Hai Maria! Bravo Dana, Ca_Mila, Roxi! (55)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Aruba, iti spun o povestioara, sper sa te incurajeze un pic, daca nu, macar sa-ti distrag atentia :
In a doua noapte dupa nastere, la spital (eram singura) plangeam din toti rarunchii ca nu imi venise inca laptele, strangeam sfarcurile si nu iesea nimic imi inchipuiam eu, il puneam cu mare greutate pe bb la san ca eram inca imobilizata in pat (a doua zi dimineata am coborat din pat), bb mi se parea mic si infometat, in fine, totul era negru. Am chemat dupa ajutor infirmiera, se tot schimbau, a aparut o negresa de 2 pe 2, ceva in genul doicii din "Pe aripile vantului" (Mamie, eu insa i-am zis instantaneu, in gand, King Kong)care mi-a aratat rapid cum sa alaptez culcata, facand sa para f simplu, mi-a aratat ca am colostru si mi-a spus in treacat: vezi toate camerele astea de langa camera ta, in fiecare din ele e cate o mama care plange. Si deodata nu m-am mai simtit singura, ci solidara cu toate mamicile acelea si cu toate mamicile in general.
Totul e greu la inceput, si noi femeile suntem in viata ca intr-o vale a plangerii dar... numai noua ne este dat darul divin de a da viata si de a o hrani.
Merita sa lupti pentru lapte, bine ca il ai, cele cateva zile de suferinta si de separare de puiul tau vor trece repede ca un vis urat si apoi va fi bine. Vezi, eu sunt singura acum, dar am intrat intr-o rutina atat de placuta cu puiul meu ca, crede-ma, nu imi mai trebuie nimic ca sa fiu fericita!
Laptele tau este cadoul cel mai pretios pe care poti sa-l faci la inceput de viata Anei.
Sa te faci bine repede, iti trimit multi si curaj, fii convinsa ca va fi bine!

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Si acum sa raportam si noi ziua ce a trecut:
Azi noapte trezirile au decurs asa: 00:30 (somn de la 7 ), 4:30 (), 7:45! Super noapte ce mai!
Odata cu venirea zilei a inceput sa ceara papa des, cum face la caldura, oricum la 10 ne-am urnit cu masina, ca aveam de facut testul de glicemie provocata sa vedem de s-a dus diabetul. Asa ca am mers la niste prieteni ce stau aproape de spital, lasat bb cu 2 bibe de lapte muls, si mers si facut testul. Eric a fost mancacios dar cumintel. Am gasit-o pe prietena mea in brate cu el tot transpirat mititelul (la ei e mai cald, nu au AC). Pe ansamblu, a fost f bine pt el, a stat boiereste cu ei decat sa-l trambalez eu prin spital.
AM facut si comanda de tort de botez la o cofetarie romaneasca si sper ca va iesi aspectuos, ca de gustos sunt sigura (diplomat cu fructe si frisca adevarata ).
Am mai facut si mici cumparaturi, de ex. rezerve de pungute pt pampersii folositi. Sunt niste role de pungute parfumate, super practice (exista si un distributor de pungute, cilindric, discret, il tin in baie)si am mai luat -iar! nu pot sa ma abtin- tot felul de mici decoratiuni pt botez.
"S-a facut treaba pe ziua de azi", cum zice plecatul meu consort.

Fetelor, cand va aud pe voi cu soacrele/sotii/mamele parca ma bucur ca sunt singura...
Daconst, multumim de info cu iodul, chiar nu stiam. Oare nu e inclus in complexul prenatal ce-l luam si la alaptat? (o sa ma uit pe cutie).
Iuli, se apropie momentul . Incearca sa te incarci numai cu energie pozitiva si odihneste-te cat mai mult in ultimele zile cu burtica!

Va pupicesc.

