Cand aflam invatatorii la pregatitoare??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

anya, chestia cu "datul din coate" e relativa. daca s-au ocupat toate locurile la clasa, atunci nu poti muta copilul la alta clasa decat daca gasesti un parinte doritor sa se mute in locul tau. am incercat sa explic, nu stiu daca a iesit si logic... daca la o clasa sunt 25 de copii (clasa cu 25 de locuri) atunci nu poti muta copilul indiferent cate coate imparti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic e cum zici. Practic pana la 30 in clasa se poate jongla. Mai complicat e daca se merge de la inceput pe 30 in clasa, cum e la noi in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

nu se poate jongla peste 25 de copii decat cu aprobare de la inspectorat.
de ex. la clasele a II-a am 26 de elevi in clasa (maxim admis 25) si primesc aprobare speciala sa functionez cu 26. nu mai am voie sa primesc in clasa respectiva nici un elev, decat daca este din circumscriptie si numai cu aprobare speciala de functionare peste 26. la fel se intampla si la clasele mai mari daca sunt peste 30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Am inteles de la ISMB ca repartizarea pe clase va fi facuta de calculator, in perioada 3-5.09 (optiune a software-ului pe baza caruia s-a facut inscrierea). Stiti ceva de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

La noi la scoala, repartizarea pe clase s-a facut deja de ceva timp, sunt cate 20-21 de copii in clasa.
Astazi am avut sedinta cu d-na invatatoare. Ne-a dat o listuta cu ceva rechizite ,nimic spectaculos. Multe, nici ea nu a stiut sa ne zica deoarece abia saptamana viitoare au, nu stiu ce curs legat de clasa pregatitoare. A mai zis ca anul acesta o sa semene foarte mult cu cel de la gradinita, nu le va trebui ghiozdan mare, doar pentru pachetel si apa, pt ca rechizitele vor ramane la scoala. Vor avea ora de religie, sport si engleza, care se vor face cu profesori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Madyrizi, cred ca depinde de scoala. La scoala unde am eu baietii, la cel care e acum a 4-a au fost cate 30 pe lista din prima zi. La cel mic (intra acum intr-a 1-a) au fost clase de 25 la prima strigare dar pentru ca nu e spatiu au renuntat la o clasa si repartizeaza copiii la celelalte clase de a 1-a, asa ca vor fi iar 30. Peste 30 nu au banci suficiente ca ar fi in stare. Probabil ca la pregatitoare vor ramane cu 25. Ideea e ca aproape toti copiii sunt inscrisi din etapa 1. La etapa a 2-a ramasesera 5 locuri.
Cat despre miscari...stiu un copil care va intra la pregatitoare si fiind nepot de inspector scolar...nu s-a agitat nimeni sa-l inscrie in etapa x. Se rezolva in toamna sa nu mearga in Ilfov la scoala ci in Bucuresti, la scoala dorita. Evident ca se va suplimenta clasa respectiva.
Revenind la pregatiri... cred ca sunt cea mai "denaturata" mama. Nu am luat ghiozdan, penar. I-am luat doar camasa alba cu maneca scurta (ca astea vor disparea in sept). Culmea e ca maine plecam in concediu si nici nu am cand sa le iau ca ne intoarcem exact in weekendul de dinainte de inceperea scolii.
Cum nici macar listele nu s-au afisat...nu stiu la ce invatatoare e copilul. Nu stiu daca cel de-a 4-a va invata dimineata sau dupamiaza (era o varianta vehiculata) si ieri secretarele inca nu stiau nimic. Mai trec maine pe la scoala, inainte sa ma urc in avion. Asta e, undeva i-or scolariza si pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

ANYA.. stai linistita..si concediu placut.. nu esti tu cea mai "denaturata" mama... Nici eu nu am luat nimic... pai nici n-am tragere... eu inca astept ziua de 3 sept sa ma duc sa vad ce rezolv cu transferul de la o scoala la alta.
Azi am fost la scoala unde vreau sa ma transfer si mi-a zis ca i-a pus si pe ei sa se restranga mai ales ca nu au reusit sa faca numarul de copii pentru 3 pregatitoare cat au vrut initial.. Cica sunt 26 in clasa.. si ca au primit dispozitie sa functioneze cu pana la 30 in clasa..iar la clasele 5-8 cu pana la 35. Deh... asa fac si ei economie la buget.. un post de colo..unul de dincolo... Si o sa ajungem sa avem clase de 40-42 copii ca pe vremea lu' Ceausescu. Bine ca acum cica nu au banci decat pt 30.

Am gasit in secretariat 2 mamici care se interesau de formarea claselor...ce cadre... cica nu stiu cine va veni la pregatitoare...ceva pensionare...abia de saptamana viitoare dupa ce ii cheama la nu stiu ce consfatuiri afla.

Asa ca ... si ei sunt organizati de numa... darami-te noi?

Cami-sol... asta am auzit si eu ca nu vor avea nevoie de ghiozdan pt ca raman rechizitele la dulapioarele care se vor incuia.. (daca reusesc sa ma transfer la scoala asta...)In schimb uniforma o vor impune... pt baieti pantaloni negri, gri, bleumarin si camasa alba iar pt fete sarafan,fusta,panataloni negre si bluza alba... Eu nu mi-am permis sa intreb detalii doar ce-am tras cu urechea in timp ce se purta discutia cu mamicile aflate in secretariat.

Sa speram ca va fi numai de bine...
Anya! Iti tin pumnii sa mai afli ceva maine.... si concediu placut..esti o fericita!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Ieri am reusit sa ma informez si eu. Noi trebuie sa transferam copilul fiindca ne mutam domiciliul. Practic o mutam de la o scoala din oras la o scoala dintr-o localitate limitrofa...buletinul imi iese pe 5 septembrie , insa au zis ca primesc cererea mai devreme si ramane sa duc buletinul cand il iau. Ne-au intrebat de 1000 de ori daca este copilul inscris deja , fiindca s-au confruntat cu o problema, multi parinti s-au trezit acum ca trebuiesc inscrisi copiii...nu-mi dau seama de ce... azi se duc la inspectorat s aintrebe cum rezolva problema asta si vor intreba si despre cazul nostru, in principiu au zis ca nu ar trebui sa fie probleme. Oricum eu sunt stresata!

Am aflat invatatoarea, este tanara, a fost educatoare, este la prima generatie de scolari, insa are experienta in lucrul cu copiii de gradinita, are dubla specializare ...mie imi place cum suna, vedem pe parcurs cum va fi.

De uniforma ne-au zis ca va fi obligatorie, insa lucrurile astea se vor discuta la inceputul scolii.

Cam atat deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Pe mine ma "fascineaza" raspunsul : "stabilim uniforma dupa ce incepem scoala".. pai si in prima zi sa vina fiecare cum considera... fete in printese/craiese iar baietii cu BenTen/ Spiderman/angryBirds si alte cele

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Am vorbit ieri cu secretara si am aflat ca marti, 04 sept. se va face repartizarea pe clase (de catre calculator), iar listele se vor afisa in wk care preceda data de 10 (adica sambata, 8 sept.).
Probabil, calculatorul va face repartizarea, urmeaza apoi aranjamentele obisnuite intre invatatori si dupa aceea afisarea listelor finale.

Mergi la inceput