recensamant 24 august

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Parca in vara era vorba ca sunt 3 milioane de alegatori fantoma, pe care liderii USL zbierau pe toate canalele media ca-i vor radia de pe liste.
Intre timp a trecut vara, a trecut si toamna, acum bate iarna la usa.
Cele 3 milioane, umflate de arsita verii, s-au tot contractat din cauza temperaturilor din ce in ce mai scazute, ajungand astazi la numai 44 de mii.
Altfel spus, www.antena3.ro/politica/romania-la-vot/bec-18-2-milioane-de-romani-cu-drept-de-vot-la-alegerile-parlamentare-de-duminica-194913.html" target="_blank">ramane ca-n gara vara.

Linkul l-am pus de la cei care urlau cel mai tare acum 6 luni ca am fi doar 15 milioane de alegatori, dar acum ca suntem tot 18 tac malc.

Unii au spus ca sunt trei milioane de alegatori in plus pe listele permanente, altii au afirmat ca sunt trei milioane de voturi fraudate.
Si unii si ceilalti au exagerat.

Problema este ca notiunea de lista permanenta este deficitar formulata, pentru ca prevede pe toti cetatenii inregistrati cu domiciliu in Romania, chiar daca ei traiesc de ani buni in strainatate, sau sunt dati disparurti cum a fost Elodia.
Alte tari au registru alegatorului unde esti obligat sa te inscrii, si daca nu esti inscris nu esti in lista permanenta, si nu votezi.
Asa ca notiunea de lista permaneta are semnificatii diferite de la tara la tara.

Probabil ca sunt 2 mil de cetateni care traiesc in occident, dar nu au domiciliu acolo sau nu si-au anunatat schimbarea resedintei.
Daca primariile aveau consemnati separat cetatenii care lipsesc din localitate de mai mult de sase luni, si ei ar fi fost trecuti pe liste suplimentare, atunci lista permanenta continea cetatenii care se prezinta la vot, si avea un numar mult mai mic.

Mergi la inceput