caine contra copil de 4 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

multumesc, am trimis linkurile la 2 tv-uri, dar se pare ca e prea banal. daca ziceam ca mi-a muscat copiii sau ca m-a batut pe mine in halul ala... atunci ar fi fost alta chestie, stire de senzatie.
cred ca si televiziunile sunt satule de asemenea stiri, mai ales dupa ce au dat-o pe cea cu lipsa injectiilor anti.

xio, madam asta nu poate fi amenintata ca i se da amenda ca tine cainii in strada. ea zice sus si tare ca nu-s ai ei. ea ii hraneste, ea le da apa, dupa ea se tin cainii cand vine si cand pleaca (na, am inceput sa fac rime ), dar nu-s ai ei. mai strang ceva dovezi ca sa arat ca ea "ii ingrijeste".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Xio....Xio....mai atunci ce inseamna replica aia cu scrisul cu degetele de pe patul de spital?Zi-ne si noua....ma,daca ar sari la Eva vreun caine de aia de care-i aperi tu.....cu mainile goale ii smulg tot din el.
Copii nu ai,nu stii ce inseamna sa fii mama...dar te pricepi la toate.Slava domnului ca nu ingrijesti copii...

Mai,din ce stiu eu buze groase nu ai....stii c-ai depasit masura in afirmatii si incerci"s-o dai cotita".
Numai ca ghici..mamele astea de pe forum sunt multe poate mult mai destepte si realizate decat tine,numa ca nu timpul necesar s-o trambiteze...ce zici?

Cred doar ca e bine sa-ti dau ignore si sa te las in lumea ta...pana vei avea un copil si atunci mai discutam ,,,poate...pana atunci,pentru mine nu mai existi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cresus spune:

ia te uita ce mica e lumea!!!... referitor la link-urile adoptiicaini de pe Facebook sa stiti ca indiferent ce caine vrei sa adopti nu se poate. Am avut 2 colegi care au sunat acolo pt 2 catei. Au dorit sa adopte, au luat legatura pe FB cu o domnisoara cu care au vorbit de vreo 6 ori(pentru ca tot ii amana si ducea cu vorba) despre posibilitatea de adoptie a unui catel. Domnisoara respectiva a intrebat despre conditiile oferite, ei au mentionat ca au curte, il pot tine si in casa sau daca e cazul, ii vor cumpara cotet. Numai ca nu s- a putut!!!
Am intrat la banuieli si ne- am hotarat mai multi colegi , ca sa sunam la domnisoara respectiva pt adoptie. Printre care si eu...In total am fost vreo 8 care am sunat pt 8 caini diferiti. Niciunul dintre noi nu am primit vreun catelus, cu toate ca am specificat ca , daca cumva este promis cel pe care il dorim putem lua altul...Ce vaspune voua asta?
2. Cu adoptiipisici.ro (tot pe Facebook) este exact aceeasi poveste. Inainte de a- mi da seama de toata tarasenia de mai sus (cu cainii), am sunat acolo pentru ca am dorit sa adopt un pisoias. Nu am avut pretentii de varsta, culoare sau altceva, voiam doar un pisoi. Mi- a spus ca nu mi- l da pentru ca e riscant ca stau la curte.

Ideea este ca nimeni din cunoscutii, colegii sau prietenii mei NU a reusit sa adopte de acolo, nici catel, nici pisica.
Daca vreti sa verificati, sunati acolo!!! Nu vi se pare cam ciudat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

xio copii nu ai.... da caine adoptat sau pisica ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

xio copii nu ai.... da caine adoptat sau pisica ai?

https://picasaweb.google.com/111356891978087779654/HikyBird# "...Poti descoperi inca in minunata viata a animalelor profunde semnificatii si nu de putine ori, adevarate valori etice si morale de comportament..." Constantin Mihailescu

Cristinuka, frumoasa papusa din poze
Da, am adoptat si plasat spre adoptie catei si pisici

Eumada, iarasi vrei sa iti explic?
-daca cineva din lumea asta omoara un caine sau o pisica, poate are ghinionul sa fie vazut de cineva care ar reactiona violent (cum as face si eu de altfel).
-ai auzit vreodata de expresiile gen 'iti rup capul' 'iti rup mainile' si altele? ei, asta cu degetele de la picioare care te-a marcat profund este in genul acelora.Cu alte cuvinte, cand am scris acele randuri nu mi-am imaginat vreo bataie, am gasit doar prea plictisitor si simplist sa dau un exemplu folosit ca cele de mai sus.
-si repet, cand voi vedea un om batand, maltratand, omorand un animal, batran, pers. cu handicap sau copil, voi reactiona agresiv, in fctie de situatie si de pers de la o strigatura si pana la oase rupte.Tu te tot lauzi ca ai bate un caine care ti-ar agresa fata, daca ar fi un om l-ai pupa in frunte si l-ai mangaia pe crestet? sau ai reactiona ca mine?

