COPLATA

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Jeez, Bird!
Noi discutam aici despre cum este organizat sistemul.
Ca discutia teoretic este despre coplata si schimbarea sistemului.
Cum nu sunt manager si nu cunosc povetea dosarelor, nu iti pot spune decat ca oamenii fara asigurare operati la spitalul 'meu' au beneficiat de tratament oncologic.Pt cazurile care necesita operatii care nu sunt de competenta medicilor de aici exista un formular XYZ (evident nu stiu cum se numeste), stiu mai bine pers. care s-au confruntat cu aceasta problema.

Din moment ce oameni fara asigurare primesc tratament, din moment ce asa este conceput sistemul, cred ca logic este daca tot vrei sa descrii situatia in felul tau, sa spui ca in Romania sistemul este astfel organizat incat persoanele neasigurate diagnosticate cu cancer sau boli ca si TBC si altele, sa fie considerate automat asigurate, si sa primeasca tratament gratuit. Exista exceptii in cazurile X Z si Y, cand tratamentul nu poate fi oferit de stat din motivele A B si C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice12 spune:

Xio, probabil tu nu ai atat de multa experienta ca doctor ca sa-ti dea pacientii spaga. Iar cei care iau spaga nu o sa arate la toata lumea ca o ia, inca nu esti confidenta lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Sa iei atitudine in fatza cui d-soara. Nu am injurat, a spune adevarul inseamna sa injuri!!!!
Cu tine nu se poate discuta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Sa iei atitudine in fatza cui d-soara. Nu am injurat, a spune adevarul inseamna sa injuri!!!!

Total de acord cu tine. Stiu prin ce treci cu sora ta. Pentru ca eu am trecut si trec acum cu mama mea. Iar norocul mamei mele soacre a fost ca s-a putut muta definitiv in Germania. Si acolo asigurarile de sanatate din Romania sunt obligate sa deconteze toate cheltuielile. Acum fiind in Germania asigurarile au bani pentru tatamente. In Romania socrii mei nu primeau tratament pentru ca nu erau bani. Insa mama mea fiind in tara nu primeste. Acum sper sa se poata simti mai bine pentru a o puea aduce aici. Si sa iti spun ceva XIO . Aici in US primesti tratament doar daca esti asigurat insa sunt alte posibilitati ca si cei neasigurati bolnavi sa primeasca tratament. Si asta iti pot spune ca aici am vorbit deja si mi-au promis ca daca mama va veni aici va primi tratamentul pentru cancer gratuit. Problema este ca mama nu poate face deplasarea acum. Cei de aici din US mi-au spus ca in Romania nu au cum sa intervina insa aci da. Asa ca nu mai lauda atat sistemul si medicii din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Bird, ti-am spus sa o lasam cum vrei tu pt ca din experienta cu tine stiu deja ce urmeaza sa scrii.

Iti mai dau un exemplu, poate il intelegi.
Tratamentul in spitalele din Romania este gratuit. Dar de ceva timp incoace este o criza cronica, asa ca pe multe sectii pacientii trebuie sa aiba leucoplast, pansamente, uneori si betadina.
Nu ptm ca in Romania nu ar fi gratuit asa cum tot scrii, ci pt. ca este o criza si nu exista bani decat pt. strictul necesar, iar in unele spitale nici macar pt. ala.

Stim, in Australia sunt bani pt. toate.

Delphin, iar la mine la spital sunt asistate femeile la nastere si operate fara sa dea vreaun ban pt.nimic. Asta pt ca o mare parte dintre ele nu au nici macar 1 leu in buzunar.
E? pe care generalizare o acceptam? pe a ta sau pe a mea?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, ce inseamna bani ptr. strictul necesar? Strict necesar intr-un spital inseamna (dupa parerea mea): medicamente, seringi, ace, fluide, sange, pansamente, leucoplast, personal medical care sa adiminstreze tratament, doctori care sa diagnosticheze pacientii, personal de servici, mancare, apa... sau astea sunt optionale intr-un spital?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alice12

Xio, probabil tu nu ai atat de multa experienta ca doctor ca sa-ti dea pacientii spaga. Iar cei care iau spaga nu o sa arate la toata lumea ca o ia, inca nu esti confidenta lor.

stati linistiti, spaga se da si rezidentilor de anul I, probabil pe principiul de a da oricui e in halat alb (spun asta fiindca nu le era clar statutul meu, ma intrebau: "domnisoara sau doamna asistenta?", iar eu raspundeam "cum vreti, da-s doctor" )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:

Bird, ti-am spus sa o lasam cum vrei tu pt ca din experienta cu tine stiu deja ce urmeaza sa scrii.

