Cardul dracului, Dracul cardului.

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu nu inteleg asta...si aici e sistem de sanatate cu co-plata, dar nu am auzit sa moara cineva pe motiv ca nu a avut bani sa plateasca. Daca nu ai atunci cand te imbolnavesti, resursele financiare, ti se trimite acasa factura pe care o poti plati si in transe daca e o suma mare si nu ai alta posibilitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In caz ca nu platesti, ti se fac somatii (exista o firma care se ocupa cu recuperarea banilor) si daca nu platesti vin si iti iau din casa un bun care sa acopere suma. Bunul e vandut la licitatie si banii recuperati...nu e nicio filozofie. Dar sa fie lasati oamenii sa moara...e ceva ce incalca drepturile omului, dupa parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Gsesc o metoda de recuperare a cheltuielilor in transe...sau inchid sandramaua ca oricum care au bani se vor indrepta spre privat..acolo platesc odata...partea care mi se retine din salariu va acoperi mai nimic..asa ca...ori gasesc vreun tip de asigurare vreo metoda..ca de exemplu de retinut o parte din bani lunar din venitul respectivului...la 20 de cazuri pe zi x 30 de zile....ar veni 600 cazuri...daca de la fiecare cf legii se retine prin poprire 200 ron..fac 120000 ron..deci se pot acoperi cheltuielile de functionare ale spitalului pe o luna.

La unii venitul e mai mare caci cei cu un anume venit au gratuitate..la 1000 ron pot opri 330 ron la venit mai mare...mai mult...cu adresa de infiintare a popririi la angajator sau la pensii sau somaj dupa caz...

A si as reduce personalul....rezulta mai multi someri..dar oricum se va muri pe capete....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Serios? Eu as angaja cat mai multi la bugetari, in felul asta va creste competitivitatea si deci si performanta si in zona asta. Atata vreme cat posturile sunt blocate fac ce vor/faceti? fara sa le pese.
Oarecum off-topic: inainte sa-si deschida frima proprie sotul meu a lucrat la DGFP. Si de cate ori merge pe-acolo il pazesc fostii colegi sa-l intrebe una-alta. Vreti sa va spun ca ultimele inregistrari sunt din 2004 in anumite departamente? Sa lesini, nu alta.
Iar in sanatate, asistentele se plang ca sunt putine, medicii nu mai fac fata, la urgente e plin, infirmierele spun ca nu e treaba lor sa faca curatenie (si inclin sa le dau dreptate) si tu spui ca-i dai afara?!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Ocolesti raspunsul.Raspunzi cu intrebare la alta intrebare.

In nici un caz nu te-as trimite cu copilul carne vie pe fata acasa.

Mi bine pun eu bani sau rezolv cumva....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Si din salariul tau de maax 300 de euroo, la cati pacienti ai bani ca sa dai de la tine?

Mergi la inceput

Si cum mai reduci din personal? cand deja este o singura asistenta la 50 de pacienti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Xio,daca venitul meu ar fi de 300 de euro....
Noroc ca nu e.....insa sunt convinsa ca metode s-ar gasi....nu au oamenii bani sa plateasca,implicit activitatea scade,implicit nu mai e nevoie de personal...suna dur nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Revenind la punctul de plecare... eu am auzit chestia asta cu CARD - DRAC zilele trecute, la stiri, in timp ce conduceam. M-a apucat rasul. Cat de idiot trebuie sa fii sa pui astfel de probleme... Un fel de „tara arde si baba se piaptana...”. Ca s-a gasit un destept care sa fie preocupat de citirea cuvintelor de la coada la cap nu-i mare bai...e plina lumea de ciudati... Dar ca s-au gasit altii destul de prosti ca sa „puna botul” (scuzati limbajul, dar altceva nu-mi vine in minte...) la asa ceva e trist. Dar ce sa ne mai mire? Intr-o tara cu prim ministru acuzat de plagiat si cu presedinte interimar repetent, asta mai lipsea... sa ne preocupe cititul cuvintelor de la coada la cap. Poate re-numaram si populatia cu drept de vot la fel... o sa iasa oare tot un drac?

PS: scuze pentru alunecarea finalului spre un offtopic, dar m-a luat valul. Imi revin repede.
MElise

Mergi la inceput

ce activitate sa scada? cea a bolnavilor? :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Activitatea din spitale. In sensul ca daca serviciile medicale (altele decat UPU) vor deveni cu plata atunci va scadea numarul oamenilor care desi bolnavi nu vor putea sa plateasca aceste servicii neavand banii necesari prin acest fenomen s-ar reduce numarul bolnavilor din spitale implicit nu ar mmai fi nevoie de atatia medici.
Adica am avea o societate cu oameni bolnavi dar saraci si fiind saraci nu ar fi internabili din considerent financiar.
Nu este deloc neglijabil nici acest aspect.
Foarte rece:
"din total populatie bolnava cat la % nu vor putea fi tratati in mediu spitalicesc pentru ca nu vor putea acoperi costurile spitalizarii"

Este o intrebare dura dar perfect realista. Si in mod normal un guvern este obligat sa tina cont si de acest segment social si sa gaseasca solutii pentru ca dincolo de toate este un guvern peste toti oamenii tarii, fie ei bogati, fie ei saraci.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pe mine m-ati ametzit ...ce lagatura are acest proiect cu furturile din sistem, cu spaga pentru personalul medical si cu asigurarile medicale ?

Din cate inteleg eu, aceasta baze de date este strict informationala - va furniza istoricul medical al pacientilor Romaniei si probabil tratamentul acordat, in mod automat si in limbaj medical (nu asa cum isi descrie Nea Ion boala). Ce treaba au costurile tratamentelor sau statulul de asigurat cu baza de date ? Ce treaba au furtuirle din sistemul de sanatate cu baza de date ?

O sa contina ea si informatii financiare ? Si mai departe, pe baza acestor informatii, se vor face pacientii responsabili de costuri medicale ? Adica nu mai acopera statul tot ?

Cred ca aberez, nu-i asa ?

P.S. Ah ! Si la ce foloseste cardul asta ? Ca identificarea unui pacient se poate face dupa CNP, la ce se mai introduce cardul ?

Mergi la inceput