-este foarte posibil ca in lumea asta sa existe alte pers mai destepte decat mine. Si mai realizate decat mine. Din afirmatia ta presupun ca te-ai inclus si tu in categoria modestelor destepte care nu trambiteaza, nu? daca nu spuneam ca sunt medic stiu ca nu era nici o problema

P.S: eu nu 'o dau cotita' niciodata, ca am sange sa imi sustin afirmatiile. Si de asemenea cand gresesc imi cer scuze si recunosc.
Sincer, ma enerveaza mai mult decat interpretarile astea hai-hui, acuzee astea ca eu m-as ascunde dupa deget si ca o dau cotita. O dau cotita de ce? ca mi-e frica de voi? de forum? ma pedepseste mamica daca vede ce am scris? :)))) sa fim seriosi.

Cresus, nu am idee despre ce este vorba.Eu colaborez cu cei din Tm, de la Pet Hope.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Xio, tu ai scris limpede de de spital. In domeniul in care lucrez eu, exista doar 1 si 0, nu 0,1. Deci ce-ai scris tu n-a fost fantezia mea, ci spusele tale.

Daca tot esti asa miloasa, te invit sa vii sa adopti cainii de pe strada mea (prin adoptat nu inteleg sa le dai mancare sau apa, ci sa ii iei de aici). Tu sau cineva din asociatiile in care esti membra. E OK asa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Xio, dincolo de diferendele noastre m-as bucura sa intelegi ceva, cel putin in ce ma priveste pe mine. Si sunt sigura ca nu numai pe mine. Cum spuneam, chiar nu am nimic (virtual) personal cu tine, dar ma frapeaza faptul ca ti-ai asumat rolul asta si-l duci ca pe-un stindard la multe subiecte. Scrii tu pe aici:" Ei , Violeta, nu-i problema, am mai avut parte de astfel de scenarii de la alti useri, sunt obisnuita.Daca discutam despre prietenul meu se faceau scenariile in directia aia, iar daca eram mama, in directia aia.Cand nu se poate on topic, devine personal."
De ce crezi tu ca paparazzi astia de forumisti te urmaresc pe tine personal? Nu cumva e ca tu ti-ai facut o datorie in a aparea cu predilectie la subiecte controversate, unde STII cu siguranta ca n-ai cum sa convingi, dar iti place sa dialoghezi in contradictoriu si sa creezi raca? (sistemul sanitar din Romania care clar la pamant, oricat te-ai stradui tu sa demonstrezi contrariul si cainii maidanezi agresivi. Jura-te tu ca daca deschidea subiect mamica aia careia i-a murit copilul sfasiat de maidanezii carora le iei tu apararea atat de infrigurat interveneai tu si-o convingeai sa nu otraveasca toata suflarea caineasca de pe mapamond!!!)

Imi spuneai mie ca nu iti cunosc viata profesionala, deci nu ma pronunt. Again, cu riscul de-a ma repeta: nu trebuie sa-ti cunosc viata profesionala in detaliu ca sa ma arat dezamagita de lipsa ta de compasiune. Daca nu erai medic si intrai la un subiect deschis de o persoana traumatizata si incepeai sa turui despre ce nush ce potentiale violente la adresa lor intelegeam. Dar nu, tu, ca medic (ca doar toata suflarea DC stie ca esti medic) intri si arati ca nu-ti pasa nici de copii, nici de adulti, de oameni in general, ci de animalele violente. Am dreptul sa-mi fac o parere, nu? Pai nu se contrazice declaratia ta de violenta (te-ai fi indreptat cu masina spre vecin, nu spre caine) cu un articol din juramantul pe care l-ai depus ("Atat cat ma ajuta fortele si ratiunea, prescriptiunile mele sa fie facute numai spre folosul si buna stare a bolnavilor, sa-i feresc de orice dauna sau violenta") Sau un medic are voie in viata privata sa injure, sa bea si sa intre cu masina in oamenii atacati de caini? O fi, frate, ca eu n-am facut medicina.
Si mai e ceva: eu, personal, te-am vazut la mult mai putine topicuri dedicate, sa vii cu un sfat competent sau o vorba buna macar intr-o problema medicala a unui user, decat in subiectele 'fierbinti": caini, spaga medici, cezariana vs naturala, avort. Hm.....

