Copiii nu vor mai fi vaccinati la scoala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

O decizie proasta, dupa parerea mea.
Parintii aveau, oricum, posibilitatea sa-si vaccineze copiii la medicul de familie si nu la scoala, trebuia doar sa o ceara.
In Romania nepasarea si medicina dupa ureche nu ar fi recomandat aceasta masura. Sunt sigur ca un numar mare de copii va ramane nevaccinat. Desigur, parintii sunt raspunzatori...dar de ce o reglementare care priveste copiii nu este facuta in interesul copiilor, chiar daca asta ar insemna sa fie vaccinati la scoala, cu fundul pe catedra, in ora de matematica si sa primeasca toti cate o ciocolata?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pana acum am putut opta sa-mi vaccinez copilul la scoala sau la cabinetul medicului de familie - doar trebuia sa aduc o hartie cum ca e vaccinata sau carnetul de vaccinari.
Am putut opta ca atunci cand e campania de vaccinare in scoala sa vin cu vaccinul pe care-l doresc.

Nu ii vaccineaza la gramada. Merg cate 2 -3, ii aseaza cu funduletul pe pat, le ia temperatura, se uita in gat... Asistenta ii duce inapoi in clasa si ia altii. Invatatoarea le da sau nu bomboane.
Parintele poate asista


Pentru ca am recitit acest subiect am sunat la cabinetul doctorului de familie. Fata mai are de facut DT.
Mi s-a spus ca ei nu au vaccinul pentru copii atat de mari, ca nu il pot cumpara pentru ca nu se gaseste.
Am fost sfatuita sa astept pana la toamna cand incep scolile caci s-ar putea reveni la vechiul sistem.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nu se mai revine la schema veche: toti copiii se vaccineaza la MF. Nu-iok pt mine, caci nu am inca o evidenta clara a copiilor, probabil ca va tb sa solicit scolii din localitate o lista a elevilor vaccinabili si sa o compar cu lista mea. Dar cei care sunt inscrisi in alte scoli, din oras?

Si nu, asistenta nu mai merge sa vaccineze copiii pe teren, cel putin nu a mea. Eu fac chestia asta, insa ca sa fiu sigura ca sunt copiii vaccinati.

Evidenta centralizata exista: de anul trecut avem Registrul National al Imunizarilor, unde se trec online copiii/CNP-ul/data si toate informatiile legate de vaccinari. Datele sunt introduse de catre toti MF si toti pediatrii care vaccineaza copii (inclusiv din maternitate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Poate in tari mai avansate dpdv al sistemului sanitar sa fie cum zici tu. In Romania medicii de familie nu trimit hartii si nici nu se intreaba de pacientii care nu trec cu anii pe la ei. Am povestit mai jos de copilul meu. Eu sunt inscrisa la alt medic, alta casa de asigurari. De cand am nascut (acum 7 ani) si am avut nevoie de ultimul concediu medical nu am mai fost pe acolo. Medicii s-au tot schimbat si acum habar nu am cum se numeste medicul meu. Am asigurare medicala la o clinica privata si ma descurc, dar sistemul oficial e jale.
La scoli exista cabinet medical. Vaccinarile nu se mai fac in clasa cu turma. Copiii merga cate doi-trei la cabinet si ii vaccineaza. Daca porintii vor sa fie prezenti pot cere acest lucru. Baiatul meu a fost foarte mandru ca n-a plans si ca acum e mare...

Anya


Eu stiu de la mama mea, ca pe vremea lui Ceausescu, asistentele medicale de la circa erau repartizate si faceau vizite la domiciliul mamelor cu copii mici, de exemplu, le dadeau niste sfaturi (conform trendurilor de atunci de crestere a copiilor), verificau daca cei mici sunt sanatosi si ingrijiti.
Acum nu se mai face teren, si cind te duci la circa trebuie sa-ti ceri scuze ca deranjezi

Eu nu-mi amintesc sa fi fost traumatizata de vaccinarea la scoala. S-a facut in clasa (aia in mina) si la cabinetul medical, separat fete si baieti, ala in picior. Eram cu totii f mindri ca suntem mari, ne straduima sa nu facem nici o grimasa, unele fete mai cochete se alintau si pisiceau , nu a plins nimeni, nu a fugit nimeni....

