Cand aflam invatatorii la pregatitoare??
Bun gasit tuturor,
Aveti info despre cand ar aparea listele cu repartitia pe clase a bobocilor de pregatitoare?La noi la scoala mi s-a spus dupa 20 august.
Multumesc.
Deea
Raspunsuri
anya spune:
In multe scoli afisarea repartitiei pe invatatoarelor pt clasa 1 s-a facut totdeauna dupa 1 sep. Probabil ca atunci va fi afisat si pt pregatitoare.
deea772 spune:
Astazi vad ca are loc examenul de titularizare.Cred ca sunt legate intre ele.Pe 10 august se vor sti rezultate finale la acest examen.
Deci teoretic fiecare scoala va sti din acel moment pe ce cadre noi se bazeaza si incep repartizarile.Zic bine?Nu avem pe nimeni din sistem sa ne explice ce si cum?
Multumesc.
anya spune:
Nu cred ca titularizeaza pt pregatitoare. Mai degraba iau suplinitoare. In conditiile in care Androneasca inca nu stie daca tine pregatitoarea la scoala sau o returneaza la gradinite, in conditiile in care nu se stie nici ce presedinte avem...ca de lege...cine stie ce va mai fi - nu cred ca scolile risca titularizari.
In general, invatatoarele deja existente in scoala preiau clasa 1 iar pentru pregatitoare angajeaza.
psichoMom spune:
Cand Matei a inceput clasa I ( acum 2 ani), am reusit sa ne cunoastem invatattoarea abia cu vreo 2-3 zile inainte de inceperea anului... desi toata vacanta am insistat!
In ultima saptamana nu au mai avut incotro cu mine ca m-am dus si am facut scandal. M-au intrebat ca de ce vreau sa o cunosc? Ce eu sunt mai cu mot? Vreau eu sa-mi aleg invatatoarea sau ce??? Ca imi zic ele ca daca asta vreau, nu se poate!!! Desi stiam clar ca una din clase (cea cu invatatoarea mult laudata) era completa cel putin cu un an inainte
Va inteleg framantarile si va doresc succes!
Laura25 spune:
Am inteles ca dupa 1 septembrie se decid clasele. Acum sunt titularizarile, mai e plecata lumea in concediu, nu prea e nimeni prin scoli.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ileana spune:
In lumea civilizata copiii ce urmeaza sa intre la scoala isi cunosc invatatoarea in ultima saptamana de scoala a copiilor ce termina clasa aIV-a...
Parintii sunt luati , separat, sa cunosca invatatoarea si sa se prezinte programa/directia precum si lista cu cele necesare...
..si eu merg, saptamanal, la scoala sa aflu invatatoarea de la pregatitoare...si daca se face pregatitoare la scoala sau se muta inapoi la gradinita...
anya spune:
Pregatitoarea se face clar in scoala. Pana si Abramburica a zis ca mai vede pt la anul...
Cat despre repartitia copiilor pe invatatoare (sau invers) tine clar de politica scolii. In Bucuresti sunt scoli la care la depunerea dosarului te lasa sa treci ce invatatoare preferi. Altele la care refuza sa dea oficial vre-un indiciu. Neoficial unele invatatoare isi fac listele din timp si mai lasa cateva locuri pt cererile directorului/inspectorului... Listele se afiseaza oficial in septembrie si tot oficial prima intalnire e in curtea scolii luni dimineata. Mie asa mi s-a intamplat la primul copil. Am vazut in septembrie lista, am intrebat la secretariat daca trebuie sa fac ceva anume si mi s-a spus" luni la 9 cu copilul la scoala. La careu ne-am dus unde era marcat a I-a G si dupa ceva vreme a aparut o tanti care s-a prezentat ca fiind invattaoarea. A doua zi a facut sedinta cu parintii si gata. Anul asta am al doilea copil in clasa 1. Probabil ca in septembrie vor afisa. Am vorbit cu o invatatoare (vorbit doar la nivel de "buchet de flori", nimic consistent) si sunt curioasa daca vom fi pe lista ei sau nu. Nu sunt disperata daca nu vom fi.
In concluzie, nici la clasele 1 unde de bine de rau au invatatoare nu se stie cum va fi. La pregatitoare nici macar nu au angajat suplinitoarele. In Bucuresti se pare ca nici nu au de unde si au anuntat ca vor chema invatatoare iesite la pensie. In localitatile mici e mai simplu.
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya .... In Bucuresti se pare ca nici nu au de unde si au anuntat ca vor chema invatatoare iesite la pensie. In localitatile mici e mai simplu. Anya |
Te rog spune de ce e mai simplu in localitatile mai mici?
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Pregatitoarea se face clar in scoala. Pana si Abramburica a zis ca mai vede pt la anul... Anya |
Clasele pregatitoare se vor face in scoala, ca organizare, incadrare. Dar locatia unde vor invata copii de multe ori nu este in scoala. Scoala unde vor merge copiii mei de ex. nu au loc, fizic, pt clasa 0, asa ca se vor face clasele in gradinitele ce tin de scoala.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me