Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
elena_gd spune:
Neatza trupa mare si mica!
Lipsiti clar de la apel ... si eu sunt singurica cu bebe, dar tot gasesc un pic de timp sa scriu si sa citesc zilnic.
Multumesc pentru urari!
Ieri bebsteric a fost tare morocanos ca nu facuse kk de sambata, asa ca aseara i-am pus un sfert de supozitor cu glicerina...dimineata la 6 era pe scutec si el se scremea suparat tare, asa ca tot la termometru am ajuns si s-a rezolvat problema.
Elly bebsteric e mai mic, dar nu face pipi la primul somn de noapte.
Mai suge si el ba pumnul ba degetul mare, cand vad ca ajunge la degetul mare atunci ii dau suzeta.
Aseara a fost in greva foamei, a supt un pic si apoi a inceput sa se stranga de burtica si sa urle tzatzica, l-am cantarit si papase doar 35 ml, asa ca a trebuit sa-i dau biberon inca 60 ml. La 3 dimineata m-am trezit cu sanii pietroi asa ca am trezit fomistu si i-am dat sa suga. Am constatat ca ii place sa suga la inceput cand curge lapte mult din sani apoi se enerveaza si incepe sa scuipe tzatza, dar eu nu ma las si tot ii bag tzatza in gura si el o scuipa si tot asa, ditamai circoteca pana papa. Imi da impresia ca ar vrea sa isi mareasca timpul dintre mese, mai ales intre cele de dimineata cand suge mai mult, seara n-am laptic pe saturate si e cu cantec.
Ieri am mancat fructe: piersica, mar si para si astazi se tot strange de burtica si plange, of ca nu stiu ce sa mai fac sa faca si el kk singur macar la 2-3 zile.
Fug ca plange!
CRYSSAaa spune:
Salutare si de aici.
Bebe Luca este in mare cuminte, ieri a dormit toata ziua. Era obosit, normal, dupa ce alaltaieri a urlat toata ziua de seara era ragusit. Mama incepuse sa planga spre seara, se gandea ca poate are bebe ceva.
Dar ea nu citeste forumul ca mine, altfel ar sti care-i treaba cu astia micii :)))))
Cica eu nu am fost asa naroada, dar soacra-mea a recunoscut ca sotul plangea non stop cand a fost bebel. I-am zis: pai mai mama soacra, acum imi spui? :)))))
Ieri am fost cu el si la plimbare si a facut caca in masina, cand statea in maxi cosi, asa cred. Nimic nou, noutatea este ca era plin pe salopeta. Cand sa il pun in carucior am vazut ca era plin pe spate de ceva...ceva care s-a dovedit a fi un mare caca. Asa bebe, "facuram" treaba :))) Am gasit o solutie, dar cum oi fi pus bre pampersul? Si facuse caca exact cand plecasem, deci era proaspat schimbat, kacacit.
Ori nu am pus bine pampersul, ori il tineam in brate sau maxi cosi cand a facut si a iesit caca pe la spate. Ei, noi sa fim sanatoasi.
CRYSSAaa spune:
Elena, eu mananc si seminte de in. O lingurita dimineata. Au fibre multe si cred ca daca pe mine ma ajuta sa fac kka bine ma gandesc ca si pe bebe il ajuta.
Merita sa incerci, sunt ieftine si f sanatoase (am auzit si pareri contra, dar sunt mult mai multe pozitive. Asa, despre orice citesti gasesti si bune si rele)
Ionelu, ce spui tu acolo pare un vis pt mine. Sa plec cu el la plimbare si sa stea cuminte daca eu stau pe banca? Pfiiuu, vise taica. Al meu daca ai oprit caruciorul s-a terminat! Incepe circul.
Nici in market nu am curaj sa merg ca dupa 10-15 min incepe plansul. Ca na, ma mai opresc si eu la cate un produs sa citesc pretul, descriere, sa il pun in cos.
La noi cam 1 ora e termenul de iesit, cu mici exceptii, bineinteles. Si de mule ori daca mergi pe dale sau pietris sa il zdruncini/legani.
Trebuie sa ne facem noi baieti mari
Mmamita spune:
Neata gagici!
2 liniute, ai raspuns la PM!
Elly, pisul de noapte nu are inca legatura cu varsta, Ilinca mea face si noaptea si stiu copilasi de 2 ani carora li se schimba 2 scutece intre 9 seara si 7 dimineata! Cine stie ce-o fi? Cat despre carat bebe si impins carutul...oioi, si eu ca Andra, am facut un brand..de pana la urma preferam sa o scot in port-bébé cand se putea.
Andra, Cryssa, hai ajutati-ma cu Bucurestiul! Deci ar fi mai ok sa-mi iau un hotel in Piata Presei si de acolo sa merg dimi la aeroport? Cam cat fac de la gara la Piata Presei si cam cat ma costa( ca stiu ca pe acolo e cu cantec cu taxiurile) si de la Piata Presei la Otopeni?
