Copiii nu vor mai fi vaccinati la scoala

Copiii nu vor mai fi vaccinati la scoala | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am aflat cu surprindere ca incepand de acum, se schimba sistemul de vaccinare a copilasilor din RO. Daca pana recent, vaccinarea se facea in scoala - de acum, vaccinarea copiilor se va face de catre medicul de familie, fiind responsabilitatea parintilor.

Voi, mamici, ce parere aveti?

informatia aici:
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Elevii_nu_vor_mai_fi_vaccinati_la_scoala-_Medicii_de_familie_avertizeaza_ca_vor_fi_probleme_0_747525276.html#

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu cred ca este o masura foarte buna pentru confortul copiilor. E mult mai ok sa fie vaccinati in intimitatea cabinetului medicului de familie, cu un parinte alturi sa il incurajeze si sa ii dea incredere, decat 'cu turma' in clasa.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ai foarte amre dreptate Laura in ceea ce spui.
Pe de alta parte ma gandesc ca vor apare multe cazuri de copilasi ne-vaccinati. Din cauza unor parinti care nu inteleg importanta vaccinarii sau altii care nu se obosesc ...

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si eu cred ca va creste considerabil numarul celor nevaccinatzi si tot personal cred ca va fi primul pas spre unele epidemii,din care nu vom sti cum sa iesim!

Vom reveni la boli de care nu am mai auzit de ani de zile,altele vor evolua de ne va lua ani de zile sa le dam de capat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mirela, cei care nu vroiau sa ii vaccineze, nu o faceau nici pana acum. Dar e posibil si sa apara cazuri de copii nevaccinati din cauza comoditatii parintilor in a se deplasa la cabinet.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Nici la clasa nu-i vaccineaza obligatoriu, daca parintele nu este de acord.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi se pare corect ca parintele sa poata alege intre a vaccina copilul la scoala sau la medicul de familie.
Nu e vorba de cum ne place ci de eficienta. In cazul in care parintii sunt interesati de vaccinari - aleg cum le place. Pentru copiii de care parintii nu se prea intereseaza, e mult mai sigur la scoala, in campanii. Putini medici de familie "alearga" dupa copii sa-i vaccineze. Un exemplu personal: de la varsta de 8 luni a copilului n-am mai trecut cu el pe la maedicul lui de familie. Nici in zilele noastre (copilul in cauza face 7 ani) nu m-a intrebat nimeni de la circa daca e vaccinat sau nu. La scoala, pentru vaccinare se cere acordul parintilor si daca acestia doresc se completeaza si carnetul de vaccinari. In cazul refuzului, chiar se insista putin dar nu deranjant. Ma gandesc ca pentru marea masa este mai comod si mai sigur in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

e posibil ca la scoala sa fie solicitat carnetul de vaccinari sau o alta "dovada" de la medicul de familie, prin care sa fie confirmata efectuarea vaccinului. sau, ma rog, daca s-ar proceda asa, ar fi cumva o metoda de "constrangere" impotriva parintilor care nu-si duc copilul la vaccin din cauza indolentei/nepasarii/dezinteresului. cei care nu vor sa-si vaccineze copilul o faceau si pana acum.

pe de alta parte, vaccinurile stiu ca sunt distribuite de directia de sanatate publica (parca asa se numeste, nu ?) catre cabinetele medicilor de familie. nu stiu daca DSP-ul are o evidenta cu cati pacienti ai medicului X ar trebui sa primeasca vaccinul in luna Y sau medicii fac solicitari lunare de Z doze de vaccin, stiind ca in luna respectiva exista un numar de W copii care implinesc varsta vaccinarii. din cate am inteles, medicii raporteaza lunar cate vaccinuri au efectuat, fiecare fiola are un cod de bare. informatiile acestea le-am prins oarecum pe sarite, de la asistenta d-nei dr. la care am fetita inscrisa. daca nu am retinut eu corect, am rugamintea sa-mi completeze/corecteze informatiile cineva care lucreaza in domeniu si stie exact cum se procedeaza.

asadar, medicii de familie/pediatri vor avea un val suplimentar de pacienti, veniti strict pentru vaccinare, plus hartogaraia/inregistrarile aferente, probabil va fi nevoie de programare, si asta inseamna ca prinzi loc peste cine stie cate saptamani avand in vedere limitarea actuala de maxim 20 programari/zi, cine vine peste e primit doar daca e urgenta. se va ajunge la aglomeratie de multe ori, contactul copilului cu alti bolnavi, parintii sau bunicii vor fi nevoiti sa-si aranjeze cumva programul astfel incat sa ajunga la medic cu copilul, samd.

adica exista avantaje si dezavantaje, oricare ar fi metoda de vaccinare, la medic sau la scoala.

pentru parinti si medici era mai simplu si mai comod ca vaccinarea sa fie facuta la scoala. pentru unii copii este benefica vaccinarea la medicul de familie/pediatru, cu parintele sau bunicul alaturi pentru incurajare si alinare durere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu zic ca e foarte bine asa, fiecare sa-si vaccineze copilul la medicul de familie/pediatru.
Nici prin alte parti nu se vaccineaza copiii la scoala si nu sunt epidemii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Nici prin alte parti nu se vaccineaza copiii la scoala si nu sunt epidemii.



Epidemiile pornesc sau pot porni din lipsa vaccinarilor,nu ca se vaccineaza sau nu se vaccineaza copiii in scoli!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Aici se considera ca vaccinarea e responsabilitatea parintilor, nu a scolii. La fiecare cabinet/clinica medicala este arondata o asa-zisa Health Visitor, un fel de asistenta pediatrica, ce este responsabila de ingrijirea copiilor pana la 5 ani, si ea e cea care se ocupa de vaccinarea copiilor din circumscriptia ei. Noi acum recent am facut MMR-ul, pana face jupanul 12 ani nu mai avem treaba cu vaccinurile.

Deci mie imi vine acasa de la "Health Board" foaie cu 2-3 saptamani inainte ca trebuie sa ma prezint cu asta micul la vaccin la cabinetul la care e inregistrat copilul (aici e ilegal sa nu ai copilul inregistrat la medic, daca refuzi sa inregistrezi copilul la medic de familie se lasa cu probleme serioase, intervin serviciile sociale etc). E alegerea mea daca ma duc sa il vaccinez (vaccinarea o face asistenta, care face si o evaluare a copilului) sau nu. Daca nu vreau sa fie vaccinat, o anunt ca nu vreau, si it's fine, doar ca trebuie sa o anunt sa stie ca asta e alegerea mea, si atunci nu o a-mi tot vina cartoline acasa sa duc copilul la vaccin, ceea ce s-ar intampla in caz ca se crede ca nu am ajuns la cabinet din alte motive (plecata in vacanta la prima programare, de exemplu).

Daca in ziua vaccinarii copilul nu e se simte bine, dau telefon si anunt, si se reprogrameaza vaccinarea, sau ma duc cu el la cabinetm, explic situatia, copilul e examinat, daca intr-adevar nu e bine mergem acasa si venim peste o saptamana, sau doua. Health visitor raporteaza rezultatele la Health Board: adica in cartier sunt x numar de copii, s-au prezentat nr y la cabinet, atatia vaccinati, atatia nevaccinati, sa se stie totusi care e situatia.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput