate-Stiu insa mai bine decat altii cum e la mine la locul de munca.Asta din cauza ca lucrez in domeniul acesta.Nu ma pricep la politica, matematica, finante si multe altele.
Dar la medicina da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Da XIO, la tine la locul de munca, nu la IOB, Fundeni, FLoreasca, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Cum faci cand aparatul pt. analiza exista da' trebuie sa faci dosar si dureaza 2 luni sa-l studieze si tu ai nevoie acum...repede? Cum faci XIO???In cazul unui tratament de cancer, chipurile gratuit????? Sari cu 50milioane sau mori naibi!

Mergi la inceput

Delphin, eu nu sunt ministrul sanatatii sau manager, nici nu stiu despre ce vorbesti, prin urmare nu iti pot raspunde.

Nu stiu daca ai citit ce a scris eumada: ca IN ROMANIA MEDICII NU SE UITA LA TINE DACA NU DAI BANI.

Aceasta afirmatie este o PROSTIE COLOSALA.

argumentele le-am mai scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Citat:

Delphin, eu nu sunt ministrul sanatatii sau manager, nici nu stiu despre ce vorbesti, prin urmare nu iti pot raspunde.

Nu stiu daca ai citit ce a scris eumada: ca IN ROMANIA MEDICII NU SE UITA LA TINE DACA NU DAI BANI.

Aceasta afirmatie este o PROSTIE COLOSALA.

argumentele le-am mai scris

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

XIO sa stii ca de un an am avut mereu contact cu medicii. Anul trecut din cauza mamei soacre care a facut AV din cauza medicilor care i-au dat tratament gresit. Si am dat bani pentru ca altfel nu se uita nimeni la ea. intr-n final am zis ca daca tot dam bani sa mergem la privat . Si acolo medicii in loc sa ii dea anticoagulante i-au dat vasodilatatoare( asta inainte de a face AV dar si dupa AV ). Si ce s-a intamplat mama soacra a ramas cu sechele. Nu mai vorbeste bine si are amnezie partiala. Am avut posibilitatea sa o ducem in Germania si acolo medicii ne-au intrebat de ce nu am adus-o ma devreme si ne-au spus ca daca mai intarziam o saptamna mama soacra murea. Si ne-au ca medicii care au tratat-o in Romania au fost inconstienti. De ce pentru ca mama soacra a facut AV si in acelasi timp e avea si cancer . Lucru de care medicii din Ro nici nu au pomenit. In acelasi timp se imbolnavea si mama de cancer.
Si legat de tratament XIO nu a dreptate . Pentru diagnosticul mamei mele pana acum trei luni s-au aprobat MEREU dosarele . Doar de trei luni de cand s-a schimbat guvernul nu mai sunt bani. Iti pune ceva medicament de prima linie? De aceea inainte se aproba mereu . Iar acum nu mai sunt bani.
Asa ca iti pot spune ca intr-un an de zile an avut contact cu medicii din Brasov , Ploiesti sau Bucuresti mereu. Si nu am intalnit nici macar un medic sau o asistenta care sa nu primeasca bani si nu pentru ca doream eu ci pentru ca alftel nu te bagau in seama. Sa iti mai spun ca la unul din meicii am ajuns prin mari interventii si caruia tot a trebuit sa ii dam darul . DE ce? Pai iti spun am ajuns acolo cu mari interventii , a internat-o pe mama si atat. Am gandit ( ca daca e cunostinta cuiva din familie ) nu trebuie sa ii dam nimic si isi va face datoria de medic. Insa timp de doua zile nu a facut nimic . A treia zi s-a dus sora mea si i-a dat plicul . O ora mai tarziu era la mama si urmatoarea zi era in operatie. Si ne mai si spun ca daca statea inca o zi murea. Asa ca te rog nu imi povesi de medici care nu iau bani.

Mergi la inceput

Lilika, ca sa nu mai reiau inca o data ce am scris anterior te rog a recitesti.

Am mers la magazin de 15 ori si nu aveau Muller cu fistic. In Romania nu gasesti Muller cu fistic.

70% din pacientii de pe sectia pe care eram nu aveau bani sa plateasca medicii.Cu toate astea toti au fost operati( urmeaza tratament oncologic cei care au avut nevoie)---in ROmania daca un om fara asigurare este depistat cu cancer, devine automat asigurat, adica beneficiaza gratuit de tratament.Pt unele tratamente se face un dosar, astfel de doasre se fac si in spitale cand un pacient are nevoie de un medicament scump.
Spitalele primesc medicamentele x, y, z, si daca e nevoie de med. Ü, atunci se face un referat care este aprobat de catre manager si dat mai departe. cand nu exista medicamentul, se dscuta cu pacientul, daca se poate procura sau nu. tata stiu. mai mult nu.

Este legislatie, nu am inventat eu acum.

Mergi la inceput