Aaa, si inca o intrebare..cam cat costa scutecele pe acolo ( Pampers Swaddlers si Cruisers) ? Vreau sa stiu daca imi aduc de aici sau iau acolo? Hai ca pe asta tre s-o stiti din memorie, hihi! Am intrat ieri pe net la Kaufland si efectiv am ramas socata - 5,2 lei un iaurt, 5 lei un kil de zahar, 3,2 un sampon?!?!? Adevarul e ca n-am mai avut niciun contact cu preturile de 4 ani, dar mi se par criminale!!!!!!
Ok, dupa cum vedeti eu sunt super invaluita cu plecarea, numar zilele, visez noaptea ca sunt deja acolo, azi-noapte am visat ca mancam lapte de bivolita cu smantana de 3 degete deasupra ( e the best of the best pentru mine, cu asta le-am zis sa ma astepte!), mooor sa-mi vad familia si prietenii!
Printesele sunt bine, Ilinca vorbeste tot mai mult pe zi ce trece - ultima saptamana a fost o explozie de cuvinte noi, Maya e grasuna de numa' , papa, doarme si rade non-stop cand e bagaa in seama, cand nu - urla sa ne avertizeze!
Va pupacesc, fug la un pahar de otet!
ionelu spune:
Ellyshor, Bianca face pipi noaptea la fel ca si ziua, oricum ea e o pisacioasa, ca si mananca destul de mult. Cat despre plans pana sa adoarma, are si ea momente cand face asa, mai ales daca este in carut. Daca este in brate, i se face somn si o pun in carut, de obicei adoarme in max 10 min si fara smiorcaieli. Si eu mai imping la carut cu ea in brate, dar nu tot timpul, uneori e fff cuminte, depinde si in ce toane este.
Elena, imi pare rau ca voi nu v-ati revenit si ca inca va chinuiti cu kk. Parerea mea este ca ai renuntat fff repede la Linex, cand ai vazut ca nu functioneaza. Offff
Cryssaaa, stai linistita, ca noi abia de vreo 3-4 saptamani ne-am cumintit, ce crezi? Am avut si noi momentele de razvratire, intre 1-2,5 luni. O sa ajungeti si voi sa va plimbati in liniste, doar sa ai putina rabdare ca sa mai creasca pustiul. Peste vreo 2 luni nu o sa ti se mai para vis si o sa te amuzi cand o sa iti amintesti prin cate ai trecut. Noi cred ca suntem chinuitele odiseei, la cate am mai patit, dar au trecut, pitica a crescut si eu acum ma amuz cand ma gandesc la cat de greu mi-a fost si cum mai reactionam uneori cand clacam.
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)
onutza83 spune:
elena hai sa te cert un pic..mai mult..
Se poate costipa de la lapte praf..de fapt iese mai greu nu se cheama constipare..dc ii dai completare..sigur ii ajunge..are alte motive de e maraitstiu sigur ca daca il alternezi cu LM si LP unii copii asa fac.Poi si pe el il doare burta ca tu papi mere ,pere..astea il baloneaza.....ca daca mananci prune si bei lapte nu il strica la burta pe el si pe tine...Linexu pe mine m-a ajutat si cred ca si pe ionelu ..ca la cateva zile dupa ce a inceput cu linex au cedat colicii si sa stii ca ii regleaza si tranzitul..sau poate bebster are un tranzit lenes.Fa-i masaj pe burta dar des ...bicicleta,du-i piciorusele spre burtik si apasa usor pe genunchi si pui un pic presiune pee burta..cu timpul isi regleaza si incearca sa scapi de cantar si lapte praf.stiu ca atunci cand am zis ca vr sa ii bag lp ai zis NU.sfaturile care le dai se aplica si tie
Ionelu printesa ta e visssssssss.ia zi mama omida cand nu mai are carutu arici?:))) cand doarme si tudor 9 ore fara intrerupere?:))))))))))) offfffff vis e printesa taaaada vb aia..cu rabdarea treci marea:)
ancutzica85 spune:
Buna ziua dragi mamici
Trebuie sa ma laud cu un bebelus tare cuminte dar ale naibii colici in loc sa se atenueze parca acum se intensifica si il chinuie pe bietul meu baietel.
In ce priveste plansul in carut cunoastem si noi. Eu nu plec prea departe cu carutul singura pentru ca imi este greu sa il duc pe el in brate si sa imping si de carut. Oricum de obicei sta cuminte doarme dar il i apuca si pe el bazdacii ca doar e tauras. Noroc ca avem o matusa si o verisoara mari amatoare de plimbat pe jos si ndragostite iremediabil de david si ne insotesc peste tot. Singurei ne plimbam doar prin jurul blocului si plimbarea dureaza cam o ora sau mai mult daca doarme.
Peste noapte davidutz face pipi doar daca are colici si se framanta. Daca doarme linistit gasesc dimineata scutecul curat.