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Fetelor, cred ca de data asta empatia m-a dus prea departe... Sa nu radeti de mine, dar e adevarat:
-s-a vorbit de lohii/menstruatie, ei bine ieri mi-a venit ciclul...adio sperante de contraceptie naturala prin alaptare;
- s-a vorbit de furia laptelui...acum tremur cu un halat grosut pe mine, am transpiratii reci, sanii mi-au fost pietroi si m-am muls repede sa nu se angorjeze. Mi-e frig, am frisoane (termometrele arata 23, e drept ca e o noapte un picut mai racoroasa dar nici nu-i cazul sa-mi fie frig). Mai ramane sa-mi iau temperatura. L-am luat si pe bb care dormea linistit si i-am tras o pijama peste body si l-am invelit bine... Of...
Ps bb-ul meu doarme neintors de la 7...e trecut de 0:30 acum.
Hai ca v-am zapacit cu atatea mesaje, dar nu am nici somn.

Va las o aburinda si ma duc sa ma bag in pat...tre sa caut o patura acuma, ca le-am pitit pe toate pe canicula . O zi buna si lipsita de probleme sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Mai fetelor dar ce sunt cu frisoanele astea ? aveti prea mult lapte si din cauza asta ? deci eu cand va aud pe voi ca suge copilul si mai scoateti manual nu stiu cati ml ma iau durerile de cap . Eu am scos 100 ml la 6 ore in zilele in care nu i-am dat lui bb sa suga ca am fost cu antibioticul , restul nu scot nimic daca el suge la san , am incercat dar pompa nu scoate nici un strop si cu toate astea bb a luat in greutate 1100gr intr-o luna doar cu lapte de la mine , eu nu mai inteleg nimic .... beau ceai de lactatie cate un pahar mare pe zi , nu mai mult ca iar o dau in extrema cealalta si imi curg prea tare sanii . Sanatate multa Fleur si sa nu-l imbraci pe bb prea gros si mie cand mi-a fost rau il imbracam si pe el gros ca daca imi era mie frig aveam tentinta sa cred ca si el dardaie de frig
Multumim de cafea si te asteptam la un pahar de vb daca nu te simti bine si nu poti sa dormi . Va pe amandoi !!!

Raportam o noapteeee super , am ratat baita ca a adormit fix inainte de baie si nu am mai vrut sa testez tipetele din nou ,o sa-i fac azi cand venim de afara , o sa mutam si ora mai devreme ca am obs ca de cand se intuneca mai repejor trage si el la somn asa ca decalam baia cu o jumatate de ora.
Am testat si un biberon de lapte la culcare de 80 ml l-a papat pe tot si mi-a dormit de la 10 pana la 2 noaptea ... nu mi-a venit sa cred , nu am dormit de mult asa
Nu inteleg de ce de la tzatza doarme atat de putin , maxim la o ora si jumatate se trezeste , hai 2 ore in cel mai fericit caz , mai mult de 7/8 min nu trage la san si adoarme , cat ma chinui sa-l fac sa manance mai muuult nu reusesc , inclesteaza boticul si nu vrea si pace si uite asa ma fatzaie o noapte intreaga ... cred eu ca asta ar fi explicatie, ca daca nu ar fi hranitor laptele presupun ca nu ar fi luat bine in greutate

Voi ce mai mancati bun ? mai ales fetele cu alaptatul , eu nu mai am inspiratie , in afara de o ciorbita , felul doi ce mai mancati ?

Sper sa ma mobilizez si eu azi si sa mai fac ceva prin casa daca tot m-am odihnit cat de cat .

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Si eu am tras cu sanii si temperatura dar nici ca m-am dus la spital
Am pus comprese calde, am masat unde aveam galme, pus bb sa suga cu barbia pe galme, apoi pompat si in timpul asta iar masaj. Bb pus la supt intai la sanul cu canalele infundate, apoi la celalalt.
Dupa supt/ muls, puse comprese reci.
In 1-2 zile se rezolva problema.

Cum ii imbracati pe bebelusi afara, pe temperaturile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Aruba, sper sa iesi repede din depresie.

Laura, este posibil sa depuna un efort mai mare atunci cand suge de la "sursa" si digestia sa fie accelerata in felul acesta. Pe cand daca bea din biberon curge laptele mai usor.

Eu am uneori dureri de mijloc ca la menstruatie, intepaturi prin col si ma umflu de numa numa. Analizele sunt varza, incepand cu colesterolul care a urcat in pom, anemie, o infectie undeva in corp, etc....
Nu mai pot!!!!!!!!!!!!!!!