Iti mai dau un exemplu, poate il intelegi.
Tratamentul in spitalele din Romania este gratuit. Dar de ceva timp incoace este o criza cronica, asa ca pe multe sectii pacientii trebuie sa aiba leucoplast, pansamente, uneori si betadina.
Nu ptm ca in Romania nu ar fi gratuit asa cum tot scrii, ci pt. ca este o criza si nu exista bani decat pt. strictul necesar, iar in unele spitale nici macar pt. ala.

Xio, ce inseamna bani ptr. strictul necesar? Strict necesar intr-un spital inseamna (dupa parerea mea): medicamente, seringi, ace, fluide, sange, pansamente, leucoplast, personal medical care sa adiminstreze tratament, doctori care sa diagnosticheze pacientii, personal de servici, mancare, apa... sau astea sunt optionale intr-un spital?

mentionase deja ca uneori nici acest strict necesar nu e acoperit.

acum intreb, in spiritul topicului - exista vreo garantie ca odata introdusa coplata, aceste lipsuri vor disparea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Cum in fata cui? hai ca iti mai expun o data situatia, poate iti dai seama:
-tu, nervoasa ca sora ta e la spital si voi ati dat bani la asistente, medici, infirmiera, portar, liftier sau cui ati dat. Nu de bunavoie, ci pt. ca vi s-au cerut. De inteles, oricine ar fi la fel
-eu, scriu pe un forum ca NU este normal sa generalizeze oamenii spunand ca toti medicii sunt hoti (ca sa pretinzi bani pt. ceva se numeste in diverse feluri printre care si hot)
-tu, nervoasa, imi explici ca ba da asa e,
-eu, iti explic ca ba nu e asa, din cauza aia, aia ais aia
-tu imi scrii ca-ti vine sa vomiti si ca eu cu toti medicii din lume (sau doar din tara, nu am inteles) ne credem dumnezei si cerem spaga.
Da' in timpul asta imi si dai un exemplu de medic care nu cere, dar tot e inclus in categoria mentionata de tine.

---acum, eu iti acord cicrumstante atenuante in jignirile astea, ca e situatia cu sora ta.
Dar rezolvarea logica si normala a problemelor tale nu vine in a-mi spune mie ce-ti imaginezi tu, ci a te duce la aia care v-au cerut bani, sa faceti plangere.Intelegi?
Ca daca tu te plangii pe un forum si jignesti medicii din Romania pt. ca unul ti-a cerut bani, nu ai rezolvat nimic. Daca in schimb iei atitudine si faci ceva, orice poti tu ca om face, atunci jos palaria.
Pana atunci nu faci nimic nou, in afara de a arunca cu kkt in altii, numai in aia in care trebe nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Xiu, in Romania se da bani la doctor.Spaga. Punct
C-or fi un doctor, doi care nu cer, or fi nu stiu, n-am vazut. Dar regula generala e ca se da bani, fie ca tu crezi sau nu.

uneori gandesc prea mult....

Fie ca recunoaste sau nu.

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Si daca saracia continua o sa iei si tu bani. De ce? Ca tre sa mananci, ca poate vrei o casa, o masina samd.

uneori gandesc prea mult....

Nu, o sa inceapa sa ia bani atunci cand va fi un medic bun/nu, dar cautat de pacienti.
Majoritatea medicilor iau bani/spaga. Diferenta este ca nu iau de la toata lumea. Mai fac si ei ceva "munca patriotica" si se simt darnici si binevoitori.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
Cand va veni lume la spital stiind ca medicul castiga nu 800 de lei pe luna, ci 3000 sau mai mult, atunci nu va mai da nimeni nimic.

cei care primesc spaga sunt de obicei doctorii cu salarii mari. rezidentii care castiga putin nu primesc mare lucru de la pacienti.

Mergi la inceput