Nu stiu de ce exista acum curentul asta de supraprotectie, pina la urma nu-i omoara nimeni, e o simpla intepatura, la peste 12 ani chiar cred ca poate copilul sa suporte o amarita de injectie nedureroasa...



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Nici prin alte parti nu se vaccineaza copiii la scoala si nu sunt epidemii.



Epidemiile pornesc sau pot porni din lipsa vaccinarilor,nu ca se vaccineaza sau nu se vaccineaza copiii in scoli!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit


Asa stiam si eu sa stii .

Vroiam sa spun, ca desi in alte tari desi copii nu sunt vaccinati in scoli nu exista epidemii, existand posibilitatea vacinarii la medicul de familie. Asadar absenta vaccinarii in scoli nu determina in mod necesar apartitia unei epidemii.




Intrebarea este daca in alte tari e la fel de optionala chestioa asta cu vaccinarea, daca absenta vaccinurilor poate fi suplinita cu un pachet de cafea mai scumpicica la inscrierea in colectivitate, si daca parintii tot de pe net se informeaya despre cit sunt de malefice vaccinurile astea tztztz



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

DT-ul e cel de care ziceam si eu ca nu se mai gaseste. In scoli nu se mai face, la medicii de familie sau de cumparat nu se mai gaseste. Toti cei care au facut schema veche de vaccinare (cu vaccinarea la 2.5 ani) nu mai pot face acum acest vaccin. Antipolio l-au facut anul trecut la clasa a 3-a in scoli. Sunt curioasa anul asta cu ROR-ul la clasa 1 cum procedeaza.
Referitor la acest registru national, se trec in el doar vaccinarile care se fac acum sau fac si un istoric pe ultimii "x" ani?
Edica referitor la un copil in varsta de 10 ani vor aparea si vaccinurile facute de el in copilarie sau doar ce a facut de anul trecut incoace?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:





Baiatul meu este nascut in 1995 si a beneficiat de vizita la domiciliu a asistentei!Deci s-a practicat si dupa *89!Primeam invitatzie prin posta,cu vaccinul ce urmeaza a fi facut!



Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0


Si nu, asistenta nu mai merge sa vaccineze copiii pe teren, cel putin nu a mea. Eu fac chestia asta, insa ca sa fiu sigura ca sunt copiii vaccinati.


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Blackgirl,eu n-am auzit si intilnit nicodata acest caz!

Vaccinarile erau facute la cabinet,de doctoritza personal,sau la scoala,in acest caz erau impreuna doctorul si asistenta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

In Registrul National de Imunizari sunt trecuti momentan copiii nascuti din septembrie 2007.

Andacos, eu am copii inscrisi din 2 orase si 2 sate, multi dintre ei stau in case ce dau sa cada peste ei. Nu au bani de drum pana la mine, asa ca da, ma deplasez eu la ei. Si nu sunt caz singular, mai toti colegii mei din rural se deplaseaza la domicilii pt vaccinari la copii (distante mai mari la cabinet fata de urban).

Priorixul la clasa 1 se va face de catre MF la cabinet.
Referitor la DTa se gaseste, l-am primit constant in ultimul timp. Singura schimbare preconizata ar fi mutarea varstei de vaccinare de la 4 ani la 6 ani (insa nu este o informare exacta in acest sens, ci doar o idee).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Blackgirl,una e sa se deplaseze medicul,si una e sa mearga asistenta sa faca vaccinul!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dana, eu nu vad contradictia intre noi 2! Vaccinarea copiilor este si tb sa fie responsabilitatea medicului, nu a asistentei. Inainte de vaccinare, se face un consult al copilului si dupa ok-ul dat de medic se vaccineaza (fie de catre medic, fie de catre asistenta), indiferent unde are loc vaccinarea (cabinet, acasa, scoala). Si nu, eu nu cunosc personal nicio asistenta sa se deplaseze la domicilii pt vaccinat copii, ci doar medici.
S-or mai fi schimbat lucrurile, eu sunt in "sistem" de doar 2 ani.

Mergi la inceput