37+

AMR 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Ma mai primiti?
Buna dimineata mamici, gravidute si piersicute.
Am lipsit din nou motivat. Exact atunci cand credem ca se mai asaza lucrurile se intampla cate ceva ce nici nu ne-am imaginat si situatia se inrautateste de 1000 de ori. Cu atatea probleme si problemute prin familie abia am avut timp sa pregatesc tot ce trebuie pt bebe. Depresie maxima, ce mai. Oricum v-am citit cu interes sa stiu ce ma asteapta.
Felicit mamicile noi si le tin pumnii celor care urmeaza. Ma bucur pentru cele care s-au adaptat rapid cu bebe acasa si sper ca totul se va aseza si pentru celelalte.
Aruba, multa sanatate si putere.
La patanii cu mame si soacre ma astept si eu dupa ce nasc.
In schimb mie intotdeauna mi-a fost mai frica de alaptat decat de nastere....cand citesc la voi tot felul ma cam ingrozesc.
Dar sa va dau si vestile despre bebe: ieri la 37 sapt si 2 zile avea 2850 grame. Dr. a zis ca pot sa nasc oricand, colul e aproape sters. Ea a zis ca intr-o sapt ar trebui sa fiu cu bebe afara. Am urmatoarea programare peste 2 sapt, dar dr. era destul de convinsa ca nu o mai prind.
Eu de nascut nu nasc aici, merg la socrii (v-am mai spus ca soacra e moasa). Luni voi merge la un control si acolo sa vedem ce si cum. In principiu programam cezariana, dar vrem sa o impingem cat mai mult, sau chiar sa o facem la cald. E cam complicat, ca e spital micut, nu au anestezist tot timpul. In fine, astea au fost alte motive de depresie, dar nu ma mai intand acum.
Cand mi-a zis dr. ca pot naste oricand parca m-a conectat la 220. Casa e vraiste, mai am o gramada de hainute de pregtit, mi se pare ca nu gat niciodata, sotul are de lucru mai mult ca oricand.....plus ca desi bebele a fost mereu ok si nu am fost paranoica, acum am inceput: daca e prea mica, daca nu e ok cu plamanii, daca....daca....daca...
M-am intins o gramada.....
Va pup si mai intru eu sa va dau de stire.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daconst
Porumbita despre iod:

" Iodul - In timpul alaptarii ai nevoie de o cantitate dubla de iod fata de o perioada obisnuita. Iodul este necesar bebelusului tau fiindca este folosit de glanda tiroida pentru a controla dezvoltarea normala a inimii, rinichilor, muschilor. Sarea iodata este o sursa buna pentru mamicile care alapteaza dar uneori nu este suficienta. Ai nevoie de 0.3 mg de iod zilnic."

aha, ms

nu am stiut

acum zice ti mi voi in ce forma luati iodul asta?
pastile. picaturi?

si dianami zi mi ce complex de buri recomanzi ca vad ca parul meu incepe sa se duccaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Neatza,vin si eu dupa o noapte dormita bine!!!

Muraturica,stai linistita ca nu nasti pina nu termini treaba...o sa vezi.La fel era si la mine cu o mie de treburi cu fi-miu ala mare sa am unde sa-l las...era complicat tare.Bb a venit exact la fix!

Viaro,inca putin si scapi!Hai ca esti aproape de finish.Eu te inteleg ca abia asteptam sa scap...mai ales ca trecusem si de termen.

Fleur,daca iei complex de vitamine,e ok,au si iod in ele.Doar ca la alaptat cel mai important e iodul...si n-are sens sa iei tot complexul de vitamine.
Aici la iesre din spital,toate mamicile primesc iod-200mg,tablete si eventual fier daca e cazul!

Deci mamicile,daca nu luati vitamine,macar iod sa luati!

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

40+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor multumesc mult de incurajari!
La 2 plec si eu acasa si o sa revin la 8 h pt perfuzii.

Michelle ai mare grija, mi mi-au zis doctorii ca am venit prea tarziu. Daca veneeam la primul frison nu faceam forma asa grava. Daca ai in continuare angorjare si frison mergi mai bine la dr. Si eu am tot trait cu speranta ca va trece cu masaj sicomprese dar uite unde am ajuns

Mergi la inceput