Imi trimitetu si mie va rog un pm cu datele de la contul de fb?
tigruta spune:
salutare si de la noi
chiar daca intru mai rar va citesc si nu va parasesc orice ar fi..imi suteti tare dragi doar ca e greu tare cu 2 copii mici, timpul nu imi mai ajunge
Ce bine a fost cat am stat acasa la mama, boierie, m-am relaxat, am avut dadace de toate
Pe Matei il scoteam la 8 in curte si dormea pana pe la 12, Luca se juca cu verisorii.
Am ajuns acasa, nu mai e asa usor, in casa nu doarme la fel de bine..acum as face o baie ca am parul cam murdar dar nu stiu ce sa fac, in caz ca se trezeste Matei intre timpLuca doarme si el..
Am fost azi la masuratori, n-am mai fost de la 2 sapt si acum are 3 luni fara o saptamana.L-a cantarit cu tot cu scutec si era destul de plin, avea 6800g si 68 de cm cica(oare? s-a nascut cu 52), e drept ca e lungut
Pup fetele.
Anitta da un semn, lasa-mi nr de telefon, de fapt iti trimit si eu un PM cu nr meu de Telefon poate luam legatura mai repede asa.
bytzza spune:
fetelor m-ati facut curioasa cu linex,ma bate gandul sa ii bag si eu, nu avem probleme deosebine,cateodata se mai chinue sa faca kk dar problema e ca infacolul nu ii mai place se stramba si mai nou isi face greata desi mi-a mers tare bine cu infa...
la noi avenit ploaia si ne a stricat plimbarea dar bebe meu doarme de 4 ore si nu se da trzit,e clar doarme a ploaie
ce va mai invidiez fetelor din bucuresti ca organizati intalniri, vrem si noi, dar din capatul asta de tara greu de ajuns la intalniri
tare mi ar placea si mie sa ma intalnesc cu mai multe mamici sa iesim la plimbare eee...trece
aever spune:
Buna fetelor! Am cam lipsit si eu de la apel zilele trecute ca am avut o prietena in vizita sa ma mai ajute si mai ales sa imi tina companie. Maine vin ai mei sa-si mai vada nepotul si sa ne ajute sa aducem si sa montam un dulap de la Ikea.Abia astept!
Apropo, eu sunt aia care nu vine la nici o intalnire a bucurestencelor desi mi-as dori(chiar daca e greu de crezut) Sa se mai racoreasca putin si sa reusim sa facem intalnirile astea mai devreme un pic. Noi seara n-am mai iesit, doar dimineata.Acu vreo 2 zile la 8 seara erau aproximativ 40 grade afara. Dimineata iesim pe la 7:30-8 cel tarziu si stam cam o ora sau mai mult cand nu s-a incalzit asa rau dimineata.
Inca nu ma simt confortabil cand plange, dar m-am mai obisnuit. Taica-su insa se agita destul de rau ca plange si se comporta ca si cum e grava treaba(desi incearca sa nu arate) si bineinteles ca e cumva vina mea ca plange. Noi nu iesim cu copilul la cumparaturi ca e aaglomeratie, agitatie si plange. Nu iesim sa ne vedem cu lumea in oras ca e cald si plange. De fiecare data cand am incercat sa merg undeva cu el si a plans(cine stie de ce) s-a tras concluzia ca a fost vina mea ca s-a intamplat asa, chiar daca nu s-a gasit explicatia pt plans. Dar ca o concluzie generala, nu trebuia sa-l iau. Si de fapt nici eu nu trebuia sa ma duc nicaieri. Cam asa e la noi. Si copilul totusi nu plange asa de mult si sta si treaz cuminte, contempleaza ce e in jur, dar depinde si de situatie.
Eu parca nu v-am mai zis mare lucru de el. E din ce in ce mai prezent, mai atent. Rade din ce in ce mai mult si gangureste. De vreo 2 zile isi tot admira pumnii si se antreneaza sa-i bage in gura, ii molfaie tare fericit si saliveaza mai mult. Pana acum el nu facea balute, vad ca a inceput cu asta. Si e tare pasionat sa ma studieze. Si se uita foarte atent la carusel si la jucariile de la carut si rade la ele.
Deci venim si noi din urma cu dezvoltarea.
Peste vreo 2 saptamani mergem la vaccin si bilantul de 2 luni. Ultima oara l-am cantarit acum vreo saptamana sau mai mult si avea aproape 5kg, am trecut la Pampers 3 de o saptamana. Nu-i mai vin hainele pt 3 luni sau 60cm(cam atat e el ca lungime) asa ca am fost sa cumpar haine de vara pt 6 luni, 68cm.
Cam asta e la noi. Colici sunt dar pare sa se descurce mai bine. In ziua in care ziceati ca au plans multi dintre bebicii vostri a avut si al meu o criza de o ora de plans seara, ceea ce a fost un record pt el care nu plange mai mult de 5-10min(in cazurile mai rele) Noaptea doarme bine, tot in noaptea aia a avut record de somn de 6,5 ore de somn neintrerupt pana la prima masa. In rest doarme 5 ore prima tura.