Concluzie, desi vad ca tie nu-ti plac concluziile; sigur gasesti si aici o portita sa continui distractia . Tu poti fi cu siguranta un medic bun si dedicat profesiei in viata ta profesionala, dar la imaginea pe care ti-o creezi pop-up-and la orice subiect controversat, cu siguranta iti vei asigura, de fiecare data, reactii vehemente din partea celor vizati de lipsa ta de empatie, de viziunea ingusta asupra unor probleme complexe care cer mai mult decat "atata stiu, atata proclam".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

asa eram si eu inainte de copii ca XIO strangeam cateii oropsiti ii duceam la vet unii ii pastram la altii le gaseam familie

asa ca o inteleg ultimul meu caine a fost o maidaneza frumoasa si desteapta pe care am luat o la facultate cu mine si a murit la 8 luni de jigodie atunci am suferit atat de mult incat mi am zis ca nu o sa mai iau niciodata catel
ma "nervau" cei care nu intelegeau foarte tare
acu mi a trecut

la noi la bloc erau in permanenta 3 4 caini cu care traiam in armonie nu am auzit pe nimeni sa fie muscat toata lumea ii hranea copiii se jucau cu ei desi era plin de purici prin iarba

dupa ce am avut copiii dragostea de animale nu a disparut dar actiunile mele s au redus la zero nici sa dau like pe fb nu mi place fara sa fac nimic
aici nici nu am ce salva nu exista caini fara stapan poate doar cate o pisica si pasarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Cristinuk, si eu o inteleg perfect cu dragostea de animale. Am la mama o pisica foarte batrana (a implinit recent 24 de ani), la mine acasa, avand curte mi-am permis sa salvez o maidaneza (Samba) care a facut doua randuri de pui: i-am plasat in familii care au grija de ei si ii iubesc si mi-am pastrat si mie altul: Skip. Mai am o pisica, Mau, pe care am salvat-o de pe strada, saraca. Sora mea e mai disperata: aduna tot ce gaseste pe strada (catelusi, pisici, arici, soparle, broaste, vrabiute lovite etc) si duce ori la veterinar ori pe la prieteni, la mama, la mine etc. E atat de nebuna cu vietatile incat a stat 1/2 de ora in fata blocului sa se asigure ca iese un sobolan mare cat orice pisica, sa nu cumva sa-l omoare vreun vecin. (aici m-a pierdut demult).
Deci stiu cum e sa adori animalele.
Dar- aici e un mare dar- problema maidanezilor e una cat se poate de reala, din pacate si, cum spuneam mai sus, nu cred ca e rezolvabila la nivel individual, decat prin acte pe care le face xio, de exemplu, eu si familia mea si multi, multi altii. Dar nu e suficient. Oricat as iubi animalele nu pot sacrifica siguranta copilului, deci ma lupt cat pot sa-l feresc de nenorociri.
Si cred ca orice mamica inteleapta ar face la fel.
Dar haide sa facem diferenta intre violenta fata de animale patologica si aia teoretic-verbala, izvorata din instinctul de (auto)aparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cristinuka, poti sa donezi bani pt. mancare, sterilizare si altele. Daca doresti iti scriu pe privat.

Mady, mi-a cerut cineva adresa exacta, o lasi pe PM pls?

dana, da, tine-te bine, incuie casa, ca vin sa te bat!! Voi incepe demonstratia cu scurta sedinta de incalzire, ca sa iti dau timp sa te inarmezi.

Violeta, ma distreaza ca nu m-ai vazut dand sfaturi competente. Asta spune foarte multe.
La fel cum ma distreaza ca atunci cand omul are o idee distorsioneaza tot si invarte tot numai ca sa fie cum vrea el. Asta referitor la povestea cu masina si vecinul. Da, chiar ma gandeam sa mearga Aqai cu masina si sa il loveasca pe vecin Jeez!
Uite ca din cat m-am zbatut eu pe aici, trecand peste fanteziile unora care in lipsa de argumente se apucau sa isi imagineze fel de fel de chestii despre viata mea, sunt pers. pe aici care NU mai generalizeaza.Si daca era unul singur, tot eram fericita.
Despre profesia mea: eu la sital sunt obligata sa ma port cu profesionalism.Nu neaparat obligata de cineva, ci asa mi se pare mie normal.Insa in restul timpului am dreptul ca si tine, sa imi expun parerile.Ca tie nu iti plac, nu ma intereseaza. Ca tie nu ti se pare normal ca eu sa militez impotriva uciderii unor animale, nu ma intereseaza.
Ce ma intereseaza pe mine este sa fie pacientii si colegii mei multumiti de munca mea. Si eu bineinteles. In rest, nu conteaza.
Ce presupui tu din ce citesti e strict treaba ta, ca dupa cum se vede imaginatia bate viata :)))

Mergi la inceput